כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שק שינה ישן - כן או לא? 23/10/2007 12:28 לתגובה הבאה
  נמרוד לא מחובר נמרוד  משתמש בינוני 71 הודעות עד כה
יש לי בבית שק שינה ישן (בן 20 שנה לפחות, אולי אפילו 30), אשר שירת נאמנה את אמא שלי בטיוליה לארה"ב ולדרום אמריקה, וגם אותי לפני כשבע שנים, במספר טיולים בארץ. היא זוכרת שהוא חימם אותה מאוד, לי קצת קשה לזכור (אבל מנגד אני לא זוכר שהיה לי קר).

המילוי שלו הוא משהו סינטטי (לא פוך), ויש לו תווית של REI (הוא נקנה בארה"ב). יותר פרטים טכניים מזה (דירוג טמפ', חברה וכו') אין לי אפשרות לדעת. מבחינת המבנה - אין לו "כובע" שאפשר לכסות את הראש בו, והוא פשוט נגמר בפתח בו נכנסים (תמיד אפשר ללבוש כובע גרב אם קר).

שקלתי אותו, והוא שוקל כ- 2 ק"ג, יחד עם שק הכיווץ (הוא היה מכווץ בתוכו כאשר שקלתי את שניהם ביחד). שק הכיווץ לבדו שוקל 135 גר'.
בהשוואה לשקי שינה אחרים שחשבתי לרכוש, שניהם מבית North Face, הוא יותר כבד.
דגם ה- Aleutian שוקל 1650 גר', וה- Blaze 3D שוקל 1390 גר'. [מישהו יודע אם המשקל הזה מתייחס למשקל כולל שק הכיווץ?]

לאחר שקיפלתי, גלגלתי וכיווצתי אותו (ללא השקעת מאמץ יתרה), הוא נכנס די בקלות לתא המיועד בתחתית התרמיל שלי, כך שמהבחינה הזאת אין בעיה.

אני מתכוון להשתמש בו בטיול של כמה חודשים לניו זילנד (נובמבר-מרץ), וכנראה שב- 90% מהלילות אשן בתוך אכסנייה (=מוגן מגשם ומרוח).

ובכן, מה אתם אומרים?
אשמח לשמוע את עצתכם בנושא, ושיקולים בעד ונגד העניין.

בתודה,
נמרוד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עם כל חיבתי ל-REI, תגובה ל - 1 23/10/2007 22:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  YGH לא מחובר YGH  משתמש פעיל 1594 הודעות עד כה
בחישוב פשוט של משקל מול חומרי הבידוד שהיו קיימים אז, לא הייתי נותן לשק"ש בתנאים אופטימליים דירוג של פחות ממינוס 2 מעלות, ואני אופטימי מאוד מאוד; סביר יותר שהשק"ש הזה הוא לאזור החמש-מעלות.

ועכשיו, יש להביא בחשבון שיש עם הזמן ירידה ברמת הבידוד הסינטטי. כמעט בלתי אפשרי שהוא יבודד עכשיו כמו שהוא בודד את אמא שלך, ובפרט אם הוא היה מכווץ כל הזמן הזה (כלל מס' 1 בשק"שים סינטטיים: לא לכווץ אותם ליותר מפרק הזמן הנדרש, וכשהם לא בטיול - לאכסן אותם תלויים או מקופלים אבל לא מכווצים).

סיכומו של עניין - יכול להיות שבארץ הוא עוד טוב, אבל בארץ רוב הלילות הם מעל לאפס. באכסניה - סביר שהוא גם יספיק, כמו שרוב השק"שים הקיציים יספיקו באכסניה. לטיול תרמילאים בניו-זילנד - בשום אופן לא, אתה תקפא.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. אשמח להבהרה בנוגע למשפט האחרון תגובה ל - 2 24/10/2007 11:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אמרת שבאכסניה הוא יספיק, אבל בטיול תרמילאים בנ"ז בשום אופן לא.

לא הבנתי את ההבדל שמצאת בין "אכסניה" לבין "טיול תרמילאים". אשמח אם תסביר למה התכוונת.

אני מתכוון לעשות טרקים כמובן, ובהם אשן בבקתות שלהם. בין טרק לטרק אשן באכסניות/היטים.
בכל אופן, לא מדובר על לישון באוהל. תמיד תהיה מעלי קורת גג וקירות שיגנו מרוח וגשם, ויבודדו במשהו את הטמפ' החיצונית.

מובן לי שבאכסניות (כנראה) יש חימום, ובבקתות של הטרקים אין על מה לדבר, אבל כמה קר כבר יכול להיות בהן?

