כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שאלה בקשר לאתרים באוסטריה 05/01/2008 14:32 לתגובה הבאה
  Janitor לא מחובר Janitor  משתמש מתחיל 29 הודעות עד כה
שלום,
הייתי רוצה לדעת אם יש אתרים באוסטריה שהם סקי אין/אאטוט.
הנושא מאוד חשוב לי, ואם אין אז כנראה שאסע לצרפת\איטליה.
תודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. נדמה לי שאין תגובה ל - 1 05/01/2008 23:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1404 הודעות עד כה
העירות באוסטריה מיוחדות באוטנטיות שלהן. קודם היתה עיירה בעמק ואז הכשירו על ההר למעלה משטחי סקי. צריך גונדולה לעלות לאזור הגלישה.
בצרפת לעומת זאת הסדר בכ"ד הפוך: קודם החליטו על מקום שמתאים לגלישה ואז בנו בצמוד אליו עיר "מלאכותית" - מבני בטון שתפקידם לאכלס את הגולשים. למשל לה פלאן נבנתה כך. עירות אלו נמצאות בהר בגובה הגלישה (לרוב מעל 1600 מטר) ויש בהן אפשרויות סקי אין-אאוט.

כיון שפעמים רבות יש יוצאים מן הכלל מענין לשמוע אם משהו מכיר עיירה אוסטרית שיש בה סקי אין-אאוט.

- מ.א.

Save Earth! Reduce, reuse, recycle
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שאלה בקשר לאתרים באוסטריה תגובה ל - 1 06/01/2008 02:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המכור המכור לא מחובר המכור  משתמש פעיל 390 הודעות עד כה
ברוב האתרים עד כמה שאני יודע אין סקי אין\סקי אוט .אבל, אני יודע שחברה אחת ידועה שיווקה דיל לזולדן במלון שנמצא על המסלולים. תנסה ליצור קשר, שמה מתחרז עם ביל. התשובה בגוף השאלה.
אם לא הבנת צור איתי קשר באי-מייל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. בוודאי שיש... תגובה ל - 3 06/01/2008 06:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Jean Baptiste Joseph Fourier לא מחובר Jean Baptiste Joseph Fourier  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
בכל אתר סקי שאני מכיר באוסטריה יש מלונות של סקי אין\אווט.
למשל: בעיירה לאוגנג (מחוברת בסקי לזאלבך) יש את המלון המקסים:
Forsthofalm

לא מומלץ למי שלא יודע להנות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. שאלה בקשר לאתרים באוסטריה תגובה ל - 1 06/01/2008 12:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
צחי ע צחי ע לא מחובר צחי ע  משתמש מתחיל 21 הודעות עד כה
יש בהרבה אתרים מקומות כאלו, אבל רוב המלונות וחיי הלילה הם בעיירות עצמן שאינן סקי אין/אאוט.
בזולדן יש מיני כפר שנקרא Hochsölden והוא נמצא על המסלול שיורד לעיירה זולדן. זה אומר שהמלונות שם הם סקי-אין, אבל הסקי-אאוט מתבטא בזה שיורדים עם המסלול למעלית המרכזית של האתר בתחילת יום הגלישה.
נתקלתי במלונות שנמצאים ממש קרובים לסוף של מסלול היורד לעיירה ואז אפשר לומר שהם סקי-אין. זה יכול להיות שילוב טוב בין מיקום בתוך העיירה לבין הצורך בגלישה עד למלון.
אם אתה משתמש באתר האינטרנט של איזור הסקי כדי לחפש מקומות לינה, אז יש אפשרות של חיפוש לפי פרמטרים (Features), ושם אפשר לסמן סעיפים כמו "right on the ski run", או "trail entrance < 250 m" או "ski lifts distance < 250 m".
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. בזאלבך תגובה ל - 5 06/01/2008 18:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  איה לא מחובר איה  משתמש פעיל 345 הודעות עד כה
שהיתי בזאלבך במלון sonnleiten . הוא הכי מתקרב בהגדרה ל סקי אין/אאוט.
במרחק של כדקת הליכה נמצא אחד המסלולים שדרכו ניתן לגלוש לשאר המרחב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. סליחה על הבורות, אבל תגובה ל - 1 06/01/2008 21:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yonaharel לא מחובר yonaharel  משתמש בינוני 124 הודעות עד כה
מה זה אומר סקי אין/ אאוט?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. שאלה בקשר לאתרים באוסטריה תגובה ל - 1 06/01/2008 21:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Janitor לא מחובר Janitor  משתמש מתחיל 29 הודעות עד כה
תודה לכולם על התגובות.
למי ששאל, סקי אין וסקי אאוט זה בעצם שהמגורים שלך ממוקמים ממש ליד מסלול ללא צורך בגונדולה/נסיעה על מנת להתחיל את יום הגלישה שלך.
עכשיו לנושא- אז ממה שאני מבין אין ממש את הסקי אין-סקי אאוט שיש בצרפת, אבל אם יודעים איפה לחפש אפשר למצוא באוסטריה מגורים כאלו. תקנו אותי אם אני טועה. כמו כן, אם אני מתאכסן במגורים שהם סקי אין-אאוט באוסטריה יהיה לי צורך הנסיעה באוטו כדי להגיע למרכז נכון?

