כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. סקר השבוע - אתר למתחילים 17/11/2007 17:54 לתגובה הבאה
powder powder לא מחובר powder - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1707 הודעות עד כה

מהו האתר הטוב ביותר לשבוע הראשון בסקי?[ 37 הצבעות ]
1.חרמון, כי אם נמאס אפשר לחזור הביתה1 / 3%
2.צ'כיה או בולגריה, מספיק למתחילים, וגם זול7 / 19%
3.אנדורה-ואל נורד, value for money, הכי טוב למתחילים ויש לסוכנים חבילות אטרקטיביות3 / 8%
4.אבוריאז, גם קרוב לג'נבה, גם ללא מכוניות ויש גם קלאב4 / 11%
5.לה פלאן, המון מסלולים כחולים, סקי אין/אאוט ויש קלאב7 / 19%
6.אלפ דואז, מדרונות הירוקים שליד העיירה יוצרים מרחב אין סופי למתחילים, יש קלאב4 / 11%
7.פאסו טונלה, הרבה כחול באוירה איטלקית0 / 0%
8.מרילבה/מדונה/פולגרידה, יש גם קלאב וגם חבילות, הרבה כחולים2 / 5%
9.צ'רביניה , כי גם את האדומים אפשר לגלוש לרוחב1 / 3%
10.מיירהופן, כי גם מתחילים רוצים לשמוח, לא?1 / 3%
11.זלבך , גם אוסטרי, גם המון כחולים וגם אפשר להתארגן לבד בזול4 / 11%
12.אחר - ספרו איפה ולמה3 / 8%
הצבעתך נרשמה. תודה!

שבוע טוב חברים. בואו נעזור לאלו שעושים את הצעד הראשון ומתלבטים לגבי בחירת אתר לשבוע הראשון. הצביעו וצרפו גם הודעה שמסבירה לנו את בחירתכם.
שבוע טוב!

[עודכן ב:02 דצמבר 2007 23:14:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. סקר השבוע - אתר למתחילים תגובה ל - 1 17/11/2007 17:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני בחרתי באנדורה בגלל המחיר ובגלל איכות ההדרכה באנגלית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. סקר השבוע - אתר למתחילים תגובה ל - 1 17/11/2007 20:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  קים לא מחובר קים  משתמש פעיל 340 הודעות עד כה
בחרתי בזלבך.
המסלולים כחולים ברובם והאווירה אוסטרית.
להתחיל לגלוש ישר עם אפרה סקי כמו שצריך. Very Happy
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. סקר השבוע - אתר למתחילים תגובה ל - 3 18/11/2007 00:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  tami9 לא מחובר tami9  משתמש בינוני 95 הודעות עד כה
פסלתי את צ'כיה לפעם הראשונה כי ההתחלה לא נוחה בו והלימוד נעשה עי עליה פיסית עם המגלשיים על גבעה,ירידה שנמשכת שניה ושוב טיפוס,נורא מעייף וגוזל זמן,לפעם השניה צ'כיה היא מקום נהדר:יפה נחמד ,זול ולא צריך יותר.
את צ'רביניה בחרתי כי אני הייתי במקום בפעם הראשונה ואהבתי את המקום ,ההדרכה והעובדה שלא התקשתי לעשות אדומים בסיום שבוע ראשון.

