| 1. עזרה לגבי נעליים מוצ`ילה ושק``ש |
01/10/2007 17:46  |
|
|
אז אני מתכנן טיול לדרום אמריקה והתחלתי לבדוק את עניין הציוד ויש לי כמה התלבטויות.
*מוצ`ילה - בחנות הציעו לי 2 תיקים ומדדתי את שניהם, למען האמת לא הרגשתי שאחד יותר נוח מהשני והחלטתי ללכת ע``פ המלצת המוכר+ העובדה שיש לו גישה ממרכז התיק.
על ה-FRONTUER של LOWE ALPINE.
אז רציתי לקבל ממי ששמע דברים טובים/רעים על התיק או ניסה וראה כי רע/טוב חוות דעת על הדגם.
בנוסף יש לי התלבטות לגבי הגודל, הדגם בא בגודל של 65+15 או 75+20, המחיר לא משחק כאן תפקיד..
אני חושש לקחת משהו גדול מדי כי תמיד אני שומע שכל תיק סופו להתמלא ולהיות כבד ולכן לא לקחת משהו גדול מדי..
מצד שני האם 65+15 לא קטן מדי? (הטיול הוא לדרום אמריקה למשך 6-7 חודשים +)
* נעליים - מדדתי גם 2 זוגות נעליים
ZAMBERLAN ו TPS שתיהן של אסולו.
אני יודע ששתיהן טובות, הדילמה שלי היא גם בגלל העובדה שהTPS מעור מלא (בלי גורטקס) לעומת הזמברלן שבהן אין עור מלא אך יש גורטקס, האם נכון להגיד שעור מלא הוא גם אטום למים וגם נושם לעומת גורטקס שאמנם אטום למים אך נורא חונק?
וכמובן מי שהתנסה או שמע דברים טובים/רעים על הנעליים, אני אשמח לשמוע
* עוד נעליים - הפעם לחברה שלי שהציעו לה את ה- VASQUE דגם: LUNA LEATHER WOMENS
המוכרים בחנות שיבחו והיללו את הנעל + היא מאוד נוחה לה והמחיר גם נוח לה מאוד.
שוב, חוות דעת לטוב ולרע יתקבלו בברכה
*שק``ש - המוכרים הציעו לי שק``ש שלצערי שכחתי לרשום את הדגם שלו, הוא 5- מעלות קומפורט (ע``פ תקן אירופאי החדש והמחמיר)הם נורא המליצו עליו ואמרו שהוא מספיק בהחלט (המחיר גם אטרקטיבי כי הוא בהנחה) לעומת זאת דווקא חשבתי אולי להשקיע יותר ולקנות שק``ש אחר שהציעו לי שאותו דווקא רשמתי והוא - MOUNTAIN EQUIPMENT דגם-FIREWALKER 2 והוא
7- מעלות קומפורט (ע``פ תקן אירופאי)
מה נראה לכם? יש בשביל מה להשקיע יותר או שהשק``ש הראשון יהיה בסדר?(כי יש הבדל במחיר) אני יודע שקשה קצת לענות כי אין דגם וחברה אבל אני אשמח לקבל תשובה בכל זאת...
תודה מראש לכל העונים ואני רואה שיצא לי קצת ארוך קבלו התנצלות על החפירה.
|
|
|
|
|
|
| 4. עזרה לגבי נעליים מוצ`ילה ושק``ש:Re תגובה ל - 3 |
02/10/2007 17:08   |
|
|
דניאל - הגישה עם ריצ`רץ` למיטב זכרוני
אבל יש רצועות המאפשרות הורדת לחץ מהרוכסן ככה שלמה שיתקלקל? איזה עוד אפשרויות גישה יש חוץ מריצ`רץ`?
תומר- שמתי לב שהתייחסת לתיק הקטן יותר (65+15) כ-65 בלבד, למה? יש משהו שכדאי שאני אדע לגביי התוספת?
