| 1. ייעוץ בפליס ושק"ש |
30/10/2007 08:49  |
| |
baruch_g |
19 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
| 2. ההבדל ביניהם הוא פשוט תגובה ל - 1 |
30/10/2007 22:40   |
 |
ירון ה. - הנהלת הפורום |
2012 הודעות עד כה |
|
|
|
במצב סטטי,בו אין רוח הפולרטק 200 יהיה חם יותר.
אם יש רוח ואתה בתזוזה,האפקס יהיה עדיף שכן הוא עוצר את הרוח כמעט לגמרי.
בקיצור,הבנת,אני מניח שעדיף את האפקס,כמובן שיש פה גם שיקול של מחיר ומשקל,אבל מלבד העובדה שהוא חוסם את הרוח,הוא גם יהיה עמיד יותר ברטיבות ויהיה טוב גם בגשם קל.
לגבי השק"ש,תשמע, אני לא יודע מה מדד הטמפ' של שק"ש גרמני,(אני לא בטוח שמישהו יודע) ככה שיהיה קשה להשוות אותו לאלואיישן,אבל הוא בהחלט יתפוס הרבה יותר מקום וישקול הרבה יותר (מה שאמרת שזה לא שיקול,ככה שזה לא קריטי כנראה)
|
|
|
|
| 3. ייעוץ בפליס ושק"ש תגובה ל - 1 |
30/10/2007 23:24   |
|
|
בדרום החורף קר!
שק שינה גרמני, לא ממש מחמם (אפילו שהוא חדש) יש שקי שינה "מומיה" צבאיים שהם הרבה יותר כבדים אבל הרבה יותר מחמים.
לא ממליץ על שינה בשק שינה צבאי בדרום בתקופות הקרות שלו.
לדעתי שווה להשקיע בשק שינה הרבה יותר מאשר בפליס.
שק שינה לא טוב אתה לא מצליח לישון טוב, פליס אפשר להחליף במעיל רגיל או חולצות ארוכות מרובות (כל זה בהנחה שאין חשיבות לנפח ומשקל כי אתה לא סוחב את זה)
כמו כן, בדרום בחורף ובכלל בלילה יש לפעמים רוחות ופליס 200 פשוט לא יעיל במצב כזה, לא יודע אם הייתי הולך על הAPEX אולי הייתי הולך על תחלופה אחרת.
אישית, אני דוגל בלקחת כמה שפחות אז אני מקריב את הלבוש החם ונכנס מוקדם לשק שינה.
אבל אם הייתי צריך לקחת משהו לחימום הייתי לוקח מיקרופליס ומעיל רוח.
|
|
|
|
|
|
|
|
| 8. ייעוץ בפליס ושק"ש תגובה ל - 5 |
31/10/2007 12:03   |
|
|
זה לא בדיוק שאני לא לוקח לבוש חם (כי גם אי אפשר לצפות הכל ואני מעדיף לא להגיע למצב שבו אני זקוק למשהו חם ואין לי) אבל אני לוקח רק חולצת מיקרופליס אחת (POWERSTRECH) (משקל 200-300 גרם) וזה הלבוש החם שלי.
נכנס מוקדם לשק שינה = משתדל לסיים עם האוכל כאשר עוד הטמפ' סבירות ולהיכנס כמה שיותר מהר לשק השינה לפני המגיעות השעות הקרות.
כלומר, אני לא מבלה זמן "איכות" בערב עם חברי לטיול אלה הולך לישון יחסית מהר (אבל מכיוון שכולם עושים זאת בקבוצה שלי אז אין עם זה בעיה)
|
|
|
|
| 9. תודה, שאלה לגבי השק"ש תגובה ל - 7 |
31/10/2007 12:06  |
|
|
בהנחה שאין גשם , ואתה ישן ללא אוהל הוא יעשה את העבודה יופי.
אם זה לילה קצת חם אפשר לפתוח את הריצרץ ובכך לווסת את הטמפ'.
(משקל אמרת לא משחק תפקיד אבל אני הייתי משקיע עוד כמה שקלים והולך על ה BLAZE שלדעתי יחזיק יותר שנים של שימוש)
(אם אוהל אפשר אולי לקחת משהו קצת פחות חם אבל חבל על המשקל)
|
|
|
|