התחושה הממכרת על הקרח, הבוהק של השלג בשמש - אין כמו גלישת סקי או סנובורד! פורום הסקי והסנובורד הוא המוביל בתחומו בארץ, ותוכלו למצוא בו מידע על אתרים מומלצים, חידושים מעולם הגלישה והמון עצות טובות!
אני יודע שדובר רבות על הנושא אבל אני בכל זאת מתלבט.מהסוגים שניתן לרכוש בארץ, מה הייתם ממליצים לגולשים מתחילים(אישתי) ובינוניים(אני)?בסימולטור מציאים לי מחיר לא רע והיתרון שם שניתן לבדוק את הנעל בגלישה במקום, ואם לא טוב להחליף או להחזיר.ראיתי שבמטייל יש רוסיגנול במקומות אחרים נורדיקה.על מה לדעתכם כדאי לשים לב בקנייה, מה הסוגים המומלצים והטובים, וממה כדאי להתרחק?
כל חברות הנעליים מייצרות סחורה טובה. מה שחשוב זה התאמת הנעל לרגל. לכל חברה גלופה קצת שונה וחשוב להתחיל מנעל שמתאימה.
ממליץ לקנות רק לאחר השוואה של מספר דגמים ממספר חברות שונות.
לנסות את הנעל בגלישה זה כדאי רק אם: אפשר לגלוש מספיק זמן (שזה כ שלושה ימים) ואם אפשר לשפץ את הפלסטיק - כלומר ניתן לנפח או לשייף את הפלסטיק מבפנים. בהעדר אפשרויות אלו, מדובר בסך הכל בגימיק (בטח אם מציעים לך גלישה של 20 דקות).
כדי להתרשם מתהליך התאמת נעליים נכון, חפש את ההודע של מיכאל שבה הוא מספר על איך התאימו לו נעליים בארה'ב.
אני מציע לקנות בחו"ל, בחנות שמחזיקה לפחות נעליים של לפחות 4 חברות שונות. החסרון בארץ הוא, שכ"א מהחנויות מחזיקה נעליים של יותר משניים מהמותגים שיש. יש הבדלים בין כל נעל לנעל במספר פרמטרים בולטים שהם:
1. הקשיחות. בניגוד לגודל שהוא די אחיד, לערך הפלקס של הנעל אין תקן קבוע.
2. מיקום האבזמים, שיש לו השפעה ניכרת על:-
3. גובה הנעל (instep) והלחץ המופעל על החלק העליון של כף הרגל, בו עוברים כלי הדם.
4. הליינר - עובי כללי, נקודות ריפוד נוסף, גובה הספוילר.
5. רוחב הנעל. נעליים של לנג ורוסיניול ידועות כנעליים צרות - למרות שהם מפרסמים בדגמים החדשים שהנעליים רחבות יותר. סלומון, טכניקה ונורדיקה מתאימות לרגל רחבה יותר.
וטרם הגעתי לאפשרויות הכוונון של כל נעל, למשל:
1. במרבית דגמי סלומון האבזם השני מלמטה, שעובר מעל הקשת, ניתן להזזה על מסילה ללא צורך בכלי כוונון.
2. בדלבלו ניתן לכוונן את גובה החלק הפנימי בעקב כדי לקבוע את ההטיה. הם מפרסמים גם פלטות להגבהת הקשת הפנימית בתוך הנעל.
3. בנורדיקה - לפחות בסדרת GTS - הרצ'טים של שני האבזמים העליונים ניתנים להזזה על מסילה ללא שימוש בכלי.
4. ישנם דגמים שניתן לקבוע בהם את הפלקס - קשה או רך. יש דגמים, שבהם גם מצב "הליכה" - כלומר שחרור של החלק העליון של הנעל שיאפשר הליכה נוחה עם הנעליים (עד כמה שזה לא אוקסימורון). כגדוגמה בענין זה - ראיתי נעל של הד שנמצאת במצב הליכה באופן קבוע עד שמתחברים לביינדינגס ואז הנעל ננעלת למצב של גלישה.