* האמת שאתמול כבר די הגעתי למסקנה שהתיק הגדול יותר (75+20) הוא פשוט עצום (שוב, אולי אני לא מתייחס לתוספת כמו שצריך) סה``כ 95 ליטר שזה נראה לי ממש המון אז כבר די חשבתי ללכת כבר על הקטן יותר שהוא סך הכל 80 וזה נשמע יותר מתאים...
אם אתה אומר (תומר) שאפשר לעזור לחברה גם עם 65 (+15) אז איזה סיבה יש לקחת תיק עם נפח גדול ב-15 ליטר?
* לגבי נעליים- קראתי את הדיון, העשיר אותי מאוד.
ה-TPS נשמעות ממש מפתות, בכל אופן ובכלל נשמע לי שעור מלא עדיף על גורטקס (עד שירון בא וקצת תיקן)
נראה לי שאני אקח את ה-TPS ואדאג שזו תהיה הגרסא עם הבטנת קמברלה ולא עור.
כמו שזה נשמע - אטום למים אך לא מאדה את הרגל (זה לא אומר שיהיה קר שם בפנים בשלג למשל,נכון?), עמיד מאוד, נוח + מחיר סבבה.
נשמע לי מתאים.
* יש לכם אולי מה להגיד לגבי הנעליים שהוצעו לחברה שלי - VASQUE דגם: LUNA LEATHER WOMENS?
* לגבי השק``שים- אני אברר את הדגם ששכחתי לרשום.
לגבי ה- Mountain equipment, אולי אני תמים, אבל זה דווקא שק``ש יותר טוב ממה שהם הציעו לי בהתחלה ויותר יקר, והם הציעו לי אותו רק כי שאלתי על משהו יותר רציני, והמוכר המליץ עליו כי גם לו יש אותו, ככה שאני לא רואה סיבה ללמה לו להטעות אותי
|
|
|
|
|
| 6. עזרה לגבי נעליים מוצ`ילה ושק``ש:Re תגובה ל - 5 |
03/10/2007 00:14   |
|
|
הבנתי.. אז אם לא נתייחס לתוספת ההבדל הוא 5 ליטר, ואם ככה אולי עדיף באמת התיק של ה-70 ליטר.
(למה זה כל כך מסובך למה)
עוד שאלה לגבי הנעליים -
נעליים מעור מלא ללא גורטקס הן פחות מחממות מנעליים משולבות קורדורה+עור עם גורטקס? ואם כן, ההבדל משמעותי?
אני אמנם רוצה נעל עמידה, נוחה, אטומה למים ממש כמו הTPS אבל האם זה אומר שהרגל שלי תישאר פחות חמה?
בעניין השקי שינה, אמרת שה- me 2 דומה ברמתו לשק``שים שנחשבים 7-.. השק``שים ברמה הזאת טובים או לא טובים מספיק לטיול בדרום אמריקה?
תודה על העזרה
|
|
|
|
| 7. עזרה לגבי נעליים מוצ`ילה ושק``ש:Re תגובה ל - 6 |
03/10/2007 00:27   |
| Anonymous |
 |
|
|
ההבדל הוא 10 ליטרים.
אם תוכל לפרט את רמת הציוד שאותו אתה מתכנן לקחת אני אוכל לתת לך המלצה טובה יותר (אני נוטע לכיוון ה65 דווקא)
השאלה אם אתה לוקח אוהל, כלי בישול אמצעי בישול וכו`.
נעלים מעור מלא נותנות בידוד טוב יותר, אל תדאג לקור ברגליים.
ממליץ לך רק לרכוש 2 זוגות של גרביים טובות ,כגון Brigedale trekker .
שקי שינה מינוס 7 תקן אמרקאי זה בגדול זה מה שממליצים לדרום אמריקה. אני אישית לא טיילתי שם אבל אח שלי חזר משם עכשיו והוא טייל עם שק``ש מינוס 7 (TNF cats moew ) והיו לו כמה לילות קרים, כלומר הוא באמצע הלילה לבש את כל הפליסים שלו כדי שלא יהיו לו קר.
אתה ציינת שאסור לך להגיע למצב כזה אז לשיקולך.
