כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עזרה בבחירת תרמיל 30/11/2007 21:57 לתגובה הבאה
  iron maiden לא מחובר iron maiden  משתמש מתחיל 7 הודעות עד כה
בעוד כשלושה חודשים אני יוצא לגואטמלה לשלושה שבועות בכוונתי לעשות שם בעיקר טרקים וביניהם טרק של חמישה ימים בג'ונגל.

שאלתי היא האם כדאי לקנות את הgregory denali או את הarc'teryx bora 95 שניהם תיקים מסדרת ה expedition של החברות הטובות בעולם.

כעת אני נמצא בניו יורק והכסף לא מהוה בעיה.

מה שחשוב לי שתהיה מערכת גב כמה שיותר טובה.
כיון שבעתיד אני מתכוון לעשות גם את שביל ישראל וטרקים ארוכים אחרים.
האם בכלל כיון שתיקים אלו בנפח שח כ100 ליטר זה עושה אותם יותר מסורבלים ואולי כדאי ללכת על משהו יותר קטן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. אף לא אחד מהם. תגובה ל - 1 02/12/2007 08:44 לתגובה קודמת
  YGH לא מחובר YGH  משתמש פעיל 1594 הודעות עד כה
לגבי מערכת הגב - אין דרך להמליץ, כי הגב של כל אדם משתנה. פשוט בדוק איזו מערכת נוחה לך יותר (לי, למשל, הגרגורי לא-כל-כך נוח. אחרים נשבעים בשמו. ההבדל? הגב שלי לא זהה, מסתבר, לגב שלהם. כמו בנעליים, הגב משתנה מאוד מאדם לאדם).
בכל אופן, אין לך שום צורך בתיק 90 ליטר לטרקים שבהם אתה לא סוחב מים לחמישה ימים על הגב, ומה שאתה משלם בדרך-כלל הוא שאתה סוחב תיקים כבדים - 3 עד 3.5 ק"ג ללא מטען - והתוספת הזו משמעותית בהחלט. גם בשביל ישראל אין כיום צורך (לי יש תיק 90 ליטר של שממית, וטיילתי בו את שביל ישראל בתחילת שנות האלפיים, כשמערכות הסיוע היו הרבה פחות מסודרות מהיום. גם אז לא מילאתי אותו כמעט אף פעם עד הסוף). בקיצור, עדיף לבחור תיק של אזור 70 ליטר, עם כמה רצועות בחוץ שמאפשרות לתלות קצת בקבוקים נוספים במקרה הצורך, מאשר תיק גדול כל-כך.
(ופה ההמלצה גם לקנות ציוד קל באופן כללי, אם כי לא להגזים בתיק - תיק קל מדי עשוי להיות לא מתאים לסחיבת כמות הציוד הנדרשת).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שימו לב לתצוגה המדורגת החדשה!
להודעה הבאה:טרק ראשון בחו"ל (אפריקה)- מבולבל לגבי ציוד....