|
|
|
|
|
|
|
|
| 9. ויזה לזמביה תגובה ל - 1 |
15/10/2007 18:22   |
|
אהלן!
אני חזרתי בינואר האחרון מטיול של חצי שנה באפריקה.
לזמביה הגעתי דרך בוצואנה ואת הויזה קיבלנו במקום.
את יכולה ליצור קשר עם jolyboys שזה קמפ סייט מפורסם בקרב מטיילים בלווינגסטון, והם ישמחו לעזור לך במקרה של בעיה.
תהני!
|
|
|
|
|
| 11. ויזה לזמביה תגובה ל - 1 |
15/10/2007 21:15   |
| |
ravivpaz |
40 הודעות עד כה |
|
|
|
כן. אז כפי שהבנת מבחור שעבר דרך בוצואנה. ואני שהייתי לפני 3 שבועות בגבול של זמביה-טנזניה(שמו הוא טודומה). ולא הייתי צריך לעשות ויזה ולהזמין מראש, וכל היוצא בזה. אני אפילו הייתי בשגרירות זמביה , בדאר-אס-סלאם. ועברתי עם הבחורה שנמצאת בשגרירות על המדינות שצריכות ויזה לזמביה, אז ישראל היא אחת המדינות שלא צריכות לעשות ויזה מראש. אין לי מושג מתי כן היה צריך לעשות זאת , אבל יכול להיות שפעם , זה אכן היה.בכל מקרה אין צורך(אלא אם כן שינו את החוק בשבועיים האחרונים). אבל אני לא מאמין. בכל מקרה היות , וצר לי שזה מגיע ממנהל הפורום, אבל כנראה שאנשים אחרים הצליחו להטעות אותו , וחבל. זאת הסיבה שהטרחתי את עצמי לשגרירות זמביה בדאר -אס-סלאם. לא נורא, אבל חבל שהמידע הלא מדוייק הזה מסתובב פה, בפורום. לכן אני חוזר שלישית , בערך , לא צריך לעשות ויזה לזמביה , מראש. אתה מגיע לגבול , אומר שלום יפה , כמובן שמשלם את 25 הדולר וזהו, אתה בזמביה. מדינה נחמדה, אנשים נחמדים, ומפלי ויקטוריה קצת יבשים, אלא אם כן אתה הולך לצד של זימבבואה, שזה עצה אישית שלי. אם אתה שם אתה חייב ללכת לצד של זימבבואה. כי הואלמעשה הרבה יותר פעיל וגועש , לעומת הצד של זמביה.
תעשה חיים , אל תחשוש, ויהיה בסדר.
נ.ב כל הדברים שנכתבו כאן , נכתבו ע"י בחור שהיה שם לפני פחות מ3 שבועות.
מקווה שעזרתי....
|
|
|
|
|
| 13. ויזה לזמביה תגובה ל - 12 |
15/10/2007 23:13   |
|
|
היי ,
נושא הויזה לזמביה מאוד שנוי במחלוקת
אני הייתי לפני 8 חודשים והיה ניתן להוציא ויזה בגבול, אולם מאנשים שטיילו שם לא מזמן - לא ניתן לעשות בגבול, לפחות לא בגבול בין זמביה לזימ - צריך מראש.
אותו דבר גם קרה עם בוטסוואנה לפני שנתיים+/- שינו את המחיר לויזה לישראלים מ 5-10$ ל -115$ ואחרי שנה היא בוטלה כליל
אני יכולה להגיד שאני חציתי את הגבול לא שילמתי ויזה, יומיים אח"כ פגשתי בחור ישראלי בלוסקה שהלך לשגרירות בוטסוואנה ונאמר לו שויזה לישראלים עולה 115$ - ככה זה באפריקה, לפעמים לעידכונים לוקח זמן להגיע - אבסורד, אבל זה המצב.
התשובה שקיבלת באנגלית היא מבחורה בשם אתי שחיה בזימ , היא עברה במעבר גבול זה (זמביה-זימ), אם היא אמרה לך (אני גם מכירה אותה אישית), הייתי מציעה לך להסתמך על זבריה, ביחוד אם הטיול שלך מוגבל בזמן.
במדור 1001 טיפים יש לינקים ל BP בלוינגסטון שמארגנים פטור ויזה במידה ואתה לן אצלם- נסה לשלוח להם מייל, ציין שיש לך דרכון ישראלי והמתן לתשובה.
בכל מקרה אם יש שינוי בנושא שאתה חוזר נשמח עם תעדכן.
לסיום - כולם באים לעזור פה מרצונם החופשי על זמנם החופשי. הפורום נועד לדיון והחלפת מידע. אם מישהו רוצה לעדכן משהו אפשר לעשות זאת גם בצורה פחות מתלהמת.
נסיעה טובה,
אילי
|
|
|
|
|
|
| 16. ויזה לזמביה תגובה ל - 15 |
17/10/2007 12:33  |
|
|
אני חציתי לפני כחודשיים את הגבול מנמיביה לזמביה, ומעשה שהיה כך היה:
לאחר חמש שעות נסיעה מתישה בחלק האחורי של איזה סטיישן (שבאה לאחר ארבע שעות המתנה לטרמפ) הגעתי לגבול כחצי שעה לפני הסגירה. הפקיד העיף מבט חטוף בדרכון והכריז: "היית צריכה להוציא ויזה מראש, לכי לווינדהוק". מדובר בלמעלה מ-1000 קילומטרים, כיוון אחד. לאחר כישלון ההסברים הרציונליים נאלצתי לעשות שימוש בנשק נשי עתיק - פרצתי בבכי. זה עזר.
אבל מכיוון שאתה כנראה לא אשה, לא כדאי לסמוך על זה...
בהצלחה, הכל יהיה שווה כי המפלים יפהפיים!
|
|
|
|