כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עזרה לבחירת שק``ש ושאלות נוספות 01/10/2007 23:23 לתגובה הבאה
  nirest לא מחובר nirest
שלום. אני נוסע לדרום אמריקה ומחפש שק``ש של לפחות 7- comfort. יש לי את האפשרויות הבאות: ירדן (9-) של Aztec ב-699 ש``ח, Campro מינוס 7 ב-519, Compact Plus של Mountain Eagle מינוס 8 ב-515, Blaze של North Face מינוס 7 1.35Kg ב-799, ו-Aleutian של North Face מינוס 7 1.5kg ב-500.
אלו הנתונים ואני לא יודע להחליט ביניהם. לא יודע איזה שק``ש טוב יותר ומה כדאי לקנות. [יש לי בעיה רפואית שאוסרת עלי להיות בקור, כך שאני לא יכול להתפשר מבחינת האיכות, אבל מינוס 7 אמור להספיק).
תודה רבה.

ולשאלות הנוספות: 1. עד כמה משנה הדגמ``ח? אפשר לקחת משהו ישן שיש לי בבית או שחשוב כל הנילון ו/או מתפרק וכו...
2. קניתי נעליים של Asolo מדגם Voyager שהן לא גורטקס ואני נושא לאזורים שעלולים להיות מאוד גשומים. הנעליים מאוד נוחות לי והעדפתי משהו שיתייבש יותר מהר אם ירטב. האם עשיתי טעות? האם יש דגם אחר עדיף? האם וקס יעזור לאיטום?
3. יש את כל הכובעים במחירים מטורפים (באזור ה-200 ש``ח ואפילו יותר). האם באמת צריך אותם? האם הדוחה יתושים שכתוב עליהם באמת פועל ושווה את המחיר?

שוב המון תודה לכל העונים. תבורכו.
מועדים לשמחה ומטיילים בברכה :)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עזרה לבחירת שק``ש ושאלות נוספות:Re תגובה ל - 1 02/10/2007 11:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
מבין השקי שינה שנתת מתאימים: רק שני אילו של TNF.

כל השאר אלו חברות לא רציניות מספיק כדי שהדירוג שלהם יחשב לאמיתי, ויש להתיחס אליהם בהתאם.

בקשר לשקי שינה של TNF אומנם כתוב מינוס 7 אך זה לפי תקן אמרקאי שאינו מחמיר (וגם אינו נכון) אני הייתי הולך לפי התקן האירופי שאומר שהם מינוס 2 פחות או יותר וזו הטמפ` שבה יהיה לך בסדר בשק שינה.

הערה: אתה מציג שאסור לך להיות בקור, איני יודע בדיוק מה ההדגרה שאסור לך להיות בה, אבל שק שינה כמו אלו שהצגת אינו נותן לך תווך בטחון אלה להפך סביר שלילה אחד או שנים יהיו לך קרים כך שיהיה לך צורך ללבוש פריטי לבוש נוספים.
(לדוגמא: אח שלי חזר עכשיו מדרא``מ והוא טייל עם catsmoew של TNF והיו לו לילה אחד או שנים שהיה לו קר וככל הנראה היה מינוס 5 עד מינוס 10 בחוץ (לא ברור הטמפ` המדויקת)

השאלה אם אתה מתכנן הרבה טרקים וכו`.

בגדול הייתי ממליץ לך להשקיע אולי בשק שינה מפוך ולא סנטטי שנותן מענה טוב יותר.

לשאלות שלך:
עד כמה חשוב המכנס תלוי בך, מכנס ניילון מתפרק מתיבש מהר יותר, כלומר אתה מכבס בערב ובבוקר כבר יכול ללבוש אותו נקי ויבש. כמו כן הוא יותר קל ואז יותר קל לך לסחוב אותו.
מתפרק או לא אני הייתי הולך על מתפרק במקום להביא עוד מכנס קצר איתי. בקיצור לדעתי 2 זוגות מתפרקים סנטיים ואתה לא צריך יותר מזה.

2. נעליים, כן טעות. זה שמתיבש מהר זה נחמד ויפה אבל מה עם זה שקר ורטוב ואז כבר לא מתיבש מהר אלה פשוט הרגל שלך קפואה ואתה אומר שאסור שיהיה לך קר , הכל מקרה רטיבות וקור ככה אנשים מאבדים אצבעות לקור.

3. כובע חשוב שיהיה אם אתה רוצה אותו סנטטי וקל זה נחמד אם זה שווה את הכסף, כן אבל רק אחרי שכבר כל שאר הציוד שלך איכותי, כלומר עדיף להשקיע בנעלים , שק שינה ותיק טוב הרבה לפני הכובע.

4. דוחה יתושים עובד בגדול.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עזרה לבחירת שק``ש ושאלות נוספות:Re תגובה ל - 2 02/10/2007 12:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  nirest לא מחובר nirest
תודה רבה.

עכשיו אני מודאג לגבי הנעליים והשק``ש.
איזה נעליים כדאי לקנות במקום? (לא שיסכימו להחזיר לי את אלו, אבל כאמור אני לא יכול להרשות לעצמי להתפשר על בריאות)
האם הוקס לא יעזור לאיטום?
איזה שק``ש אז כן מומלץ לקור? (אבל שבכל זאת יהיה סינתטי)
שוב המון תודה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עזרה לבחירת שק``ש ושאלות נוספות:Re תגובה ל - 3 02/10/2007 12:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
אין סיבה להיות מודאג.

דרך אגב ישנו ספריי כזה שאוטם נעלים עם שכבת סיליקון ההגנה היא לזמן קצר וכו` אבל אם אין ברירה אז זה הפתרון הכי טוב.

----
שק שינה סנטטי, אז זה אלו שאמרת של TNF מתאימים בגדול אבל שוב אתה אומר שאסור לך להיות בקור אז לא יודע מה זה אומר בדיוק.

אם אתה צריך שתמיד יהיה לך חם אז לך על שק שינה שמתאים למינוס 17 תקן אמרקאי או משהו כזה.
הכל שאלה מה בדיוק ההגדרה של אסור שיהיה לך קר וכמה זה מסכן אותך כי בשק שינה של מינוס 17 סביר שלרוב יהיה לך חם מידי איתו.
אתה יכול להשקיע אולי בבטנה ממשי על מנת להוסיף 4 מעלות בערך לשק שינה בתנאים קשים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עזרה לבחירת שק``ש ושאלות נוספות:Re תגובה ל - 4 04/10/2007 05:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  nirest לא מחובר nirest
תודה רבה.
הלכתי והחלפתי את הנעליים לGortex של Vasque וקניתי שק``ש של Mountain Hardware

מקווה שזה טוב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. בחירה טובה תגובה ל - 5 04/10/2007 13:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
השק``ש של MH מתאים ל(-6) וזה כבר יותר טוב מ(-2) או משהו משוער.. גם לגבי הנעליים, זה כבר הרבה יותר מתאים..
:)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. עזרה לבחירת שק``ש ושאלות נוספות:Re תגובה ל - 5 07/10/2007 23:12 לתגובה קודמת
Anonymous  משתמש לא מוכר
האם מדובר השק שינה LUMINA 20 ?

אזי הוא לטעמי נחות מה הBLAZE של TNF.
אבל בכל מקרה הוא מתאים לאותה טמפ`.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שאלת פליס לניו-זילנד
להודעה הבאה:ציוד לשניים שמטיילים יחד