כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. בנוגע לתיק יום לניו זילנד 27/09/2007 15:37 לתגובה הבאה
  נמרוד לא מחובר נמרוד  משתמש בינוני 71 הודעות עד כה
תיק גדול לטרקים כבר קניתי, ונותר לי לקנות תיק קטן ליום-יום ולטרקים של יום אחד.

בעקבות הרבה המלצות, חשבתי על Recon של The North Face, מה גם שאני יכול להשיג אותו (חדש) ב- 240 ש``ח.

עם זאת, יש לי התלבטות קטנה:
ישנם תיקי יום עם כיסוי גשם אינטגרלי, שמוחבא באיזה כיס וכשצריך מוציאים אותו משם והוא מתלבש על התיק.
האם זה כזה דבר הכרחי (כאמור, לניו זילנד שטופת הגשמים), או שאפשר להסתפק בתיק ללא כיסוי מובנה, ולרכוש כיסוי גשם בנפרד? (גם לתיק הגדול שלי אין כיסוי גשם מובנה, ואני צריך לרכוש כיסוי גם בשבילו...)
כמו כן, האם יש הבדל בין הכיסויים המובנים לבין הנרכשים בנפרד, מבחינת האיכויות שלהם?

מה כדאי לי לעשות?

בתודה,
נמרוד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. בנוגע לתיק יום לניו זילנד:Re תגובה ל - 1 27/09/2007 16:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
small_man small_man לא מחובר small_man  משתמש בינוני 59 הודעות עד כה
אם אתה הולך לטרקים רציניים. אז זה מחייב הכנות.
אני יצאתי לטרק של 4 ימים עם תיק 40 ליטר. שהוא טיפה יותר גדול מתיק יום.
תיק שק שנפתח גם מלמטה.
העניין הוא שמדדתי משקל של כל דבר. היה לי ציוד דחוס בשקיות וקום וכו. כך שלטרק של 4 ימים יצאתי עם 7 ק``ג בלבד על הגב כולל אוכל.
כך שאם אתה מתכנן טוב תיק של 40 ליטר צריך להספיק.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בנוגע לתיק יום לניו זילנד:Re תגובה ל - 1 27/09/2007 16:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הי נמרוד,

קניתי כיסוי לתיק גדול וקטן בנפאל. תפרו אותו במקום ועלות שני הפריטים היתה זניחה. אולי 10 שקלים ואולי פחות אפילו. שני הכיסויים מעולים. עשיתי איתם מספר טיולים. לא רואה חיסרון בכיסוי תיק לא מובנה.
אני לא יודע את העלויות של כיסויי תיקים אבל אם יש עבורך הפרש משמעותי אתה יכול לקנות חיקוי. לא קשה לבדוק האם כיסוי טוב או לא. תבקש לשפוך עליו מים למשל לפני הקניה.

עם זאת דברי ערך(מצלמה, מסמכים, זוג גרביים, תחתונים וכו`) ממליץ להכניס לשקית ניילון אטומה.

דניאל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. בנוגע לתיק יום לניו זילנד:Re תגובה ל - 3 27/09/2007 20:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
small_man small_man לא מחובר small_man  משתמש בינוני 59 הודעות עד כה
בניו זילנד המצב שונה.
המחירים כמו בארץ+.
לגבי דברי ערך. ביציאה לטרקים קונים שקית צהובה ומגעילה ולא נוחה אבל אטומה למים. בתוכה שמים דברי ערך בשקית נוספת אטומה למים.
אין מצב (כמעט) בניו זילנד לצאת לטרק ולא לפגוש איזה גשם/מבול/מפל בדרך.
לגבי כיסוי תרמיל. יש רוחות ממש חזקות בחלק מהטרקים. ואז זה הופך למפרש וממש מקשה ללכת. מניסיון עדיף שהתיק עצמו ירטב וישקול עוד קילו מהמפרש (הדברים בתוך התיק גם ככה בשקית בצהובה).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. בנוגע לתיק יום לניו זילנד:Re תגובה ל - 4 27/09/2007 21:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  LaDanielT לא מחובר LaDanielT  משתמש פעיל 177 הודעות עד כה
הי,

יתכן ובניו זילנד הרוחות חזקות יותר מאשר בפסגות נפאל, במקומות גבוהים בארץ או בטקרים שונים באירופה.
הכיסוי שלי לא התנפח אף פעם ובטח שלא הקשה על ההליכה. אשמע לשמוע תגובות כי ו פעם הראשונה שאני שומע על עניין ``המפרש``. זה מזכיר לי נשכחות, מה שנקרא ``ג`יפ`` אחרי צניחה(כאשר המצנח סוחב אותך).

