כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. icon4.gif  עצות עדכניות מטיול בקובה 24/12/2007 14:47 לתגובה הבאה
  markth לא מחובר markth  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
בספטמבר השנה הייתי עם חבר בקובה לטיול של 15 יום. לפני הטיול קראתי מסמכים רבים מפה ותגובות רבות. ההודעה הזו באה להשלים ולהוסיף בלבד את הדברים החסרים שלא היו באף מהתגובות הקודמות, ואף להפריך דברים לא נכונים ולהזהיר נוסעים תמימים. כל המידע שאני מביא פה - מתוך ניסיון אישי ומשיחות עם המקומיים.
.1בטיחות. נכתב שקובה מאוד בטוחה וכל טף וזקן מסתובבים בה חופשי אפילו בלילה. זה לא נכון ויש להיזהר במיוחד מהוונה סיטי. בלילה אין לצאת עם שום תיק עליך. מקרי שוד באזור Havana vieja רבים מאוד. כנופיות של כושים מסתובבים ברחובות שבהם נוכחות של שוטרים דלה או לא קבועה מתנפלים על תיירים עוברים ושבים ובאלימות (ללא נשק, הם מספיק גדולים גם כך) חוטפים את התיק ובורחים. שימו לב רק בלילה אחד שהייתי מעורב בזה באו לאותה תחנה כמה קבוצות תיירים להתלונן על זה. המתנה בתחנת המשטרה תהיה ארוכה ולא נעימה עד אשר החוקר יגיע. אם אינכם דוברים ספרדית במקרה הזה – אין לי מושג איך תצאו מי זה בכלל. תדרשו למלא פרוט המקרה (בספרדית) ותקבלו ליד דו"ח שטוב לביטוח. יתכן ותדרשו להשתתף במסדר זיהוי, שלאו דווקא יתקיים באותו רגע, תבוא לאדה של שוטרים ותאסוף אתכם למשטרה. בקיצור תתכוננו לבזבז המון זמן. שוב: בלילה – מהקאסה לכל מקום וגם חזור – בלי תיק ורק עם מונית רשמית. בערים אחרות אכן יותר בטוח.
2. לדוברי ספרדית ברמת שיח סביר. תזהרו כשאתם נכנסים לשיחות ארוכות עם מקומיים ומבקשים מהם עזרה בהכוונה. הם עלולים להביא אתכם לבר/ מסעדה ולהזמין יחד איתכם. אתם משלמים על הכל.
3. מי שמעוניין בסיגרים – לכו לפארטגס ותשלמו. כל מקום אחר, מהקאסה דרך חבר – זה הכל פסילה מהתקן – סיגרים שנפלו בשלב מסוים של בקרת איכות בזמן תהליך הייצור(שלב הפסילה יקבע את המחיר לרוב) אין שם סיגרים קואיבה זולים שהם באמת טובים. יתכן דרך אגב שהטבקו עדיין איכותי ביותר אבל העלים גולגלו בצורה לא טובה וכו'.
4. בהוונה בתוך קאסה דה לה מוסיקה בחורות מקומיות יעשו מאמץ רב כדי לשכב אתכם. ככל שתשתפו יותר בשיחה ותגלו ידע רב יותר בספרדית – המאמץ יגבר. לרוב אינן זונות אך בונות על נדיבות התייר בכל זאת. שימו לב: המצאות בתוך אותו בית, לינה עם מקומית, אף לפעמים בנסיבות מסוימות ארוחה משותפת בתוך הקאסה וכו' – אינן חוקיות. כלומר על כל קומבינה שתתפתו – עברתם את החוק המקומי.
5. פיסת מידע. בעלי הקאסות משלמים 300 קונברטיבלס פר חודש למדינה. לכן אחל מ-15 יום ניצול – הרווח משתלם ביותר. הארוחות מגדילות את ההכנסות ובדרך כלל ממש האביסו אותנו. כדאי תמיד לאכול בתוך הקאסות כי זה המון אוכל וזה פותר אותך ממציקי רחוב שיפלו עליך ברגע שיבינו שאתה מחפש מסעדה. בהוונה היינו בקאסה של איזבל גומז, רחוב קונסולדו 30, שהייתה מסבירת פנים ואדיבה. נדמה לי שהיא גם מדברת אנגלית לא רע. חשוב: על תקנו מים בתוך הקאסות. הם תמיד לוקחים פי 2 יותר יקר. תקנו במכולת או באיזה שוק או חנות רחוב. גם לא סיגרים כמו שהסברתי. יגידו שזה אמיתי מעולה – שקר.
6. לחם צהוב – הוסף לו צבע מאכל כדי להראות שהוא מסובסד על ידי המדינה. שאלתי במיוחד.
