כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. גרביים רבותיי, גרביים 29/10/2007 00:08 לתגובה הבאה
  נמרוד לא מחובר נמרוד  משתמש בינוני 71 הודעות עד כה
באמת שאני כבר מתבלבל מכל המבחר העצום שיש בנושא הגרביים Confused

בעוד פחות מחודש אני יוצא לטיול של כארבעה חודשים (נובמבר-מרץ) בניו זילנד, אשר יכלול בין השאר גם כמה וכמה טרקים. הייתי בכמה חנויות, ולכל חנות יש את "הגרב" שעליה הם ממליצים, וכמובן שכל חנות מחזיקה בגרביים אחרות מהחנות השנייה...

אשמח אם תעזרו לי לעשות קצת סדר בבלאגן החברות והחומרים השונים:
Bridgedale, Columbia, Thorlo, Lorpen, Wigwam, inGenius.
Merino wool, Olefin, Coolmax
על מה חשוב להקפיד ולמה עלי לשים לב בקניית הגרב?

עבור התקופה בה אטייל ואופי הטיול הנ"ל, אשמח אם מישהו "ישפוך קצת אור" על העניין המבלבל הזה Rolling Eyes, וגם יציע דגם או שניים מומלצים.

בתודה,
נמרוד.

[עודכן ב:29 אוקטובר 2007 00:09:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. גרביים רבותיי, גרביים תגובה ל - 1 29/10/2007 01:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  s k לא מחובר s k  משתמש פעיל 195 הודעות עד כה
מגוון החברות הוא גדול ולכל חברה מגוון גדול של גרבים לתנאי אקלים ומאמץ שונים.
אין טעם להכנס לכל סיב וחברה כי לא נצא מזה, בנוסף יש שילובים של סיבי בד שונים שנותנים תוצאות אחרות.

בגדול הייתי מציע לך לרכוש 3 זוגות גרביים 2 לאקלים ממוזג (כלומר עובי בינוני) וזוג לאקלים קר יותר.
היו כאן לאחרונה כמה המלצות על גרביים, כל אחד ונסיונו. ישנה המלצה עקשנית על גרבי Bridgedale דגם טרקר.
עם זאת כדאי לדעת נקודה מעניינת כי גרבי Thorlo מומלץ לכבס עם מרכך בניגוד לגרבי Bridgedale, כך שלא צריך לכבס ביד וכל מיני קומבינות, פשוט כך הרבה יותר נוח לטפל ולנקות בגרבי Thorlo.

לסיום הייתי ממליץ לך לשקול לרכוש גרביי ליינר שנגרבות תחת הגרביים וזאת על מנת לשפר את הבידוד, מורידות משמעותית את החיכוך ומפחיתות את תדירות ההחלפת הגרביים העליונים .

"שמרו את הטבע קרוב ללבכם...ומפעם לפעם טפסו על הר או בלו שבוע ביער. רחצו ונקו נפשכם." ג'ון מיור 1890
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מצטרפת להמלצות תגובה ל - 2 29/10/2007 15:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לול לול לא מחובר לול  משתמש מתחיל 45 הודעות עד כה
טרקר של Bridgedale.

ועזוב אותך מכביסה מיוחדת.. הזוגות שלי עברו עשרות כביסות של מכבסות שונות ומשונות ב-9 מדינות שונות בדרום אמריקה.. ועדיין במצב מצויין.

היו לי גם זוג של Thorlo (ז"ל, נעלמו בכביסה באושוויה), אהבתי אותם קצת פחות- אבל זה הכל עניין של הרגשה אישית..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מצטרפת להמלצות תגובה ל - 3 30/10/2007 00:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ניצן ניצן לא מחובר ניצן  משתמש פעיל 775 הודעות עד כה
גם אני מטיילת כבר שנים עם ליינרים (coolmax) של bridgedale וגרביים לאקלים ממוזג של thorlo (עשו את העבודה מצוין גם בניו זילנד Smile בהתייחסות לדגמים השונים תסתכל גם על ההתאמה- הייקר/טרקר וכו'.. זה מותאם למידת המשקל שתסחוב (יותר ריפודים למשקל גבוה). אפשר לקחת אחד ואחד וזה יהיה מצוין (בנ"ז יהיו לך גם טיולי יום וגם טרקים של 3-4 ימים).

"רק אחרי שתכרות את העץ האחרון, רק אחרי שתרעיל את הנהר האחרון, רק אחרי שתתפוס את הדג האחרון, רק אז תגלה שאי אפשר לאכול כסף." צ'יף אינדיאני אחד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מה בעצם ההבדל תגובה ל - 4 30/10/2007 11:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נמרוד לא מחובר נמרוד  משתמש בינוני 71 הודעות עד כה
בין Bridgedale Trekker לבין Bridgedale Trail?
על הראשון כתוב: "גרב לטרקים, הליכה או לטיולים יום יומיים בתנאי מזג אוויר משתנים עד קרים".
ועל השני: "גרב יומיומית, קל משקל, לזמן הפנוי או לפעילות ספורטיבית".
עם זאת, ההרכב שלהם מאוד דומה:
Trekker - צמר ראשוני (41%), ניילון (37%), איזופיל (21%), לייקרה (1%)
Trail - צמר ראשוני (40%), ניילון (35%), איזופיל (24%), לייקרה (1%)

אצל Thorlo, קצת קשה לנחש מהשם של הגרב את הייעוד שלה.
יש כל מיני שמות כמו TKX, ST, KX, Ultra Light Hiker, Light Hiker.
על איזה מהדגמים האלה כדאי לי ללכת?