לגבי נושא עייפות החומר המבודד, שק השינה לא היה מכווץ במשך כל השנים האלה. מדוע הוא יבודד עכשיו פחות טוב מאשר אז?

אשמח אם תתייחס גם לנושא המשקל:
א. כמה נורא זה לצאת עם שק"ש ששוקל 2 ק"ג?
ב. האם המשקלים שציינתי של שק"שים אחרים כוללים גם את משקל שק הכיווץ?

[עודכן ב:24 אוקטובר 2007 11:58:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. שק שינה ישן - כן או לא? תגובה ל - 1 24/10/2007 14:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
T. L T. L לא מחובר T. L  משתמש בינוני 55 הודעות עד כה
בקתה זה לרוב מבנה עץ פשוט יחסית שלא נותן בידוד טוב כמו למשל אכסניה שזה מבנה גדול.

לסחוב על הגב שק שינה ששוקל 2 ק"ג זה לא נורא אם זוכרים את זה כך שהמשקל הכולל הוא לא גבוה.

משקלים רשמיים של שקי שינה אינם כוללים את שק הכיווץ (לרוב לפחות).

אני לא בטוח שנכון להשתמש פה במונח עייפות החומר שדן בכשל תחת מאמץ מחזורי אבל בכל מקרה הסיב הסנטטי יש לו אורך חיים מסוייף והוא מאבד מהיכולת שלו לכלוא אוויר עם הזמן.

הוא אומנם לא היה דחוס אבל היה חסוף לשינויי מזג אוויר, לחות וגורמים אחרים אשר פגעו בו.

וכמו שYGH ציין, שק שינה ששוקל 2 ק"ג מלפני 20 שנה שקול לכזה ששוקל 500 גרם היום (בהגזמה לא יודע נתונים מדויקים) (בהנחת סנטטי כמובן)

ועל כן יש לך ביד שק שינה שמתאים לטמפ' סביב האפס אולי אפילו יותר מזה.
אם אתה לא חושש מקור אז אין מניעה לקחת אותו.

אישית הייתי קונה חדש.

Duct tape is like the force It has a light side and a dark side and it holds the Universe together
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. איזה מהנ"ל עדיף? תגובה ל - 4 24/10/2007 15:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תומרל/YGH/כל אחד אחר:

אז בהנחה שאני בסוף אקנה שק"ש ולא אקח את זה שיש לי בבית, אני מתלבט בין שני הדגמים שרשמתי למעלה: Aleutian ו- Blaze 3D של TNF.

איזה מהם כדאי יותר לקחת לטיול תרמילאים (הכולל כאמור טרקים, ללא שינה באוהל) בניו זילנד לחודשים נובמבר-מרץ?
האם יש הבדל מהותי ביניהם, פרט לנושא המשקל (260 גר' הפרש) והמחיר?
האם יש סיבה טובה לקנות דווקא את היקר מביניהם?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. איזה מהנ"ל עדיף? תגובה ל - 5 24/10/2007 16:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ישנו הבדל מהותי בניהם בהחלט.

הסיב שיש ב BLAZE טוב יותר מהסיב שיש בשני.

המשמעות היא בעיקר העמידות של שק השינה הזה לאורך זמן.

אישית ממליץ על ה BLAZE.

(אבל אם יש פה עניין של תקציב מוגבל ו200 ש"ח ההפרש או מה שהוא לא יהיה ילך על פליס נחוץ או מעיל גשם טוב יותר אז עדיף מעיל גשם טוב יותר)

