|
| 2. שאלות טובות! תגובה ל - 1 |
02/11/2007 00:35   |
| |
ג'וני ורונית |
788 הודעות עד כה |
|
|
אכן, שאלות שאני לא חושב שנענו כאן בפורום. בשנים האחרונות היו שינויים ולכן גם אם יש תשובות ישנות הם לא יהיו רלוונטיות. פעם היה אפשר להאריך ויזה באינטרנט - זה הופסק לפני כשנה.
הרגע דיברתי עם משרד ההגירה כאן כדי לברר תשובות מדוייקות לשאלות, והנה התוצאות:
מיקומי המשרדים:
http://www.immigration.govt.nz/Administration/SupportPages/c ontact.htm
ממילא אין צורך להגיע למשרד אלא לשלוח את כל מה שדרוש בדואר (כולל דרכון)ולקבל חזרה בדואר (או לבוא לאסוף כשמוכן). הזמן שלוקח משתנה מאד ממשרד למשרד (הם נתנו לדוגמא כ 10 ימים בקרייסטצ'רץ, 30 יום באוקלנד). הם טענו שאי אפשר לקבל את ההארכה במקום, הנסיון שלנו אומר שזה תלוי בעומס ובנחמדות הפקיד ובמקרה הספציפי שלכם, ולפעמים הם מוכנים לעשות את ההארכה במקום.
אחד הדברים שצריך להראות זה יכולת כלכלית. הם דורשים הוכחות שיש לכם 1000$NZ לחודש שהייה - הוכחה יכולה להיות תדפיס חשבון בנק וכד'
ההארכה ניתנת ל 3 חדשים מיום אישור ההארכה. לכן אתם יכולים להגיש בקשה כבר בהגעה, אבל זה כנראה לא יתן לכם הרבה זמן נוסף. הם המליצו לבקש הארכה אחרי חודש וחצי, אבל זה מאד תלוי כמה תוספת אתם צריכים.
עלות ההארכה היא 130$.
הם המליצו שאם אתם יודעים מראש שאתם תצטרכו יותר מ 3 חדשים אז לקבל את הויזה מראש לפני היציאה מהארץ. הבעייה היא שאין שגרירות לניו-זילנד בישראל וצריך לשלוח לשגרירות ניו-זילנד בבנקוק! (כולל הדרכון). אין לי מושג כמה מהר או טוב זה יעבוד - לפרטים צריך ליצור קשר עם המשרד בבנקוק (באותו העמוד למעלה).
לפי מיטב ידיעתנו, האישור הוא כמעט אוטומטי במקרה שיש לכם את כל מה שצריך, אבל הם כמובן לא יגידו שזה אוטומטי.
המלצה שלי: כ 3 חדשים לפני שאתם רוצים לעזוב את ניו-זילנד, תמצאו כתובת בה אתם יכולים לקבל דואר, תתקשרו למשרד הקרוב לכתובת זו, ותשאלו כמה זמן הבקשה צפוייה לקחת. אם הזמן בסדר אז תשלחו את הבקשה בדואר ותאספו אותה בהמשך מהכתובת שנתתם. או, תשלחו למשרד שבו תוכלו לאסוף את הבקשה כשתהיה מוכנה. אם אתם ליד משרד אז כנסו, תמלאו טופס עם כל הפרטים ותשאירו שם בתיבה.
מקווה שזה הבהיר קצת.
ג'וני ורונית
אירוח ביתי
קרייסטצ'רץ, ניו-זילנד
http://www.saxonhomestay.co.nz
|
|
|
|
|
|
| 5. תשובות טובות! תודה! תגובה ל - 4 |
03/11/2007 12:08   |
| |
ג'וני ורונית |
788 הודעות עד כה |
|
|
שלום,
הנה הקישור לדף הטפסים, שם הטופס שצריך למלא הוא טופס 1017 (אם מגישים באוקלנד יכול להיות שצריך טופס אחר - בכל מקרה, כדאי להתקשר ולשאול)
http://www.immigration.govt.nz/migrant/general/formsandfees/ formsandguides/visit.htm
לגבי הדרכון - אכן צריך להשאר בלי דרכון - הם לא מתייחסים לזה כאן כאל בעייה. בכל מקרה, תמיד אפשר להגיע למשרד ששלחתם אליו את הדרכון, ושם יוכלו להחזיר לכם אותו.
לגבי קבלת ההארכה במקום - בטלפון כששאלתי אמרו שאין אופציה כזו. הנסיון שלנו אומר שלפעמים יסכימו - זה תלוי בפקיד הספציפי וברצון שלהם לעזור. בלי סיבה ספציפית אני לא חושב שיסכימו.
לגבי האופציה של להשאיר את הבקשה במשרד, אכן זה אומר להשאיר את הדרכון. כל מה שחסכתם זה את משלוח הבקשה עם הדרכון בדואר (וגם, לא צריכים להדפיס את הבקשה כי יש להם אותם שם).