לאשתך - אם היא רק מתחילה לא הייתי מציע לקנות נעליים, אלא אם יש לה בעיות מיוחדות בכפות הרגליים שגורמות לכך, שכל מודל בהשכרה גורם לה לכאבים, שפוגמים בהנאת הגלישה. גם במקרה כזה, הייתי פותר את הבעיה קודם כל עם מדרס מתאים לגלישה. ראה שרשורים אחרים לגבי התועלת במדרסים. בנוסף, עדיף לדעתי לקנות אחרי ש"נופל האסימון" וענין הגלישה מובן, גם מבחינת טכניקה וגם מבחינת הציפיות וההבנה לגבי תחושת הנעל על הרגל (לחץ, תמיכה וכו').
לסיכום ההרצאה הארוכה והמייגעת הזו, אשוב למשפט הראשון - אתה חייב לנסות יותר ממה שבארץ יכולים להציע לך. בחנויות רבות בחו"ל אתה יכול לשכור נעליים "דמו" - כלומר נעליים שלא יוצרו להשכרה אלא למכירה והחנות מחזיקה מהם כדי שאנשים כמוך שמתלבטים לגבי נעליים ורוצים לנסות לפני שהם קונים יכולים לקחת נעליים כאלה ולנסות; ואז לקנות "מהמדף". היתיי פעם בחנות שהציעו לי לגלוש כל יום בנעל אחרת ואם אקנה נעל חדשה - יזכו אותי במחיר ההשכרה ממחיר הקניה.
יתרון נוסף לקניה בחו"ל הוא, שאם אתה קונה בתחילת השבוע, אתה תמיד יכול לחזור לחנות תוך כדי השבוע כדי שיפתרו לך בעיות הצצות תוך כדי השימוש והתאמת הנעל לרגל. אין כמעט מודל ברמה סבירה-עד-טובה שלא ניתן לשייף מתוכו.
2.
[עודכן ב:01 ינואר 2008 09:59:]
סמן להדפסה
הוספת תגובה
4. סחתיין על הידע שלך, ועל הצניעות של פאודר!תגובה ל - 3
הידע שלכם באמת מדהים. נראה באמת הגיוני מה שאתם אומרים.אני אנסה להסתובב בעיירה שאהיה בה(אלפ דואז) בכמה חנויות, והאמת שהמחירים שם שאני רואה הם די דומים למחירים בארץ
באופן טבעי, ומהתואר שמלווה את שמי,אני מניח שאתה ושאר הגולשים מבינים שאני עובד בלמטייל, אבל בוא נדבר קצת עובדות.
מנסיוני בתחום, ויצא לי למכור נעל סקי אחת או שתיים,או שבעים, וכנ"ל בנעלי סנובורד, ומשם לציוד טיולים, האופציה של לקנות בחו"ל היא אופציה שתמיד עולה,ולרוב בעייתית יחסית.
לא יודע מה איתך,אבל כשאני נוסע לחופשה סנובורד,הדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה להסתובב ולחפש ציוד, אני רוצה להתחיל את היום על השלג,ולסיים אותו על השלג,בתקווה שלא אשבור איזה שורש כף יד או משהו.
בארץ יש לך את האפשרות והזמן לבדוק את הנעל בחנות,המוכרים מדברים עברית, ולמען האמת, התאמה אישית כוללת שיוף או ניפוח היא משהו שיש צורך לעשות למעט מאוד אנשים,לרוב האנשים הנעל מתאים,וההתאמה באמצעות THERMOFIT היא מאוד פשוטה ועושה גם היא,עבודה טובה.
המבחר של כמה חברות הוא הדרך הבטוחה לבלבול וקושי בהחלטה, קח בחשבון שלנו בחנות למשל,יש 4 דגמים של נעליי של רוסיניול וכל אחד מהם שונה מהשני, תאר לך כמה בלבול יהיה ב4 חברות שלכל אחת 4 דגמים, מבחר גדול זה טוב מאוד,אבל לא הכרחי.
בקיצור,קפוץ לאחד מסניפי למטייל הגדולים,או לסניף שלג במרכז, ויוכלו להתאים לך את הנעל.
זה בסדר שבתחילת הודעתך היה גילוי נאות כדי להבהיר שדעתך אינה אובייקטיבית, אבל מן הראוי היה שתפסול את עצמך בדיון מסוג כזה.
מעבר לכך, דעתי לחלוטין שונה משלך - למרות כל נסיונך במכירה אני מבין כי נסיונך בסקי (לעומת סנובורד) קטן מאוד ולכן אולי אינך מבין את המשמעות של נעל סקי לא מתאימה.
אין שום, אבל שום, סיבה לקנות נעלי סקי בארץ ועמיתיי הטיבו להבהיר את הסיבות בהודעות למעלה. אתה מתריע על בזבוז זמן - נעל לא מתאימה יכולה לדפוק לך חצי יום כמו כלום ונעל ממש לא מתאימה עלולה להרוס יותר מזה.
מנסיוני האישי, בשנה שעברה קניתי נעליים באתר ורק ביום הגלישה הרביעי במיתאר גלישה מסויים התגלתה נקודת לחיצה שעד הצהריים גרמה להצטברות נוזלים במקום וחייבה אותי לוותר על יום גלישה.
המחירים בארץ בד"כ אינם אטרקטיביים יותר וגם אם כן, חשבון זריז של עלות יום גלישה תבהיר שלא כדאי לקחת סיכונים בעניין.
לסיכום, קניית נעליים עושים היכן שיש מבחר גדול, טכנאי בעל נסיון רב והחשוב מכל, אפשרות לבחון את המוצר על השלג(!) ולהחזירו\להחליפו באחר במידה ואינו מתאים.
אדם כתב במקביל אלי, ואחרי שפרסמתי ראיתי זאת. אני כמובן מצטרף עם כל הצניעות והענווה למה שכתב. רק דבר אחד אני (אולי) לא מסכים במאה אחוז. אני מניח שאם אתה נכנס עם הנעליים שלך לחנות, גם אם לא קנית אצלה את הנעליים, האכנאי יבצע לך את עבודת ההתאמה. הענין הוא כמובן כסף נוסף שלא היית משלם ככל הנראה אם היית קונה את הנעל באותה חנות ובטח שלא אם היית לוקח דמו של אותה נעל לגלישה של יום אחד על המסלולים לפני שאתה קונה.
אם בעובדות עסקינן, נראה לי שההודעה של ירון היא יותר שיווק של רוסיניול שלמטייל מוכרים מאשר התייחסות עניינית.
נכון שבשעות הגלישה רצוי לבלות על המסלול; אבל מה לעשות שמשעה 16:00 המסלולים כבר נטושים, מה שמשאיר גם לחובב מסיבות פרועות או מי שמחכה לארוחת ערב בקלאב בשעה 19:00 לפחות 3-4 שעות שחנויות הסקי פתוחות בשביל להתאים נעליים, אותן ניתן לנסות למחרת בחנות ולחזור להתאמות נוספות אם צריך.
אני גם מניח שלבעל חנות באתר סקי שמוכר בשנה יותר נעליים מאשר כל מה שמוכרים בארץ יש ידע בהתאמת נעל (גם לפי מראית כף הרגל) יותר מאשר למוכר בחנות בארץ. הוא גם יודע ובעל נסיון יותר בניפוח/שיוף הנעל. האם באיזו מחנויות למטייל יש מכונה לביצוע עבודות על הנעל (לא חימום גפה)? ובאיזו מהחנויות בארץ ניתן לבצע התאמת מדרס לנעל סקי (לא לנעל ריצה)?
