כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שאלה למסלול אדום?או מי שיודע? על מעילי סקי 25/12/2007 22:58 לתגובה הבאה
חנן חנן לא מחובר חנן  משתמש פעיל 220 הודעות עד כה
רכשתי היום מעיל סקי בחנות שלג בפתח תקווה,הם ממש בסדר עם שיא הסבלנות, יש לציין שהחנות ענקית, עם מבחר ענק של סקי וסנובורד,לאחר התלבטות קשה רכשתי מעיל של north face עם טכנולוגיה hyvent רק מעניין אותי ולא הבנתי מהאתר של החברה איזה איטום ונדיפות יש לטכנלוגיה הזאת, לדברי המוכרים הם אמרו שיש רמת נדיפות ואטימות של 12000 , האם זה בסדר. מאד התלבטי בין מעיל של קולומביה מסוג טיטניום הוא היה יפה ומאובזר בכל הכיסים והרוכסנים אבל היה מרופד בשכבה מחממת שלא ניתנת להוצאה ואז גם היה קצת כבד וקצת לא מתאים לימים חמים כדוגמת החרמון או סביב ה 0 מעלות, והמעי שרכשתי יש לו שכבת פליז שניתנת להוצאה בימים חמים ואז המעיל ממש קל.בכל מקרה יש לי לציין את אדיבותו של מנהל אתר האינטרנט של המטייל טל קארו אשר בעזרתו הנדיבה עזר לי להגיע לחנות ובחזרה לאמצאי תחבורה בגלל היותי ללא רכב, וזה לאחר שהבטיח לי זאת במפגש הפורום ואכן עמד בהבטחתו. תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שאלה למסלול אדום?או מי שיודע? על מעילי סקי תגובה ל - 1 25/12/2007 23:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רק לבן רק לבן לא מחובר רק לבן - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1893 הודעות עד כה
1. תתחדש
2. מחר הסבר מפורט על הפרמטרים
3. בכל מקרה המעיל מצוין ומספק בכל התנאים הסבירים לגלישה, בסקי בתנאים רגילים (כולל גם עם יורד שלג) מעיל עם רמת אטימות של 3000-5000 צריך לספק. מעל 10,000 יספק גם בתנאים קיצוניים.
4. איפה תמונות הדוגמן?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שאלה למסלול אדום?או מי שיודע? על מעילי סקי תגובה ל - 2 25/12/2007 23:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מקווה הסבר בעברית.לפי האתר של החברה של המעיל הבנתי משהו כמו רמת אטימות ונידוף של 630 גרם, לפי המוכרים בחנות נאמר רמת אטימות של 12000 . מה נכון?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תשובתי תגובה ל - 1 26/12/2007 00:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1452 הודעות עד כה
חנן,
תתחדש על המעיל החדש. קניתי בדיוק אותו דגם לפני שנתיים. בד ה- Hyvent הוא תחליף גורטקס מעולה. גלשתי איתו לפני שנה מספר פעמים בחרמון וכן בססטרייר. היה חם, היה קר, נפלתי לשלג עמוק ועוד - ובכל הפעמים המעיל תיפקד מצוין. לדעתי יחס העלות-תועלת שלו היה הכי אטרקטיבי לתקופה: ביצועים של גורטקס במחיר 800 ש"ח של סוף עונה. חלפו שנתיים ויתכן שכיום ישנן עוד עסקות משתלמות.
חשוב לציין שהמעיל לא עושה לבדו את העבודה: יש ללבוש גופיה טרמית, מעליה מיקרו פליס (אני מבין שזו כבר קיימת במעיל ואם לא - ממליץ מאוד על TKA100 של North Face) ומעליה המעיל.

- מ.א.

