כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. בקשה לעצות על תכנון טיול בירדן 06/10/2007 19:29 לתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
היי,
כל עזרה או עצה תתקבל בברכה מרובה, גם אם זה נראה לכם משהו ברור מאליו/דבילי - אף אחד מהמטיילים לא היה בירדן, ואולי פספסנו משהו בסיסי.
בגדול הרעיון הוא טיול של ארבעה ימים, שיתמקד בטיולים רגליים וביקור החובה בפטרה.
התכנית כרגע -
יום ראשון - כניסה לירדן על הבוקר באילת, נסיעה לפטרה (הבנתי שמעקבה לפטרה זה לא סיפור). יום של סיור בפטרה ולינה איפשהו שם בסביבה (עצות יתקבלו בברכה, אבל יש לונלי ככה שאני מאמין שנסתדר).
יום שני - ואדי ע`ווייר (על סמך הספר של מנחם מרקוס) סיום ולינה (בשטח) בפונון העתיקה.
יום שלישי+רביעי - ואדי חסא/נחל זרד, חזרה לעקבה.
השאלות הבלתי פתורות:
1 - לי זה נשמע דחוס מדי. זה באמת ככה או שאפשר לעשות את זה? (סה``כ אנחנו זריזי הליכה)
2 - התחבורה. הבנתי ששיטת טרמפים בתשלום/מוניות זאת השיטה המקובלת, אבל כמה זה מהיר וכמה זה עולה?
3 - אין לנו שום נסיון בסנפלינג ואנחנו לא מתכננים לצבור אותו במהלך הטיול, זה בסדר נכון?
4 - שווה ללכת, בלילה השני, לקמפינג של שמורת דנה? זה סתם בזבוז כסף?
5 - ספציפית ביום הרביעי של הטיול - נניח שמסיימים את הטיול בסביבות 4 (האם זה ריאלי?) אפשר להגיע מנק` הסיום (צאפי) לעקבה באותו היום? ואולי אפילו לאילת?
6 - כשדיברתי עם כאלה שכבר טיילו בירדן הם יעצו לי לשקר במעבר הגבול בצד הירדני לגבי מסלול הטיול שלי, ולהגיד שאני רוצה להיות רק באתרים מסודרים (פטרה, ג`רש) וערים. זה המצב?
7 - בהנחה שאני מביא את רוב האוכל מהארץ, כמה זה אמור לעלות, כל התענוג הזה (תחבורה, הכניסה לפטרה, לינה ועוד תחבורה)? הערכה של 200 דינר זה הגיוני (עם קופה קטנה למשברים/מזכרות)?
8 - אם כבר כסף, לקנות בארץ (בדואר) דולרים או דינרים (וואלה לא יודע אם מוכרים) ונניח שזה דולרים אז איפה להחליף אותם?
9 - הספר של מנחם מרכוס זה מספיר לטיול כזה?
10 - אפשר להשאיר את התיקים הגדולים בפטרה במהלך היום במשרד או משהו כזה?
אם אני אחשוב על עוד משהו אז אני אוסיף, תודה רבה רבה למי שהיתה לו סבלנות לקרוא את הכל.
תודה רבה, על כל תשובה!
שבוע טוב.
גיל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. בקשה לעצות על תכנון טיול בירדן:Re תגובה ל - 1 06/10/2007 21:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עמית.ס לא מחובר עמית.ס  משתמש פעיל 1635 הודעות עד כה
במעבר ערבה לא נותנים להעביר אוכל מהארץ. תצטרכו להצטייד בפטרה- יש סופר סייפאווי די בכניסה לעיר מצד ימין- רואים אותו מהכביש..
פטרה ביום שבו עוברים את הגבול- מצטיידים ונוסעים- נראה לי קצת צפוף . סך הכל זהו באמת ההי-לייט של הטיול. אולי תשקלו כרטיס ליומיים ( עוד 6 דינר נדמה לי- אבל צריך לקנות מראש כרטיס ליומיים!)ולהמשיך למחרת.
ממליצה על הספר של איתי חביב- באנגלית- אומרים שיש בלמטייל ובצומת ספרים. יש בו אינפורמציה פרקטית שחסרה אצל מנחם.
בואדיות לא היינו.
דינרים- אם אתם בירושלים- ניתן להחליף בשער שכם לפי הטיפים בפורום.
תיקים בעקבה- אולי בלשכת התיירות? המקום די מרווח והם נחמדים..אבל אין לנו נסיון.
תהנו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בקשה לעצות על תכנון טיול ב תגובה ל - 2 07/10/2007 11:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
בהמשך לעצות קודמי

את תעלה בדעתך שהירדנים לא קולטים שאתה הולך לטייל בעוויר או בקניונים אחרים
לפי השאלות שלך אתה מטייל שמחפש דרך טיול זולה
כל ההמצאות על מוניות טרפים לאן קישקוש

מפטרה לעוויר אין דבר כזה מונית למנצוריה זה עולה כ 40 דינר

המסלול בעוויר הוא ליומיים לפחות אלה אם אתה במרוץ

בכל אופן אין תחבורה מפתחת העוויר בפונון

הכפר הקרוב כ 3 ק"מ דרומה ומשם אפשר להשיג רכב
להקפצה . לאן?

לגבי האוכל נכון לא ניתן להעביר אוכל בגבול.

תנסה לסגור עם בעל טנדר בעקבה לכל הימים את כל ההקפצות סדר גודל של 100 $ ליום
זה בסוף הזול ביותר מעקבה לפטרה ומפטרה למנצוריה ומהפתחה ....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. בקשה לעצות על תכנון טיול ב:Re תגובה ל - 3 10/10/2007 10:04 לתגובה קודמת
Anonymous  משתמש לא מוכר
אני יגיד ממה שאני יודע:
לגבי אוכל כמו שכתבו לפני ניתן להעביר אוכל בגבול!! וואדי עוו`יר ניתן להליכה ביום אחד ולא צריך יומיים בשבילו רק שכדאי להתחיל מוקדם בבוקר. לדעתי ניתן באותו יום גם לעבור את הגבול וגם להיות בפטרה אם אתם עוברים מוקדם.. לדעתי ב7-8 שעות ניתן למצות את הביקור בפטרה. תעשו חיים..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:אני רוצה להגיע מנהריה לאילת (המטרה היא
להודעה הבאה:מזג אוויר השבוע באנטליה