לפי מה שקראתי באתרים אמריקאיים (ואני יוצא מנקודת ההנחה המבוססת על התרשמות אישית ולא על מחקר אמפירי, שאם יש יותר מ-200 מיליון אמריקאים ויותר מפי אלף מסלולים מאשר בישראל והחברות המייצרות נמצאות בחלקן שם ובעיקר כשמדובר בסנובורד, יש סיכוי מסויים שהם יודעים קצת יותר מהישראלים שקונים מהם ציוד מה טוב ומה לא) למרבית האוכלוסיה הגולשת יש בעיות רגליים המצריכות/מצדיקות תיקון באמצעים טכניים, ול-80% מהגולשים יש פרונציה.
התשובה של ירון שבחנות שלו יש 4 דגמים לא נשמעת לי משכנעת במיוחד. כל חברה מייצרת הרבה יותר מ-4 דגמים, מה שגם אומר, שהיבואן לארץ (במקרה שלנו - למטייל) לא מייבא את כל הדגמים. תכנסו לאתר האינטרנט של רוסיניול ותמצאו מכל סדרה (מתחילים, מתקדמים, מקצוענים, פריסטייל וכו') לפחות ששה דגמים. המומחה בחנות, שיש לו דגמים רבים, יידע לפי השאלות והמידע שאתה מספק לו איזה מודל ורמה של נעל מכל יצרן להביא לך למדוד במדידה הראשונית. רוסיניול צר? קח סלומון. סלומון לוחץ על גב כף הרגל? בוא ננסה נורדיקה, או נחזור לרוסיניול ותגיד לי, אם היינו מרחיבים לך את הנעל ב-3 מ"מ האם היה לך נוח עם התחושה בעקב ובגב כף הרגל?
אני לא מאשים את היבואנים בארץ שדואגים לבלעדיות מול יצרנים בחו"ל. השוק קטן מדי. אבל בכך גם החולשה שכנראה שלא מובנת לחנויות - אם היו עושים פול לצורך מכירת נעלי סקי ומרכזים את הכל בחנות אחת, היו יכולים למכור יותר נעליים בסך הכללי, להוזיל עלויות, לשלם לטכנאי מקצועי אחד או שניים שיודעים את העבודה ועושים רק אותה ויוצרים תחרות מול אירופה. הבעיה היא, שכמו הבדיחה הידועה, כל אחד חושב למכור מה שיותר מוצרים אחרים, ולהוא שבא לקנות טמפונים לאשתו המוכר מכר גם חכה, ופתיונות, ויאכטה וגורר, כי אם ממילא אשתו במחזור, שילך לדוג.
אני כמובן מאוד שמח שהעליתי את שאלת הנעליים ועכשיו אני רואה שאולי הייתי קרוב לעשות טעות ולקנות. רק בלי שום קשר לכך הייתי פעמיים בסניף למטייל בלב המפרץ ובשתי הפעמים לא היה שם מישהו זמין(שמבין בנעליים) שיכול להתפנות אלי ולהסביר לי קצת על הנושא.אני במקור חיפאי, יש כמיליון וחצי תושבים באיזור צפון הארץ לדעתי חוץ מחרמון ווהחנות במגדל שמס אין עוד מקום שאפשר לקנות ציוד סקי(אני בכל אופן לא מכיר).
sorry
ראשית, אני חייב לך התנצלות על העובדה שלא היה מישהו זמין לעזור לך כשהיית בחנות בחיפה,שכן בעוונותיי,אני גם מנהל את החנויות בחיפה.
אני סבור שתעשה טעות דווקא, אם תחכה לקנות בחו"ל ,שכן תוכל למצוא בארץ נעל טובה באותה המידה, ואפילו במחיר זול יותר,ומזמין אותך ליצור איתי קשר בחנות בחיפה בטלפון 04-8419048 ואשמח לנסות לעזור לך להתאים נעל.
ולאדם ולמיכאל, אכן ניכר שאתם מבינים מאוד בציוד הסקי, עדיין, אין לי שום כוונה להתנצל על העובדה שאני ממליץ לאנשים בפורום הסקי של למטייל,לקנות בלמטייל.