דניאל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. בנוגע לתיק יום לניו זילנד:Re תגובה ל - 1 28/09/2007 06:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
בתור מישהו שיש לו את התיק המדובר אני יכול לומר לך דבר אחד.

זה תיק לבית ספר / אוניברסיטה.

יש שם פונקציות שמתאימות למישהו שלוקח מחשב נייד, וארגונית לעטים וכו`.

משקל מיותר , התיק לשעצמו כבד מידי ולא נוח להליכה ארוכה.

ממליץ לך לשקול תיק אחד.

בקשר לעניין האטימות במים. (בנפאל במונסון זה שקול לניוזילנד ברגיל) הדרך הכי יעילה היא להכניס לתוך התיק ליינר אטום למים (יש קיום כאלה ששוקלים פחות מ 100 גרם) ובכך הכל נשאר יבש. זה גם עוזר כאמצעי בטחון לחציית נהרות שכן התיק יכול לשמש כמצוף במקרה של עליית פתאומית במפלס המים (ומי שלא יודע אז סחיפה בחציית נהרות זה אחד הגרומים הראשיים למוות שם בניו זילנד).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. תודה לכולכם על העצות + שאלה תגובה ל - 6 28/09/2007 09:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מעניין, כי אפילו בלמטייל המליצו לי על התיק הזה...

על איזה תיק יום אתה היית ממליץ לי (עד 30 ליטר)?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. תודה לכולכם על העצות + שאלה:Re תגובה ל - 7 28/09/2007 18:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
אולי אני לא הבנתי למה אתה רוצה את התיק הזה?

לטרקים או לטיולי עיר?

תגיד לי למה אתה רוצה אני אנסה למצוא לך המלצה (המבחר בארץ של תיקים קטנים מאכזב משהו)

והמחיר שאתה מדבר עליו מפתה מאוד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. תודה לכולכם על העצות + שאלה:Re תגובה ל - 8 28/09/2007 19:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הי נמרוד,

תיק יום טוב יכלול רצועת אגן. הוא יוריד לא מעט עומס מהכתפיים. גם במשקלים נמוכים מכבידים כאשר סוחבים אותם לאורך זמן, וכל יום.

אני לא בטוח שהדגמים קיימים בארץ, אבל OSPREY ATMOS 35
עולה בחו``ל בערך 150 דולר וגם דגם STRATOS של אותה חברה בסביבות 130 דולר.
GREGORY ISO 20L יעלה בערך 85 דולר.
כזכור לי בחנויות למטייל ישנם גם תיקי יום של THE NORTHFACE עם רצועת אגן.

בכל מקרה תיק כזה יתחיל מ- 400 שקלים ויותר.
תיקים ללא רצועת אגן עולים בד``כ פחות אבל אני אישית הייתי משקיע עוד 200 שקלים וקונה תיק ברמה הרבה יותר גבוהה.

דניאל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. כמו שרשמתי בהודעה הראשונה... תגובה ל - 8 28/09/2007 20:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
...גם לטרקים יומיים וגם להסתובבות בעיר.

מה דעתך/דעתכם על התיק Talon 22 של Osprey?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. כמו שרשמתי בהודעה הראשונה...:Re תגובה ל - 10 28/09/2007 21:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הי,

OSPREY היא חברה מצוינת לתיקים. אם TALON נוח לך ועונה על צורכיך מבחינת נפח, לך על התיק הזה. תיק קל - 700/770 גרם בהתאם למידה S-M-L. אם אני לא טועה יש מקום לשקית שתיה של 3 ליטר. אני לא יודע אם הדגם קיים בארץ אבל בחו``ל הוא אמור לעלות בסביבות 100 דולר.

דניאל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. כמו שרשמתי בהודעה הראשונה...:Re תגובה ל - 11 28/09/2007 23:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
דגם טוב, חברה מעולה.

אבל חשוב לזכור הוא קל בגלל שהוא עשוי מבד עדין מאוד.

הוא לא עמיד בשחיקה.

צריך להקפיד לא לגרור אותו או דברים כאלה.

בקיצור תיק עדין.

(גם לדעתי בארץ מחירו פי שנים ממה שאתה מדבר אם לא יותר)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. כמו שרשמתי בהודעה הראשונה...:Re תגובה ל - 12 29/09/2007 00:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ראיתי אותו ב- 500 ש``ח.

אני חושב לקנות אותו משתי סיבות:
1) כמו שכבר נאמר, הוא קל, וזה יתרון.
2) הוא למעשה עשוי מניילון, ולכן בעל עמידות גבוהה מפני גשם/מים (המים פשוט מחליקים מעליו).

בנוסף לכך, הוא של חברה מובילה והוא נוח לי :)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. כמו שרשמתי בהודעה הראשונה...:Re תגובה ל - 13 29/09/2007 09:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
שלא יבלבלו לך את המוח עם המים שמחלקים ממנו.

בסך הכל מדובר בציפוי פשוט יחסית של DWR הציפוי הזה נפחד שנשפך לך קצת מים על התיק, אבל אחרי גשם רציני של כמה דקות אין לו משמעות יותר.

מה שגם אחרי שימוש של חודש הוא נשחק למצב שלא קיים.

אם הוא נוח ואתה חושב שלא תהרוס אותו (רק צריך לזכור שהוא עדין יחסית ולהתיחס בהצאם) אז אחלה, הוא באמת יופי של תיק.

(חשוב לי לציין ש 500 שקל זה לאט מעט לתיק כזה, דרך אגב אתמול הייתי בעודפים וראיתי שיש שם תיקים של VAUDE (תיקי שק) אולי שווה לך לבדוק אותם, נוחות וכו` זה יחסוך לך כמה שקלים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. כמו שרשמתי בהודעה הראשונה...:Re תגובה ל - 14 29/09/2007 10:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הי,

אני מסכים עם תומר לגבי עמידות לגשם. התיק דוחה מים אבל הוא לא חסין למים. אפילו באתר של OSPREY עמידות לגשם אניה מצוינת במיוחד. מציע לך ללינק הבא ולקרוא על התיק. תוכל להוריד גם קובץ PDF שמסביר על כל חלק בתיק:

http://www.ospreypacks.com/Packs/TalonSeries/Talon22/

אגב לדעתי 500 שקלים זה מחיר טוב לתיק כזה בארץ.

תומר, איזה תיק של VAUDE ראית? התיק עם רצועת אגן?

תהנה,

דניאל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. כמו שרשמתי בהודעה הראשונה...:Re תגובה ל - 15 29/09/2007 11:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
כן יש לו רצועות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. כמו שרשמתי בהודעה הראשונה...:Re תגובה ל - 15 29/09/2007 12:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דניאל, נכנסתי לאתר של Osprey ולא מצאתי שם קובץ PDF שמפרט על התיק.
אשמח אם תרשום היכן הוא נמצא בדף...

תומר, מה מיוחד בתיק של Vaude? מדוע אתה ממליץ עליו?
האם הוא כן עמיד בפני מים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. כמו שרשמתי בהודעה הראשונה...:Re תגובה ל - 17 29/09/2007 13:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
אתה מחפש תיק עמיד למים שיש לו מערכת גב , אני מצליח לחשוב רק על כמה אף אחד מהם לא נמכר בארץ ומכיר חלק מהם עובר את ה 500$ .

יש אחד של OR תבדוק אם מישהו מוכן להזמין לך במיוחד.

אין שום דבר מיוחד בואדה חוץ מזה שהוא בעודפים מה שעושה את מחירו אטרקטיבי במיוחד.

תראה אני לא יודע מה הנסיון טיולים שלך וכו`, אבל כל כך הרבה פעמים פגשתי ישראלים שקנו ציוד ברמה שהיא גבוהה מהשימוש שלהם ב 10 רמות ובזבזו כמות כסף אדירה על כך.
צריך לחשוב מה עושים בטיול וכמה שימוש יהיה לכל דבר.

תיק של 22 או 26 ליטר לא מאפשר למשל לקחת ציוד ללילה.

עמידות למים, מספיק כיסוי גשם , וכמו שאמרתי אתה יכול לקנות ליינר אטום (זה נמכר בארץ) ובכך לשמור על הדברים שלך יבשים. (אני אישית אורז בשקיות אטומות ככה אני אורז בואקום , חוסך מקום ומגן מנוזלים חיצוניים או פנימיים (נגיד שקית שתיה שלא סגרת טוב וכו`))

(דרך אגב את ה PDF מוצאים בחלק של ה Manuals and Documents
שנמצא בפירוט של התיק )
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. כמו שרשמתי בהודעה הראשונה...:Re תגובה ל - 17 29/09/2007 13:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הי נמרוד,

תכנס אל SPECIFICATIONS ותראה בתחתית העמוד 2 קבצי PDF. אחד מהם TALON OWNER`S MANUAL.

