| 1. תכנון ימי ומסלולי גלישה-טיפים |
22/12/2007 13:12  |
 |
בומברדינו |
176 הודעות עד כה |
|
|
כבר כתבתי כאן בעבר שלטעמי מפות של אתרי סקי הינן סכמטיות וקשה על בסיסן בלבד (לפחות לי) לבנות תכנית גלישה יומית בעיקר אם הסימונים באתר לא משהו (למשל ססטרייר).
השנה אנו מתכוננים לגלוש בדולומיטים. (יציאה 26/1). תחנת בסיס CAMPETILLO. ויש בכוונתינו לגלוש גם לסלווה, אלטה בדיה, ארביה סלה רונדה וקרוב לוודאי שיישאר גם לשנים הבאות.
יש המון אתרי אינטרנט, ל FASSA, SELVA ועוד, אבל הטוב ביותר שמצאתי לטובת תכנון גלישה באזור הדולומיטים הינו:
http://www.dolomitisuperski.com/skiroutenplaner.athx?ccode=e n-US
לטעמי אתר נהדר. מומלץ להסתכל.
תכנון המסלול מסתמך על מעליות, את בחירת מסלול הגלישה בין המעליות הם משאירים לנו, למעשה לא מצאתי שמות למסלולים אלא למעלית.
עד כאן טיפ שלי, ועכשיו אבקש את עזרת הגולשים לגבי השילוט ב DOLOMITI SUPERSKI:
1. האם בתחילת (לאורך) מסלולי הגלישה שילוט ההכוונה מכיל נתונים למעליות אליהן מוביל מסלול הגלישה?
2. האם יש שלטי הכוונה לעיירןת הגדולות SELVA, ALTA BADIA, CAPETILLO ועוד?
3. האם ניתן לגלוש את סבוב ה SELLA RONDA תוך הנחה שלאורך כל המסלול יש שילוט ברור?
4. מאחר ואני משתדל להיות מתוכנן במידת האפשר (כזה אני ולטעמי זה גם מאפשר ניצול טוב יותר של שבוע הגלישה) - האם מישהו מכיר דרך להשיג מפות של המרחב (יותר מאלו שיש באינטרנט), אולי בפנייה ללשכת התיירות שם.
ואם אתם נוסעים לפנינו (אנחנו ב 26/1) נשמח אם תגיבו בשובכם ואפילו אם תחזרו עם מפות.
מובן שגם אנחנו נשמח לעזור לאלו שיגלשו שם אחרינו (דיווח זה מובן מאליו).
תודה ובהחלקה
בומברדינו
|
|
|
|
|
|
|
|
6. תכנון ימי ומסלולי גלישה-עדכון תגובה ל - 4 |
25/12/2007 22:26   |
 |
בומברדינו |
176 הודעות עד כה |
|
|
דיברתי היום עם גיל מ SKIDEAL (שעד עכשיו הם נחמדים, אדיבים ותמיד חוזרים אלי לאחר שאני משאיר הודעה). הוא חזר משם בשבוע שעבר. אז:
למרות שבאתר האינטרנט ה SKI TOUR מנווט לפי מספרי מעליות, בתחילת המסלולים (בירידה ממעלית) אין זכר לנתון שאומר איזו מעלית נמצאת בקצה המסלול. בקיצור יד ימין לא יודעת מה עושה יד שמאל. לטענתו, גם המפות שמחולקות שם הן לא מי יודע מה. לטענתו, כמעט ולא צריך לפתוח מפה. מובן שצריך להכיר את מבנה האזור, עיירות אזורי גלישה וכו'.
מה יש: --> שילוט לגבי עיירות מרכזיות. כך שאם רוצים לגלוש מ CAMPITELLO ל SELVA, עוקבים על השילוט ל SELVA וכנ"ל בכיוון ההפוך.
הטיפ העיקרי שקיבלתי ממנו: מכיוון שהעיירות בהן לנים נמצאות על מסלול ה SELA RONDA, כדאי להסתכל על ה SELA RONDA כעל RING שמקיף את האזור (ממש כמו כבישים, נתיבי איילון למשל, לא ממש RING אבל עיקרון דומה), ומכל אזור יש שילוט שמוביל אל ה RING (מסלול ה SELA RONDA) או שניתן פשוט לשאול (כפי שגם איתן המליץ)היכן הירידה ל RONDA. כאשר מגיעים ל RONDA בוחרים בכיוון שמתאים לאן שרוצים להגיע בהתאם לתכנון ולשעה.
דודי - נסיעה טובה ונשמח לשמוע את התרשמותך כשתחזור.
תודה ובהחלקה
בומברדינו
|
|
|
|
|
| 8. לדודי תגובה ל - 7 |
30/12/2007 19:23   |
|
|
גם אני מתכנן השנה לואל גרדנה, מה המלצה שלך לגבי לינה, איזה עיירה מומלצת באזור?
|
|
|
|
|
|
|