אני יודע שזה נשמע קצת מפחיד לשלוח דרכון בדואר ולהשאר בלעדיו, אבל זו באמת הדרך המקובלת, ואין עם זה הרבה בעיות - ובעיקר אין הרבה ברירה. אפשר לנסות להתחנן בטלפון או פנים אל פנים אבל לא מובטח שזה יעזור (ולצעוק ממש לא עוזר בניו-זילנד)
ג'וני ורונית
אירוח ביתי
קרייסטצ'רץ, ניו-זילנד
|
|
|
|
|
|
|
| 9. אני רק מנסה לעזור להאכלה בכפיות... תגובה ל - 6 |
03/11/2007 23:39   |
|
|
הודעה ללא תוכן
|
|
|
|
| 10. אתה צריך להתחיל להתרגל להאכיל בכפית, לא? תגובה ל - 9 |
03/11/2007 23:49   |
|
|
הודעה ללא תוכן
|
|
|
|
| 11. איזה כפית? תגובה ל - 10 |
03/11/2007 23:56   |
|
|
מערבבים לו את זה עם בירה.
|
|
|
|
| 12. שאלות המשך תגובה ל - 1 |
04/11/2007 00:02   |
| |
נמרוד |
71 הודעות עד כה |
|
|
אם נעזוב לרגע את המקרים החריגים שבהם אני צריך בדחיפות את הדרכון בשביל לטוס לארץ - אני עדיין מרגיש שביום-יום אני לא יכול להסתדר בלעדיו כמה שבועות.
מכיוון שהוא משמש כתעודת הזהות שלי, הרי בטח באכסניות (או בכל מקום אחר בו יבקשו תעודה מזהה) בעצם תווצר לי בעיה - כי הם לא בדיוק יסכימו לקבל כרטיס סטודנט בתור תחליף , ולך תסביר להם שהדרכון שלך לא עליך...
אני מניח שלתושבים המקומיים אשר צריכים להאריך את דרכונם (או לבצע כל פעולה אחרת) זה פחות מפריע, כי יש להם תעודת זהות וגם יש להם בית בו הם גרים כדרך קבע. אבל עבור מטיילים אשר עוברים כל הזמן מנקודה לנקודה והדרכון הוא אמצעי הזיהוי היחיד שלהם, אני לא מבין איך אפשר לטייל בלעדיו.
האם למישהו מבין חברי הפורום יצא להאריך ויזה בנ"ז?
איך הסתדרתם לטייל בלי הדרכון?
|
|
|
|
| 13. אולי השתנו דברים בינתיים... תגובה ל - 12 |
04/11/2007 00:28   |
| |
sana |
2305 הודעות עד כה |
|
|
|
אבל כשאנחנו טיילנו, בתחילת 2004, הארכנו את הויזה בחודש.
3 שבועות לפני פקיעת התוקף של האשרה הראשונה שקיבלנו (כשנחתנו) ניגשנו למשרד ההגירה בכרייסצ'רץ', מצויידים בתמונות פספורט, דף חשבון מהבנק והרבה הרבה סבלנות... מילאנו טופס (שקבלנו שם), והמתנו בתור קרוב לשעתיים. כשהגיע תורנו ניגשנו לפקיד, הוא שאל אותנו על התוכניות שלנו, על מצב החשבון, על המצב בארץ וכו' - ובסוף אישר לנו אשרה לחודש נוסף (זה מה שביקשנו, זה לא שהוא לא הסכים להאריך ביותר - אולי אם היינו מבקשים 3 חודשים, היינו מקבלים...).
בכל מקרה, ה"תענוג" עלה לכל אחד מאיתנו 85$NZ וזכינו בסופו לחותמת יפה בדרכון...
אולי עכשיו זה אחרת (וג'וני ורונית אמורים להיות מעודכנים בנושא), אבל "בזמנו" בטוח היה אפשר לעשות את זה "במקום", בסניפים השונים של משרד ההגירה, בערים הגדולות (והבינוניות).
בהצלחה,
אנה.
|
|
|
|
|
|
| 16. עד כמה שאני זוכרת ברוב המקומות לא מבקשים דרכון תגובה ל - 12 |
04/11/2007 21:45   |
|
|
הודעה ללא תוכן
|
|
|
|
|
| 18. 90 יום תגובה ל - 17 |
05/11/2007 12:19   |
| |
ג'וני ורונית |
788 הודעות עד כה |
|
|
הויזה היא ל 90 יום, לא 3 חדשים.
לגבי יום ההתחלה והסוף אני כבר לא בטוח (והאמת, אני לא חושב שקריטי), אבל אני הייתי מנחש שלוקחים 90 יום קדימה מיום הנחיתה וצריך לצאת ביום שזה יוצא - זה יוצא שאפשר להשאר בדיוק 90 יום (ואם נוחתים בשעות המתאימות אפשר כמעט להגיע ל 91 ).
ג'וני ורונית
אירוח ביתי
קרייסטצ'רץ, ניו-זילנד
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 25. את צריכה להגיע לנ"ז כשיש לך כרטיס יציאה ממנה תגובה ל - 24 |
18/04/2008 23:19  |
|
|
אבל חוץ מזה קבלת ויזת התייר היא די אוטומטית. אני לא חושבת שזה נכון במאה אחוז, כלומר, יכולים בנסיבות חריגות לסרב להכניס אותך, אבל בכל מקרה זה חריג ואיך שלא יהיה את לא צריכה להכין שום דבר מראש (מלבד כרטיס יציאה).
תראי, אם יש לך אפשרות להאריך את תקופת השהות שלך בנ"ז - לכי על זה. אם לא אז תטיילי חודש. את פשוט צריכה להתאים מסלול למסגרת הזמן שלך. בואי נגיד שאם היה לי עכשיו שבוע בנ"ז מאיזושהי סיבה, הייתי מוצאת מה לעשות גם במשך שבוע אחד.
אני לא יודעת איך הטיסות שלך מסודרות, אבל באופן כללי את יכולה לעשות טיול ממוקד יחסית באזור קצת מצומצם (נגיד, רק באי הדרומי) או טיול יותר שטחי באזורים יותר נרחבים. לבחירתך. יש מספיק מה לעשות בנ"ז גם אם זה "רק" חודש.
|
|
|
|