| 1. גרביים רבותיי, גרביים |
29/10/2007 00:08  |
| |
נמרוד |
71 הודעות עד כה |
|
|
באמת שאני כבר מתבלבל מכל המבחר העצום שיש בנושא הגרביים
בעוד פחות מחודש אני יוצא לטיול של כארבעה חודשים (נובמבר-מרץ) בניו זילנד, אשר יכלול בין השאר גם כמה וכמה טרקים. הייתי בכמה חנויות, ולכל חנות יש את "הגרב" שעליה הם ממליצים, וכמובן שכל חנות מחזיקה בגרביים אחרות מהחנות השנייה...
אשמח אם תעזרו לי לעשות קצת סדר בבלאגן החברות והחומרים השונים:
Bridgedale, Columbia, Thorlo, Lorpen, Wigwam, inGenius.
Merino wool, Olefin, Coolmax
על מה חשוב להקפיד ולמה עלי לשים לב בקניית הגרב?
עבור התקופה בה אטייל ואופי הטיול הנ"ל, אשמח אם מישהו "ישפוך קצת אור" על העניין המבלבל הזה , וגם יציע דגם או שניים מומלצים.
בתודה,
נמרוד.
[עודכן ב:29 אוקטובר 2007 00:09:]
|
|
|
|
|
| 3. מצטרפת להמלצות תגובה ל - 2 |
29/10/2007 15:04   |
|
|
טרקר של Bridgedale.
ועזוב אותך מכביסה מיוחדת.. הזוגות שלי עברו עשרות כביסות של מכבסות שונות ומשונות ב-9 מדינות שונות בדרום אמריקה.. ועדיין במצב מצויין.
היו לי גם זוג של Thorlo (ז"ל, נעלמו בכביסה באושוויה), אהבתי אותם קצת פחות- אבל זה הכל עניין של הרגשה אישית..
|
|
|
|
| 4. מצטרפת להמלצות תגובה ל - 3 |
30/10/2007 00:10   |
|
גם אני מטיילת כבר שנים עם ליינרים (coolmax) של bridgedale וגרביים לאקלים ממוזג של thorlo (עשו את העבודה מצוין גם בניו זילנד בהתייחסות לדגמים השונים תסתכל גם על ההתאמה- הייקר/טרקר וכו'.. זה מותאם למידת המשקל שתסחוב (יותר ריפודים למשקל גבוה). אפשר לקחת אחד ואחד וזה יהיה מצוין (בנ"ז יהיו לך גם טיולי יום וגם טרקים של 3-4 ימים).
"רק אחרי שתכרות את העץ האחרון,
רק אחרי שתרעיל את הנהר האחרון,
רק אחרי שתתפוס את הדג האחרון,
רק אז תגלה שאי אפשר לאכול כסף."
צ'יף אינדיאני אחד
|
|
|
|
| 5. מה בעצם ההבדל תגובה ל - 4 |
30/10/2007 11:28   |
| |
נמרוד |
71 הודעות עד כה |
|
|
בין Bridgedale Trekker לבין Bridgedale Trail?
על הראשון כתוב: "גרב לטרקים, הליכה או לטיולים יום יומיים בתנאי מזג אוויר משתנים עד קרים".
ועל השני: "גרב יומיומית, קל משקל, לזמן הפנוי או לפעילות ספורטיבית".
עם זאת, ההרכב שלהם מאוד דומה:
Trekker - צמר ראשוני (41%), ניילון (37%), איזופיל (21%), לייקרה (1%)
Trail - צמר ראשוני (40%), ניילון (35%), איזופיל (24%), לייקרה (1%)
אצל Thorlo, קצת קשה לנחש מהשם של הגרב את הייעוד שלה.
יש כל מיני שמות כמו TKX, ST, KX, Ultra Light Hiker, Light Hiker.
על איזה מהדגמים האלה כדאי לי ללכת?
ודבר נוסף, מה זה בעצם ליינרים?
תודה,
נמרוד.
[עודכן ב:30 אוקטובר 2007 11:32:]
|
|
|
|
| 6. מה בעצם ההבדל תגובה ל - 5 |
30/10/2007 13:53   |
|
ההבדל המרכזי בין הגרביים של השונות של BRIDGE הוא לא ההרכב, שהוא די דומה עד כי האם יש סיב מבודד או סיב מנדף יותר ופחות מבודד.
ההבדל הוא בבנית הגרב, כלומר איפה יש שכבה עבה יותר להגן למשל על הקרסול מחיכוך עם הנעל, וכו'.
אני ממליץ על ה טרקר, לכל מזג אויר. (אני מטייל איתן גם בטיולי יום , גם במדבר ב 35 מעלות ואני תמיד מבסוט מהן)
ממליץ לך לעבוד מול האתרים הרשמיים של הגרבים שם יש אינפורמציה רבה יותר.
Duct tape is like the force It has a light side and a dark side and it holds the Universe together
|
|
|
|
| 7. יש לי כמה וכמה סוגים של גרביים תגובה ל - 6 |
30/10/2007 22:44   |
 |
ירון ה. - הנהלת הפורום |
1997 הודעות עד כה |
|
|
|
היתרון הברור ביותר של הטרקר של בריג'דייל הוא אכן,הרבגוניות שלה,זו גרב ששמרה אותי חם בטמפ' של 2- וגם טיילתי איתה בחום של 30 מעלות בארץ.
אבל,אם הייתי צריך לבחור את הגרב המנצחת לדעתי,זו ללא ספק ה TKX של THORLO.
יש לי אותה כבר חמש שנים (קניתי אותה בדיוק כשקניתי את הטרקר של בריג'דייל) והיא נראית חדשה לגמרי,לעומת הטרקר שכבר בסוף ימיה.
נכון,שבכל מקרה 5 שנים לגרב זה מאוד מאוד מכובד, אבל היי.....10 שנים זה אפילו יותר,לא? (לפחות כפול,אם אני זוכר נכון משיעורי מתמטיקה)
זהו,נראה לי.
|
|
|
|
| 8. מה בעצם ההבדל תגובה ל - 5 |
31/10/2007 09:45  |
| |
s k |
140 הודעות עד כה |
|
|