כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. תכנון ימי ומסלולי גלישה-טיפים 22/12/2007 13:12 לתגובה הבאה
בומברדינו בומברדינו לא מחובר בומברדינו  משתמש פעיל 176 הודעות עד כה
כבר כתבתי כאן בעבר שלטעמי מפות של אתרי סקי הינן סכמטיות וקשה על בסיסן בלבד (לפחות לי) לבנות תכנית גלישה יומית בעיקר אם הסימונים באתר לא משהו (למשל ססטרייר).
השנה אנו מתכוננים לגלוש בדולומיטים. (יציאה 26/1). תחנת בסיס CAMPETILLO. ויש בכוונתינו לגלוש גם לסלווה, אלטה בדיה, ארביה סלה רונדה וקרוב לוודאי שיישאר גם לשנים הבאות.
יש המון אתרי אינטרנט, ל FASSA, SELVA ועוד, אבל הטוב ביותר שמצאתי לטובת תכנון גלישה באזור הדולומיטים הינו:
http://www.dolomitisuperski.com/skiroutenplaner.athx?ccode=e n-US
לטעמי אתר נהדר. מומלץ להסתכל.
תכנון המסלול מסתמך על מעליות, את בחירת מסלול הגלישה בין המעליות הם משאירים לנו, למעשה לא מצאתי שמות למסלולים אלא למעלית.
עד כאן טיפ שלי, ועכשיו אבקש את עזרת הגולשים לגבי השילוט ב DOLOMITI SUPERSKI:
1. האם בתחילת (לאורך) מסלולי הגלישה שילוט ההכוונה מכיל נתונים למעליות אליהן מוביל מסלול הגלישה?
2. האם יש שלטי הכוונה לעיירןת הגדולות SELVA, ALTA BADIA, CAPETILLO ועוד?
3. האם ניתן לגלוש את סבוב ה SELLA RONDA תוך הנחה שלאורך כל המסלול יש שילוט ברור?
4. מאחר ואני משתדל להיות מתוכנן במידת האפשר (כזה אני ולטעמי זה גם מאפשר ניצול טוב יותר של שבוע הגלישה) - האם מישהו מכיר דרך להשיג מפות של המרחב (יותר מאלו שיש באינטרנט), אולי בפנייה ללשכת התיירות שם.
ואם אתם נוסעים לפנינו (אנחנו ב 26/1) נשמח אם תגיבו בשובכם ואפילו אם תחזרו עם מפות.
מובן שגם אנחנו נשמח לעזור לאלו שיגלשו שם אחרינו (דיווח זה מובן מאליו).

תודה ובהחלקה בומברדינו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. רעיון טוב לאסוף מפות והלעביר הלאה. אני העברתי מפות תגובה ל - 1 22/12/2007 15:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רינה ב לא מחובר רינה ב  משתמש פעיל 323 הודעות עד כה
ניצלתי את מפגש הפורום והעברתי מפות של אוסטריה לאדוארדו. מבטיחה כי כאשר אסע בינואר אאסוף מפות של אוסטריה וגם של צ'כיה וסלובקיה.
אנו יוצאים לתחרויות בינלאומיות במקומות שעשויים לעניין.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בומברדינו תגובה ל - 1 22/12/2007 17:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2111 הודעות עד כה
את הסלה רונדה ניתן לעשות לכיוון השעון או כנגד כיוון השעון.השילוט הינו ברור למדי כשלכיוון השעון השילוט כתום ולכיוון השני השילוט ירוק.
לטעמי אין שום סיבה לעשות את כל הסלה רונדה למעט הצורך לעשות וי.
מקמפיטלו אתה יכול לגלוש לאיזור קנצאי(כיוון ירוק) לקבל שם מפה איזורית ולעשות בו את המסלולים. בימים נוספים אתה יכול לגלוש לכיוון פלאן דה גרלבה (כיוון כתום) ולעשות איזור זה. בימים נוספים לגלוש דרך פלאן דה גרלבה לסלווה סאנטה כריסטיאנה ואורטיזיי.
אם אתה רוצה מפות או הסברים יותר מפורטים אתה מוזמן להתקשר:0544-350365

איתן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תשובה לבומברדינו תגובה ל - 1 23/12/2007 07:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דודי חיימוב דודי חיימוב לא מחובר דודי חיימוב  משתמש פעיל 208 הודעות עד כה
לפני התשובה חשוב לי לדעת איזה סוג ורמת גולש אתה כי זה משפיע על אופן הגלישה , למשל האם אתה מסתפק באימון וגלישה של מדרון אחד ביום שלם או שאתה מעדיף מעין ספארי סקי וזה שני דברים שונים.

