כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עזרה בבחירת נעליים לטיול ארוך 01/01/2008 19:37 לתגובה הבאה
  kush26 לא מחובר kush26  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
אהלן חבר'ה !
אני נוסע לטיול של כ 10 חודשים לדרום אמריקה. אני מתכוון לטרק - לא תכננתי איפה אבל אני יודע שאעשה לא מעט טרקים.
לאחר בדיקה של כמה סוגים, נשארתי עם 2, שנוחים באותה מידה:
Vasque Breeze - שנורא קלה
La Sportiva Nepal - שטיפה יותר כבדה אבל לפי מה שהבנתי עמידה יותר.
בכל אופן, מישהו מכיר את הדגמים האלה? מה עדיף מבין ה 2?
עם איזה נעל מבין ה 2 נח יותר לטייל בתנאים טרופיים במז"א חם (הבנתי שה La Sportiva נעל טובה יותר לתנאים חורפיים)
ועוד שאלה (מצטער על הבורות Smile - ה Breeze נראית לי כהכלאה בין נעל לטרקים לבין נעל ריצה... האם יש אפשרות לעשות איתה גם ריצות (בוא נגיד של כ 5 ק"מ)? מה ההשלכות של שימוש כזה בנעל?

תודה רבה על העזרה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עזרה בבחירת נעליים לטיול ארוך תגובה ל - 1 07/01/2008 15:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  hillabar לא מחובר hillabar  משתמש מתחיל 12 הודעות עד כה
טוב אז ככה, השאלה היא למה אתה רגיל? איך אתה הולך (כמה תמיכה אתה צריך מהנעל)? ואילו טרקים אתה מתכנן לעשות (סוג שטח, משקל על הגב)?
אם אילו נעלי הטרק הראשונות שלך אל תקנה את הנפאל, כי הסוליה שלהם מאוד נוקשה ואם לא יודעים איך ללכת איתם הם יכולים לעשות בעיות ברכיים, גב ובכלל הם ממש לא נעליים נוחות ביחוד באקלים טרופי. מצד שני קשה להתחרות בעמידות שלהם ובתמיכה שלהם כאשר נושאים משקלים כבדים על הגב.
לגבי הvasque - אני מניחה שהתכוונת לגירסה הגבוהה, הם הרבה יותר נוחות וקלות לאקלים טרופי, אך מיועדות למשקלים קלים ולכן אם אתה ידוע כשוחק סוליות או מתכוון לסחוב משקלים כבדים בולם הזעזועים של הנעל יקרוס, ואז חבל על ההשקעה והכסף. לגבי הגירסה הנמוכה - יש בעיה של נקעים. לגבי ריצה - הסולייה שלהן לא מספיק רכה וריצה של 5 ק"מ איתם לאורך זמן שקולה לריצה עם נעליים ללא בולמי זעזועים על אספלט, בקיצור חבל. מומלץ לא לרוץ עם נעליים שאינן מיועדות רק לריצה. היה לvasque דגם בשם velocity, ממש מוצלח עשיתי איתו שנה של ריצות ניווט והייתי מאוד מרוצה.
בקיצור, נעליים הם העדפה אישית שנקבעת על פי הצרכים שלך. אני עושה את רוב הטרקים שלי עם נעליים בדוגמת הבריז הנמוכות או עם סנדלים, גם עם ציוד רב על הגב, מכיוון שאין לי בעיות נקעים ואני מעדיפה נעליים עם סולייה רכה. מצד שני אני לא שוחקת נעליים, ונעל ממוצעת מחזיקה אצלי כ-5 שנים עמוסות.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תיקון קטן תגובה ל - 2 07/01/2008 20:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ירון ה. ירון ה. לא מחובר ירון ה. - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1964 הודעות עד כה
אכן כן,הבריז היא נעל שמתאימה לטיולים קלים יחסית,ולא עם המון משקל על הגב,עדיין, לאדם ממוצע,גם אם יסחוב הרבה על הגב,יהיה מאוד מאוד קשה לגורם לבולם לקרוס.

שוב אומר, זו באמת לא נעל שמיועדת למשקלים כבדים אבל פיילון,שהוא בעצם EVA יצוק לתוך תבנית,הוא חומר שיקח לו הרבה זמן לקרוב,נכון,פחות זמן מפוליאוריטן,אבל עדיין,שזה לא ידאיג אותך,שכן הקריסה (אלא אם כן אתה איש כבד) תקרה רק אחרי די הרבה זמן. יתכן שאחרי שכבר הסוליה תשחק לגמרי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תיקון קטן תגובה ל - 3 11/01/2008 10:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  kush26 לא מחובר kush26  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
תודה על התשובות!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תיקון קטן תגובה ל - 3 02/03/2008 16:27 לתגובה קודמת
  עודד72 לא מחובר עודד72  משתמש בינוני 69 הודעות עד כה
אוי.
אני קניתי בריז של ווסק ב800 שקל במטרה לעשות טרקים בנפאל. האם זה אומר שנדפקתי ? מדובר על breeze gtx xcr (אני שוקל 82 קילו)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:נעליים להרים הגבוהים
להודעה הבאה:הישרדות - גם אתם יכולים!