כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עזרה בקשר לנעליים דחוף 05/11/2007 17:18 לתגובה הבאה
  amospiperno לא מחובר amospiperno  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
שלום אני עמוס בן 19. שהייתי בן 14 טיילתי די הרבה והיו לי נעלי אסולו FSN150 גורטקס באחד הטיולים הנעל הימנית החלה ללחוץ בזרת ובאותה תקופה גם הפסקתי לטייל לכן שמתי אותם בבוידעם ושכחתי מהם. לאחרונה בגלל הצטרפותי למכינה קדם צבאית אני חזרתי לטייל ושלפתי את הנעליים מהבוידעם וגיליתי שהנעל השמאלית מתאימה בדיוק ואילו הימנית לוחצת בזרת. לקחתי את הנעל לסניף למטייל שם אמרו לי שבעיקרון המידה מתאימה ואין סיבה שהנעל תלחץ. שאלתי היא לכם האם יש דרך (אולי דרך סנדלר) להרחיב את הנעל מבלי לפגוע בה.
ועוד שאלה בגיל 14 הייתי הרבה יותר שמן והיה לי פליס מצויין של ווילדקט עובי 375 במידה XL היום הוא מאד גדול עלי ורציתי לדעת האם הצרתו אצל חייט תפגע בבידוד (החייט אומר שכדי להצר יש לחתוך את החלק התחתון הכולל את השרוך המכווץ)
בתודה רבה מראש על כל השאלות
עמוס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עזרה בקשר לנעליים דחוף תגובה ל - 1 05/11/2007 22:53 לתגובה קודמת
  s k לא מחובר s k  משתמש בינוני 140 הודעות עד כה
1. לעניין הנעליים, כפות רגליים אצל רוב האוכלוסיה אינן זהות לחלוטין.
בשל כך תיתכן נעל לוחצת בעוד השניה לא.
אני מציע לך ראשית לנסות לפתור את הבעיה ע"י נסיונות שריכה רופפות יותר.
אם זה לא עוזר לך לסנדל והוא יפתור את הבעיה, אחרת מה האלטרנטיבה? לקנות נעליים חדשות? כדאי למצות אופציית הסנדלר קודם, לא?

2. לעניין הפליס, קצת לא ברור לי איך חיתוך החלק התחתון יעזור לך ללבוש פליס שהוא גדול מידי.
ולשאלתך, אני מניח כי התיקון יפגע במקצת ביכולת כליאת החום היות והשרוך התחתון הוא מוסיף ללכוד חום, עם זאת השרוך לא כזה מהותי ותמיד ניתן לבקש מהחייט להוסיף בעצמו את השרוך.
בכל מקרה אין בחיתוך חלק מהפליס כפי שציינת בפגיעה ביכולת הבידוד הכללית של הפליס.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מחיר כולל לציוד
להודעה הבאה:תרמיל אברסט של חגור