כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. *** שירשור הדברים הקטנים שעשו לי את הטיול *** 21/10/2007 13:51 לתגובה הבאה
עידו עידו לא מחובר עידו - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 4264 הודעות עד כה
אין הכוונה למסעדה קטנה שפגשתם באמצע הקלהרי, או גור היפופוטם שאימצתם בצפון טנזניה,
שרשרו להודעה זאת רעיונות קטנים ל"שיפצורים" או לציוד שרכשתם שעשו את הטיול שלכם יותר פשוט, נעים ונחמד!

[עודכן ב:23 אוקטובר 2007 17:47:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. ואני אתחיל: פרוק ספרים תגובה ל - 1 21/10/2007 14:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידו עידו לא מחובר עידו - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 4264 הודעות עד כה
ספרים אצלי זה דבר קדוש. עומדים מסודרים במקום של כבוד על המדף בסלון ולא נזרקים לעולם (מקסימום עוברים דירה או נתרמים לספריה).

אבל במקום להסחב עם מדריכי טיול כבדים ביד לאורך הטיול, אני חורג לפעמים ממנהגי, ופשוט משחיט את הספר.
איך זה עובד: קרעו את הספר בדיוק בין הפרקים על המדינות השונות (או המחוזות השונים, תלוי ברמת הפירוט של הספר שרכשתם) והדביקו עם חומר הדבקה חזק (דק טייפ, הידוע בכינויו איזולירבנד חבלה). קיבלתם מספר ספרים קטנים יותר, מחולקים לפי אזורים שונים.
כעת אפשר להשאיר בבית פרקים על אזורים שלא תגיעו אליהם בטיול הזה, לטייל רק עם הפרק הרלוונטי לגביכם, ואת שאר הכרכים לשמור בתרמיל הגדול/באכסניה. בחבילה הבאה הביתה אפשר תמיד לשלוח את הפרקים שכבר "נוצלו" על ידכם בטיול.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. icon6.gif  *** שירשור הדברים הקטנים שעשו לי את הטיול *** תגובה ל - 1 22/10/2007 08:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  odiavshi לא מחובר odiavshi  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
גמני גמני
א. טאקי... קנינו בדיוטי פרי, אחלה רעיון, שיחקנו גם עם אירופאים ואמריקאים, (הם מכירים את גרסת "uno", שאגב, היא המקורית, כן- גם טאקי לא הומצא ע"י ישראלים... ממש כמו שניצל Smile)
גם לימדנו את הנהג בספארי Smile (אני מסיונרית של טאקי).
ב. תשבצים/סודוקו/חידות הגיון ווטאבר.
ג. ללמוד כמה מילים בסיסיות, זה גרם לאוגנדים לחייך אלינו, משום מה זה מאד שימח אותם Smile
orerege-בוקר טוב
agandi-מה שלומך (?)
muzury-בסדר
webbale- תודה
webbale nio- תודה רבה
kalle kalle- ביי ביי...
ד. אולר- לשיפצורים, פירות ועוד.
ה. שקיות שתיה- מאד פרקטי.
ו. מגבות מתאיידות.
ז. מטליות לחות+טישו (לנו זה לא היה ברור מאליו)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. *** שירשור הדברים הקטנים שעשו לי את הטיול *** תגובה ל - 3 22/10/2007 14:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתי איתי לא מחובר איתי  משתמש פעיל 569 הודעות עד כה
1. מישקפת!
2. פינקס ועט תמיד בהשיג יד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. משקפת זה דברים קטנים? תגובה ל - 4 22/10/2007 18:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
bushbabe bushbabe לא מחובר bushbabe  משתמש פעיל 279 הודעות עד כה
למה יש לי הרגשה שאתה אורז את המשקפת לפני הגרביים? Smile