[עודכן ב:18 נובמבר 2007 00:35:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. סקר השבוע - אתר למתחילים תגובה ל - 1 18/11/2007 21:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  bebebe לא מחובר bebebe  משתמש מתחיל 42 הודעות עד כה
les menuires
היתי בוחר בו כאחד משלושת הגדולים .
ראשית האתר ענק ובדרך כלל אין לחץ על המסלולים הקלים.
ישנם מלא מסלולים למתחילים וקרובים לרכבלים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. הבחירה שלי - לה פלאן תגובה ל - 1 18/11/2007 21:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רק לבן רק לבן לא מחובר רק לבן - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1890 הודעות עד כה
אמנם כל הרשימה טובה למתחילים, אבל בלה פלאן יש הרבה אפשרויות: גם קלבי מד (2) וגם קלבי UCPA לצעירים ובזול, גם דירות רבות להרכבת חופשה זולה, כמעט הכל על המסלולים, יש הרבה בתי ספר לסקי ובמיקום נוח, ויש 10 תחנות סקי מכל הסוגים והמינים. ואם זה לא מספיק, אז יש גם חיבור ללז ארק.
ההתלבטות היתה עם אבוריאז (והקסם של העיירה ללא מכוניות).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. גם שלי - לה פלאן תגובה ל - 6 18/11/2007 22:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1439 הודעות עד כה
גם אני מצביע ללה פלאן. עובדה: זהו אתר המתחילים שלי ורק קיבלתי חשק לעוד ועוד.
למרות שבעיקרון אני בעד תכנון עצמי - לפעם הראשונה מומלץ ללכת לדיל "הכל כלול" דוגמת קלאב מד.
המסלולים הכחולים שם הם כחולים "אמיתיים" רחבים וארוכים, בלי צבע אדמדם באמצע, מה שמאפשר גלישה עליהם החל מהיום השלישי. בנוסף הם מגוונים: חלק עם צמחיה, חלק צופים לעיירה, וכולי...
החיסרון של הקלאב שחיבים לחזור בצהריים לנקודת המוצא לא תקף בלה פלאן: במרחב פרדיסקי ניתן לאכול צהריים בכל אחד מארבעת הקלאבים, בינהם שני המועדונים בלה פלאן, לז ארקס ופילנדרי המפואר.

- מ.א.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. סקר השבוע - אתר למתחילים תגובה ל - 1 19/11/2007 10:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  IO לא מחובר IO  משתמש מתחיל 44 הודעות עד כה
בחרתי ב- Whistler/Blackcomb כי שם התחלתי בעצמי ונדלקתי!
1. יום הדרכה מלא (מ-9 עד 4) עם המדריכים הכי מקסימים בעולם (אפילו ארוחת צהריים אוכלים ביחד)
2. אווירה קנדית / צפון-אמריקאית מלהיבה, ידידותית, הכי מסבירת פנים בעולם
3. אפשרות לעבור קבוצת לימוד בכל יום - בהתאם לקצב ההתקדמות האישי
4. קבוצות קטנות יחסית
5. אתר מ ד ה י ם לכל הרמות
6. אין סוף פירגון ועזרה למתחילים
7. לומדים באווירת כיף (זו לא טירונות אוסטרית) ויוצאים למסלולים (שלא בשטח הלימודים) כבר ביום ה-1 או 2 (מותנה בקצב ההתקדמות)
8. התמכרות מובטחת!