ודבר נוסף, מה זה בעצם ליינרים?

תודה,
נמרוד.

[עודכן ב:30 אוקטובר 2007 11:32:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מה בעצם ההבדל תגובה ל - 5 30/10/2007 13:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
T. L T. L לא מחובר T. L  משתמש בינוני 55 הודעות עד כה
ההבדל המרכזי בין הגרביים של השונות של BRIDGE הוא לא ההרכב, שהוא די דומה עד כי האם יש סיב מבודד או סיב מנדף יותר ופחות מבודד.

ההבדל הוא בבנית הגרב, כלומר איפה יש שכבה עבה יותר להגן למשל על הקרסול מחיכוך עם הנעל, וכו'.

אני ממליץ על ה טרקר, לכל מזג אויר. (אני מטייל איתן גם בטיולי יום , גם במדבר ב 35 מעלות ואני תמיד מבסוט מהן)

ממליץ לך לעבוד מול האתרים הרשמיים של הגרבים שם יש אינפורמציה רבה יותר.

Duct tape is like the force It has a light side and a dark side and it holds the Universe together
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. יש לי כמה וכמה סוגים של גרביים תגובה ל - 6 30/10/2007 22:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ירון ה. ירון ה. לא מחובר ירון ה. - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2012 הודעות עד כה
היתרון הברור ביותר של הטרקר של בריג'דייל הוא אכן,הרבגוניות שלה,זו גרב ששמרה אותי חם בטמפ' של 2- וגם טיילתי איתה בחום של 30 מעלות בארץ.

אבל,אם הייתי צריך לבחור את הגרב המנצחת לדעתי,זו ללא ספק ה TKX של THORLO.
יש לי אותה כבר חמש שנים (קניתי אותה בדיוק כשקניתי את הטרקר של בריג'דייל) והיא נראית חדשה לגמרי,לעומת הטרקר שכבר בסוף ימיה.

נכון,שבכל מקרה 5 שנים לגרב זה מאוד מאוד מכובד, אבל היי.....10 שנים זה אפילו יותר,לא? (לפחות כפול,אם אני זוכר נכון משיעורי מתמטיקה)

זהו,נראה לי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מה בעצם ההבדל תגובה ל - 5 31/10/2007 09:45 לתגובה קודמת
  s k לא מחובר s k  משתמש פעיל 195 הודעות עד כה
כפי שציינו כאן, הטרקר זה גרב עבה עם חיזוקים בנקודות מסויימות והמיועד לתנאי אקלים קר יותר\משקל נישא רב יותר.
http://www.bridgedale.com/Products/Product.asp?ProductID=5

הטרייל כשמו כן הוא, מיועד לטיולים קלים יותר מבחינת משקל נישא ותנאי אקלים נוחים יותר.
http://www.bridgedale.com/Products/Product.asp?ProductID=11

גם לדגם הטרקר יש תת דגם שרק לפני מס' שבועות הזכרנו אותו המיועד גם הוא לאותם תנאי אקלים אך למשקל נישא נמוך יותר.
http://www.bridgedale.com/Products/Product.asp?ProductID=8

גרב ליינר מיועד להגרב תחת אותם גרביים מוזכרים ולספק שיפור ביכולת הרחקת הלחות (ומכאן ליכולת בידוד ותחושת חום טובה יותר) יש גם ליינר המכיל ריכוז גבוה של סיבים מבודדים המשפרים יותר את יכולת הבידוד.
ובנוסף גרב ליינר משפר את החיכוך שנוצר בזמן ההליכה, שני משטחי הבד נעים זה כנגד זה ובכך קטן הסיכוי לשלפוחיות ושפשופים.

http://www.bridgedale.com/Products/Liners/

http://shop.lametayel.com/cgi-bin/lametayel/CIC.html

* למען ההגינות אציין כי העובדה שהבאתי קישורים דווקא מאתר המסחרי של Bridgedale זה רק מטעמי נוחות ואינם בהכרח הוכחה לעדיפותם על פני חברה אחרת, שים לב שיש דעות חיוביות מאוד גם לגרביים מחברות אחרות.

"שמרו את הטבע קרוב ללבכם...ומפעם לפעם טפסו על הר או בלו שבוע ביער. רחצו ונקו נפשכם." ג'ון מיור 1890
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:ייעוץ בפליס ושק"ש
להודעה הבאה:3 דברים לשים אליהם לב: