כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טיול בגיל השלישי 29/11/2007 08:44 לתגובה הבאה
  mikapalmon לא מחובר mikapalmon  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
האם הדרכים לטיול בשמורות בטנזניה הינן כבושות ונוחות לטיול לאנשים מבוגרים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. טיול בגיל השלישי תגובה ל - 1 29/11/2007 22:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Gili Gili לא מחובר Gili  משתמש פעיל 220 הודעות עד כה
זה תלוי בשמורה. באגם מניירה הדרכים נוחות מאד אך אין מה לעשות שם יותר מיום-יומיים. בשמורות האחרות (סרנגטי, נגורונגורו) מדובר בחוויה מטלטלת (או כפי שכינה זאת מדריכנו - מסז' אפריקאי). הדרכים קשות ועלולות גם להיות מלאות אבק (תלוי בעונה). עדיין נתקלנו בלא מעט אנשים מבוגרים שנהנו מאד מהספארי. אני הייתי ממליצה לכם להתקשר עם אחת החברות היקרות יותר שגם מחזיקות רכבים ברמה גבוהה יותר ומנוסות בטיולים עם הגיל השלישי. אם רק אתם ברכב יש לכם השפעה ניכרת על קצב הטיול (שעת יציאה, עצירות, שעת סיום). התכוננו לחוויה מתישה אך מפעימה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. טיול בגיל השלישי תגובה ל - 2 02/12/2007 08:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mikapalmon לא מחובר mikapalmon  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
בקניה זה אותו הדבר?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. טיול בגיל השלישי תגובה ל - 3 02/12/2007 10:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידו עידו לא מחובר עידו - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 4322 הודעות עד כה
גם בקניה, יש שמורות בהן הדרכים ידידותיות יותר, ויש כאילו קופצניות.
זה תלוי כמובן בסוג הקרקע בשמורה, בעונה (מגיעים מיד אחרי הגשם?) ובתחזוקת השמורה. כמובן שגם בשמורות עם הדרכים ה"קופצניות", יש יותר ויש פחות.
הצעה טובה היא של גילי - צרו עוד קשר מהארץ עם חברות טובות, ובררו פרטים. יכול להיות שיכווינו אתכם לשמורות מסויימות, ויכול להיות שיש פתרונות גם בשמורות הקיימות (סיור על דרכים "ידידויות" בלבד).
קחו בחשבון שגם בדרכים הקופצניות, אפשר פשוט לשבת על הכסאות המרופדים, להחזיק חזק ולחכות לחזרה לשביל נוח.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. טיול בגיל השלישי תגובה ל - 1 02/12/2007 23:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עודד עודד לא מחובר עודד  משתמש פעיל 8013 הודעות עד כה
הדרכים בדרך כלל די טובות אם כי לא כבושות אלא סלולות פחות או יותר אבל ישנה בעיה של אבק רב בזמן נסיעה קצת יותר מאיטית. לדעתי זה לא צריך להוות בעיה גם לגיל השלישי. פשוט במצב כזה יורדים לישיבה ולא
מוציאים ראש מהגג הפתוח.

לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. icon13.gif  מה הקשר בין הגיל השלישי? לנסיעה בדרכי עפר? תגובה ל - 5 07/12/2007 21:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5317 הודעות עד כה
מה קשורות הדרכים האלה לגיל? Confused גב דפוק יש גם בגיל "השני", חוסר יכולת להמצא בטילטולים או אבק זה ענין אישי לגמרי.אני ממליץ שתצאו קודם כאן בארץ לטיול ג'יפים בנגב.יהיה יפה מהנה וגם ילמד אותכם למה אתם יכולים לצפות מעצמכם בלי שום קשר להכללה המוזרה הזו וגם לתשובות.אני מנסה לגלות איזו הגדרה מספרית יש לגיל שלישי, מתי זה מתחיל והייכן זה נגמר.אתם יודעים?-אני לא. מבחינתי נסיעה בג'פ פתוח בדרכים האמורות לא משהו קשה במיוחד.בקניה עשיתי את מרבית הדרך בכלל בעמידה עם מצלמה בהיכון.הנהג הקניאתי בן ה30 כבר היה מותש מאיתנו אחרי שלושה ימים, אז הורדנו אותו אני ואישתי מההגה,בהחלפות.ברומניה נסענו בדרכים קשות יותר. קבלו תמונה שלי בג'יפ רומני/רוסי בן 50.על המודל הזה כבר נסעתי ימים שלמים באותה פוזה לפני 50 שנה. ז'א שאני כבר לפי הכתיבות כאן לא בגיל השלישי, אלא עם חצי רגל בקבר. Crying or Very Sad -נו באמת צאו מהסטיגמות ומי שלא יכול מוזמן לתחרות שכיבות שמיכה. Laughing ---אורי
דרכים
דרכים (גודל:12.53KB)

[עודכן ב:07 דצמבר 2007 21:16:]

מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מה הקשר בין הגיל השלישי? לנסיעה בדרכי עפר? תגובה ל - 6 09/12/2007 23:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Gili Gili לא מחובר Gili  משתמש פעיל 220 הודעות עד כה
ת'אמת? שפו! וגם אבא שלי (55 זה בגיל השלישי או לא?) מוסר שאתה צודק לגמרי וכל הכבוד ואחלה ג'יפ. זה באמת לא ממש קשור לגיל אלא להרגשה וסיבולת אישית. אמא שלי (55) גם עמדה כל הדרך וישנה באוהל ולא היתה שום בעיה עם זה. מצד שני אף פעם לא היתה לה בעיה עם זה. מה שמביא אותי לנקודה הבאה: אף על פי שאתה עקרונית צודק, הרי שהשואלים ולא המשיבים הם אלו שהעלו את הסוגיה כסוגיה של גיל. למעשה תשובתי היתה נותרת בעינה גם לו השואלים היו מעלים את נושא הדרכים כנושא כללי.
הרעיון של טיול הג'יפים בהחלט נשמע טוב למרות שיש לי הסתייגות - אני די שונאת טיולי ג'יפים אבל נורא אהבתי את הספארי. ההתרגשות שבצפייה בחיות ובנופים השכיחה ממני את הטלטולים שכל כך שנואים עליי בטיולי ג'יפים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. ד'ש לאבא שלך. תגובה ל - 7 10/12/2007 00:27 לתגובה קודמת
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5317 הודעות עד כה
גם אני לא ממש אוהב ג'יפים.מה שעשיתי בחינם במשך 25 שנה, אני לא אעשה בתשלום,אלא אם אי אפשר לראות את מה שאני רוצה לראות, בלי הרכב, האבק והטילטולים.גם לא אישן באוהל סיירים ועוד אשלם בעד זה, אם יש לי אופציה אחרת.במקרה של קניה נסעתי ברכב רק לשמורות שבטווח הקצר מניירובי. למסאי מרה, טסתי בהלוך ובחזור ושם חיכה הנהג. הייתי אז ממש בגיל של אבא שלך ורק בתחילתם של טיולים קשים לחצי העולם .נראה לי שאם הוא גידל בת כמוך, מגיע לו הרבה כבוד.---אורי
רוקדים ובוכים, פרו 2003 רוקדים ובוכים,פרו 2003
רוקדים ובוכים, פרו 2003(גודל:7.37KB)רוקדים ובוכים,פרו 2003 (גודל:5.84KB)

[עודכן ב:10 דצמבר 2007 00:29:]

מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:בנזיניה/ כוהליה??
להודעה הבאה:המלצה על ספר...

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר