כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. ויזה לזמביה 14/10/2007 17:54 לתגובה הבאה
  kobicool לא מחובר kobicool  משתמש מתחיל 40 הודעות עד כה
מישהו יודע האם ניתן לקבל אותה בגבול ? או שחייבים מראש ?
הפחידו אותי ממש ואמרו שהם נורא קשוחים בעניין הזה ניסיתי לברר פה בארץ אבל נתקלתי בכל מיני תירוצים ואפילו שלחו אותי לשגרירות הבריטית שתפיק לי אותה !

אני אובד עיצות...
תודה למי שיעזור !
קובי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. ויזה לזמביה:Re תגובה ל - 1 14/10/2007 18:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידו עידו לא מחובר עידו - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 4326 הודעות עד כה
פעם היה אפשר בלי בעיה בגבול, היום חייבים לעשות את הויזה מראש. אולי הם שמעו את השיר ``לא רוצה לזמביה`` והתרגזו עלינו.

בכל מקרה, אם אתה מגיע לזמביה מאחת המדינות השכנות, הכי פשוט זה לעשות את הויזה באחת משגרירויות זמביה ביבשת. קח בחשבון שזה עשוי לקחת שבועיים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. ויזה לזמביה:Re תגובה ל - 1 14/10/2007 18:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
אין שום צורך, לעשות ויזה מראש. אפשר לעשות בגבול.
99 אחוז.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. ויזה לזמביה:Re תגובה ל - 2 14/10/2007 18:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
אני מצטער להגיד, אבל אני לא מבין על סמך מה אתה אומר, את מה שאתה אומר.תנסה ליבדוק את הדברים יותר לעומק.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. ויזה לזמביה:Re תגובה ל - 3 14/10/2007 19:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידו תודה !
DELL ואתה אומר את זה מניסיון ?
כיוון שכמה מטיילים שאני מכיר אמרו לי שחייב לעשות מראש וטוב שבועיים מראש.
חלק אמרו בגבול אבל לא בוודאות, אני פשוט לא רוצה להסתבך עם זה שם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. ויזה לזמביה:Re תגובה ל - 5 14/10/2007 21:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
Dell, when did you get your information? Just been through the border 2 hours ago and we still need visa in advance.
The way to go is to email them on zambiavisa@zamnet.zm

