כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עצות מעשיות לטנזניה 31/12/2007 21:45 לתגובה הבאה
  werczi לא מחובר werczi  משתמש מתחיל 8 הודעות עד כה
הי,
אנחנו נוסעים לשבועיים וחצי לטנזניה וזנזיבר: הטיול כנראה יכלול ספארי (לינה בקמפינג), הר מרו (כנראה) וזנזיבר. יש לנו כמה שאלות פרקטיות:
1. מבחינת ציוד: האם כדאי לקחת שק שינה, ואם כן כזה מהמחממים יותר, או פחות? האם כדאי לקחת גזיה וציוד לבישול? אני מבינה שאוהל אין לנו טעם לקחת. נכון?
2. מבחינת מחירים לספארי.האם העלויות ליום שמציינים ב1001 טיפים, כוללים את מחיר הכניסה? מה הטווח המחירים שעלינו לצפות לטיול לזוג לעומת אם אנחנו מצטרפים לזוג נוסף? בכמה אפשר לחסוך, אם לא מזמינים את הספארי מראש מהארץ אלא מארגנים אותו מארושה ומתמקחים שם?
3. האם מישהו עשה ספארי בדרום טנזניה ויכול להביע דעתו על הרעיון.
4. טיפים כללים, מקומות נוספים ששווה להגיע אליהם וכו'

תודה רבה מאד!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עצות מעשיות לטנזניה תגובה ל - 1 31/12/2007 23:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אביאל אביאל לא מחובר אביאל  משתמש בינוני 102 הודעות עד כה
היי,
לדעתי תמיד כדאי לקחת את השק שינה שלך ולא להסתמך על שקי שינה שכבר "עברו" עליהם הרבה אנשים... ברור שעדיף שק"ש חם.
ההבדל שבין טיול לבד בזוג בספארי לבין צירוף של עוד זוג - יכול לנוע בין 300 דולר עד כמה שיכולת המיקוח שלכם מאפשרת לכם...
ההבדל בקיצור הוא לא קטן.
אני ואישתי לקחנו גזייה לבישול, בלי קשר לזה שאנחנו דתיים, אני חושב שלעיתים הרבה יותר נעים ונח לבשל לעצמך - אבל כל אחד ושיקולו (לנו לא היה כ"כ שיקול...).
אין מה לקחת אוהל כלל.
אם לא מזמינים ספארי מהארץ ומתמקחים בארושה אפשר להוריד הרבה מאוד ממחיר הספארי שמציעים לכם במייל. לעומת זאת, רוב האנשים שעושים טיול קצר יש עדיפות לנוחיות וחיסכון בזמן...
טיפ מאוד מפורט (לדעתי)שרשמתי על הר מרו תוכלו למצוא במאגר הטיפים.
מקווה שעזרתי Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עצות מעשיות לטנזניה תגובה ל - 2 31/12/2007 23:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  werczi לא מחובר werczi  משתמש מתחיל 8 הודעות עד כה
הי אביאל,
תודה על התגובה. אנחנו כשרים/צמחונים, אם כי לא מקפידים על כלים וכד'. יש בעיה להשיג אוכל צמחוני בטנזניה?
כשאתה כותב שאפשר להוריד את המחיר בהרבה על ידי התמקחות בארושה, עצמה- מה זה הרבה? מאות דולרים? עשרות דולרים? אין לנו המון זמן לכל הטיול לכן חיסכון של 50 -100 דולר סה"כ לספארי שעלותו הכוללת היא מעל 1000 דולר לשניים נראית לי לא כ"כ משמעותית לעומד הפסד של יומיים טיול. לעומת זאת אם מדובר בחסכון אפשרי של מאות דולרים- זה לא הולך ברגל..
אם מישהו אחר קורא את התגובה הזאת, אשמח לשמוע את דעתכם בנושא: להזמין מהארץ או לחכות לארושה?
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עצות מעשיות לטנזניה תגובה ל - 3 01/01/2008 09:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גיל גיל לא מחובר גיל - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 4959 הודעות עד כה
אהלן Smile
אני בעד להזמין מהארץ. אמנם בארושה אפשר לקבל הצעות טובות יותר (זה מאד קל - לכל מקום שתלכו בעיר מישהו יציע לכם ספארי), אבל משם מאד קשה להבטיח שהחברה שמציעה היא טובה. אני עשיתי את זה במקום, ובדעבד - היה טוב יותר ללכת עם מישהו מומלץ. ההבדל הוא בפירוש של עשרות דולרים (אולי 10-15 ליום), ככה שבתוכנית הגדולה זה די מתגמד.

אני מאד מסכים עם אביאל לגבי צירוף עוד אנשים לספארי - זה ניתן גם מראש וגם אם מזמינים בארושה - זה חיסכון מאד משמעותי.

לגבי אוכל - כל עוד אתם מבהירים מראש שאתם צמחוניים - לא תהיה שום בעיה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עצות מעשיות לטנזניה תגובה ל - 4 01/01/2008 11:22 לתגובה קודמת
אביאל אביאל לא מחובר אביאל  משתמש בינוני 102 הודעות עד כה
היי שוב,
כשתסגרו עם החברת ספארי שלכם תציינו מפורשות שאתם צמחוניים, הם יבקשו ממכם גם תפריט...
אנחנו בקשנו מהם שיקנו לנו כלים חדשים ולא היתה להם בעיה עם זה.
בטנזניה בערים הגדולות ובזנזיבר-סטון טאון בפרט אין שום בעיה להשיג אוכל צמחוני בשל כמות ההודים המציפה את המדינה.
בנוסף אם אתם מביאים גזייה, תוכלו להצטייד באוכל מהארץ או לקנות משם דברים שמתאימים לכם ולבשל לעצמכם.
ושוב אני יחזור על מה שאמרתי, בגלל שטיולכם לא ארוך, רוב האנשים סוגרים ספארי מהארץ כדי להרוויח זמן, וזה גם כנראה הדבר הכי טוב לעשות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מבקשים טיפים
להודעה הבאה:עזרה טיול למרוקו

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר

חיפוש מהיר