[עודכן ב:26 דצמבר 2007 00:42:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תשובתי תגובה ל - 4 26/12/2007 01:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה. יש לך מושג מה רמת האטימות והנדיפות האם גם אצלך יש תוספת פליז פנימי הניתן לפירוק. על התווית בפנים המעיל רשום the north face xxl/ttg mens/hommes made in bangladesh ועל הזרוע hyvent ועל החשבונית מופיע m evolution tric jkt פשוט יש המון סוגים ומעניין אותי עם הייעוד של המעיל הזה הוא אכן לסקי ואם הוא עושה את העבודה, כי בעבר כבר ניכוותי. העתקתי את קוד השם שעל החשבונית בגוגל ,אבל לא הבנתי אם אכן זה זקט או מעיל סקי.אם יש לך תשובות לעיניין זה פשוט מעניין אותי , ושוב תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תשובתי תגובה ל - 5 26/12/2007 01:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שכחתי עוד משהו, שהמעיל בלי שכבת הפליז אז יש רשת מחוררת דומה לשמלת סקי אבל לא שמלהאלא תפורה מבפנים על הכל ומתחת לרשת ביטנה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. רמת אטימות תגובה ל - 6 26/12/2007 08:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דודי חיימוב דודי חיימוב לא מחובר דודי חיימוב  משתמש פעיל 208 הודעות עד כה
המספרים שאתה מדבר עליהם הם רמות מידה לאטימות של רוח ומים כאשר ממברנת הגורטקס היא אטומה לחלוטין למים ורוח ושאר הממברנות מדורגות לפי מספרים החל ממשהו כמו 3000 ועד 20000 או יותר והדרגה הבאה מעל ה 20000 היא גורטקס.
עכשיו חשוב לדעת בעצם למי ומתי זה מיועד אז קודם כל לעמידות בתנאי מזג אויר קשים למנוע ספיגה של מים בבד וכמובן בנפילות וכו' .

כיום רוב המעילים החדשים עשויים מבדים מהסוג הזה שמה שמאפיין אותם זו רמת איטום ונידוף גבוהים ומאידך משקל קל יחסית .
רוצה לחזק את מ.א. בענין השכבות לא לזלזל בגופיה טרמית שכבה ראשונה מיקרו פליז שכבה שניה וכמובן המעיל.

וחוץ מזה באמת תתחדש ושתהנה ממנו ללא ספק נורט פייס חברה איכותית מאד.

דודי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מעילי סקי תגובה ל - 2 26/12/2007 09:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכאל מיכאל לא מחובר מיכאל  משתמש פעיל 746 הודעות עד כה
רמת איטום ונידוף של 10,000 מספיקה בד"כ לאירופה. האמריקאים (בעיקר במזרח) סובלים ממזג אויר יותר קיצוני והביגוד ברמת איטום של 20-30 אלף מיועד בעיקר להם.
אני ישבתי בשנה שעברה בצ'יירליפט בצ'רויניה במשבי רוח של בערך 60-70 קמ"ש שכל הכסא זז מצד לצד כשהמעלית עומדת, לבוש רק בגופיה טרמית מתחת למעיל ולא הרגשתי כלום (האמת, שגם בפנים כבר לא הרגשתי כלום....) המעיל שלי- סלומון עם אטימות של 20,000. לפי הדיווחים מהחופשות הראשונות מאותו אתר, גם למי שנסע בחנוכה ולפניה היו חוויות דומות.
פעם אחת לבשתי בינואר גופיית מיקרו פליס מתחת למעיל במקום שכבת הבסיס ובערתי מחום. כנראה שהטמפרטורות שאתחיל להרגיש בהן קור הן כאלה, שהאצבעות נדבקות למתכת; או שהמעליות תהיינה סגורות בגלל סופה Laughing
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. שאלה למסלול אדום?או מי שיודע? על מעילי סקי תגובה ל - 3 26/12/2007 10:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שניהם נכונים
רמת אטימות נמדדת באיזה לחץ מים חודרים, 12,000 אומר שעמוד מים בגובה 11,999 מ"מ (קרי כמעט 12 מטר) או לחץ של מעל אטמוספירה אחת לא יחדיר אף טיפת מים דרך המעיל. זה לא רע בכלל, ואמור שאפילו אם תכנס איתו למקלחת תצא יבש...אבל לא אם תצלול לעומק של מעל 12 מטר.
והשני 630 גר' אומר שיכולת הנידוף היא של 630 גר' מים (זיעה) בשעה (נדמה לי שזה לשעה).
הפרמטרים טובים, החברה טובה, תתחדש, קנית טוב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. מעילי סקי תגובה ל - 8 26/12/2007 13:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה לכל העונים. אבל השאלה שלי אם מישהו יודע מה רמת האטימות והנדיפות צפציפית למעיל שרכחשתי ולמעילים של חברת נורס פייס?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מעילי סקי תגובה ל - 10 26/12/2007 17:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכאל מיכאל לא מחובר מיכאל  משתמש פעיל 746 הודעות עד כה
לכל חברה יש מעילים בדרגות איכות ואטימות שונות. השאלה היא בסופו של דבר המחיר.
לשאול לגבי חברה אחת מול השניה זה לשאול על תפוזים מול אגסים. השאלה היחידה היא, האם קנית מוצר של חברה שהיא מותג ידוע ומה רמת האטימה. מאחר והתשובה לשתי השאלות חיובית, מה שנותר לך לעשות זה למצוא קסדה נוחה ולעלות להר Cool
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. חנן - אתה פרפקציוניסט... תגובה ל - 10 26/12/2007 20:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
באתר של North Face תיכנס למעילי גברים ושם תוכל להשוות בין כל הדגמים שלהם.
המודל שיש לי נקרא Varius Guide ואילו שלך נקרא Evolution Triclimate. צירפתי לך טבלת השואה בין שניהם.