בגדול למישהו ממוצע לא הייתי ממליץ שק שינה עם תווך אחר (רק חשוב שזו תהיה חברה אמינה) , פוך נותן מענה טוב יותר לקור וחום , אבל כבר ציינת שאינך מעוניין בשק שכזה.
|
|
|
|
| 8. עזרה לגבי נעליים מוצ`ילה ושק``ש:Re תגובה ל - 7 |
03/10/2007 02:07   |
|
|
כן ההבדל 10 ליטר, טעות שלי..
בקשר לרמת הציוד- זהו שאני לא בטוח, אני נורא לא רוצה לסחוב אוהל מהארץ, אבל הבנתי שבפטגוניה רצוי שיהיה אוהל, שמעתי על לא מעט אנשים שפשוט קנו שם או מחנות או ממטיילים שעלו משם כבר, אז חשבתי לבנות על זה...
לגבי כלי בישול ואמצעי בישול, לא נראה לי, אבל כן הייתי רוצה שתהיה האופציה, גם לטיול הנוכחי וגם לטיולים הבאים.
אם כן אני מבין שנעלי עור מלא זה מה שאני מחפש, ותודה על ההמלצה לגרביים.
לא הזכרתי לרגע שאסור לי להגיע למצב שבו קר לי.. אבל אני מעדיף שלא יהיה לי יותר מדי קר...
אני פשוט אלך לחנות ואבדוק את דגם השק שינה המדובר ממקודם ואראה עוד אופציות
גם לגבי פוך לא אמרתי שאני לא מעוניין
(מאיפה הרעיונות האלה תומר?)
אם יש לך המלצות לחברות אמינות או דגמים ספציפיים אני אשמח לשמוע
|
|
|
|
|
|
| 11. עזרה לגבי נעליים מוצ`ילה ושק``ש:Re תגובה ל - 10 |
03/10/2007 14:07   |
| Anonymous |
 |
|
|
בהחלט אתה צודק האמת שזה חדש העניין הזה לדעתי, אם לא לא היכרתי את זה.
השם של הגרבים שאני מתייחס אליהם: Endurance
Trekker
(זה גם מה שיש בלינק מהתגובה הקודמת שלי)
ש` שמחתי ללמוד משהו חדש.
|
|
|
|
|
|
| 14. עזרה לגבי נעליים מוצ`ילה ושק``ש:Re תגובה ל - 9 |
03/10/2007 15:19   |
|
|
טוב אז הלכתי שוב לחנות כדיי להביא את דגם השק``ש הראשון שהציעו לי והוא מחברת- mountain eagle דגם -compact
על הפתקית שלו כתוב אקסטרים :15-, קומפורט- 7-
ניסיתי למצוא עכשיו את אתר הבית אבל לא הצלחתי, מה שכן מצאתי זה את הלינקים הבאים אשר שופכים אור על העניין.
אז מה דעתכם? מישהו שמע? יודע? יכול לאשש/להפריך?
בקשר לשק``ש של mountain equipment- אותו מוכר אמר הראה לי בתחתית השק``ש את התק, היה כתוב EN ומספר כלשהו, אני לא ממש מבין מה המספר אומר.בכל אופן הוא סיפר שהוא טייל וישן עם השק``ש בטמפ` מתחת לאפס והיה לו אחלה.
בעניין התיק, אני אלך לשם יום אחד (היום לא היה לי זמן) וניקח ציוד מהחנות, נארוז את התיק ונבדוק את הגודל המתאים יותר..
תודה על ההבהרה לגבי גרביים...
לא חשבתי שדווקא זה יהיה משהו קריטי, וגם כמה כבר זוג אחד מאלה יתרום לי? זה משהו שבאמת כדאי להשקיע בו?
|
|
|
|
| 15. לגבי השק``שים תגובה ל - 14 |
03/10/2007 16:02   |
 |
ירון ה. - הנהלת הפורום |
2014 הודעות עד כה |
|
|
ראשית, ולפני הכל,אבקש לא לפרסם יותר לינקים לאתרים של חנויות מתחרות,הדבר מנוגד לתנאי הפורום.