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. ויזה לזמביה:Re תגובה ל - 6 14/10/2007 23:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
טיפ: אם אתם מתאמים עם אכסנייה מראש, לפני חציית הגבול, אז הם מתאמים ומארגנים לכם הכל, אפילו לשלם על הויזה- לא תצטרכו (האמת שזה טיפ של כמה חברה` שונים שפגשתי בדרכים- אני אישית לא הגעתי לזמביה בסוף, אבל שווה לנסות..) מה שבטוח זה שאפשר לעשות בגבול, נכון לעד לפני שלושה- ארבעה חודשים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. ויזה לזמביה:Re תגובה ל - 1 14/10/2007 23:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ori_sela לא מחובר ori_sela  משתמש מתחיל 18 הודעות עד כה
שלום אני הייתי בגבול לפני יותר משנתיים שזה כלום בזמן אפריקאי ועל המקום סידרו הכל בלי שום בעיה ועם חיוך
כמו כן מה שאפרת רשמה ישנם הוסטלים שמוזילים את הויזה בהרבה בתמורה ללינה אצלם של לילה או שניים שבכל מקרה תצטרך כי הם במפלי ויקטוריה לא זכור לי כרגע השם אבל אני יכול לברר אם תרצה זה מופיע בלונלי במסגרת מיוחדת
תעשה חיים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. ויזה לזמביה תגובה ל - 1 15/10/2007 17:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכי מיכי לא מחובר מיכי  משתמש מתחיל 11 הודעות עד כה
אהלן!
אני חזרתי בינואר האחרון מטיול של חצי שנה באפריקה.
לזמביה הגעתי דרך בוצואנה ואת הויזה קיבלנו במקום.
את יכולה ליצור קשר עם jolyboys שזה קמפ סייט מפורסם בקרב מטיילים בלווינגסטון, והם ישמחו לעזור לך במקרה של בעיה.
תהני! Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. ויזה לזמביה:Re תגובה ל - 8 15/10/2007 19:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידו עידו לא מחובר עידו - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 4326 הודעות עד כה
אכן שנתיים בזמן אפריקאי זה כלום... אבל השינוי (לפחות רשמית) חל בדיוק בזמן הזה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. ויזה לזמביה תגובה ל - 1 15/10/2007 20:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ravivpaz לא מחובר ravivpaz  משתמש מתחיל 45 הודעות עד כה
כן. אז כפי שהבנת מבחור שעבר דרך בוצואנה. ואני שהייתי לפני 3 שבועות בגבול של זמביה-טנזניה(שמו הוא טודומה). ולא הייתי צריך לעשות ויזה ולהזמין מראש, וכל היוצא בזה. אני אפילו הייתי בשגרירות זמביה , בדאר-אס-סלאם. ועברתי עם הבחורה שנמצאת בשגרירות על המדינות שצריכות ויזה לזמביה, אז ישראל היא אחת המדינות שלא צריכות לעשות ויזה מראש. אין לי מושג מתי כן היה צריך לעשות זאת , אבל יכול להיות שפעם , זה אכן היה.בכל מקרה אין צורך(אלא אם כן שינו את החוק בשבועיים האחרונים). אבל אני לא מאמין. בכל מקרה היות , וצר לי שזה מגיע ממנהל הפורום, אבל כנראה שאנשים אחרים הצליחו להטעות אותו , וחבל. זאת הסיבה שהטרחתי את עצמי לשגרירות זמביה בדאר -אס-סלאם. לא נורא, אבל חבל שהמידע הלא מדוייק הזה מסתובב פה, בפורום. לכן אני חוזר שלישית , בערך , לא צריך לעשות ויזה לזמביה , מראש. אתה מגיע לגבול , אומר שלום יפה , כמובן שמשלם את 25 הדולר וזהו, אתה בזמביה. מדינה נחמדה, אנשים נחמדים, ומפלי ויקטוריה קצת יבשים, אלא אם כן אתה הולך לצד של זימבבואה, שזה עצה אישית שלי. אם אתה שם אתה חייב ללכת לצד של זימבבואה. כי הואלמעשה הרבה יותר פעיל וגועש , לעומת הצד של זמביה.
תעשה חיים , אל תחשוש, ויהיה בסדר.
נ.ב כל הדברים שנכתבו כאן , נכתבו ע"י בחור שהיה שם לפני פחות מ3 שבועות.
מקווה שעזרתי....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. ויזה לזמביה תגובה ל - 11 15/10/2007 20:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה לכולם על העיצות !!!

אני חושב שכשאגיע אעשה במעבר ובמקום...
חוצמזה רביב אני מגיע לזמביה דרך זימ, ככה שאני רואה את שני הצדדים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. ויזה לזמביה תגובה ל - 12 15/10/2007 22:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ili ili לא מחובר ili  משתמש פעיל 3446 הודעות עד כה
היי ,
נושא הויזה לזמביה מאוד שנוי במחלוקת
אני הייתי לפני 8 חודשים והיה ניתן להוציא ויזה בגבול, אולם מאנשים שטיילו שם לא מזמן - לא ניתן לעשות בגבול, לפחות לא בגבול בין זמביה לזימ - צריך מראש.

אותו דבר גם קרה עם בוטסוואנה לפני שנתיים+/- שינו את המחיר לויזה לישראלים מ 5-10$ ל -115$ ואחרי שנה היא בוטלה כליל
אני יכולה להגיד שאני חציתי את הגבול לא שילמתי ויזה, יומיים אח"כ פגשתי בחור ישראלי בלוסקה שהלך לשגרירות בוטסוואנה ונאמר לו שויזה לישראלים עולה 115$ - ככה זה באפריקה, לפעמים לעידכונים לוקח זמן להגיע - אבסורד, אבל זה המצב.