עבור המעיל שלך רשום 4.56 oz/yard שזה בתרגום לגרם/מטר מרובע 150.

- מ.א.
טבלת השואות
טבלת השואות(גודל:5.85KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. חנן - אתה פרפקציוניסט... תגובה ל - 12 26/12/2007 22:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מה זה אומר הנתונים האלו, זה סביר איכותי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. הסתבכתי... תגובה ל - 13 27/12/2007 23:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ניסיתי להמיר יחידות ללא הצלחה.
חנן - קבל דעת המומחים שכתבו קודם.
ואם אתה עדיין לא רגוע- צירפתי לינק לחוות דעת על המעיל - כולן נותנות לו את הציון המקסימלי.

- מ.א.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. הסתבכתי... תגובה ל - 14 28/12/2007 14:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה. עכשיו ממש נרגעתי אפילו נראה לי שזה שיפר משהו את סיגנון והתקדמות של הגלישה שלי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. הסתבכתי... תגובה ל - 15 28/12/2007 15:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עידן - צוות למטייל חיפה לא מחובר עידן - צוות למטייל חיפה  משתמש בינוני 124 הודעות עד כה
במקרה היום דיברתי עם הסוכן של TNF בארץ על הנושא של האטימות.
הסיבה שבאתר של החברה לא מצויינת העמידות למים במ"מ של HYVENT היא מכיוון שהם מעדיפים למדוד עמידות בלחץ (PSI) ולא ע"י השיטה של עמודות מים אשר מושפעת ע"י טמפרטורות ואחוזי לחות שונים.
כעיקרון תרגום הלחץ לשיטת עמודות המים יקביל לכ-17,000 מ"מ (פחות או יותר). צריך לקחת בחשבון שTNF משתמשים בשתי שכבות HYVENT בכל המעילים המיועדים לסקי או כל ספורט אלפיני אחר, כך שבפועל יש לך רמת אטימות בת כ- 34,000 מ"מ.
לצורך העניין שכבת GORE TEX (רגיל או PROFOMENCE SHELL) תעניק לנו 42,000 מ"מ אטימות.

בכל מקרה כל מימברנה בעלת למעלה מ-5000 מ"מ תהיה אטומה בתנאי שהתפרים מולחמים והרוכסנים עם חיפוי טוב. במקרה של המעיל שלך מדובר במשהו עם מקדם מאוד גבוה ובעל יכולת נידוף זיעה גבוהה מאוד.

לגבי הביטנה שלך: מדובר בטכנולוגיה של TNF שנקראת HEATSEEKER ומדובר בשכבה דקה, מבודדת ומנדפת. הביטנה נמצאת בשימוש במעילים היותר איכותיים מסיגנון ה Triclimate של החברה.

מקווה שעזרתי.