Duct tape is like the force It has a light side and a dark side and it holds the Universe together
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. טיול תרמילאים - כל מה שלא אכסניה. תגובה ל - 3 24/10/2007 20:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  YGH לא מחובר YGH  משתמש פעיל 1594 הודעות עד כה
אכסניות מחוממות; בקתות לא. כמה קר יכול להיות? במקרים מסויימים, תלוי בתפוסה האנושית, קרוב לאפס ואולי לעיתים נדירות טיפ-טיפה פחות, לפי הדיווחים.
באשר לנושא הבידוד - אם השק"ש לא היה מכווץ, מצבו יהיה טוב בהרבה. עם זאת, הסיבים הישנים (וגם החדשים, אבל פחות) נטו לסבול מתוצאות בעקבות הרבה טיולים של כיווץ-פתיחה; הם היו מתחילים לקבל פחות נפח, וכתוצאה מזה פחות בידוד. אמנם סיבים סינטטיים מסויימים שומרים על חלק ניכר מהבידוד גם כשהם מעוכים - בניגוד לפוך - אבל יש כאלה שיורדים יותר מאחרים. מקובל שאורך חייו של שק"ש סינטטי הוא כ-10 שנים; השאלה כמה השתמשו בו, ואם אין לך הרבה מזל - סביר שהוא עבר מספיק כדי לגרום לסיבים לאבד גמישות ולכן בידוד.
משקל?
אני לא אוהב לסחוב על הגב יותר ממה שאני חייב. אי אפשר לומר שתמיד שק"ש של שני קילוגרמים זה 'יותר מדי' - הרי אתה לא סוחב רק שק"ש. אפשר לחסוך במקום אחד כדי לסחוב שק"ש כבד יותר. אבל זה בהחלט יותר ממה שאני הייתי רוצה לסחוב על הגב.
לגבי המשקל - בד"כ מדובר בלי שק הדחיסה. כיום, אגב, ניתן להשיג שקי כיווץ מניילון סיליקוני, ששוקלים בערך 20 גרם ועמידים למדי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. איזה מהנ"ל עדיף? תגובה ל - 5 25/10/2007 07:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ניצן ניצן לא מחובר ניצן  משתמש פעיל 775 הודעות עד כה
ההבדל המהותי כמו שתומר אמר, הוא בעיקר בסוג הסיב. זה משמעותי עבורך אם אתה מתכנן או חושב לטייל שוב בעולם. אם הטיול הזה הוא רק משהו חד פעמי ואח"כ תזנח את השק"ש בארון ל-30 שנה (כולל גם טיולים של קרובי משפחה/ חברים) שאולי תשאיל להם אותו), אז אתה יכול בקלות ללכת על הזול מביניהם. אם הטיול הזה הוא אחד מרבים (אתה יכול לשאול את עצמך אם אתה אדם שאוהב לטייל, לישון בטבע, לעשות טרקים...) אז שווה להשקיע ביקר יותר.
הכל לדעתי זה עניין של שיקול דעת אישי ומה טוב בשבילך.
כמובן יש גם את עניין המשקל, שלדעתי הוא מאוד חשוב, וכדאי לחסוך כמה שניתן.
יש בקטגוריה הזאת כמה שקי שינה נוספים שיכולים להתאים (ולחסוך עוד במשקל) - מהזול ליקר: אלואיישן, בלייז, למינה 20 (של MH), קאטס מיאו, בלו קאזו (האחרון עם מילוי פוך).
אתה יכול לקרוא על כולם בלינק-
http://shop.lametayel.com/cgi-bin/lametayel/scan/MM=06bddbf2 7d4b93b5453a33e761543c10:0:5:6?mv_session_id=CAgJ5Fo4&mv _nextpage=results_p3
לגבי כמה קר בבקתות- זה משתנה בין איזורים שונים וגבהים שונים, אבל בהחלט יכול להיות מתחת לאפס, בייחוד כשפותחים חלון כדי לא להיחנק עם החיידקים של כולם. מקובל להגיד שלניו זילנד דרוש שק"ש של מינוס חמש.
אני טיילתי שם עם הקאטס מיאו ולא היה לי קר אף פעם (7- בדירוג האמריקאי) אבל זה עניין אישי, כל אחד והסבילות שלו לקור. בכל מקרה, לסחוב 750 גר' פחות בשק"ש (2 קילו לעומת 1.25 קילו) זה מאוד משמעותי (לצורך העניין זה משקל של כירת בישול של טרנגיה פחות או יותר). תקרא על כל אחד מהם ותחליט לעצמך מה הכי מתאים לך Smile
טיול נעים!!

"רק אחרי שתכרות את העץ האחרון, רק אחרי שתרעיל את הנהר האחרון, רק אחרי שתתפוס את הדג האחרון, רק אז תגלה שאי אפשר לאכול כסף." צ'יף אינדיאני אחד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. איזה מהנ"ל עדיף? תגובה ל - 8 25/10/2007 13:45 לתגובה קודמת
אני לא מסכים עם השוואת המשקל , מכיוון שהוא מדבר על 2 ק"ג כולל שק כיווץ עם הבנתי נכון, ואילו המשקל של ה CATS הוא ללא שק הכיווץ.

עם שק הכיווף הוא מגיע לכיוון 1.4 ,1.5 ק"ג.

לגבי השקי שינה שציינת, לטעמי הMH לומינה פחות טוב מהBLAZE וגם יקר יותר מה שעושה אותו פחות ממולץ.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שאלה לבנות - הסרת שיער
להודעה הבאה:דרושים עובדים- למטייל רמת השרון ורעננה