כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שאלת פליס לניו-זילנד 06/10/2007 01:06 לתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
אני מתלבטת בין שני פליסים לטיול של שלושה חודשים ב``קיץ`` של ניו-זילנד. האחד הוא של Ternua מבד פולרטק, והשני הוא של נורת` פייס- פליס 200 מבד נעים ופשוט שהמוכר אמר שנורת` פייס מייצרים. מוזר- כי הפולרטק מרגיש הרבה יותר עבה ומחמם, אבל המוכר אמר שהם מחמים אותו דבר (??). בכל אופן, לנורת` פייס יש גיזרה יותר יפה, ושניהם פחות או יותר באותו מחיר (400+). אז מה אתם אומרים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שאלת פליס לניו-זילנד:Re תגובה ל - 1 07/10/2007 12:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
מהניסיון שלי הפליס שמייצרת TNF הוא טוב כמו הבד של פולארטק.
(לפחות בעובי המדובר)

לכן הייתי הולך על הפליס שיותר נוח לך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שאלת פליס לניו-זילנד:Re תגובה ל - 2 07/10/2007 16:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
סליחה על הפעירות, אבל TNF זה הבד ש-North face מייצרים בעצמם? כי הוא ממש דק יחסית לפולרטק...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. שאלת פליס לניו-זילנד:Re תגובה ל - 3 07/10/2007 16:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
TNF=the north face
זה רק קיצור במקום לכתוב הכל.

בהנחה ששניהם בד ``200`` אזי פולארטק 200 וTKA 200 (הבד של NORTHFACE ) לטעמי נותנים ביצועיים דומים מספיק.

כך שהשיקול שלי היה נוחות במקרה זה.

העובי לא תמיד אומר שזה מחמם יותר, השאלה כמה זה כולא אוויר בתוכו בצורה יעילה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. שאלת פליס לניו-זילנד:Re תגובה ל - 4 07/10/2007 19:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
אני לא בטוח כי פליס 200 לכשעצמו גם אם הוא מהדגמים החדשים והמבודדים יותר כמו ה- TKA של TNF מספיק דיו לתנאים קרים בעת מנוחה.
הוא קל, הוא דק הוא יפה אבל לעניות דעתי לא תמיד מספק את רמת הבידוד הנידרשת.

הדבר תלוי במז``א, האם ישנה רוח, מה רמת הלחות, הרגישות האישית שלך לקור, מה לובשים מתחת ומה לובשים מעל, רמת עייפות ורעב וכן הלאה....

(בנוסף לחולצה טרמית ומעיל רוח\גשם) הייתי לוקח משהו מבודד מעט יותר למנוחה או טוב יותר, משלב גם פליס דק (כמו TKA 100).
באופן זה יהיו לך מיגוון האופציות לכל תנאי המאמץ והאקלים.
למשל, תוכלי ללכת בתנאי קור עם הפליס הדק (ה- 100 או ה- 200 לפי תנאי הקור\מאמץ) להוסיף את הפליס הנותר במנוחה ולבצע כל החלפה שילוב והוספה בהתאם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. שאלת פליס לניו-זילנד:Re תגובה ל - 5 07/10/2007 20:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
אתה אומר שהפליס 200 זה השכבה הדקה שלי? אז מה השכבה העבה? 300? סופט-של קצת יקר לי, ו-300 זה לא כבד ותופס הרבה מקום?
אני מאלו שכן קר להם... אבל לקנות עכשיו שני פליסים 300 ו- 200 זה די הוצאה נראה לי (בנוסף לשאר מליון הדברים שצריך לקנות).
מה אתה אומר?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. שאלת פליס לניו-זילנד:Re תגובה ל - 6 07/10/2007 21:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
פליס 200 הוא פליס פופלארי מאוד אך למי שרגיש לקור והמגיע למדינה בה הטמ``פ עשויות להיות נמוכות, פליס 200 גם אם הוא משובח עלול להתגלות כלא מספק.

פליס 300 אמור לעניות דעתי לספק את רמת הבידוד הנדרשת במנוחה ברוב תנאי הקור שתרמילאי ממוצע עשוי להיקלע אליהם.
(ונתייחס לכל פליס בעובי מסויים גם לכל שכבה הדומה לו מבחינת יכולת הבידוד).

אני לא מציע בהכרח לרכוש פליס הדומה ברמת הבידוד ל- 300 אם כי זו יכולה להיות אופציה הגיונית בהחלט. אני גם לא מציע לרכוש דווקא מסדרת ה- SOFTSHELL היקרות.
צריך למצוא משהו סביר, לא יקר במיוחד המעניק הגנה טובה מקור.

עם זאת הצעתי דווקא לקחת יחד עם הפליס בעובי 200 המדובר גם פליס דק נוסף בעובי 100.
שניהם יחד וכל אחד בנפרד יאפשרו לך להתמודד עם מגוון תנאי מז``א והמאמץ השונים בצורה טובה.
אני מזכיר גם כי תפקוד תקין של מערכת הלבוש שלך חייבת לקחת בחשבון גם ביגוד טרמי ומעטה עליון כנגד משקעים ורוח.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. שאלת פליס לניו-זילנד:Re תגובה ל - 7 07/10/2007 21:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
תודה על העזרה!
יש לך דגמים מומלצים לפליס החם יותר? (באזור 400 ש``ח)
את הפליס 100 אפשר כחולצה טרמית ולא ג`קט?
המון תודה!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. שאלת פליס לניו-זילנד:Re תגובה ל - 8 07/10/2007 22:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
1) השכבה העבה יותר כוונתך לפליס בסגנון ה- 300? אם כן המלצות על מוצר זה או אחר אני מניח כי תוכלי לקבל בצורה טובה יותר מחברי הפורום המכירים מוצרים ספציפים טוב ממני, אני מנסה להעביר את העקרון האמור, לדעתי לפחות, להנחות אותך. ובכ``ז צרפתי משהו שראיתי באתר, מקווה שיעזור לך.

אני חוזר ומחדד כי בעת הצורך פליס 100 הנלבש מתחת לפליס 200 יספקו לך יחדיו מענה מעולה לתנאי קור, ובנוסף גמישות ביכולת שלך להתאים את עצמך לתנאים קרים פחות או לתנאי מאמץ כמו הליכה בקור, ואז ללבוש רק פליס 100 או 200. יכולת שלא תינתן לך אם יהיה ברשותך פליס עבה.

2)זה לא משנה מעבר לפונקציונליות והנוחות איזו גזרה תהיה לשכבה כזו או אחרת. זו יכולה להיות חולצה ללא רוכסן, עם רבע רוכסן או עם רוכסן מלא.
לטעמי רוכסן מלא עדיף בשל הנוחות ללבוש ולפשוט אותה והאפשרות לבחור כמה לפתוח או לסגור את החולצה וכך לשלוט על רמת האיוורור.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. והלינק... תגובה ל - 9 07/10/2007 22:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. תודה!! תגובה ל - 10 07/10/2007 23:44 לתגובה קודמת
Anonymous  משתמש לא מוכר
נקווה שיש גם לנשים...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:נעליים קונים מהר..
להודעה הבאה:עזרה לבחירת שק``ש ושאלות נוספות