| 1. שאלה למסלול אדום?או מי שיודע? על מעילי סקי |
25/12/2007 22:58  |
|
|
רכשתי היום מעיל סקי בחנות שלג בפתח תקווה,הם ממש בסדר עם שיא הסבלנות, יש לציין שהחנות ענקית, עם מבחר ענק של סקי וסנובורד,לאחר התלבטות קשה רכשתי מעיל של north face עם טכנולוגיה hyvent רק מעניין אותי ולא הבנתי מהאתר של החברה איזה איטום ונדיפות יש לטכנלוגיה הזאת, לדברי המוכרים הם אמרו שיש רמת נדיפות ואטימות של 12000 , האם זה בסדר. מאד התלבטי בין מעיל של קולומביה מסוג טיטניום הוא היה יפה ומאובזר בכל הכיסים והרוכסנים אבל היה מרופד בשכבה מחממת שלא ניתנת להוצאה ואז גם היה קצת כבד וקצת לא מתאים לימים חמים כדוגמת החרמון או סביב ה 0 מעלות, והמעי שרכשתי יש לו שכבת פליז שניתנת להוצאה בימים חמים ואז המעיל ממש קל.בכל מקרה יש לי לציין את אדיבותו של מנהל אתר האינטרנט של המטייל טל קארו אשר בעזרתו הנדיבה עזר לי להגיע לחנות ובחזרה לאמצאי תחבורה בגלל היותי ללא רכב, וזה לאחר שהבטיח לי זאת במפגש הפורום ואכן עמד בהבטחתו. תודה
|
|
|
|
|
| 3. שאלה למסלול אדום?או מי שיודע? על מעילי סקי תגובה ל - 2 |
25/12/2007 23:25   |
|
|
מקווה הסבר בעברית.לפי האתר של החברה של המעיל הבנתי משהו כמו רמת אטימות ונידוף של 630 גרם, לפי המוכרים בחנות נאמר רמת אטימות של 12000 . מה נכון?
|
|
|
|
|
| 5. תשובתי תגובה ל - 4 |
26/12/2007 01:19   |
|
|
תודה. יש לך מושג מה רמת האטימות והנדיפות האם גם אצלך יש תוספת פליז פנימי הניתן לפירוק. על התווית בפנים המעיל רשום the north face xxl/ttg mens/hommes made in bangladesh ועל הזרוע hyvent ועל החשבונית מופיע m evolution tric jkt פשוט יש המון סוגים ומעניין אותי עם הייעוד של המעיל הזה הוא אכן לסקי ואם הוא עושה את העבודה, כי בעבר כבר ניכוותי. העתקתי את קוד השם שעל החשבונית בגוגל ,אבל לא הבנתי אם אכן זה זקט או מעיל סקי.אם יש לך תשובות לעיניין זה פשוט מעניין אותי , ושוב תודה
|
|
|
|
| 6. תשובתי תגובה ל - 5 |
26/12/2007 01:23   |
|
|
שכחתי עוד משהו, שהמעיל בלי שכבת הפליז אז יש רשת מחוררת דומה לשמלת סקי אבל לא שמלהאלא תפורה מבפנים על הכל ומתחת לרשת ביטנה.
|
|
|
|
|
| 8. מעילי סקי תגובה ל - 2 |
26/12/2007 09:45   |
|
רמת איטום ונידוף של 10,000 מספיקה בד"כ לאירופה. האמריקאים (בעיקר במזרח) סובלים ממזג אויר יותר קיצוני והביגוד ברמת איטום של 20-30 אלף מיועד בעיקר להם.
אני ישבתי בשנה שעברה בצ'יירליפט בצ'רויניה במשבי רוח של בערך 60-70 קמ"ש שכל הכסא זז מצד לצד כשהמעלית עומדת, לבוש רק בגופיה טרמית מתחת למעיל ולא הרגשתי כלום (האמת, שגם בפנים כבר לא הרגשתי כלום....) המעיל שלי- סלומון עם אטימות של 20,000. לפי הדיווחים מהחופשות הראשונות מאותו אתר, גם למי שנסע בחנוכה ולפניה היו חוויות דומות.
פעם אחת לבשתי בינואר גופיית מיקרו פליס מתחת למעיל במקום שכבת הבסיס ובערתי מחום. כנראה שהטמפרטורות שאתחיל להרגיש בהן קור הן כאלה, שהאצבעות נדבקות למתכת; או שהמעליות תהיינה סגורות בגלל סופה
|
|
|
|
|
| 10. מעילי סקי תגובה ל - 8 |
26/12/2007 13:50   |
|
|
תודה לכל העונים. אבל השאלה שלי אם מישהו יודע מה רמת האטימות והנדיפות צפציפית למעיל שרכחשתי ולמעילים של חברת נורס פייס?
|
|
|
|
| 11. מעילי סקי תגובה ל - 10 |
26/12/2007 17:49   |
|
לכל חברה יש מעילים בדרגות איכות ואטימות שונות. השאלה היא בסופו של דבר המחיר.
