כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. אוהל כן או לא? 23/12/2007 13:17 לתגובה הבאה
  mah לא מחובר mah  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
עד כמה זה מסוכן?
איך יודעים איפה כן איפה לא?
כמה זה חוסך עלויות?
תודה מראש!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. אוהל כן או לא? תגובה ל - 1 24/12/2007 09:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידו עידו לא מחובר עידו - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 4323 הודעות עד כה
זה תלוי בהרבה פרמטרים.
קודם כל אורך הטיול: לטיול של שבועיים-שלושה, שכולל בעיקר ספארי מאורגן, טיפוס על הר קניה/קילי וחופי זנזיבר - הייתי מוותר על אוהל.
לטיול ארוך - הייתי לוקח איתי.

מסלול הטיול: לנמיביה, זימבבואה, אוגנדה ועוד כמה מדינות, גם לטיול קצר הייתי לוקח אוהל.

מבחינת חסכון, לינה באוהל על פני לינה בחדרים חוסכת מספר דולרים ללילה. מצד שני, אם זה אומר שעליך לקנות בארץ אוהל ב 700 ש"ח, החסכון הולך לאיבוד. מה שכן, אוהל מאפשר גמישות רבה יותר במסלול הטיול, ותורם חוויות רבות. יש מקומות בהן אין ברירה אלא להגיע אליהם עם אוהל (כאמור, חלק משמורות נמיביה, זימבבואה ועוד).

איפה להקים אותו? יש אתרי קמפינג רישמיים, גם בשמורות, גם בערים עצמן וגם לצידי הדרך (חופי אגמים הם המקום להקים אוהל). אתרים אלו בטוחים מאוד. רבים מהם מפורטים במדריכי הטיולים השונים. אנחנו דאגנו להתעדכן בכל אתר לינה על מקומות לינה מועדפים בהמשך המסלול. כך גם קיבלנו מידע עדכני, וגם שימחנו את בעלי האתרים כשאמרנו להם שהמליצו לנו על המקום שלהם.
לרוב אפשר למצוא באתרי הקמפינג מקלחות חמות, כיורים לשטיפה וכביסה. בנוסף הם מקומות נהדרים למציאת טרמפים - לשם מגיעים בהכרח כל בעלי רכבי השטח שמטיילים ביבשת.

ואיזה אוהל לקחת - קל משקל (במיוחד אם אתה מתכנן לסחוב אותו על הגב), מוגן מגשם, עם רשת נגד יתושים ורצפה מובנת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. אוהל כן או לא? תגובה ל - 2 24/12/2007 12:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קודם כל תודה!

המסלול עדיין מאוד גמיש אבל בעקרון הוא למרכז ומזרח אפריקה ומדגסקר למשך 4-6 חודשים (ואם יהיה ממש טוב אפילו 8 חודשים). כולל הכל- להכיר את התרבות בעיקר- בערים ובשבטים נדחים יותר, ובנוסף- ספארי כלשהו, טיפוס על הקלימנג'רו וגם התנדבות.

במידה ולא נקח אוהל אבל אנחנו גם לא רוצות להיות מוגבלות במסלול- יש גם אפשרות להשכיר אוהל באתרי הקמפינג? (הכניסה אליהם בכלל בתשלום?) או שאם אין לנו אוהל אין למה להגיע לשם?
מה בדבר לקנות באפריקה אוהל מספיק טוב - ואולי גם להשאיר אותו שם למטיילים הבאים?
עד כמה נהוג להתארח אצל המשפחות המקומיות? בערים ובשבטים בפרט..

ולאכסניות עדיף לקחת כילה שתולים מנקודה אחת או שתיים או ארבע נקודות?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. אוהל כן או לא? תגובה ל - 1 24/12/2007 15:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אילנה אילנה לא מחובר אילנה  משתמש בינוני 126 הודעות עד כה
אוהל כמובן נותן יותר גמישות מבחינת מקומות לינה. יש מקומות קטנים שיש בהם בעיקר אפשרות לינה באהל ואולי בקתה אחת או שתיים למי שאין לו אוהל - כך שאם אתן מגיעות לשם וכבר תפסו את המקום - לא תוכלו להשאר שם.
עוד יתרון של אוהל על לינה, למשל, ב dorms היא פרטיות במחיר מוזל יותר.
לא הייתי בכלל סומכת על לקנות אוהל באפריקה. אם תמצאו אוהל איכותי - כנראה שהוא יהיה יקר כי זה לא מצרך נפוץ שם...
כל אתרי הקמפינג שאני יכולה לחשוב עליהם כרגע שישנתי בהם - לא הציעו אוהל משלהם. רק אכסניות גדולות בערים הגדולות (כמו רד הוט צ'ילי בקמפלה), אבל במקום כזה גם יש אפשרויות לינה אחרות.

חסכון:
אני טיילתי חצי שנה ואין לי כל ספק שמחיר האוהל "כוסה" על ידי המחיר שהייתי משלמת לו הייתי תמיד צריכה לשלם על לינה בחדר. אני מעריכה שחצי מהפעמים בטיול ישנתי באוהל. שלא לדבר על טרקים שלא ניתן כלל לעשות אותם בלי אוהל. (למשל הר אלגון באוגנדה, בלה באתיופיה)

להתארח: לא נהוג.
יצא לי פעם אחת באוגנדה להגיע לכפר שאין בו אפשרות לינה, שמתי אוהל בחצר של משפחה, הם לא הציעו לי אוכל וגם שלמתי להם על כך שהרשו לי להשתמש בחצר שלהם.
ארוח מתאים יותר לאתיופיה, גם שם אני משערת שלארוחות ולא ללינה.

לגבי כילה:
אני קניתי כילה בארץ בגלל ההמלצות ויצא לי לפתוח אותה אולי פעם אחת כל הטיול. בכל מקום המוכוון ללינה, גם במקומות המעופשים ביותר, יש כילות built in. לעומת אוהל, כילה היא בהחלט מצרך נפוץ שקל לקנות אותו באפריקה וכמובן במחיר זול יותר מאשר בארץ, כאן הוא מכוון רק לקהילת המטיילים ולא לתושבים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תודה! עזרתם מאוד! תגובה ל - 4 24/12/2007 16:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אוהל כן או לא? תגובה ל - 3 30/12/2007 18:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  gal222 לא מחובר gal222  משתמש מתחיל 13 הודעות עד כה
היי
רציתי לדעת מתי בערך אתן מתכננות לטוס?
אני טסה עם עוד חברה למזרח אפריקה באזור יוני להתנדבות של חודשיים ואח"כ ממשיכות דרומה.
גם אנחנו עוד מתלבטות בשאלות קטנות כמו אוהל כן/לא, כילה מהארץ כן/לא וכו'...
אולי יש לכן מידע רלוונטי עבורינו..
Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. אוהל כן או לא? תגובה ל - 6 30/12/2007 20:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מצטערת אנחנו עוד אובדות עצות... Sad
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אוהל כן או לא? תגובה ל - 7 30/12/2007 22:38 לתגובה קודמת
  gal222 לא מחובר gal222  משתמש מתחיל 13 הודעות עד כה
למתי מתוכננת הנסיעה שלכן?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:למי שמגיע ממש בקרוב לטנזניה