תומר שלום,

יש לי ניסיון טוב עם תיק אחד של VAUDE ששיך לאחי. אמנם טיילתי ב- BRENTA DOLOMITES אבל את התיק לא מדדתי. נראה תיק טוב מאוד. קראתי שיש לו איזה גדג`ט SEATING MAT. הייתי רוצה לראות איך ואיפה הוא נמצא. גם אין רצועות וכיסים מיותרים(מה שLOWE ALPINE מאוד אהבים לעשות).
התיק לעומת זאת כבד ב-300 גרם, ונראה לי שרצועת האגן בOSPREY יותר נוחה ומסיבית.
סה``כ הייתי נוטה לכיוון OSPREY, אבל גם תיק של VAUDE נראה מעניין מאוד.

דניאל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. כמו שרשמתי בהודעה הראשונה...:Re תגובה ל - 19 29/09/2007 13:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הי תומר,

לא שמעתי אף פעם על הליינרים בתיק, תוכל להוסיף לינק?

בדרך כלל אני לוקח שקיות ניילון אטומות. הן זולות מאוד. אולי 10 שקלים ל-50 שקיות(כמו שקיות של סוכריות גומי עם סגירה אטומה רק בגדלים שונים). אפשר גם לקחת כמה ספיר במידה והן יכרעו כי הן לא הכי עמידות. בכל מקרה זה פיתרון לא רע לאטימת דברי ערך.

דניאל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. כמו שרשמתי בהודעה הראשונה...:Re תגובה ל - 20 29/09/2007 16:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
לא מדובר בהמצאה חדשה אלה שימוש במשהו קיים.

יש את התיקים האטומים למים שנועדו לרפטינג ופעיליות מים.

לוקחים אחד כזה שהוא בנפח גדול במקצת מנפח התיק וכמניסים לתיק.

וכמה פשוט יש לך תיק שהוא אטום למים לחלוטין.

בעניין השקיות האטומות, כך גם אני אורז אך בארץ האיכות של שקיות כאלו ירודה בארה``ב ניתן לקנות כאלה בעלות עובי משמעותי ועמידות גבוהה מאוד (אני משתמש באותן שקיות כמה שנים)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. כמו שרשמתי בהודעה הראשונה...:Re תגובה ל - 21 29/09/2007 18:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הי תומר,

תודה רבה. אני מכיר את סוג התיקים. אפילו יש לי אחד כזה של חברת OCEAN, מתאילנד נראה לי. כמובן התיק כבד יותר מ-170 גרם.

אנסה פעם לטייל עם השקית האטומה.
אבל להגיד לך את האמת אף פעם לא היתה לי בעיה עם כיסוי תיק. שום דבר לא נרטב גם. אולי בניו זילנד זה יותר קריטי.

דניאל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. כמו שרשמתי בהודעה הראשונה...:Re תגובה ל - 22 30/09/2007 09:17 לתגובה קודמת
Anonymous  משתמש לא מוכר
השיטה הזו טובה למישהו שיודע שיש לו חציית נהרות או לחלופין לא יודע מה הוא יפגוש במהלך המסלול.

זה מבטיח שגם אם התיק נופל למים הוא ראשית כל יצוף ושנית כל ישאר יבש.
(זה גם טוב לכמה מסלולים פה בארץ שמחייבים שחיה במים אם משלבים מסלולים אלה עם טיול ארוך יותר)

זה מאוד טוב לחציית נהרות משום שזה נותן לך מצוף למקרה שאתה נופל למים אתה יכול לצפוף על התיק ובכך להציל את עצמך.

(אישית, כמו שאמרתי לא עובד עם זה יש לי שיטה אחרת, אני אורז כל דבר הנפרד במערכת אטומה , פחות חסוני במשקל אבל מאפשר לי נוחות)
(דבר נוסף ל SEA TO SUMMIT יש תיקים כאלה ששוקלים בעשרות גרמים והם מעולים)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מפה
להודעה הבאה:העונות המתאימות למזרח