לשאול לגבי חברה אחת מול השניה זה לשאול על תפוזים מול אגסים. השאלה היחידה היא, האם קנית מוצר של חברה שהיא מותג ידוע ומה רמת האטימה. מאחר והתשובה לשתי השאלות חיובית, מה שנותר לך לעשות זה למצוא קסדה נוחה ולעלות להר
|
|
|
|
| 12. חנן - אתה פרפקציוניסט... תגובה ל - 10 |
26/12/2007 20:59   |
 |
מסלול אדום |
1452 הודעות עד כה |
|
|
באתר של North Face תיכנס למעילי גברים ושם תוכל להשוות בין כל הדגמים שלהם.
המודל שיש לי נקרא Varius Guide ואילו שלך נקרא Evolution Triclimate. צירפתי לך טבלת השואה בין שניהם.
עבור המעיל שלך רשום 4.56 oz/yard שזה בתרגום לגרם/מטר מרובע 150.
- מ.א.
 |
| טבלת השואות(גודל:5.85KB) |
|
|
|
|
| 13. חנן - אתה פרפקציוניסט... תגובה ל - 12 |
26/12/2007 22:29   |
|
|
מה זה אומר הנתונים האלו, זה סביר איכותי?
|
|
|
|
| 14. הסתבכתי... תגובה ל - 13 |
27/12/2007 23:39   |
 |
מסלול אדום |
1452 הודעות עד כה |
|
|
ניסיתי להמיר יחידות ללא הצלחה.
חנן - קבל דעת המומחים שכתבו קודם.
ואם אתה עדיין לא רגוע- צירפתי לינק לחוות דעת על המעיל - כולן נותנות לו את הציון המקסימלי.
- מ.א.
|
|
|
|
| 15. הסתבכתי... תגובה ל - 14 |
28/12/2007 14:57   |
|
|
תודה. עכשיו ממש נרגעתי אפילו נראה לי שזה שיפר משהו את סיגנון והתקדמות של הגלישה שלי.
|
|
|
|
|
|
|
| 19. הסתבכתי... תגובה ל - 16 |
28/12/2007 20:14   |
|
|
לעידן ולכל המתיחסים מאד תודה על התשובה הענינית, פשוט אכלתי אותה בעבר עם מעיל פוך שנמכר כמעיל סקי ופשוט התבשלתי בפנים והייתי יוצא רטוב וסחוט אחריי יום גלישה, ולכן כל כך עניין אותי איכות המעיל.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 26. הלינק תגובה ל - 25 |
28/12/2007 21:28   |
| |
אלכס |
126 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 29. מצטער - לא מכיר סוג זה תגובה ל - 27 |
29/12/2007 02:29   |
|
|
האם מיקרו פליז ופליז זה דבר שונה? במעיל שרכשתי יש פליז שמתפרק ומתחבר על יד רוכסן. האם זה נחשב למיקרו פליז שאתם מתכוונים?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 37. תודה לכולם ושאלה לעידן תגובה ל - 36 |
29/12/2007 15:56   |
| |
עידן - צוות למטייל חיפה |
124 הודעות עד כה |
|
|
זה פשוט מאוד: מה שמכונה "HARDSHELL" הוא המעיל סקי שכל אחד מכם משתמש בו כשהוא גולש. למרות שבקטגוריה יכולים להיכנס כל מיני מעילים המיועדים לטיפוס אלפיני וכ"ד. לדוגמא: מעילי GORE TEX, TRIPPLE POINT, HYVENT, וכו'.
לגבי ה SOFTSHELL, מדובר במה שמכונה "הדור הבא של הפליזים/ פליסים/ גיזות ".
הפליז הוא בעצם בד סינטטי המיוצר מאותו החומר שממנו עושים בקבוקי פלסטיק לקולה. המבנה של הפליז בצורת המון שערות קטנות שבעצם כולאות אויר חם בינהן וכך מבודדות את הגוף מהטמפרטורה החיצונית.
הבעיה עם הפליז מתחילה כאשר למשוואה מצטרפת רוח. הרוח בעצם מסלקת את האויר החם שכלוא בין שערות הפליז ומפחית דרסטית את יכולת הבידוד של הבגד.
בשנים האחרונות התחילו להתפתח מה שמכונים פליזים טכניים לדוגמא: ה- WINDSTOPPER של חברת GORE (אחברה המייצרת את GORE TEX) או ה- WINDWALL של פולרטק.
מעילים אלו התאפיינו בשכבת פליז חיצונית דקה ושכבה פנימית אטומה לרוח ומנדפת זיעה.
מכאן ועד ה- SOFTSHELL הדרך היתה קצרה. הסופטשל כבר לא ירגיש בכלל כמו פליז אלא יהיה חלק יותר חיצונית ומעבר לאטימות לרוח יהיה גם בעל עמידות, בסיסית עד מוחלטת - תלוי ברמה, למים.
הסופטשל אמור להיות יחסית צמוד לגוף והוא מתאפיין (בניגוד ל- HARDSHELL) בגמישות ואלסטיות.
כיום קיימים גם סופטשלים מתקדמים שיכולים להתאים גם לגלישה שכוללים חצאיות שלג, שבבי איתור וכיסים לSKIPASS אלקטרוני.
בשנה הבאה כנראה יגיעו מעילי GORE TEX SOFTSHELL אבל המחירים שלהם יהיו מאוד יקרים (בסביבות ה-4000 - 3500 ש"ח).
צירפתי כמה קישורים עם דוגמאות לסופטשלים- שימו לב שלכל חברה יש הרבה דרגות של מעילים, אני סתם בחרתי דגמים אקראיים להמחשה.
|
|
|
|
|
|
|