כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מערב אפריקה - בקשת אינפורמציה 31/12/2007 15:36 לתגובה הבאה
  yehudamaoz לא מחובר yehudamaoz  משתמש מתחיל 20 הודעות עד כה
אני מתכנן לבקר במערב אפריקה (תרמילאי) בארצות :
סנגל , מאלי, בורקינה-פאסו, גאנה.
יש למישהו אינפורמציה על המקומות הללו?
תודה.
יהודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מערב אפריקה - בקשת אינפורמציה תגובה ל - 1 31/12/2007 18:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  runyon לא מחובר runyon  משתמש פעיל 245 הודעות עד כה
השאלה ששאלת מאד כללית. מה אתה רוצה לדעת?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מערב אפריקה - בקשת אינפורמציה תגובה ל - 1 01/01/2008 09:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גיל גיל לא מחובר גיל - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 4982 הודעות עד כה
אהלן Smile
מידע אין לי, אבל בקשה דווקא כן - כשתחזור, נשמח אם תפרסם אצלנו כתבה על הטיול שלך - ככה לשואלים הבאים אחריך יהיה מענה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מערב אפריקה - בקשת אינפורמציה תגובה ל - 2 02/01/2008 12:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום,
תודה על ההתייחסות.
יש לי מס' שאלות. חשבתי לשלוח מייל, אך עדיף בפורום, כך המידע יעבור לעוד מטיילים.
תוכנית הביקור
להתחיל בסנגל משם למאלי, לבורקינה-פאסו, ולסיים בגאנה. משך הזמן 7-8 שבועות.
כשבועיים לכל ארץ. (על ארצות הביקור החלטתי סתם כך.)
שאלה – האם משך הזמן סביר. אולי יש הצעה לשינוי בארצות הביקור ?
בטיחות – האם לישראלים בטוח לבקר, או רצוי להסתיר את הזהות ?
לינה- האם יש מקומות לינה זולים – גסט-האוסים , איך רמת הניקיון ומה סדר גודל של מחיר ?
תחבורה – איך נוסעים ? האם יש תחבורה ציבורית סבירה או נידרש לקחת רכב + נהג ? מה עדיף ומה סדר גודל של עלות ?
מעברי גבול – האם יש מעברי גבול יבשתיים ואיך נושא הוויזות ?
אוכל – אני אוכל הכל. מה רמת המחירים ?
ספרות – האם לונלי פלנט בסדר ?
כללי- יש משהו שאתה ממליץ במיוחד ?
תודה,
יהודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מערב אפריקה - בקשת אינפורמציה תגובה ל - 4 02/01/2008 17:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  runyon לא מחובר runyon  משתמש פעיל 245 הודעות עד כה
התשובה שלי מתייחסת בעיקר לסנגל ולמאלי. בגאנה הייתי לפני שנים.
התכנון של הטיול מתחיל בכרטיס הטיסה שלך. הטיסה לסנגל הינה, או היתה נכון ליולי 2006, זולה יחסית (טסתי באיבריה). ויזה אתה מקבל בנחיתה בשדה התעופה (תאמת את המידע הזה), תבדוק אם כרטיס הטיסה מאפשר לך בכלל חזרה מגאנה.
הטיול שבחרת, עושה רושם, מתבסס על כך שאין מחר, רוצה לומר:גאנה(ואולי גם בורקינה פאסו) "שייכת" בכלל לטיול אחר (שכולל את טוגו ובנין, וכשאין מלחמת אזרחים גם את חוף השנהב).
האלטרנטיבה: שלוב של גינאה ביסאו(את הויזה אתה מוציא על המקום בדרום סנגל)וגינאה(אני לא בטוח לגבי הויזה לישראלים. בדקאר יש שגרירות של גינאה והפרוצדורה מהירה).
את הויזה למאלי אתה מוציא בדקאר (שני ימי עסקים).
אתה יכול לשלב גם את גמביה, הנמצאת בתוך סנגל. אני לא הצלחתי, מסיבה שאיני מבין, להכנס לגמביה. רק חציתי אותה.
הטיול הזה, גם אם לא יכלול את בורקינה פאסוימלא לך בלי בעיות חודשיים, ביחודוכהגדרתך בחירת המסלול היתה אקראית.
בסנגל, מאלי, גינאה ביסאו וגאנה (למעט בגבול של גאנה)לא נתקלתי בכל בעיה שאני ישראלי(ולא הסתרתי הזהות חוץ מאשר ביום הראשון בדקאר), למרות שמאלי וסנגל הן מוסלמיות.
הלינה די יקרה במערב אפריקה בשל הצמדת המטבע המקומי, המשותף לכל הארצות-ה-cfa ליורו. בדקאר במלון הכי בסיסי (עם שרותים) שלמתי כ-20 דולר. בהמשך שילמתי בין 10 ל-20 דולר. בבמקו, בירת מאלי, ניתן לישון בחדרים של הכנסיה בחצי מחיר.
גם התחבורה לא זולה, אבל גם לא יקרה במיוחד. בסנגל ובגינאה ביסאו -במוניות שרות, במאלי-באוטובוסים.
האוכל בכל הארצות הוא די זול, וניתן לאכול, כמו כולם, בפינות ברחוב.גם במסעדות לא יקר.
ויזות -היתרון בסנגל כנקודת פתיחה וסיום זה שאתה יכול להכנס ולצאת בלי כל בעיה, ובלי תשלום עבור ויזה.
העצה הכי חשובה זה ללמוד צרפתית. בלי ידיעת שפה זו, יהיה לך מאד קשה. הם לא מדברים אנגלית (למעט בגאנה).
כסף: רק יורו.
מדריכים: תראה לפי מועד ההוצאה. מכל מקום - מדריכי bradt הם מצוינים.
תהנה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מערב אפריקה - בקשת אינפורמציה תגובה ל - 1 09/01/2008 23:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  alexlaugh לא מחובר alexlaugh  משתמש בינוני 80 הודעות עד כה
היי יהודה

מה שלומך

הייתי בגאנה לא ממליץ. אין מה לראות לדעתי. מאלי יכול להיות מעניין!!!
אני מעדיף את אתיופיה

עוד שאלות למידע
אלכס 0524343964
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מערב אפריקה - בקשת אינפורמציה תגובה ל - 6 16/01/2008 17:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לאלכס,
תודה על התגובה.
האם אתה יכול קצת לפרט למה גאנה לא ?
ממעט האינפורמציה שהצלחתי למצא ראיתי שממעט הטיולים שיוצאים לאזור (טיולים מאורגנים) היעדים הם מאלי וגאנה.
בתודה.
יהודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מערב אפריקה - בקשת אינפורמציה תגובה ל - 5 18/08/2008 17:42 לתגובה קודמת
gallin gallin לא מחובר gallin  משתמש מתחיל 8 הודעות עד כה
תודה על המידע - קשה למצוא מישהו שיכול לענות על שאלות על מערב אפריקה...

אני מתכנן טיול דומה (סנגל - מאוריטניה אם המצב ישתפר - מאלי - גיניאה וחזרה לסנגל) כשהרעיון הוא לבלות קודם כל כמה שבועות בדאקאר כדי ללמוד צרפתית. יש לך הצעות לגבי איפה אפשר ללמוד צרפתית (מאנגלית זה בסדר גמור) + אם יש איזשהו דיור שיהיה זול יותר אם אני נשאר לכמה שבועות?

תודה מראש!

גל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:עלות מדריך לטרק לאטלס לטובקל
להודעה הבאה:מתלבטת על מפלי ויקטוריה

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר