|
| 2. עזרה במסלול כ 5 שבועות לקניה וטנזניהבפברואר?! תגובה ל - 1 |
09/12/2007 12:20   |
 |
moshik1966 |
73 הודעות עד כה |
|
|
ועוד פרט חשוב..אני מטייל ותיק ביבשות אחרות.. לא בכוון של טיול אחרי צבא עם פחית קולה אחת ליום (אפשר קצת יותר )
ולגבי קושי.. טרקים - הכוון הוא טרקים "קלים"... בני יום יומיים..
|
|
|
|
|
| 4. עזרה במסלול כ 5 שבועות לקניה וטנזניהבפברואר?! תגובה ל - 3 |
10/12/2007 15:47   |
|
|
היי,
אתה צריך להיות יותר ממוקד בשאלות שאלך. אי אפשר לענות לך כשאתה זורק נתונים כלליים כמו "חמישה שבועות" ו"טיסות".
אני מציע שתעבור על הטיפים, על ידם תקבל כיוון ספציפי יותר, ואז תשאל שאלות ממוקדות יותר.
תאמין לי שאז יענו לך במהרה.
בחור
|
|
|
|
| 5. עזרה במסלול כ 5 שבועות לקניה וטנזניהבפברואר?! תגובה ל - 4 |
11/12/2007 22:40   |
 |
bushbabe |
279 הודעות עד כה |
|
|
פברואר זה הזמן לטנזניה, ובאופן ספציפי לסרנגטי. העדרים הגדולים נמצאים בתקופה הזאת שם, וממליטים בהמוניהם. הייתי ממליצה על 6-7 ימים בשמורה, כולל ריחוף בכדור פורח. היות ומדובר בעצם באותה שמורה רק מעבר לגבול, הייתי אולי מוותרת על המסאי מרה בקניה בטיול זה.
עוד שמורה מומלצת בטנזניה היא Ruaha, שגם לה ראוי להקדיש כ-5 ימים. המקום רווי בג'ירפות, אריות, פילים ועצי באובב. בד"כ החיסרון שלה הוא שהיא רחוקה, אבל לכם יש זמן. אפשר גם לטוס לשם.
לדעתי סלו סגורה בעונה הזאת בגלל הצפות.
אני מניחה שתטיילו בעזרת חברת ספארי, אז אפשר גם לשמוע הצעות מפורטות למסלול מהם. אם יהיו עוד התלבטויות ושאלות יותר ספציפיות, יהיה יותר קל לעזור.
Don't panic
|
|
|
|
|
| 7. עזרה במסלול כ 5 שבועות לקניה וטנזניהבפברואר?! תגובה ל - 1 |
17/12/2007 00:08   |
| |
cifnao |
79 הודעות עד כה |
|
|
|
ספארי- להשתדל לעשות בסוף השהות. מדוע? אכן בפברואר הגנו ממליט סמוך לנאבי גייט בסרנגטי. ככל שחולף הזמן העדר הענק הזה מתחיל להתקבץ ולנדוד בתנועה מעגלית לכיוון קניה. פברואר בסרנגטי- תראה את כל החיות אך הנדידה עדיין לא מתחילה.
6 ימים סרנגטי ונגורונגורו לדעתי מספיק.
שבוע 1 - ניירובי, ניירובי N.P, מסעדת קרניבר בניירובי, מוזיאון האתלטיקה, חיי הלילה, קסאראני.
שבוע 2 - ריפט ואלי: לייק נאייוושה, נקורו, אולי גם ברינגו.
שבוע 3 - קיסומו- ימת ויקטוריה, חזרה לניירובי, אוטובוס לארושה.
שבוע 4 - ארושה: ספארי, יום במושי לראות את הקילימג'רו, הגעה לדאר א סלאם, תענוג קולוניארי עם העופות על הגריל בלילה, סיור בבירת טנזניה.
שבוע 5 - זנזיבר: סטון טאון האין שנייה והיפיפיה, קיזימקזי בדרום: שחייה עם דולפינים, נונגווי בצפון.
כדור פורח בסרנגטי: עולה כ 450$ יציאה: בזריחה, ריחוף של 1-2 שעות, בסיום: ארוחת בוקר עם שמפאנייה באמצע הסרנגטי. לאחר 3 שעות אתה מוחזר לקבוצה וממשיך בגיים דרייב ברחבי הסרנגטי.
* אף אחד לא ערב לכך שתראה בריחוף דברים מיוחדים, יש לכדור מסלול קבוע. לא משנים מסלול בעקבות חיות מסויימות.
|
|
|
|
|
| 9. עזרה במסלול כ 5 שבועות לקניה וטנזניהבפברואר?! תגובה ל - 8 |
18/12/2007 11:13  |
| |
mic456 |
3 הודעות עד כה |
|
|
עדרי הגנו והזברות העצומים נודדים באמצע חודש אוגוסט משמורת הסרנגטי בטנזניה לשמורת המאסאי-מארה בקניה (למעשה מדובר באותה השמורה, כשרק נהר וגבול בינלאומי חוצה אותה).
במהלך אוקטובר מתחילה הנדידה הגדולה חזרה לסרנגטיונמשכת מספר חודשים.
עונות הנדידה משתנות קצת משנה לשנה בהתאם לאקלים באותה השנה (כמות הגשמים, טמפרטורות וכד`). לדעתי חודש פברואר מרץ הם בחירה מעולה.אך שוב, קח בחשבון שהנדידה היא לא דבר מדויק ותלויה בהרבה פרמטרים. גם אם לא תראה את הנדידה בעיצומה יש המון חיות בסנרגטי ובשמורות נוספות, אין לי כל ספק שתהיה רווי מלראות בעלי חיים.
יש המון המלצות על מדריכים וחברות לספארי. ניתן לראות אותם ב"1001טיפים "
מצורף קישור לאתר המדגים את מיקום העדרים בכל חודש (באדיבות bushbabe):
http://www.hillmanwonders.com/serengeti_migration/serengeti_ migration.htm#_vtop
|
|
|
|