בצד של המינוס:
1. רחוק, אני לא מתארת לעצמי שמתחילים יבחרו לטוס עד לשם (אבל אם אתם שם בחורף - כמו שקרה לי - אל תהססו!!!!!!!!!!!!)
2. לא סקי אין - סקי אאוט - אבל יש לזה גם יתרון כי לא תתרגלו לפינוק כבר מהפעם הראשונה Smile חוץ מזה - האתר נוח להתנידות ואפשר לאפסן את הציוד ממש בסמוך לגונדולה הראשית
3. אחרי שתתרגלו לפאודר במערב שנת בצורת כמו זו שהיתה באירופה בשנה שעברה תשאיר אותכם פעורי פה והלומי געגועים
4. התמכרות מובטחת!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. הבחירה שלי - אבוריאז' תגובה ל - 2 19/11/2007 12:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  בר לא מחובר בר  משתמש בינוני 121 הודעות עד כה
פחות משעה נסיעה מג'נבה
כל העיירה ski in/ski out
המון מסלולים שמתאימים למתחילים
גלישה בין עצים ונוף מדהים
מה צריך יותר מזה ? Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. סקר השבוע - אתר למתחילים תגובה ל - 1 19/11/2007 21:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בומברדינו בומברדינו לא מחובר בומברדינו  משתמש פעיל 176 הודעות עד כה
פילה (CLUB VALTUR)באיטליה.
כי שם גלשתי פעם ראשונה והיה נהדר.
כי יש מועדון סביר.
SKI IN SKI OUT
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. סקר השבוע - אתר למתחילים תגובה ל - 2 19/11/2007 21:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  gal99 לא מחובר gal99  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
pila רצוי וולטור!!!
האתר ההדרכה וכל מה שסביב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. העיקר שיהיה באוסטריה או איטליה תגובה ל - 1 20/11/2007 10:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  opher לא מחובר opher  משתמש פעיל 831 הודעות עד כה
כי סקי זה לא רק מרחבי שלג ומסלולים כחולים, אלא גם האווירה האותנטית שמסביב. כאשר נמצאים בשבוע הראשון ולפעמים נופלים ועייפים אז נופים אותנטיים עוזרים מאד, ומה לעשות, רובנו גדלים על צילומים וסיפורים של בקתות עץ ואוכל כפרי. לשום חיקוי במזרח אירופה וארה"ב או עיירת בטון צרפתיות לא יהיה לדעתי אף פעם את הקסם של עיירה איטלקית או אוסטרית אותנטית, ולמקומות האחרים אפשר לנסוע כשכבר גולשים טוב יותר. כל עיירה אוסטרית ממזרח לאינסברוק (האיזור המערבי של אוסטריה קצת קשה יותר מבחינת גלישה למתחילים) ובאיטליה הדולומיטים ומועדון ולטור בפילה מומלצים מבחינתי בחום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. דעתי על הפעם הראשונה תגובה ל - 12 20/11/2007 14:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלכס לא מחובר אלכס  משתמש בינוני 126 הודעות עד כה
לדעתי בפעם הראשונה אתה לא ממש יכול להנות מהסביבה ומאפרה-סקי. הלחץ והמתח מעייפים אותך כל-כך שאין לך כוח לכלום.אני הייתי בלה-לפאון, וזה היה נהדר, הקלאב מפנק, המסלולים מעולים, רק שהייתי הרוג מעייפות. אני בטוח שבפעם השניה והלאה אתה הרבה יותר פנוי לכל מה שמסביב.בפעם ראשונה- תתרכז בסקי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. אלכס זה מאוד אינדיבידואלי תגובה ל - 13 20/11/2007 17:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Alon Alon לא מחובר Alon  משתמש פעיל 952 הודעות עד כה
בפעם הראשונה שלי באווריאז' עם כל השרירים התפוסים והאנרגיה שהלכה לסקי, עדיין חיפשתי קצת לפתוח ת'עיניים ואת שאר החושים, מה גם שהבנתי שחוויית הקלאב היא לא my cup of tea והיה מאוד נחמד להסתובב קצת בעיירה. אפילו הרגשתי קצת החמצה שהעיירה היא רק רחוב וחצי עם אווירה מוגבלת למדי ועם מעט מאוד קסם אלפיני (וזה עוד אתר מעל הממוצע במונחים צרפתיים).
אי לכך אני מסכים עם ה"זאלבכים" והייתי מוסיף את אישגיל (למטיבי הארנק) למרות התדמית של "למתקדמים" שדבקה בו משום מה, אתר עם מספיק כחולים להתחלה ואווירה מדהימה (למרות מה שעופר ציין על עדיפות לאתרי מזרח אינסברוק אני חושב שמבחינת שטחי לימוד אישגל המערבי נוח יותר ממיירהופן המזרחי).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. re תגובה ל - 14 21/11/2007 08:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלכס לא מחובר אלכס  משתמש בינוני 126 הודעות עד כה
אני אגיד לכם את האמת,הייתי כל כך טפוס שהיה לי קשה לעלות במדרגות כי נפלתי בקבוצה שידעה לגלוש.אני לאומת זאת לא.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. ואל גרדנה תגובה ל - 15 25/11/2007 17:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חולה שלג חולה שלג לא מחובר חולה שלג  משתמש פעיל 160 הודעות עד כה
אנחנו התחלנו בואל גרדנה באיטליה.
איזורים נפלאים למתחילים, בית ספר מצויין, מלונות טובים עם ספא מפואר וחיי לילה נחמדים גם כן.
מקום שנותן המון חשק להמשך.
את אשתי לקחתי ללמוד סקי בקמפיטלו שבעמק הסמוך - ואל די פאסה. חוזר על כל מה שכתבתי למעלה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. סקר השבוע - אתר למתחילים תגובה ל - 1 27/11/2007 08:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אורן איסתאסקי לא מחובר אורן איסתאסקי  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
אני בחרתי אנדורה לפעם ראשונה בתחנת ארינסל או פל ממרחב ואל נורד .
האתרים נוחים , יש מלונות שקרובים לגונדולה בהליכה , ויש בנסיעה קצרה ,
האתרים באנדורה מתוחזקים ברמה גבוהה , לפחות כמו בצרפת , הטיפול בשךג , המעליות ,וגם ,שירותי הרפואה מצויינים ( לצערי יש לי הוכחות אישיות )
בית הספר לסקי משופע במדריכים דוברי אנגלית וכן...יש מדריכים ישראלים ( לא שאני חושב שזה חובה אבל יכול לעזור בעיקר לילדים )
שמועסקים על ידי אתר הסקי באופן ישיר .
במתחם בית הספר יש מג'יק קרפט ואיזורי בתי הספר נוחים ומצויינים ( במיוחד בפל )
האפרה סקי מצויין( סבמיוחד ללנים באריסל) והתמורה לכסף גבוהה יחסית .

