|
| 2. שק שינה vaude - kiowa light 220 2 תגובה ל - 1 |
16/12/2007 00:31   |
| |
fiction06 |
177 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 4. השק"ש בהחלט יכול להתאים גם לתנאים קרים. תגובה ל - 3 |
16/12/2007 08:59   |
 |
ירון ה. - הנהלת הפורום |
1964 הודעות עד כה |
|
|
|
באופן כללי, יש כמה שיטות לדירוג טמפ' בשק"ש.
הראשונה,היא האמריקאית, בה היו נותנים את השקי שינה למטפסים,חיילים ובאופן כללי,אנשים שנמצאים הרבה בשטח, לפי הטמפ בהם הם היו נמצאים היו קובעים את הטמפ' שמומלצת לשק השינה הזה.
כמובן,שהנחת היסוד לכל השיטות היא שאתה ישן בתוך אוהל,על מזרון,שאתה לא לבוש יותר מדי ולא פחות מדי,שאין רוח, שאכלת מזון עתיר פחמימות, ושאתה יחסית עייף, חשוב להבין שלכל אלו,יש הרבה השפעה על כמה נעים יהיה לך.
הגיעו כמה חברות אירופאיות,שחברת באיגוד שנקרא ה EOG והחליטו שהתקן הזה אופטימי מדי, והגיוני שחיילים ומטפסים שרגילים להיות בתנאי קיצון, יהיו רגישים פחות מהגבר הממוצע שלא לדבר על האישה הממוצעת.
לכן,מה שעשו זה לקחת שתי בובות דמויות אדם,בעלות משקל דומה לגבר ואישה ממוצעים,חיברו אותם לחיישנים מיוחדים,הניחו אותם בתנאים קרים בתוך אותם שקי שינה,וקבעו תקן שמתחיל בין הטמפ שיהיה לאישה ממוצעת נעים בתוכו (במקרה של השק"ש הזה +5) ועד לטמפ' בה לגבר ממוצע יהיה נעים בתוכו (0 מעלות במקרה הזה) חשובת לדעת שבמקרה הזה יצא שבעצם שק שינה שנמדד בעבר ל -7, היום נמצא על -2 לגבר ו +3 לאישה.
לכן התרגום שאמרו לך בחנות הוא נכון,ואפילו קצת פסימי.
לי אישית יש שק"ש של ואודה, כבר למעלה מ6 שנים, הוא מוגדר ל -2 ,ויצא לי כבר לישון איתו בטמפ של סביב ה -7.
זהו,נראה לי
אם יש עוד שאלות בעניין,אשמח
ירון
|
|
|
|
|
| 6. השק"ש בהחלט יכול להתאים גם לתנאים קרים. תגובה ל - 5 |
16/12/2007 23:30   |
 |
ירון ה. - הנהלת הפורום |
1964 הודעות עד כה |
|
|
|
כן, לפי הנתונים שכתובים על השק אפשר לתרגם את הטמפ מהשיטה האירופאית, הרעיון הוא להחסיר 5 מעלות לערך, ככה שאם כתוב עליו שהוא ל 0 הוא יסומן כ -5 לפי השיטה האמריקאית, אבל לדעתי השיטה האירופאית, היא אמינה יותר, אולי שווה לך לקחת שק"ש עבה יותר, אם אתה רגיש לקור, אני אישית רגיש והשק"ש שלי שמוגדר ל -3 לפי השיטה האירופאית, היה מצויין באוסטרליה בתקופה הזו.
אם אתה לא רגיש במיוחד ותקפיד על אוהל, מזרון ושאר התנאים,יתכן שהוא יעשה את העבודה.
ירון
|
|
|
|
|