ולשאלותייך.
מאונטיין איגל הוא מותג עלום שם,יש כמותו לא מעט בארץ ובעולם,ברמות שונות ומשונות,בכל מקרה, הוא מותג שאינו מודד את מדד שקי השינה שלו אלא משער אותם, ולכן קח מרווח טעות של בין 5 ל 10 מעלות לגביו ולגבי דומיו.
מאונטיין אקוויפמנט, לעומתם, הם חברה שמודדת את שקי השינה שלהם ומשתמשים במדד האירופאי (EN13537) המחמיר יותר, למען הסר ספק, לי אישית יש שק שינה שלהם מהתקופה שעוד מכרנו אותם בלמטייל, היום לצערי אנחנו לא מוכרים אותם ויש מעט מאוד חנויות שעדיין מחזיקות אותן בארץ,אני לא בטוח כמה זמן הם עוד ישארו .
לגבי הגרביים,אגב, יש הבדל נוסף שלא ראיתי שמופיע באתר שהוא חביב בהחלט וזה שיש גרב מותאמת לכל רגל (כלומר אחת לימין ואחת לשמאל) בקיצור,אחלה גרביים,אגב, למרות שזו גרב מעולה,הגרב החביב עלי יותר היא ה TKX של THORLO שהיא פשוט גרב שלא נגמרת,וללא ספק,לדעתי,הגרב הטובה ביותר שיש לי.
אגב,המלצה חמה, תכנס לאחד מסניפי למטייל, יכול להיות שתמצא שם כמה דברים נוספים למותגים עליהם דיברנו
(צירפתי לינק שמסביר קצת על התקן החדש בשקי השינה - EN13537)
|
|
|
|
|
| 17. עזרה לגבי נעליים מוצ`ילה ושק``ש:Re תגובה ל - 13 |
03/10/2007 18:50  |
| Anonymous |
 |
|
|
|
התרמיל אמור לספק מה שאתה דורש ממנו.
מי שבת זוגתו אינה יכולה/מוכנה לסחוב משקל של יותר מ 5-7 ק``ג ולפעמים אפילו פחות מזה.
יכול לבחור באחת הדרכים:
חמור או סבל (שיטה שאני לא אוהב).
לקחת יותר משקל עליו (מה שאני עושה)
לא לטייל עם בת זוגתו.
ועל כן אני דורש מהציוד שלי את היכולת לקחת ציוד משקל לשני אנשים. (לא כולל שני שקי שינה כי זה בעיה של נפח משמעותית)
דרך אגב TOMER קנה את הדנאלי פרו למטרה זו.
אבל כן לשאלתך, אם מישהו מתכנן על עצמו השיטה שלך היא הנכונה לשם השוואה טובה , אבל ממה שראיתי אנשים מטיילים אם חברה שלהם וזו פעם ראשונה שלהם בטיול עם ציוד מוצאים את עצמם או לא מטיילים או סוחבים חלק מהציוד של חברה שלהם.
דרך אגב חשוב לחשוב אם לא בכלל תמיד לוקחים חמור או משהו בסגנון ואז מה החשיבות של התיק? יש יותר חשיבות לכיסוי תיק שיגן על התיק מהחמור.
אבל עוד לא קניתי תיק מהשיקול של לסחוב לשניים, למרות שעכשיו אני חושב על זה.
תמיד קניתי מה שהיה נראה לי הכי טוב לי בהתאם לידע שלי באותה תקופה, היום אני יודע שאני רוצה הכי קל והכי נוח שיש ולדעתי מצאתי. OSPREY ATHER 60 .
---
דרך אגב עוד הערה ל CATS MOEW במונגוליה מדדתי מינוס 1 והיה לי קריר בו, ולבשתי מיקרו פליס גם בגוף וגם על הרגלים על מנת להתמודד עם הקור.
(אוהל 3 עונות , אכלתי טוב וכו`)
|
|
|
|