כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עצות לטיול במזרח אפריקה 26/12/2007 16:12 לתגובה הבאה
  sharonoga לא מחובר sharonoga  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
היי
אני מתכננת טיול עם החבר שלי בעוד דיי הרבה זמן - בקיץ לחודש וחצי בערך למזרח אפריקה. קראתי בערך כל טיפ אפשרי על טנזניה, קניה, אתיופיה (שהאמת שאני קצת בהסתייגות ממנה אבל הנחיתה היא באדיס אבבה), איי סיישל, מדגסקר, אוגנדה וזנזיבר.
רציתי לדעת אם יש המלצות על איך לחלק את הטיול - מה קודם, על מה כדאי לוותר או להוסיף, האם באמת עדיף ספארי בקניה מאשר בטנזניה, כמה זמן כל מקום וכן הלאה.
תודה רבה - נגה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עצות לטיול במזרח אפריקה תגובה ל - 1 27/12/2007 05:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידו עידו לא מחובר עידו - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 4264 הודעות עד כה
אני מקווה שאת לא מתכננת להספיק את כל הרשימה שציינת בחודש וחצי. זה ישאיר לך פחות משבוע לכל מדינה. זה טיול, לא מרוץ.

תתמקדי במדינה אחת או שתיים. הייתי ממליץ על אוגנדה + ספארי בקניה/טנזניה (ואפשר להוסיף את זנזיבר).
אם מדובר בחודש אוגוסט, אתיופיה עלולה להיות גשומה.

אבל ההמלצות צריכות להגיע ממה שמושך אתכם בטיול: ספארי (קניה/טנזניה), שבטים (אתיופיה), טבע פראי(אוגנדה), חופים (זנזיבר, סיישל), וכמובן - התקציב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עצות לטיול במזרח אפריקה תגובה ל - 2 27/12/2007 10:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מבחינת תקציב: התכנון הוא לא רעיון של טרקים אינסופיים או שינה בתת תנאים, מצד שני אני לא מתכננת לחיים של מלכים. הרעיון הוא איפשהו באמצע (לדוגמא לודג' ולא אוהל אבל לא 140דולר ללילה)
מבחינת מקומות: באמת הייתה לי הסתייגות מאתיופיה (אומרים שהיא יפה אבל חובה להיות בה יותר משבועיים) פשוט ממה שראיתי במחירי טיסה הכי זול דרך חברת טיסה אתיופין לאדיס אבבה. אם עושים קונקשין לאוגנדה למשל זה עוד200 דולר בערך, נראה לי יהיה עדיף לטפוס רכבת לא? לגבי סיישל סיפור דומה. הבנתי שטיסה לשם נורא יקרה מאפריקה עצמה (800דולר ככה) אז כנראה שנוותר. מדגסקר אני חושבת חובה מבחינתי, במיוחד אחרי הסרט והבנתי שהצלילות שם מדהימות.
אם אני באמת מצמצמת לאוגנדה, קניה ספארי 6-8 ימים ועוד קצת, טנזניה - רק לראות את השבטים, זנזיבר שבוע ואז מדגסקר קצת צלילות וסיור נראה לך אפשרי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עצות לטיול במזרח אפריקה תגובה ל - 3 28/12/2007 23:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Gili Gili לא מחובר Gili  משתמש פעיל 219 הודעות עד כה
בחודש וחצי? זה לא נראה לי בלתי אפשרי, זה פשוט נראה לי לא כיף... וגם לא כל כך מתאים לאוירה של המקומות. הבנתי שאתם לא מתכננים לטוס ממקום למקום, כך שקחו בחשבון שההגעה ממקום למקום לוקחת זמן, בד"כ יותר מכפי שתכננתם, והיא גם בד"כ די מתישה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עצות לטיול במזרח אפריקה תגובה ל - 4 31/12/2007 16:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חשבנו על לוותר על טיסה מאתיופיה לאוגנדה/קניה כי זה תוספת של 300 דולר לטיסה כנ"ל גם לגבי איי סיישל.
אולי כן טיסות פנימיות בין איי מדגסקר או זנזיבר
השאלה אם באמת אולי לוותר על אוגנדה ולעשות רק קניה טיפה טנזניה וזנזיבר מדגסקר.
אם באמת זה הכיוון שהולכים עליו כשהרעיון הוא חיים ממוצעים + (שוב - לא אוהל אבל לא 100 ומשהו ללילה כל יום) כמה תקציב נצטרך? עשיתי חישוב וראיתי שטיסה דרך אתיופין אייר ליינס יעלה 700 ומשהו דולר לאדם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מצטרפת לשאלה... תגובה ל - 1 01/01/2008 17:56 לתגובה קודמת
  chenarie לא מחובר chenarie  משתמש מתחיל 32 הודעות עד כה
מכיוון שהשאלה שלי די דומה, לא ראיתי טעם לפתוח שרשור חדש.
גם אני רוצה לטוס עם בן זוגי בקיץ (יולי-אוגוסט) לחודש\חודש וחצי במזרח אפריקה. חשוב לי שהטיול יהיה זול יחסית (עדיף עד 12 אלף ש"ח לאדם, כולל טיסה). כמו כן, מה שאני הכי מחפשת בטיול זה חופים ובטן-גב, שווקים, ספארי, קצת טיולים (לא טרקים מטורפים), ופשוט להרגיש את האותנטיות והייחודיות של אפריקה.
חשבנו על הכיוון של קניה (בין היתר שמעתי על האי לאמו שצריך להיות יפהפה), זנזיבר, ואולי גם אתיופיה. אם תוכלו לומר לי: כמה זמן מומלץ להיות בכל אחד מהמקומות הללו? ואיך מגיעים מאחד לשני (טיסה או תחבורה אחרת)? ובכלל, הייתם ממליצים לי להחליף חלק מהמקומות באחרים?
אגב, זה נכון שמזג האוויר במזרח אפריקה ביולי-אוגוסט הוא סביר?
תודה מראש על העזרה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:רכב בטנזניה - הזדמנות אחרונה
להודעה הבאה:מבקשים טיפים

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר

חיפוש מהיר