לחברה צעירים ( שלא מחפשים פינוק של מלון ) אני ממליץ בחום על רשת UCPA , כשהמועדונים שמתאימים לדעתי הם במיוחד :לה פלאן והמועדון החדש של הרשת ב פליין , בשני האתרים המסלולים נוחים מאוד , בשני המועדונים של הרשת יש שירותים ומקלחת בתוך החדר , לחובבי ז'אנר UCPA מדובר בהחלט במותרות Laughing
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. סקר השבוע - אתר למתחילים תגובה ל - 1 30/11/2007 18:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  nsteren לא מחובר nsteren  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
מומלץ בחום למתחילים לגלוש במסגרת של club, ובמיוחד club med, המועדונים ממוקמים באתרים הכי טובים, ההדרכה מעולה, הגולש המתחיל מטופל היטב, מבחינת סקי פס, ציוד, הדרכה ובעיקר האוירה.
האתרים המתאימים למתחילים - L'Alpe d'Huez, la plagne
אתרים רבים נוספים יתאימו למתחילים מבחינת דרגת קושי ורוחב המסלול, אבל רובם מאתגרים יותר וכדאי להשאיר אותם לשלבים הבאים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. תודה רבה תגובה ל - 1 02/12/2007 23:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה לכל המצביעים והמגיבים. למרות שאין קונצנזוס, נראה שיש בכל זאת שלוש אופציות מובילות: מזרח אירופה (מעניין שאף מצביע לא פירט למה זו העדפתו), לה פלאן, אלפ דואז וזלבך - אל אף שההבדלים לא מובהקים סטטיסטית!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. תודה. ועכשיו בבקשה להסיר את המודעה מראש העמוד תגובה ל - 19 03/12/2007 12:02 לתגובה קודמת
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1439 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מצב השלג באיזור lake tahoe בארה"ב- מי יודע???
להודעה הבאה:שלג בחרמון?