Don't panic
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. *** שירשור הדברים הקטנים שעשו לי את הטיול *** תגובה ל - 1 23/10/2007 01:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Gili Gili לא מחובר Gili  משתמש פעיל 219 הודעות עד כה
א. קופסת פלסטיק נאטמת (טאפרוור). כך בכל מקום יכולתי להכין סלט (כמובן שחשוב גם האולר). זה בריא, נדיר במקומות מסוימים, ומקרב לבבות (קשה לסרב לסלט פירות טרי).
אגב, פגשתי הולנדי באוגנדה שהעלה סברה שכל המטיילים הישראלים מטיילים עם גזיה וערכת קפה (שחור טוב). בעצם הוא לא היה היחיד שסבר כך. האם נכון הדבר?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. icon12.gif  משקפת זה דברים קטנים? תגובה ל - 5 23/10/2007 14:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתי איתי לא מחובר איתי  משתמש פעיל 569 הודעות עד כה
פשוט מאוד, מכוון שבעזרת גרביים קשה מאוד לראות בע"ח. מצד שני קשה באותה מידה ללבוש משקפת על הרגליים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. *** שירשור הדברים הקטנים שעשו לי את הטיול *** תגובה ל - 1 30/10/2007 00:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכי מיכי לא מחובר מיכי  משתמש מתחיל 11 הודעות עד כה
חלילית!
כי מוזיקה היא פשוט שפב בינלאומית ששוברת את הקרח בכל מקום שאליו תפנה (גם בגבול בין בוצואנה לנמיביה, אפילו הבושמנים הצידים לא עמדו בצד!)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. *** שירשור הדברים הקטנים שעשו לי את הטיול *** תגובה ל - 8 31/10/2007 22:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אפרת א לא מחובר אפרת א  משתמש מתחיל 30 הודעות עד כה
בועות סבון להפרחה- כדי להרגיש כמו זוכי אוסקר בערבות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. דוקים. משחק חביב שלא תופס הרבה מקום תגובה ל - 1 01/11/2007 16:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  navyseal לא מחובר navyseal  משתמש פעיל 178 הודעות עד כה

כמובן שזה בנוסף להרבה ספרים, קלפים, ובת זוג אם יש....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. *** שירשור הדברים הקטנים שעשו לי את הטיול *** תגובה ל - 3 07/01/2008 11:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yael_gesser לא מחובר yael_gesser  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
אולי יש לך (או מכירה מישהו שיש לו) תיעוד בוידאו של אנשים משחקים טאקי בחו"ל?
תודה
יעל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. *** שירשור הדברים הקטנים שעשו לי את הטיול *** תגובה ל - 11 09/01/2008 12:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אילנה אילנה לא מחובר אילנה  משתמש בינוני 124 הודעות עד כה
- חוט כלשהוא באורך של לפחות 2 מטר:
מיתר דק, או גומי דק שמקפלים ל- 3 וקושרים בקצוות : טוב כחוט כביסה, טוב כשצריך לקשור נספחים על התרמיל, ואיכשהו במהלך הטיול מסתבר שהוא טוב בעוד הרבה מצבים אחרים.

- יריעת נילון גדולה ועבה מחנות לחומרי בניין
נילון עבה כמעט לא שוקל ועם זאת עמיד ולא נקרע בקלות.
נח לכיסוי התיק והגוף אם יורד גשם, לתוספת הגנה לאוהל, נוח לפריסה .
כשרוצים לשבת על קרקע לחה או מלוכלכת
פעם אחת יצא לי לישון בבקתה עם פתח כניסה, אך ללא דלת, ומשם נכנסה כל הזמן רוח מעצבנת. באמצעות יריעת הנילון, בשיתוף עם החבל, הצלחתי לאלתר דלת שחסמה את הרוח וזה היה להיט!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. *** שירשור הדברים הקטנים שעשו לי את הטיול *** תגובה ל - 4 14/01/2008 23:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  cifnao לא מחובר cifnao  משתמש בינוני 84 הודעות עד כה
פותחן קופסאות, מסטיקה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. *** שירשור הדברים הקטנים שעשו לי את הטיול *** תגובה ל - 1 15/01/2008 07:53 לתגובה קודמת
  יעקבס לא מחובר יעקבס  משתמש פעיל 676 הודעות עד כה
הם לא קטנים אלה ההיפך.
הטיפים שהדפסתי מ 1001 טיפים שבאתר.
אספתי וסדרתי אותם כמו בספר לפי המקומות והיעדים של הטיןל .
בסוף הטיול נתתי אותם למטייל שרק הגיע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:לאגוס-ניגריה
להודעה הבאה:יציאה לדרום אפריקה ב-24 בינואר עם ילד

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר

חיפוש מהיר