במיוחד מכיוון שאני מכיר את האיכויות והיושר של החברה בה אני עובד, ומעבר ל"שיווק" אותו אני עושה לרוסיניול, אני מאמין באמת ובתמים באיכויות הטכניות והשירותיות שלנו,אתם גם מוזמנים אלינו,להתרשם גם כן.
נאי לא מתכוון לנסות ולהשתוות לשני מומחי הנעליים שכתבו פה ולא להמליץ לך על קניית נעל כזו או אחרת (לא נפגשנו מעולם ולא ראיתי אותך גולש, אז עם כל ההבנה שלי למכור נעליים בצורה וירטואלית לא נראה לי רציני במיוחד), או לקנות בחנות כזו או אחרת.
אני עושה חישוב פשוט, בארץ יש לך באופן מעשי יותר זמן למדוד נעליים מאשר בחופשת סקי, אתה יכול לבדוק בכמה חנויות, ייקח קצת זמן, אבל תוכל לשבת בנחת ולא אחרי יום גלישה ארוך, לפני הבילויים ועם החליםה וכל מה שמשתמע מזה. חופשתסקי עולה לך "קצת" כסף, ואני מניח שאתה לא רוצה להתהלך שם בין החנויות השונות ולחפש לך את הנעל שתתאים לך, במקום לבלות בגלישה ובכל מה שמעבר, הרי באנו להנות ולא לעבוד. בחנויות אשר בחול אולי יהיה מבחר גדול יותר של נעליים מאשר כל מה שתמצא בארץ, אבל זה יכול רק לבלבל יותר, מה גם שאתה לא גולש במשך 100 יום בשנה עם כזה נסיון שתוכל להתביית על מה שממש מתאים לך, וגם באתרים עצמם אין תמד את כל המבחר והניצול שאתה צריך נעל, עולה כסף, משמע המחיר באתר יקר יותר מאשר במקומות אחרים והרבה פעמים יותר מאשר בארץ. לנסות זה חשוב וטוב, אבל אני לא רוצה לפגוע ברמת הגלישה שלך, אבל קשה לי להאמין שזה ממש יעזור לעומת נסיון של הליכה ממושכת בחנות עם הנעליים, או נסיון גלישה איתם בסימולטור. את כל הכיוונונים אשר לא ניתן לעשות בארץ, יעשו לך בחול תמורת סכום סימלי, יש מקומות שאפילו יעשו את זה כשירות, תלוי במוכר ואם השכרת שם את שאר בציוד, הסיכוי גבוהה יותר.
מכל התשובות שקיבלת, אני בכלל הייתי משכיר נעליים, וכמו כל "ישראלי טוב" הייתי מחליף אותן כל יום....
קנה בארץ, נעליים זה חשוב, יש לך את הזמן להתלבט, לפחות לנסות אותן, אין לך מה להפסיד, לא יהיה נוח בחנות, תעבור לאופציה מעבר לים, אבל למה לפסול שאתה מנסה??????
ולשני המלומדים האחרים, לא שאני לא מסכים איתכם, רק לדעתי ההצעות שלכן מתאימות יותר למי שממש יודע מה שהוא רוצה, וגולש כבר ברמה גבוהה או שהחליף נעליים כבר מספר רב של פעמים. לפי מה שאתם אומרים, בפעם הבאה שאני קונה נעלי כדורסל של נייקי, רצוי שאני אקפוץ לשדירה החמישית בניורק, רחוב 59 יש לחנות של נייקי, שם יש קצת יותר מ-4 דגמים של נעלי כדורסל.......
אהההה...ועוד משהו - יש לפחות 3 חנויות שאני מכיר באיזור הצפון שמוכרות סקי...