[עודכן ב:06 ינואר 2008 21:49:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. הסבר תגובה ל - 7 06/01/2008 21:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1404 הודעות עד כה
סקי אין אאוט פרושו שמדלת חדר הסקי במלון אתה פשוט נופל על המדרון ומתחיל בגלישה (אאוט) או יורד בגלישה במדרון ישר לתוך חדר הסקי (אין).

לא הולך דקה.
לא קרוב לגונדולה.
לא יורד רק כמה מדרגות.

בלי פשרות: המסלול מחובר ממש למלון.

- מ.א.

Save Earth! Reduce, reuse, recycle
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. גונדולה אאוט סקי אין יש הרבה תגובה ל - 8 06/01/2008 22:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Alon Alon לא מחובר Alon  משתמש פעיל 952 הודעות עד כה
לא נראה לי שמרחק של 10-20 מטר מפתח המלון לגונדולה + אפשרות לסקי אין (או למרחק של עד 50 מטר מהמלון) מעמיס יותר מידי גם על המתפנקים ביותר. כשכתבתי הרבה התכוונתי שבהרבה עיירות יש מלונות כאלה, אבל לא הרבה כאלו בכל עיירה (המחיר שלהם בהתאם).
למרות שיש דוגמאות ספורות לסקי אין-אאוט גם באוסטריה כמו הוכזולדן שהוזכרה כאן, אז כמו שהבנת דוגמאות אלה של שלוחות מהעיירה שמדרון מעליהן ומדרון מתחתיהן מנותקות מהעיירה שהיא חלק נכבד ממה שיש לאוסטריה להציע.

עושים מה שאפשר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. שאלה בקשר לאתרים באוסטריה תגובה ל - 1 06/01/2008 23:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  stav_97 לא מחובר stav_97  משתמש בינוני 66 הודעות עד כה
לא הבנתי את הקשר אם אין אז אסע לאיטליה או צרפת - אחי סע ותהנה.
לכל דבר יש מחיר בצרפת אתה יוצא מהמלון למסלול וגולש חוזר בלילה ואולי מוצא מקום לבלות.
באוסטירה אתה הולך ברגל /נוסע בסקי בס עולה גולש ומהשעה 1600( המהדרים ומהמקדימים ) עד ... אתה יכול לגמוע כמויות אדירות של משקה , לבלות לרקוד ולחזור ברגל שיכור / שתוי , מבושם למלון ובבוקר ללכת ברגל /סקי בס ולקלל את הלילה שעבר ולהבטיח לעצמך שהיום תעשה זאת שוב כי החיים קצרים
עכשיו תבחר ומה שתחליט יהיה טוב והכי חשוב שתהנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. שאלה בקשר לאתרים באוסטריה תגובה ל - 8 07/01/2008 11:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
צחי ע צחי ע לא מחובר צחי ע  משתמש מתחיל 21 הודעות עד כה
באוסטריה, רוב מקומות הבילוי הם בעיירה שנמצאת בעמק. אם אתה בעיירה תוכל מקסימום לגור בתחתית מדרון ואז זה סקי-אין, ולרוב זה גם אומר שהמעלית מאוד קרובה וזה מאוד דומה לסקי-אאוט.
הדבר הזה קיים בעיירות שבהן המדרונות מגיעים ממש לתוך העיירה, ולא בכל האתרים באוסטריה (לדוגמה, במאירהופן זה לא קיים עבור החלק המרכזי של האתר)
מקומות שהם ממש סקי-אין/אאוט נמצאים מחוץ לעיירה ולפעמים גם הגעה אליהם ברכב היא בעייתית אם יורד הרבה שלג.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. קיימים פה ושם סקי אין סקי אאוט תגובה ל - 1 09/01/2008 10:38 לתגובה קודמת
  Eran לא מחובר Eran  משתמש בינוני 67 הודעות עד כה
כמו שכתבו, באוסטריה אכן רוב המלונות הם לא כאלה. אבל ראיתי כמה שכן:
- בסנט אנטון יש 2-3 מלונות על המסלולים. הם גם קרובים למרכז העיירה. הם מול הפאבים Crazy kangaroo ו Mosserwirt.
- בעיירה Oberlech שמעל Lech (שתיהן בסקי פס של סנט אנטון) כמעט כל המלונות הם ממש על המסלולים.
- בעמק ה Ziller, שבו נמצאת מאיירהופן, יש כמה כמה בתי מלון גבוהים (ומבודדים...) שקרובים למסלולים, למשל קרוב לקרחון הינטרטוקס.

אני מתנצל על המידע החסר, לא רשמתי את השמות של אף אחד (יש לי כמה תמונות, אני יכול לנסות לקרוא את השם Smile), אבל הם קיימים Smile.

יש גם הרבה מלונות סמוכים למעליות הראשיות, שזה גם סוג של סקי אין סקי אאוט...
לי, אגב, ממש לא הפריע השהות במלונות שהיו דווקא מרוחקים יחסית מהמעליות והמסלולים. סה"כ מדובר בכמה דקות הליכה/נסיעה בסקי בס בבוקר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת: כדאי לאישגל בפסח?
להודעה הבאה:סקי למתחילים