נ.ב. אם יש לך עוד שאלות נוספות בנושאי ביגוד טכני הייתי ממליץ לך לשאול אותן בפורום ציוד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. שאלה נוספת לגבי המעיל תגובה ל - 7 28/12/2007 18:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלכס לא מחובר אלכס  משתמש בינוני 126 הודעות עד כה
האם המעיל החיצוני צריך להיות מורכב רק מציפוי אטום וזהו? קניתי מעיל גורטקס של לווה אלפינ(lowe alpine creek), והוא ממש דק. ללא שום ביטנה. מעילים אחרים שריאתי יש להם ביטנה מסוימת. וזה ממש דק.האם זה יספיק מפבחינת שכבה שלישית(אחרי טרמי ומיקרופליז?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. שאלה נוספת לגבי המעיל תגובה ל - 17 28/12/2007 19:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עידן - צוות למטייל חיפה לא מחובר עידן - צוות למטייל חיפה  משתמש בינוני 124 הודעות עד כה
בדגם המעיל שלך משתמשים ב- GORE TEX XCR שמתאפיין באטימות ויכולת נשימה הגבוהים ב- 25% יותר מGORE TEX רגיל, כך שמבחינה זו אתה מכוסה.
המעיל שלך בנוי להיות וורסטילי ולהתאים גם לטיולים ובגלל זה תוכל לראות שגם חצאית השלג וגם הכובע במעיל ניתנים לפירוק.
אני לא זוכר אם הכיסים במעיל שלך מוגבהים כמו במעילים שבנויים למסעות עם תרמיל גדול על הגב (כדי שיהיה נוח יותר עם רצועות האגן של התרמיל).

לגבי יכולת הבידוד: זה תלוי בעיקר איפה גולשים, רגישות אישית לקור וכמה פוגשים פיזית את השלג - גולש וותיק\חדש, סקי או סנואובורד.

אני מניח שביגוד טרמי איכותי ומיקרופליז טוב יספיקו לרוב האנשים ברוב המקומות כל עוד מזג האוויר לא סוער. מקסימום קצת קר במצבים סטטים על ה-CHAIRLIFT, אבל זה עדיף על חום יתר בזמן הגלישה עצמה (לדעתי).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. הסתבכתי... תגובה ל - 16 28/12/2007 20:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לעידן ולכל המתיחסים מאד תודה על התשובה הענינית, פשוט אכלתי אותה בעבר עם מעיל פוך שנמכר כמעיל סקי ופשוט התבשלתי בפנים והייתי יוצא רטוב וסחוט אחריי יום גלישה, ולכן כל כך עניין אותי איכות המעיל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. שאלה נוספת לגבי המעיל תגובה ל - 17 28/12/2007 20:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תפקיד השכבה הראשונה - הגופיה הטרמית להרחיק את הזיעה מהגוף ולהעבירה לצד החיצוני של הגופיה.
תפקיד השכבה השניה (מיקרו פליס):
1. לשמור על חום גוף
2. להמשיך להעביר את הזיעה כלפי חוץ (בלי לספוג אותה). בפעם הבאה כשתזיע תמשש את הפליס ותרגיש שצידו הפנימי יבש וצידו החיצוני רטוב.
תפקיד השכבה השלישית (מעיל) היא לאטום מפני חדירת רטיבות מבחוץ ולנדף סופית את הזיעה החוצה.

כל הגופיות הטרמיות עושות אותה פעולה ואין מה לשפר.
אם הפרמטרים של המעיל טובים - גם הוא יעשה את עבודתו ואין מה לשפר.
הדבר היחיד שניתן לשינוי הוא עובי המיקרו פליס. אם קר מידי צריך פליס עבה יותר.

אני ממליץ על מיקרו פליס של נורת' פייס מסוג TKA100. באשר TKA היא טכנולוגית פליס מתקדמת המתחרה בזו של Polartech ואילו 100 מציין עובי. לפיכך TKA200 הוא פליס כפול בעוביו - ומחמם הרבה יותר.

מעיל עם בטנה אמור לתת תיפקוד של שכבה שלישית ושניה יחד, אבל צריך לבדוק שהבטנה מתפקדת לא פחות טוב ממיקרו פליס. אם הבטנה סופגת זיעה או לא מעבירה את הזיעה כלפי המעיל היא מכשילה את התהליך כולו. לפיכך מעיל דק ומיקרו פליס תמיד יעשו עבודה לא פחות טובה ממעיל עם בטנה. חסרון נוסף למעיל עם בטנה: אם חם ממש בחוץ אפשר היה לותר על השכבה השניה, אבל במעיל עם בטנה אי אפשר.

