כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. ייעוץ בפליס ושק"ש 30/10/2007 08:49 לתגובה הבאה
  baruch_g לא מחובר baruch_g  משתמש מתחיל 19 הודעות עד כה
שלום.
יש לי שתי שאלות לציוד לטיולים בארץ, בעונת החורף הטיולים יהיו בדרום, כמובן שאני מביא בחשבון גם טיולים עתידיים בחו"ל:
א. מה עדיף מבחינת נשיאה ביחס לתועלת, מעיל פליס פולארטק 200 ששוקל 540 גרם או פליס Apex Bionic ששוקל 750 גרם? שניהם של The North Face.
קישורים לפליס באתר של למטייל:
http://shop.lametayel.com/cgi-bin/lametayel/T0AQH7.html
http://shop.lametayel.com/cgi-bin/lametayel/T0AL5C.html
ב. האם שק"ש צבאי גרמני מספיק מבחינת החימום שהוא נותן? את השק אני לא לוקח עלי במהלך ההליכה, הוא מחכה לי באוטובוס / בג'יפ, לכן לגבי השק"ש השאלה היא רק הנוכות מבחינת השינה, אם השק הגרמני לא מספיק, איך השק Aleutian של The North Face?
קישור לשק"ש באתר של למטייל:
http://shop.lametayel.com/cgi-bin/lametayel/T0AE8X.html
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. ההבדל ביניהם הוא פשוט תגובה ל - 1 30/10/2007 22:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ירון ה. ירון ה. לא מחובר ירון ה. - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1964 הודעות עד כה
במצב סטטי,בו אין רוח הפולרטק 200 יהיה חם יותר.
אם יש רוח ואתה בתזוזה,האפקס יהיה עדיף שכן הוא עוצר את הרוח כמעט לגמרי.

בקיצור,הבנת,אני מניח שעדיף את האפקס,כמובן שיש פה גם שיקול של מחיר ומשקל,אבל מלבד העובדה שהוא חוסם את הרוח,הוא גם יהיה עמיד יותר ברטיבות ויהיה טוב גם בגשם קל.

לגבי השק"ש,תשמע, אני לא יודע מה מדד הטמפ' של שק"ש גרמני,(אני לא בטוח שמישהו יודע) ככה שיהיה קשה להשוות אותו לאלואיישן,אבל הוא בהחלט יתפוס הרבה יותר מקום וישקול הרבה יותר (מה שאמרת שזה לא שיקול,ככה שזה לא קריטי כנראה)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. ייעוץ בפליס ושק"ש תגובה ל - 1 30/10/2007 23:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
T. L T. L לא מחובר T. L  משתמש בינוני 55 הודעות עד כה
בדרום החורף קר!

שק שינה גרמני, לא ממש מחמם (אפילו שהוא חדש) יש שקי שינה "מומיה" צבאיים שהם הרבה יותר כבדים אבל הרבה יותר מחמים.

לא ממליץ על שינה בשק שינה צבאי בדרום בתקופות הקרות שלו.

לדעתי שווה להשקיע בשק שינה הרבה יותר מאשר בפליס.

שק שינה לא טוב אתה לא מצליח לישון טוב, פליס אפשר להחליף במעיל רגיל או חולצות ארוכות מרובות (כל זה בהנחה שאין חשיבות לנפח ומשקל כי אתה לא סוחב את זה)

כמו כן, בדרום בחורף ובכלל בלילה יש לפעמים רוחות ופליס 200 פשוט לא יעיל במצב כזה, לא יודע אם הייתי הולך על הAPEX אולי הייתי הולך על תחלופה אחרת.

אישית, אני דוגל בלקחת כמה שפחות אז אני מקריב את הלבוש החם ונכנס מוקדם לשק שינה.
אבל אם הייתי צריך לקחת משהו לחימום הייתי לוקח מיקרופליס ומעיל רוח.