בכל מקרה נדמה לי שהוזכר הסלה רונדה נתנת לגלישה עם כוון השעון ונגד כוון השעון , הסימון נעשה בצבעים שונים כתום וירוק , בסיבוב הזה אתה עובר מעיירה לעיירה ובכל עיירה כזו יש שלוחה ואתר סקי בפני עצמו , הוזכרו כאן אלתה - בדיה, קורוורה , ארבה , סלבה גרדנה.
יש גם שלוחות יותר ארוכות מכוון סלבה לסנטה קריסטינה ולאורטיזי ,
ומכוון ארבה לאזור המרמולדה ועוד.

אני יכול הגיד לך שאני גולש שם כבר שש שבע שנים ברציפות באתר הזה
ובכל פעם אני מגלה מקום חדש .

דווקא באתר הזה גורם ההפתעה הוא הכי מאתגר בעיני אבל זה ענין אישי .
מקווה שלא בילבלתי אותך יותר מידי ועכשיו לטיפ הכי חשוב ,
אני חוזר משם ביום א' ה - 20 לינואר 2008 .
בכל מקרה אני אני אביא איתי מפות מסלולים מכל אחת מהעיירות וככה תוכל לנסות לתכנן לך את הימים.
אם אתה מאזור המרכז אשמח להעביר לך ולתת לך הסבר מפורט בפגישה.

בברכת גלישה נעימה
דודי

צירוף מיקרים הוא הדרך של אלוהים להשאר אנונימי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. אחות גולשים תגובה ל - 4 23/12/2007 23:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איזה סוג ורמת גולש אתה - אני גולש כבר שש שנים, הילדים 3 אבל עוברים אותי במהירות. בשנה האחרונה שובצתי ב SILVER (נראה לי שאשאר בדרגת הביניים של SILVER עוד כמה שנים). אין בעיה עם אדומים. שחורים LIGHT גם כן. שונא מוגלים!
האם אתה מסתפק באימון וגלישה של מדרון אחד ביום שלם - ממש לא, לכן כל ההיסטריה של התכנון מראש.
או שאתה מעדיף מעין ספארי סקי - נראה שכן, אין לי מושג כמה קילומטרים אוכל לשרוף ביום, נראה אחרי השנה וגם ננתח תוצאות לפי אתר האינטרנט שלהם.

אני יכול הגיד לך שאני גולש שם כבר שש שבע שנים ברציפות באתר הזה ובכל פעם אני מגלה מקום חדש - ככל שאני מסתכל יותר על המפות כך זה נראה וזה בהחלט חלק מההתלהבות.

דווקא באתר הזה גורם ההפתעה הוא הכי מאתגר בעיני - מודה שגורם ההפתעה קצת מלחיץ אותי עם שני ילדים 11 ו 13 - מעדיף לתכנן כמה שניתן עם כמובן גמישות בהתאם לתנאים, זו הסיבה שכל כך התלהבתי מהאפשרות לתכנן SKI ROUT שממנה התחלתי את השרשור.
אם אתה מאזור המרכז אשמח להעביר לך ולתת לך הסבר מפורט בפגישה - נהדר. גם אתה וגם איתן, מה עוד יכולתי לבקש.
מאחל לך שבוע עם עם עומק כפול, לבן למטה וכחול למעלה.
להתראות.