- מ.א.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. שאלה נוספת לגבי המעיל תגובה ל - 20 28/12/2007 20:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ה softshell הוא lowe alpine flexion
איך נראה לכם השילוב? קניתי את שניהם בסניף המטייל בלב המפרץ.נראה לכם שלימים קרים אני צריך עוד תוספת?(כמובן עם בגד טרמי כשכבה ראשונה).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. שאלה נוספת לגבי המעיל תגובה ל - 21 28/12/2007 21:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כעיקרון ה FLEXION הוא סופטשל מצויין עם עמידות גבוהה לרוח \ מים.
במקרה שלך במצב של גלישה אתה לובש בכל מקרה "HARDSHELL" בעל אטימות מוחלטת כשיכבה עליונה כך שזה פחות קריטי ואפשר להסתפק במיקרופיז איכותי כשיכבת ביניים (יהיה נעים יותר ובלי התחושה של SHELL טכני עליון). למרות שבהחלט ניתן להשתמש גם בסופטשל...

אני אישית משתמש בסופטשל בעיקר לטיולים ובחיי היום יום וכשאני גולש במיקרופליז.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. שאלה נוספת לגבי המעיל תגובה ל - 22 28/12/2007 21:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא לגמרי הבנתי.ה softshell הוא המיקרופליז, לא?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. שאלה נוספת לגבי המעיל תגובה ל - 21 28/12/2007 21:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
השכבה העיקרית שדואגת לשמירה על חום גוף היא השניה (מיקרו פליז) ואם לא קיימת ב- Flexion חיבים אותה.
לא הייתי משאיר מקום לספק ויוצא עם מיקרו פליז. תמיד אפשר להחליט שחם מידי עם המיקרו פליז ולהסיר אותו (לדעתי - סיכוי נמוך לכך). אבל מה תעשה אם תחליט שקר מידי ואין לך מיקרו פליז?
עלות מיקרו פליז באזור 200 עד 300 ש"ח. הייתי קונה בלי להתלבט.

- מ.א.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. שאלה נוספת לגבי המעיל תגובה ל - 24 28/12/2007 21:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כתוב שם Stormweave fabric. מוכר לך? זה לא אמור גם לחמם וגם להוות שכבת בידוד נוספת כמו המיקרופליס?אני מכניס לינק שמתאר את התכונות וההרכב של המעיל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. הלינק תגובה ל - 25 28/12/2007 21:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הנה הלינק
סמן להדפסה   הוספת תגובה
27. מצטער - לא מכיר סוג זה תגובה ל - 26 28/12/2007 21:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אלבס,
לא אוכל לתת תשובה בלי ניסיון ועל סמך קריאה בלבד. הייתי שואל מי שהתנסה או מי שמכיר את המעיל (המוכר בחנות? שאילתא בפורום ציודים?)

- מ.א.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
28. אולי עידן מצוות המטייל מכיר תגובה ל - 27 28/12/2007 21:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
29. מצטער - לא מכיר סוג זה תגובה ל - 27 29/12/2007 02:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
האם מיקרו פליז ופליז זה דבר שונה? במעיל שרכשתי יש פליז שמתפרק ומתחבר על יד רוכסן. האם זה נחשב למיקרו פליז שאתם מתכוונים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
30. מיקרו פליז לעומת פליז תגובה ל - 29 29/12/2007 08:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חנן,
פליז הוא פליז. השוני הוא בעובי. פליז דק קיבל את השם מיקרו (למשל TKA100) ומתאים לחימום בזמן פעילות מאומצת. פליז "רגיל" הוא פליז בעובי "סטנדרנטי" (למשל TKA200) שמשמש ליומיום לפעילות רגילה וישנם גם פליזים עבים במיוחד.
בד"כ מיקרו פליז מחמם מספיק בזמן גלישה. רק אם קר מאוד (בארה"ב למשל, לא באירופה) יש ללבוש פליז רגיל.
לא יודע איזה פליז יש במעיל שלך (Evolution Triclimate) ובעצם הרגישות לקור היא ענין אינדיבידואלי. תנסה ותגלה.

- מ.א.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
31. מיקרו פליס לעומת פליס תגובה ל - 30 29/12/2007 09:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ההבדל כמו שמסלול אמר הוא העובי
100 - דק
200 בינוני
300 עבה - בעובי של שטיח כמעט
Fleece נקרא ונכתב בעברית פליס ולא פליז.
היתרונות של הפליס: מחמם, סופג מעט, מנדף, עמיד ומחמם גם כשהוא רטוב.
בדרך כלל, פליס 100 מאוד נעים למגע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
32. קצת סדר בדברים תגובה ל - 30 29/12/2007 10:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
1. כמו שכתבתי למעלה הביטנה של ה- Evolution Triclimate היא לא מיקרופליז כי אם משהו בדרגה טכנית גבוהה יותר ולכן יכולת הבידוד לעומת משקל תהיה טובה יותר. הוא יחמם יותר מ- TKA100 או פולרטק 100. במעילי Triclimate פשוטים יותר יהיו ביטנות פליז למיניהן כמו לדוגמא ב- Varius Triclimate. במעילים המיועדים לדרגות קור קיצוני (לרוב לא מתאים לגלישה) יהיו ביטנות פוך נשלפות.