אני גולש ברמה בינונית. אבל אני לומד מהר...גלשתי כשהייתי ילד.בכל הפעמים השכרתי נעליים אבל די מהר חטפתי כאבים ברגליים,במיוחד בחלק הפנימי של כף הרגל.והאמת חשבתי שהבעיה אצלי.עכשיו אני מבין שזה הנעליים. יש הגיון בלקנות נעליים, גם כלכלי גם מקצועי.הייתי בכמה חנויות ומדדתי נעליים.אגיד לך את האמת אני לא לגמרי סגור על עצות של מוכרים ישראלים,ואני לא לגמרי סגור שאני רוצה לקנות בארץ.ואחרי כל ההתכתבות נראה לי באמת ראיון טוב לקנות באתר.מבחינת הזמן לא צריכה להיות בעיה כי האתרים לא נפתחים לפני 9-10 בבקר ונסגרים ב4.אז יש זמן.
ומבחינת החנויות אני לא מעליל.אמרתי שאני לא מכיר.
אבל אתה יודע מה מפריע לי ? אני רואה את עצמי עומד בתחילת המסלול עם הנעליים החדשות שקניתי בארץ ומרגיש מה זה כאבים. ומה אני עושה אז?הולך להשכיר?
לפני שכתבת מה שכתבת רציתי לשאול אותך האם היו לך בעיות בעבר עם נעליים ולפי זה תוכל להחליט. אני אישית גולש עם נעליים של רוסיניול שקניתי בלמטייל עודפים לפני 4 שנים, ואין לי שום בעיות. אבל, ואבל גדול, למזלי הגדול אף פעם לא היו לי בעיות עם נעליים, כולל נעלי סקי שכורות וחדשות וגם נעליים צבאיות ותמיד הרגשתי נוח בכל נעל חדשה שהרגישה בסדר בחנות. זאת הסיבה שלא חששתי לקנות נעליים בארץ, ויכולתי לנצל את הנוחות וכמובן גם את המחיר הטוב בעודפים. עם קסדה לעומת זאת ידעתי מראש שזה לא יהיה פשוט לאור ניסיון העבר עם כובעים וקסדות, ורק אחרי שמדדתי בחו"ל כמה עשרות קסדות הגעתי לקסדה שישבה לי טוב על הראש.
המסקנה שלי, ואני רואה שהגעת למסקנה דומה - אם יש לך בעיות עם התאמת נעליים עדיף לנסות בחו"ל במקום שבו יש מגוון גדול וגם אפשרות להחליף ולטפל במקום. למי שאין בדרך כלל בעיות עם נעליים ומנסיונו בעבר עם נעלי סקי לא היו בעיות מיוחדות, אני בהחלט ממליץ לשקול לקנות בנחת בארץ.
לפי התיאור שלך יש לך בעיה שמצריכה תיקון ע"י מדרס שייתן תמיכה בכל כף הרגל. גם אני תמיד סבלתי בנעליים. אני חושב שדבר ראשון לפני שאתה קונה נעל - תתאים מדרס. תלך לחנות טובה ותשב עם הטכנאי. השעות שאתה "מבזבז" בחנות מחזירות דיבידנד בהנאת הגלישה אחר כך - גם מבחינת הנוחות וגם מבחינת תגובת הנעל והמגלש לתנועת הרגל שלך. כנס לאתר האינטרנט של המקום שאתה נוסע אליו. כמעט בכולם יש קישורים לחנויות הסקי. כנס לכ"א מהן ותראה, האם הן מפרסמות שירותי התאמה. הנה לדוגמה http://www.les2alpes.com/en/hiver/resort-information/sports- equipments.html
בחנות של אינטרספורט באתר זה מפורסם, שיש להם שירות של bootfitting. אתה יכול לשלוח מייל ולשאול, איזה שירות הם נותנים והאם הם מתאימים מדרסים.
לומר שלא כדאי לבזבז את הזמן כי באים להנות ולא לשבת בחנות זה כמו לומר שחבל לבזבז זמן על מתיחות לפני ריצה או גלישה.
