|
|
|
|
|
| 6. שבטים תגובה ל - 5 |
27/12/2007 10:25   |
 |
גיל - צוות למטייל ברשת |
4738 הודעות עד כה |
|
|
היי 
שבטים כמו שכתבת ניתן לבקר בעיקר באתיופיה ובצפון קניה. כלומר גם בטנזניה ואוגנדה הם קיימים, אבל חוץ משבטים מסויימים, את כמעט לא תרגישי שאת בשבט מסויים. אצל המסאיים, למשל, את בהחלט תדעי - כי הם חיים בדרך שלהם עם לבוש שלהם, אבל ברוב המקומות ההבדלים לא עד כדי כך חדים.
בזמן שיש לך, ועם קצת ביטחון כמטיילת, אני מאמין שלא תהיה לך בעיה להסתדר. הבעיה היחידה שאני רואה היא בשפה, אבל גם עליה חיוכיים וידיים עוזרים להתגבר. במקומך לא הייתי פוסל על הסף את רעיון המדריך, פשוט להגביל את זה למינימום ההכרחי. עשי מחקר גדול לפני שאת נוסעת, ותמצאי את המקומות אליהם את רוצה לנסוע לפני, כי לא ניתן כמעט לרדת בתחנה המרכזית ולשאול "איפה יש פה שבט". מצד שני ברוב הערים יש משרדי נסיעות של משרדי התיירות (בטנזניה זה נקרא cultural tourism), ושם יוכלו לתת לך קצת מידע (אבל ינסו לשדך לך מדריך).
וכמובן כמובן - אני מסכים עם אמיר לגבי התנדבות. את מוזמנת להתייעץ עוד בנושא הזה בפורום ההתנדבות 
מי האיש החפץ חיים, אוהב ימים לראות טוב?
|
|
|
|
|
| 8. שבטים תגובה ל - 7 |
29/12/2007 00:15   |
|
|
יכול להיות שכשאומרים מדריך את חושבת על איזה מלוקק עם דגל ומגאפון?
כי לפעמים מדובר בבחור מקומי שמנסה להתחיל איזה פרוייקט או להרוויח קצת כסף לעצמו או לקהילה. אני דווקא התנסיתי במדריכים מאד חיוביים שהעשירו את החוויה המקומית שלי או הידע שלי, לפעמים אפילו אירחו אותי או סתם גרמו לי להרגיש יותר בנוח. אני לא אומרת שצריך להשתמש בזה תמיד אבל אולי לא כדאי לשלול זאת על הסף (בטח לא כאשר מדובר ב cultural tourism , שזו גם דרך לפיתוח קהילתי).
וכמובן - התנדבות.
|
|
|
|
| 9. שבטים תגובה ל - 8 |
29/12/2007 15:42   |
| |
mah |
24 הודעות עד כה |
|
|
תודה לכל התגובות!
מדריך לא נשלל על הסף- אבל זה כן מרגיש לי פחות חופשיות ועצמאות- עד כמה זה אפשרי להצטרף למדריך ליום, להשאר בשבט לבד לכמה ימים, אח"כ לפגוש שם עוד מדריך ולהמשיך איתו לשבט אחר וכן הלאה? או אולי לקבוע מראש עם המדריך שנפגש בעוד מספר ימים חזרה בשבט.. (גם מבחינת חיסכון בכסף)
ממה שהבנתי רוב האנשים מבקרים 9 ימים בין שבטים שונים עם אותו המדריך ובזה הם מסתפקים. לדעתכם 3 חודשים רק לעבור משבט לשבט וקצת ערים זה זמן ארוך מדי בשביל להקדיש לזה?
אני מחפשת כבר הרבה זמן חומר קריאה על השבטים עבור תכנון וארגון הטיול, אני אשמח להמלצות על מקורות מידע לא חשוב על איזו מדינה (בנאלית או לא..). לא ברור לי למה אבל מצאתי כמות חומר מאוד מוגבלת (למעשה רק בסיפורי גולשים באתר מצאתי מידע רלוונטי- קישור למטה)
ואל דאגה התנדבות נמצא על הפרק!
|
|
|
|
|