2. כשפולרטק כותבים מספר כמו 100, 200, 300 על הפליז הם לא מתיחסים לצפיפות אלא למשקל למטר מרובע. TKA100 זו ווריאציה של TNF שמנסה לחכות (לדעתי בהצלחה רבה) את הפולרטק 100. לי אישית יש פליז TKA100 ואני מאוד מרוצה ממנו.

3. חנן הסופטשל שלך יכול כעיקרון לחמם יותר ממיקרופליז. שים לב שמדובר בביגוד טכני שמיועד להיות יעיל כשהוא צמוד לגוף וכולא כמה שפחות אויר קר בינו לבין הבגד הטרמי. הסיבה שאני מעדיף לגלוש עם מיקרופליז היא שאם לובשים מעיל סקי אין ממש צורך בשכבה נוספת אטומה לרוח/ מים ומיקרופליז פשוט נעים יותר. אבל אם תרצה בהחלט תוכל לגלוש עם הסופטשל שלך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
33. קצת סדר בדברים תגובה ל - 32 29/12/2007 10:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סליחה, בסעיף 3 התכוונתי לאלכס ולא חנן.

אגב עד כמה שאני יודע ניתן לכתוב גם פליז וגם פליס מכיוון שמדובר במילה שהיא מוטציה משפה אחרת. כמו טורקיה - תורכיה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
34. ואם כבר רוצים עברית נכונה תגובה ל - 33 29/12/2007 10:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ירון ה. צוות למטייל חיפה  משתמש לא מוכר
מעתה אימרו גיזה,ולא פליס.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
35. icon14.gif  תודה לכולם. תגובה ל - 34 29/12/2007 13:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
באמת דיון מאוד ממצא ומעניין בענין ביגוד טרמי.אני נוסע במרץ ואני אספר לכם איך היה לי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
36. תודה לכולם ושאלה לעידן תגובה ל - 35 29/12/2007 14:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גם אני למדתי כמה דברים מהשירשור.
עידן- האם תוכל לחדד את ההבדל בין מה שקרוי Softshell למה שקרוי Hardshell?

תודה,
- מ.א.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
37. תודה לכולם ושאלה לעידן תגובה ל - 36 29/12/2007 15:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זה פשוט מאוד: מה שמכונה "HARDSHELL" הוא המעיל סקי שכל אחד מכם משתמש בו כשהוא גולש. למרות שבקטגוריה יכולים להיכנס כל מיני מעילים המיועדים לטיפוס אלפיני וכ"ד. לדוגמא: מעילי GORE TEX, TRIPPLE POINT, HYVENT, וכו'.

לגבי ה SOFTSHELL, מדובר במה שמכונה "הדור הבא של הפליזים/ פליסים/ גיזות Smile ".
הפליז הוא בעצם בד סינטטי המיוצר מאותו החומר שממנו עושים בקבוקי פלסטיק לקולה. המבנה של הפליז בצורת המון שערות קטנות שבעצם כולאות אויר חם בינהן וכך מבודדות את הגוף מהטמפרטורה החיצונית.
הבעיה עם הפליז מתחילה כאשר למשוואה מצטרפת רוח. הרוח בעצם מסלקת את האויר החם שכלוא בין שערות הפליז ומפחית דרסטית את יכולת הבידוד של הבגד.
בשנים האחרונות התחילו להתפתח מה שמכונים פליזים טכניים לדוגמא: ה- WINDSTOPPER של חברת GORE (אחברה המייצרת את GORE TEX) או ה- WINDWALL של פולרטק.
מעילים אלו התאפיינו בשכבת פליז חיצונית דקה ושכבה פנימית אטומה לרוח ומנדפת זיעה.
מכאן ועד ה- SOFTSHELL הדרך היתה קצרה. הסופטשל כבר לא ירגיש בכלל כמו פליז אלא יהיה חלק יותר חיצונית ומעבר לאטימות לרוח יהיה גם בעל עמידות, בסיסית עד מוחלטת - תלוי ברמה, למים.
הסופטשל אמור להיות יחסית צמוד לגוף והוא מתאפיין (בניגוד ל- HARDSHELL) בגמישות ואלסטיות.