7. נסיעה במונית. תבקשו שיפעילו מונה. (בספרדית של קובה – reloj, אותה מילה כמו שעון. ) זה תמיד זול. תעריף שונה לכל סוג של מונית. לאדה לבנה -20% הנחה רשמית מהממשלה. (דלק יותר זול) משתלם במיוחד משדה תעופה בהוונה, עשינו את זה בפחות מ-20 קונברטיבלס. מכונית מערבית – תעריף כפול לפעמים.
8. השכרנו רכב בסנטיאגו. בדקו שהאנטנה לרדיו מוברגת וקימת. בידקו טוב טוב את הצמיגים. אצלנו היה פנצ'ר.לא בכל תחנות יש מילוי אוויר. לפעמים זה שבור ולאף אחד לא איכפת. השילוט על הפנים. תקנו מפה גדולה במיוחד לפני הנסיעה, היא תהיה שווה את ה-50 שקל! במיוחד כאשר אתם מנווטים בין הכפרים. קשה מאוד למצוא תחנת דלק עם דלק מתאים לרכב מערבי (גסולינה אספסיאל). אל תחכו עד לטיפה אחרונה, בגואנטנמו חרשנו את כל העיר עד שמצאנו.
9. מוזיאון של האובליסקו Plaza de la Revolucion – חבל על הכסף. סתם יקר ופשוט אין שמה כלום, זה ביקור של 5 דקות ו-6 קונברטיבלס זה מוגזם. הכיכר מספיק מרשים גם כך. אבל אם יש ראות טובה – אולי שווה לשלם עבור המירדור (מצפה) – כשאני הייתי היה מבול אז אין לי מה לספר על זה.
10. בקובה מוכרים מוצרים מתוצרת זרה רק של חברות שיש להם הסכם ייבוא עם הממשל. באופן לא מפתיע במיוחד אלו לא חברות אמריקאיות בדרך כלל. בגלל זה אין מבחר של שום מוצרים. אל תקנו שם מצלמה דיגיטלית. יש רק סוג אחד בכל החנויות כי זה מה שהממשל מייבא, כך גם הסבירו לי רשמית כאשר חיפשתי. אין מציתים בקובה. במקום זה יש הרבה מתקני מציתים ברחובות.
11. כדאי מאוד להתחיל את הטיול מסנטיאגו דה קובה אם אתם ממשיכים למדינת מרכז אמריקה . זה חוסך המון זמן וכסף, כי טיסות של איבריה ואירפרנס מגיעות גם לסנטיאגו ואילו טיסות לג'מאיקה ופנמה יוצאת בעיקר מהוונה. חבל סתם לחזור להוונה. תבדקו מראש. עקרונית מהוונה אפשר להגיע לג'מאיקה לפנמה, ונדמה לי גם למקסיקו. יתכן יש עוד יעדים בקאריביים אבל לא בטוח. ממרכז אמריקה – הכל עובר דרך פנמה (קופה אירליינס- חברה בהסדר של איירפרנס).
12. יש צלילות בסנטיאגו. את הצלילה של השונית המקומית אל תיקחו – היא כולה דהויה. יש שם ספינה שקועה של ספרדים מלפני 200 שנה וזו הצלילה השווה, אבל צריך לבוא ביום עם ראות טובה כדי שהמדריך יסכים לצלול לשם, מה שלא קרה אצלנו. 30 קונברטיבלס כל צלילה דרך אגב.

[עודכן ב:25 דצמבר 2007 10:19:] על ידי מנהל

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עצות עדכניות מטיול בקובה תגובה ל - 1 25/12/2007 07:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יעל מ. יעל מ. לא מחובר יעל מ. - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 699 הודעות עד כה
היי,
תודה על העיצות!!
נידאג להעביר אותן ל-1001 טיפים שלנו..לטובת מטיילים אחרים.

תודה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עצות עדכניות מטיול בקובה תגובה ל - 2 25/12/2007 09:06 לתגובה קודמת
  markth לא מחובר markth  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
בכיף.. Smile
יש שמה אולי שגיאת דפוס או שתיים מסתבר - אולי תרצו לתקן,
זה לא נכנס לי לתגובה אחת אז פיצלתי את זה ל-2, הסיכום בתגובה נפרדת, באם תרצו גם אותו,
כל טוב,
מרק
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:סאן חואן
להודעה הבאה:מרכז אמריקה ביוני