| 1. בקשה לעצות על תכנון טיול בירדן |
06/10/2007 19:29  |
| Anonymous |
 |
|
|
|
היי,
כל עזרה או עצה תתקבל בברכה מרובה, גם אם זה נראה לכם משהו ברור מאליו/דבילי - אף אחד מהמטיילים לא היה בירדן, ואולי פספסנו משהו בסיסי.
בגדול הרעיון הוא טיול של ארבעה ימים, שיתמקד בטיולים רגליים וביקור החובה בפטרה.
התכנית כרגע -
יום ראשון - כניסה לירדן על הבוקר באילת, נסיעה לפטרה (הבנתי שמעקבה לפטרה זה לא סיפור). יום של סיור בפטרה ולינה איפשהו שם בסביבה (עצות יתקבלו בברכה, אבל יש לונלי ככה שאני מאמין שנסתדר).
יום שני - ואדי ע`ווייר (על סמך הספר של מנחם מרקוס) סיום ולינה (בשטח) בפונון העתיקה.
יום שלישי+רביעי - ואדי חסא/נחל זרד, חזרה לעקבה.
השאלות הבלתי פתורות:
1 - לי זה נשמע דחוס מדי. זה באמת ככה או שאפשר לעשות את זה? (סה``כ אנחנו זריזי הליכה)
2 - התחבורה. הבנתי ששיטת טרמפים בתשלום/מוניות זאת השיטה המקובלת, אבל כמה זה מהיר וכמה זה עולה?
3 - אין לנו שום נסיון בסנפלינג ואנחנו לא מתכננים לצבור אותו במהלך הטיול, זה בסדר נכון?
4 - שווה ללכת, בלילה השני, לקמפינג של שמורת דנה? זה סתם בזבוז כסף?
5 - ספציפית ביום הרביעי של הטיול - נניח שמסיימים את הטיול בסביבות 4 (האם זה ריאלי?) אפשר להגיע מנק` הסיום (צאפי) לעקבה באותו היום? ואולי אפילו לאילת?
6 - כשדיברתי עם כאלה שכבר טיילו בירדן הם יעצו לי לשקר במעבר הגבול בצד הירדני לגבי מסלול הטיול שלי, ולהגיד שאני רוצה להיות רק באתרים מסודרים (פטרה, ג`רש) וערים. זה המצב?
7 - בהנחה שאני מביא את רוב האוכל מהארץ, כמה זה אמור לעלות, כל התענוג הזה (תחבורה, הכניסה לפטרה, לינה ועוד תחבורה)? הערכה של 200 דינר זה הגיוני (עם קופה קטנה למשברים/מזכרות)?
8 - אם כבר כסף, לקנות בארץ (בדואר) דולרים או דינרים (וואלה לא יודע אם מוכרים) ונניח שזה דולרים אז איפה להחליף אותם?
9 - הספר של מנחם מרכוס זה מספיר לטיול כזה?
10 - אפשר להשאיר את התיקים הגדולים בפטרה במהלך היום במשרד או משהו כזה?
אם אני אחשוב על עוד משהו אז אני אוסיף, תודה רבה רבה למי שהיתה לו סבלנות לקרוא את הכל.
תודה רבה, על כל תשובה!
שבוע טוב.
גיל.
|
|
|
|
|
|
| 4. בקשה לעצות על תכנון טיול ב:Re תגובה ל - 3 |
10/10/2007 10:04  |
| Anonymous |
 |
|
|
|
אני יגיד ממה שאני יודע:
לגבי אוכל כמו שכתבו לפני ניתן להעביר אוכל בגבול!! וואדי עוו`יר ניתן להליכה ביום אחד ולא צריך יומיים בשבילו רק שכדאי להתחיל מוקדם בבוקר. לדעתי ניתן באותו יום גם לעבור את הגבול וגם להיות בפטרה אם אתם עוברים מוקדם.. לדעתי ב7-8 שעות ניתן למצות את הביקור בפטרה. תעשו חיים..
|
|
|
|