Duct tape is like the force It has a light side and a dark side and it holds the Universe together
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תודה, שאלה לגבי השק"ש תגובה ל - 1 31/10/2007 07:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני מבין שמומלץ לקנות שק"ש, במחשבה שניה האם השק Aleutian של The North Face מספיק לארץ בכל מזג אוויר? אם לא, על איזה שק אתם ממליצים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. ייעוץ בפליס ושק"ש תגובה ל - 3 31/10/2007 09:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  S K לא מחובר S K  משתמש בינוני 97 הודעות עד כה
"אישית, אני דוגל בלקחת כמה שפחות אז אני מקריב את הלבוש החם ונכנס מוקדם לשק שינה.
אבל אם הייתי צריך לקחת משהו לחימום הייתי לוקח מיקרופליס ומעיל רוח"

תומר לא הבנתי את הפסקה האחרונה, מה ז"א היית מקריב את הלבוש החם ונכנס לשק"ש מוקדם יותר? לא לוקח לבוש חם ולכן נכנס לשק"ש כבר שמתחיל להיות קר?

[עודכן ב:31 אוקטובר 2007 09:56:]

"שמרו את הטבע קרוב ללבכם...ומפעם לפעם טפסו על הר או בלו שבוע ביער. רחצו ונקו נפשכם." ג'ון מיור 1890
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תודה, שאלה לגבי השק"ש תגובה ל - 4 31/10/2007 10:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  S K לא מחובר S K  משתמש בינוני 97 הודעות עד כה
איך לדעתך שק"ש המיועד למינוס כמה מעלות יכול להתאים ל"לכל תנאי מז"א בארץ"?
לחורף במקומות הגבוהים ובנגב הוא עשוי בהחלט להתאים ובקיץ הוא יהיה מיותר, כבד ולרוב חם להחריד.

"שמרו את הטבע קרוב ללבכם...ומפעם לפעם טפסו על הר או בלו שבוע ביער. רחצו ונקו נפשכם." ג'ון מיור 1890
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. תודה, שאלה לגבי השק"ש תגובה ל - 6 31/10/2007 10:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הכוונה האם יתאים למזג אוויר קר (חורף בדרום וכדומה), ברור שלקיץ צריך שק"ש אחר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. ייעוץ בפליס ושק"ש תגובה ל - 5 31/10/2007 12:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זה לא בדיוק שאני לא לוקח לבוש חם (כי גם אי אפשר לצפות הכל ואני מעדיף לא להגיע למצב שבו אני זקוק למשהו חם ואין לי) אבל אני לוקח רק חולצת מיקרופליס אחת (POWERSTRECH) (משקל 200-300 גרם) וזה הלבוש החם שלי.

נכנס מוקדם לשק שינה = משתדל לסיים עם האוכל כאשר עוד הטמפ' סבירות ולהיכנס כמה שיותר מהר לשק השינה לפני המגיעות השעות הקרות.
כלומר, אני לא מבלה זמן "איכות" בערב עם חברי לטיול אלה הולך לישון יחסית מהר (אבל מכיוון שכולם עושים זאת בקבוצה שלי אז אין עם זה בעיה)

Duct tape is like the force It has a light side and a dark side and it holds the Universe together
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. תודה, שאלה לגבי השק"ש תגובה ל - 7 31/10/2007 12:06 לתגובה קודמת
בהנחה שאין גשם , ואתה ישן ללא אוהל הוא יעשה את העבודה יופי.

אם זה לילה קצת חם אפשר לפתוח את הריצרץ ובכך לווסת את הטמפ'.

(משקל אמרת לא משחק תפקיד אבל אני הייתי משקיע עוד כמה שקלים והולך על ה BLAZE שלדעתי יחזיק יותר שנים של שימוש)

(אם אוהל אפשר אולי לקחת משהו קצת פחות חם אבל חבל על המשקל)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:משקל, נשימה ומה שבינהם...
להודעה הבאה:גרביים רבותיי, גרביים