לסדריק, מספר הערות:
1. נושא המחיר בטל מכיוון שהמחירים בארץ לא אטרקטיביים יותר מאשר בחו"ל (גם באתרים עצמם). אם תכניס למשוואה את החזר המע"מ תגלה לעיתים מצב הפוך.
2. בדיוק כפי שציין צור, הנעל היא בדיוק אותו פריט ציוד בו יש השפעה לגורמים נוספים מעבר לרמת גלישה. גם גולש מתחיל (ואולי דווקא אחד כזה) ירגיש מהי נעל לא נוחה. פה נכנס היתרון של מבחר גדול אשר לא מסופק באף, אבל אף חנות בארץ. ירון ציין 4 סוגים שונים של רוסיניול, נו באמת, אלו הרי דגמים שונים עבור רמות גלישה שונות. יש להציע דגמים מקבילים מחברות שונות (העניין משול למקרה בו סוכן מכוניות יציע ללקוח לקנות מאזדה 2,3,5 או 6 במקום לבחון מאזדה 3 מול 307, פוקוס, גולף וכ"ה).
3. אחרון חביב, כפי שאומרת הכותרת של הודעתי המקורית: לדעתי, אין לרכוש נעל היכן שאי אפשר לבחון אותה על השלג!
דבר שלישי - לגבי הגישה של אדם, מקריאתי ראיתי שיש שתי גישות - האחת שלא ניתן לקנות נעל בלי לבחון אותה על המסלול והשניה, ש-98% מהבעיות נפתרות בחנות. ההבדל בינינו לבין בעלי הדעה הוא, שלהם יש נסיון של התאמת מאות נעליים. אחד התחביבים האמריקאים הגדולים הוא custom fitting - בכל דבר, והשוק לכך גדול מאוד. אני מתעסק בקליעה למטרה, ויש בארה"ב יותר נַשַקים שמבצעים התאמות ושינויים בכלי נשק מאשר יצרנים שמוציאים ציוד, שהארופאים יורים כפי שהוא בלי שינוי.
הי
אני קניתי נעליים בלה פלאן בחופשה השניה
בחרתי מתוך מבחר של 6-7 יצרנים ודגמים
אחרי 3 ימי גלישה החלו כאבים נוראים, הלכתי להתאמה של הנעל עצמה בחנות intersport ובאתי לקחת את הנעליים בבוקר.
התוצאה משרתת אותי עד היום
ההמלצה שלי אם כן ברורה
בענין המחיר יש החזר של המס שמחתימים במכס ביציאה ואז העלויות יורדות משמעותית
בהצלחה, גדי
סמן להדפסה
הוספת תגובה
21. אם לא שמתם לב - צינזרו את צור (וכנראה תכף גם אותי)תגובה ל - 20
03/01/2008 16:21
מיכאל
684 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה
הוספת תגובה
22. אם לא שמתם לב - צינזרו את צור (וכנראה תכף גם אותי)תגובה ל - 21
03/01/2008 16:39
opher
831 הודעות עד כה
אני עוד הספקתי לקרוא אותו הבוקר, ואם לא יצנזרו גם אותי כפי שכבר עשו לא מזמן כשהערתי משהו בנושא חנויות למטייל, אציין שלדעתי הצינזור שלו אכן מראה שיש משהו בתחושותיו.
I want to thank Powder and many others who have contacted me personaly and urged me not to quit the forum and to try to make a difference. I will try my best to be more diplomatic and use more positive language to express my view points.
I hope that the Lametayel will take what MANY of us are saying about the need to have better ski and boot selection and to invest in adquate training of their salespeople and boot fitters.
I would like to share with you the email I wrote to the Lametayel and I hope they (and you) understand that my intentions are for the good of the Lametayel as well as the Israeli skiing public.