התשובה שקיבלת באנגלית היא מבחורה בשם אתי שחיה בזימ , היא עברה במעבר גבול זה (זמביה-זימ), אם היא אמרה לך (אני גם מכירה אותה אישית), הייתי מציעה לך להסתמך על זבריה, ביחוד אם הטיול שלך מוגבל בזמן.

במדור 1001 טיפים יש לינקים ל BP בלוינגסטון שמארגנים פטור ויזה במידה ואתה לן אצלם- נסה לשלוח להם מייל, ציין שיש לך דרכון ישראלי והמתן לתשובה.

בכל מקרה אם יש שינוי בנושא שאתה חוזר נשמח עם תעדכן.

לסיום - כולם באים לעזור פה מרצונם החופשי על זמנם החופשי. הפורום נועד לדיון והחלפת מידע. אם מישהו רוצה לעדכן משהו אפשר לעשות זאת גם בצורה פחות מתלהמת.

נסיעה טובה,
אילי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. ויזה לזמביה תגובה ל - 13 16/10/2007 10:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ettyzim לא מחובר ettyzim  משתמש מתחיל 8 הודעות עד כה
Ok - Some of the immigration guys at the Zim-Zam border know about the visa and some don't.
You can still enter Zambia for a day visit for $10 but that only between these two borders.
For more then one day - you need visa in advance as far as I know. You apply to the Zam immigration, they approve it, a copy of the approval is sent to you and one at the border. You pay on arrival.
From what Jolly boys told me - they cannot put us on a manifest unless the application is approved! it is a matter of approval and not the manoey. The manifest is a money thing! If you spend money in Zambia by staying more then 2 nights, you don't need to pay for the visa. It has nothing to do with the actual approval weather to let someone in or not

You can all contact Jolly boys on
or the Zambian immigration on zambiaimmigration.gov.zm

Their web site is not updated about us but they told me TWO DAYS AGO that we need visa in advance.
If anyone wants to take the risk of bargaining with them - you are welcome

Good luck
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. ויזה לזמביה תגובה ל - 14 16/10/2007 21:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אתי שוב תודה !
יצרתי קשר עם סוכנת נסיעות שאמרה לי שלשלוח ללונדון את הדרכונים עולה לי 1016 ש"ח !! והאגרה של הויזה 16 פאונד שזה עוד 130 ש"ח בערך...

נראה לי קצת אבסורד לשלם מחיר של 1150 ש"ח לויזה אחת בלבד ולכן שאלתי גם פה בפורום...

תודה בכל אופן על העזרה האישית שלך ! ושל כל חברי הפורום !
המשך שבוע מעולה !
קובי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. ויזה לזמביה תגובה ל - 15 17/10/2007 11:33 לתגובה קודמת
Gili Gili לא מחובר Gili  משתמש פעיל 220 הודעות עד כה
אני חציתי לפני כחודשיים את הגבול מנמיביה לזמביה, ומעשה שהיה כך היה:
לאחר חמש שעות נסיעה מתישה בחלק האחורי של איזה סטיישן (שבאה לאחר ארבע שעות המתנה לטרמפ) הגעתי לגבול כחצי שעה לפני הסגירה. הפקיד העיף מבט חטוף בדרכון והכריז: "היית צריכה להוציא ויזה מראש, לכי לווינדהוק". מדובר בלמעלה מ-1000 קילומטרים, כיוון אחד. לאחר כישלון ההסברים הרציונליים נאלצתי לעשות שימוש בנשק נשי עתיק - פרצתי בבכי. זה עזר.
אבל מכיוון שאתה כנראה לא אשה, לא כדאי לסמוך על זה...
בהצלחה, הכל יהיה שווה כי המפלים יפהפיים!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:ברוכים הבאים לפורומים החדשים של למטייל!
להודעה הבאה:מה זה הממשק הזה?!

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר

חיפוש מהיר