כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. לili ולכל מי שמעוניין לענות , על דרום אפריקה אשמח 03/11/2007 19:00 לתגובה הבאה
  lironosh לא מחובר lironosh  משתמש פעיל 386 הודעות עד כה
מאוד לכל תשובה....

ניסיתי לבדוק ב 101 טיפים , אך ה לא ממש מסודר לי ומאורגן.
אינני מנסה שתבנו לי מסלול - אלא קצת לכוון אותי למקומות שמתאימים לי .
אני יודעת אפריקה היא ענקית. חשבתי להתמקד יותר באזורים דרום אפריקה ואולי קצת אתיופיה ואוגנדה.

להלן כמה שאלות - מה עלות המחיה לחודש - באתיופיה ואוגנדה? וטנזניה....?
( הבזבוזים הכי גדולים!)
ומה עלות המחיה לחודש בדרום אפריקה באזורים מערביים?
אינני אוהבת אזורים מדבריים - אלו אזורים עדיף לי לטייל בהם?

והעונה שאני מעוניינת לטייל בה היא : מתחילת נובמבר- היכן כדאי לי להתחיל את הטיול? (

במידה ואני רוצה להמשיך מדרום אפריקה להודו- שאלה קצת מטופשת- אבל האם הטיסות בטוחות?

בתודה מראש
ואשמח לכל תשובה באשר היא...
לירון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. לili ולכל מי שמעוניין לענות , על דרום אפריקה אשמח תגובה ל - 1 08/11/2007 10:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גיל גיל לא מחובר גיל - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 4898 הודעות עד כה
היי Smile
לגבי עונה - נובמבר טובה יחסית בשני האיזורים. לגבי עלויות, מדובר בד"כ על כ-50$ ביום (זו הערכה נדיבה למדי, כי אמרת "כולל כל הפינוקים", אבל ברור שאת יכוןלה למצוא מלונות ב-200$ ללילה, וגם חשוב לדעת שיום ספארי עולה כ-120$), ובדרום אפריקה משהו כמו 60-70.

בשני האיזורים יש איזורים מידבריים ואיזורים ירוקים - אל דאגה Smile

ולגבי טיסות - לדעתי לא צריכה להיות בעיה לא מדרא"פ ולא מניירובי.

במילים אחרות - שני האיזורים מדהימים, ולמרות כל נקודות ההשקה שציינתי - הם מאד שונים זה מזה. הבחירה תהיה כנראה ע"ב מה שאת מעדיפה לראות. ואפשר בהחלט גם לשלב את שני האיזורים Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. לili ולכל מי שמעוניין לענות , על דרום אפריקה אשמח תגובה ל - 2 12/11/2007 00:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Gili Gili לא מחובר Gili  משתמש פעיל 219 הודעות עד כה
כפי שגיל כתב - האזורים מדהימים, אך מאד שונים זה מזה. אולי תנסי להגדיר מה בדיוק את מחפשת, ממה את נהנית, מה מעניין אותך וגם... לאיזו רמת חיים את מכוונת במהלך הטיול (מן הסתם דרום אפריקה נוחה יותר מבחינת תשתית תיירות מערבית). חוץ מזה, כמה זמן יש לך?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. לגילי לכל המעוניינן לענות =תודה ושאלות נוספות תגובה ל - 3 17/11/2007 22:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קודם כל
אני ממש שמחה שהשבתם לי.
מה שאני מעוניינת בעיקר זה לראות שבטים שונים ותרבויות , כפרים , ירוק בעניים , ולטעום את האווירה
אני לא משהיא שרצה ממקום למקום - אני אוהבת לטעום את האווירה.

אני לא מחפשת מערביות , אבל בהחלט שתהיה לי אפשרות מדי פעם לקפוץ ולנשום אוויר קצת לפינוקים המערביים.......

אני מתכננת טיול של כשלושה ארבעה חודשים.
וכמו שציינתי בתחילת נובמבר. - דצמבר.

אני מבינה שזו העונה בזנזיבר ודרום אפריקה - מהי העלות בכל זאת?

בתודה מראש
לירון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. שאלות נוספות.... תגובה ל - 4 17/11/2007 22:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
האם העלויות ? הכווונה שלכם היתה שאתיופיה ואוגנדה 50 דולר ליום????

זהו לבנתיים........

לירון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. שאלות נוספות.... תגובה ל - 5 18/11/2007 09:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גיל גיל לא מחובר גיל - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 4898 הודעות עד כה
היי Smile
תראי, אלה העלויות למי שמבקש קצת מערביות, אבל אם בקצת הכוונה שלך הייתה ארוחה טובה פעם בשבוע - אפשר גם פחות Smile

בואי נגיד ככה: במזרח אפריקה לינה תעלה בסביבות 10$ במלונות פשוטים למדי. מלונות קצת יותר טובים יעלו עד 20$, ושוב, יש כאלה שהם הרבה יותר יקרים. אוכל - במסעדה מקומית יעלה כדולר או שניים. ארוחה מערבית יכולה לעלות 6-7$. תחבורה משתנה לפי סוג כלי הרכב, אבל בד"כ אפשר להעריך את זה ב 2-4$ לשעת נסיעה.

עכשיו את צריכה לעשות את הסידור, ולראות כמה יעלה מה Smile זיכרי גם את ההערה שלי לגבי עלות הספארי - זה מאזן ימים שבהם מוציאים מעט.

שבטים, טבע ואנשים, כאמור, אפשר לראות בשני היעדים, אבל לטעמי במזרח אפריקה זה יותר דומה למה שיש לך בראש Smile אפשר בפירוש למצוא שם פינוקים מערביים מדי פעם, אבל ההבדל המרכזי הוא השפה: בדרא"פ את יכולה להסתדר בקלות עם אנגלית, אבל במזרח אפריקה זה נכון לאוגנדה וקניה, אבל לא לטנזניה. זנזיבר גבולית מהבחינה הזו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. לili ולכל מי שמעוניין לענות , על דרום אפריקה אשמח תגובה ל - 1 18/11/2007 20:31 לתגובה קודמת
Gili Gili לא מחובר Gili  משתמש פעיל 219 הודעות עד כה
מכיוון שכתבת שאת אוהבת לטעום ולא רוצה לרוץ אני הייתי ממליצה לך להתרכז באזור אחד או בשתי מדינות לכל היותר. למשל אזור מזרח אפריקה (טנזניה ואוגנדה או גם קניה או רואנדה), או מדינה אחת במזרח ואז דרא"פ. נניח טנזניה ואז דרא"פ (נדמה לי שאני שומעת את גיל מסכים בהתלהבות?). גם בדרא"פ אפשר לטעום מתרבויות שונות מאד משלנו ומגוונות בעצמן. ירוק בעיניים (וגם כחול) את יכולה לראות בכל מקום בתקופה הזאת. מבחינת עלויות כדאי לציין שלינה באוהל בדרא"פ מפחיתה את העלות בכ50% והמתקנים טובים. מקווה שעזרתי ובכל מקרה, בכל כיוון שתבחרי, לא תתחרטי!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:עוד יומיים דרום אפריקה
להודעה הבאה:מי מכיר בטנזניה

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר

חיפוש מהיר