|
| 2. אתיופיה תגובה ל - 1 |
28/10/2007 18:47   |
|
|
חזרנו עכשיו מחודש באתיופיה, כך שעל חלק משאלותיך יהיה לנו קל לענות (על חלק אחר אני מניח שיענו חברים אחרים בפורום...):
איך מטיילים - אפשר לטייל עצמאית ולרוב האטרקציות יש תחבורה ציבורית סבירה. לעומת זאת, טיול אמיתי בדרום מצריך רכב. אנחנו הסתובבנו עם רכב משלנו, אבל פגשנו בדרך הרבה מאד רכבים עם נהג ומדריך וכולם (ממש ללא יוצא מן הכלל) היו נחמדים, בקיאים ועוזרים מאד, כך שהייתי שוקל ברצינות (בהתאם למספר המטיילים והתקציב) לקחת רכב+נהג+מדריך. באופן מפתיע החברות באתיופיה אינן מכתיבות את המסלול ואפשר לבנות אותו יחד עם המדריך, כך שהחופש שלכם נשמר :)
אוהל ושק"ש - אם אתם מתכננים טרקים יש צורך כי מזג האויר בהרים קר למדי ויכול להפוך גשום בקלות, אבל ברוב המקומות ניתן להשכיר. בקיצור, אני בעד, אבל אם לא בא לכם לסחוב אפשר בקלות להסתדר בלי - המלונות זולים ובאתרי הטרקים ניתן להשכיר ציוד.
למצות? זו שאלה קשה בעיני - אפשר כנראה לראות את עיקרי הדברים בשבוע וחצי, אבל אפשר גם לעצור לכמה ימים בכפרים היפים או המעניינים יותר ולהוסיף ביקורים בשמורות הנידחות של הדרום ואז לדעתי אפשר גם להיות חודשיים בלי למצות :)
|
|
|
|
| 3. אתיופיה תגובה ל - 1 |
28/10/2007 22:56  |
|
|
האם מזג האויר בתקופה הזאת אידיאלי לטיול?
בגדול כן, ייתכנו גשמים קצרים, לא משהו שצריך למנוע התניידות
האם ניתן לטייל שם עצמאי? יש תחבורה ציבורית או שחייבים לשכור
רכב? אם יש לך זמן - כן אפשר להתנייד בתחבורה ציבורית- אוטובוסים ומשאיות - יותר איטי, לא מתאים לכל אחד. לחלק מהמקומות לא תוכל להגיע באופציה זו ותאלץ לשכור רכב עם נהג (למשל לשבט המורסי והקארו).
האם צריך באתיופיה אוהל, שק"ש וכאלה? שק"ש הייתי לוקחת, אוהל ניתן להשכיר במקומות שצריך - תמיד יש אופציה לחדרים (למעט בפארק מאגו - מורסי)
כמה זמן זה לוקח "למצות" את דרום אתיופיה?
אפשר למצות גם מתמונות, בדרום אתיופיה סופגים הרבה דברים שמתעכלים רק לאחר זמן רב. מינימום 7 ימים (לדעתי).
האם ניתן להגיע מאתיופיה למדגסקר? האם זאת גם העונה? תצטרך לקחת טיסה לקניה ומשם להמשיך בטיסה למדגסקר, לגבי עונות תבדוק בקוביות צד שמאל של מסך > מזג אויר
הרבה מידע במדור 1001 טיפים - לינק במסך למעלה
|
|
|
|