כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. האם אני בכלל צריך לקנות נעליים ? 02/12/2007 14:12 לתגובה הבאה
  hilelwashere@gmail.com לא מחובר hilelwashere@gmail.com  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה
מה קורה אנשים ?

אני טס להודו ונפאל עוד חודשיים ואשהה שם 5 חודשים. אני מתכנן לטרק רק בנפאל, וגם טרק אחד או שניים (הטרקים המפורסמים: האגמים קפואים או אנאפורנה בייס קמפ) ולא יותר מזה.

האם אני בכלל צריך לקנות נעליים לזה ? כשאני לא בטרק, האם לא מספיק נעלי ספורט פשוטות ? או סנדלי שורש ?

ובנוגע לטרק, האם כדאי לקנות בחו"ל נעליים או פשוט להשכיר בנפאל ?

תודה לכל מי שעונה !
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. האם אני בכלל צריך לקנות נעליים ? תגובה ל - 1 02/12/2007 18:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
T. L T. L לא מחובר T. L  משתמש בינוני 55 הודעות עד כה
טרק אחד או שנים בנפאל, זה לא כל כך מאט.

אתה מדבר פה על לפחות 20 יום שאתה הולך בהם יום יום מרחקים לא קטנים.

לטעמי רצוי מאוד נעלים.

שאלה נוספת שנשאלת האם אתה מתכנן לקחת פורטר, אם לא אז אין בכלל מה לדבר על נעלי ספורט.

אם אתה לוקח, הייתי לוקח נעלי טיולים קלות יחסית עם ממברנה נגד מים.

לקנות שם או לשכור נעלים זה לא אופציה שרצוי לשקול.

וכן שאתה לא בטרק סנדלים או נעלי ספורט זה אחלה וגם פחות חם.

ולסיכום, אני ממליץ על האוורסט והלאנגטנג אבל לפי טעם אישי.

Duct tape is like the force It has a light side and a dark side and it holds the Universe together
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. האם אני בכלל צריך לקנות נעליים ? תגובה ל - 2 02/12/2007 23:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  hilelwashere@gmail.com לא מחובר hilelwashere@gmail.com  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה
אני אקח פורטר ככל הנראה, כי יש הרבה ציוד ואני לא מתכנן להיסחב עם תיק 80 ליטר.
השאלה היא, האם כדאי להשקיע בנעליים מהארץ רק עבור אותם 3 שבועות, כי מדובר בהרבה כסף על נעליים , ועל להיסחב איתם בכל שאר הטיול. אני מניח שאני אצטרך אותם רק באחוז קטן מהימים שאני לא אעשה בהם טרקים.

אז האם באמת כדאי לקנות ?
ואם אתה באמת ממליץ לקנות, האם כדאי לקנות בחנויות בקטמנדו ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. האם אני בכלל צריך לקנות נעליים ? תגובה ל - 3 03/12/2007 21:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
T. L T. L לא מחובר T. L  משתמש בינוני 55 הודעות עד כה
אתה לא מתכנן בכלל לטרק בהודו?

ולמה אתה לוקח 80 ליטר של ציוד להודו ונפאל, אתה מפחד להיסחב בהודו עם הנעליים ה"כבדות" מה עם 80 ליטר של דברים מיותרים.

מי שלא הולך לטרק בהודו צריך תיק 60 ליטר במקרה המקסימלי ואפשר גם עם 40 ליטר.

עקרונית אם אתה לא לוקח תיק עם משקל על הדב (לוקח גג מים ומצלמה) אתה יכול לטייל עם נעלי ספורט אבל אז אתה מסכן את עצמך, אתה מעלה את הסכנה שלך לנקע. מה שיהיה לך לא נעים כי מישהו יהיה צריך לסחוב אותך את הדרך חזרה. תראה העניין לשיקולך, אני אישית לא ממליץ. נסה אולי בעודפים למצוא נעל טיולים זולה יחסית, אתה לא צריך את הכי טוב אבל רצוי אטום למים.

בגדול השבילים בטרקים בנםאל הם די מבוססים, וזה כמו מדרכת עפר, אבל בגלל שהולכים כל כך הרבה רצוי מאוד נעלי הליכה למנוע פציעות שיכולות מאוד לסבך אותך.

קניה בקטמנדו, אפשר לקנות שם הרבה דברים, המון זיופים באיכיות שונות ומשונות. אבל נעלים לא הייתי קונה שם אם הייתה לי ברירה אחרת לא תמצא משהו איכותי, נעלים שאתה תקנה פה בארץ בסופר הם באיכות יותר טובה או מקבילה למה שתמצא שם.

Duct tape is like the force It has a light side and a dark side and it holds the Universe together
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. האם אני בכלל צריך לקנות נעליים ? תגובה ל - 4 04/12/2007 15:11 לתגובה קודמת
הבנתי אותך.
טוב אני מקווה שאני אסתדר עם זה. אולי אני אקנה נעל יחסית פשוטה בארץ כדי לא לסמוך על הגורל.
תודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מוצילה לדרום אמריקה
להודעה הבאה:נעלים