כיום קיימים גם סופטשלים מתקדמים שיכולים להתאים גם לגלישה שכוללים חצאיות שלג, שבבי איתור וכיסים לSKIPASS אלקטרוני.
בשנה הבאה כנראה יגיעו מעילי GORE TEX SOFTSHELL אבל המחירים שלהם יהיו מאוד יקרים (בסביבות ה-4000 - 3500 ש"ח).

צירפתי כמה קישורים עם דוגמאות לסופטשלים- שימו לב שלכל חברה יש הרבה דרגות של מעילים, אני סתם בחרתי דגמים אקראיים להמחשה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
38. תודה עידן ועוד שאלות תגובה ל - 37 29/12/2007 16:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אז בעצם הסופטשל מחליף שכבה ראשונה ושניה. כלומר עם סופטשל מספיקה גופיה טרמית בלבד. נכון? אז למה אתה גולש עם פליז?
עוד שאלה: מעילי ה-Hardshell ידועים כעמידים לנפילות על אבנים ולא נקרעים בקלות. האם כך גם מעילי ה- Softshell?
בעצם - יש עוד יתרון ל-Hardshell או שהם הולכים להכחד לטובת ה- Softshell?

תודה,
- מ.א.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
39. זה מה שמוזר תגובה ל - 37 29/12/2007 16:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני ראיתי בשנה שעברה אנשים גולשים עם הדבר הזה וממש לא ברור ממה זה עשוי.גם לא מקרוב.גם אחרי שקניתי אחד כזה זה נותן הרגשה של משהו סינטטי וממש לא פליס(ז).וכל כך דק, שקשה להעמין שזה שומר על חום גוף.יש לי כל הזמן תחושה שאני אמות מקור למרות שבדרך כלל אני סובל מחום ולא קר לי שכן נולדתי ברוסיה ואני מאוד אוהב תחושה של קור ושלג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
40. זה תלוי... תגובה ל - 39 29/12/2007 18:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אלכס שלא תבין אותי לא נכון. הסופטשל שלך לא מיועד להיות מעיל סקי עצמאי אבל בהחלט יכול לשמש כשיכבת ביניים. אני בסך הכל ציינתי שקיימים סופטשלים שכן יכולים להתאים.

כמובן שמעיל סקי קשיח יהיה עמיד יותר בפני שחיקה, הוא גם יהיה לרוב כבד יותר ומסורבל יותר.

בתור אחד שגולש סנואובורד אני מעדיף עדיין את המעיל הקלאסי הקשיח, אבל אני חושב שלגולש סקי מנוסה שלא נוטה להתרסק לעיתים קרובות מידי יהיה נוח יותר לגלוש עם סופטשל דק ואלסטי כשיש מזג אויר טוב ואת המעיל הקלאסי לשמור לימים פחות חמים. (אלא אם כן מחליטים להשקיע במשהו בסגנון של המעיל SALEWA עם ביטנת ה- PRIMALOFT שצירפתי כקישור בהודעה הקודמת. מעיל כזה יוכל להיות חם יותר (עם הביטנה מורכבת) מכל המעילים שהוזכרו בשרשור עד כה. למרבה הצער הוא גם עולה יותר מכל הדגמים האחרים...

** אלכס צריך לזכור שסופטשלים בנויים בעיקר כביגוד טכני לפעילות אקטיבית בה הגוף פולט חום ולכן אם תלבש בתוך הבית פליס ואח"כ את הסופטשל, סביר להניח שעם הפליס יהיה לך חם יותר. אבל אם תעשה ניסוי פשוט ותצא לטיול בחוף הים ביום חורפי עם רוח (ברגע שיהיה לנו כזה). בהתחלה תנסה ללבוש מיקופליז ועליו את הסופטשל, אח"כ נסה לשים מעל המיקרופליז פליז רגיל.
סמן להדפסה עמוד הבא הוספת תגובה
להודעה קודמת:עזרה מדוברי הגרמנית