Charlie says hi, he arrived last night to Salt Lake City and we are about to hit Park City in few hours. Pictures and much more yet to come
bye for now
Tsur
Hi Ori or Uri and others at the Lametayel,
To me personally it doesn't really matter if I participate in your forum or not. I am who I am and I have always spoken my mind and shard my opinions. This does not mean that I am always right or that I could not be a bit more diplomatic about things at times. However, I do care very much about skiing and I also think that in many areas you guys have done a fantastic job in creating a true Israeli Ski Community that shares information, stories and experiences. Furthermore, I am very grateful for the opportunity that your forum allowed me to meet some very special people and make friendship that will last a life time. Having said that, there are some major problems with the forum. As the level of ski sophistcation, experience and gear demand of the Israeli Ski Community grows (and it has significantly during the three years I have been participating) you guys have not meet this growing need of offering to the Israeli ski public the latest ski gear or service (professional boot fitting). What Yaron as wrote (as the gear expert) to Alex is just plain wrong and putting a customer in the wrong boot just to make a sale could it lead to serious foot injury. This just shows how much there is need for the Lametayel to have greater ski boot selection (not just Rossingol) and Experienced Boot Fitters who can work with the customer (and it is a process of multiple visits and adjustments) and have the correct tools to do the job right. You guys can not expect that a growing Israel ski community who sees what is going on in ski shops across Europe and America to settle for inferior old gear and boot fitting techniques! As a businessman I understand that this is not always easy and that the Israeli consumer can be difficult, but because you sponsor the #1 Israeli Ski Community and because you guys are in the business of selling ski gear you have the responsiblty to provide your customers and forum participant with better gear selection, service and objective information. Not just try to sell what you have left over in stock from years back. Look I have no problems with the Lametayel and I understand that you don't want us to mention your competition, but because of this huge disconnect between what you currently offer and your potential customer demand (for better selections & service) it has become very difficult to "walk the company line" of JUST GO TO THE LAMETAYEL.
Believe me there is nothing more than I would like to do is to tell someone to go to one of your stores and get their gear. However, until you guys make the necessary changes this type of issue will come up again and again (not just by me) and by censoring this type of information you will loose your crediabilty in the Israeli Ski Community. Why don't you send one of your head guys hear to America. I can take him or her to several professional ski store and show them what many of us have been talking about. Yaron was right in one thing you have all the advantages for the Israeli consumer to buy their gear in Israel, in Hebrew and to take their time about it. I don't even think that price will be such an issue for the growing demand of high level gear and service. The benefit of doing the purchase in Israel out ways any extra saving that is done in America and Europe. The Isralei Skiing Public just want to have more options and get experienced objective advise.
Think of this owning a good restaurant, You need to have quality food and an experienced chef who knows what to do with it.
צור צודק,
על מנת לשמור על פורום אמין ורציני, תגובות אנשי למטייל צריכות להיות מקצועיות.
welcome back and have a great year
לפחות באמריקה שנה מצוינת (מבחינת השלג....)
אלכס
נראה שמרוב עצות אפשר להתבלבל ועל כן אספר לך מניסיוני
אני גולש בינוני (השנה פעם רביעית).
לפני שנתיים רכשתי נעליים לאחר שבדקתי בשלוש חנויות בארץ ולהלן
היתרונות (לדעתי):
בכל חנות יש לכל תוצרת מספר דגמים וניתן לבדוק ולהרגיש מה יותר נוח.
אני חזרתי לחנות לאחר הפעם הריאשונה שגלשתי בשלג וביצעו לי התאמה יותר מושלמת באופן מקצועי.
הרכישה בארץ נינוחה, לא בלחץ אפשר לחזור לאחר מספר ימים,ולאחר סבב בחנויות.
ניתן לרכוש ולגלוש לניסיון בסימולטור- (אני קניתי במקום אחר והתאמנתי בסימולטור).
בחלק מהחנויות ניתן לשדרג את הנעל לאחר מספר שנים עם עליית הרמה תוך קבלת זיכוי נאה עבור הנעליים הישנות.
יש בחיפה שלוש חנויות ציוד סקי ולהן מגוון מספיק,ובאזור המרכז עו שתיים לפחות.
בהצלחה