תודה ובהחלקה בומברדינו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. icon13.gif  תכנון ימי ומסלולי גלישה-עדכון תגובה ל - 4 25/12/2007 22:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דיברתי היום עם גיל מ SKIDEAL (שעד עכשיו הם נחמדים, אדיבים ותמיד חוזרים אלי לאחר שאני משאיר הודעה). הוא חזר משם בשבוע שעבר. אז:
למרות שבאתר האינטרנט ה SKI TOUR מנווט לפי מספרי מעליות, בתחילת המסלולים (בירידה ממעלית) אין זכר לנתון שאומר איזו מעלית נמצאת בקצה המסלול. בקיצור יד ימין לא יודעת מה עושה יד שמאל. לטענתו, גם המפות שמחולקות שם הן לא מי יודע מה. לטענתו, כמעט ולא צריך לפתוח מפה. מובן שצריך להכיר את מבנה האזור, עיירות אזורי גלישה וכו'.
מה יש: --> שילוט לגבי עיירות מרכזיות. כך שאם רוצים לגלוש מ CAMPITELLO ל SELVA, עוקבים על השילוט ל SELVA וכנ"ל בכיוון ההפוך.
הטיפ העיקרי שקיבלתי ממנו: מכיוון שהעיירות בהן לנים נמצאות על מסלול ה SELA RONDA, כדאי להסתכל על ה SELA RONDA כעל RING שמקיף את האזור (ממש כמו כבישים, נתיבי איילון למשל, לא ממש RING אבל עיקרון דומה), ומכל אזור יש שילוט שמוביל אל ה RING (מסלול ה SELA RONDA) או שניתן פשוט לשאול (כפי שגם איתן המליץ)היכן הירידה ל RONDA. כאשר מגיעים ל RONDA בוחרים בכיוון שמתאים לאן שרוצים להגיע בהתאם לתכנון ולשעה.
דודי - נסיעה טובה ונשמח לשמוע את התרשמותך כשתחזור.

תודה ובהחלקה בומברדינו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. לבומברדינו תגובה ל - 6 26/12/2007 08:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הנה הטלפון שלי 054-4336400 אתה מוזמן להתקשר .
זה נכון מה שאתה אומר ואפילו הרבה יותר קל.
אני כבר שנה שישית או שביעית באתר הזה ולא מחליף אותו באף אתר אחר , מכיר היטב את הדברים דבר איתי בכיף.

דודי

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. לדודי תגובה ל - 7 30/12/2007 19:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
DovGazit DovGazit לא מחובר DovGazit  משתמש בינוני 72 הודעות עד כה
גם אני מתכנן השנה לואל גרדנה, מה המלצה שלך לגבי לינה, איזה עיירה מומלצת באזור?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. ל dov gazit תגובה ל - 8 30/12/2007 22:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שאלה מאד כללית והתשובה מעט מורכבת , האם אתם זקוקים להדרכה ? תקציב ? אתם עם/בלי רכב וכיו"ב.

לגבי שלושת העיירות סלבה, סנטה קרסטינה, אורטיזי אז אנחנו מעדיפים את אורטיזי למרות שהיא מרוחקת במקצת מהסלה רונדה אבל יותר ציורת בעיני מהשתיים האחרות ובנוסף אנחנו מאד אוהבים את המסלול חזרה בסוף יום ה secsda כך שזה מפצה על המרחק .

בסלבה אתה יכול למצוא מבחר גדול של בתי מלון והיתרון הוא בכך שאתה קרוב יותר ובעליה ברכבל אחד אתה כבר בסלה רונדה יכול להמליץ על מלון antares שנמצא כ 200 מטר מהמעליות .

אתה מוזמן להתקשר 0544336400 ותקבל פרטים נוספים.

לחיפוש בתי מלון אתה יכול לנסות את האתר הבא :
http://www.dolomitisuperski.com/ValGardena_AlpediSiusi.athx? ccode=en-US

בהצלחה
דודי

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. בומברדינו, צור קשר. גם אני נוסע באותו תאריך תגובה ל - 1 31/12/2007 18:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Tomer  משתמש לא מוכר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. שלום תומר תגובה ל - 10 31/12/2007 22:51 לתגובה קודמת
שמחתי
עכשיו כבר מאוחר
מספר הטלפון שלך התקבל
מחר אצור קשר
להשתמע

תודה ובהחלקה בומברדינו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:העברות משדה תעופה מינכן למאירהופן