כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עזרה בחיפוש ציוד לBivouacs למקרי חירום 06/01/2008 14:33 לתגובה הבאה
  hillabar לא מחובר hillabar  משתמש מתחיל 12 הודעות עד כה
שלום,

אני מתכננת טרק בתנאים אלפיניים, ואני צריכה פיתרון להקמה של מחסה במקרי חירום - אני מחפשת משהו כמו אוהל אבל יותר קל (מקסימום קילו אחד עבור מחסה של 3 אנשים), מוכנה להתפשר על נוחות - מיועד רק למקרה חירום. רציתי לדעת פרטים על שרוולי goretex (נתונים, היכן ניתן לרכוש) או אם מישהו שמע על על Blizzard Survival Bag ועל אוהלי החירום של ferrino.

תודה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. התכוונתי לסוגים שונים של tarp תגובה ל - 1 06/01/2008 15:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
והשאלה:
המלצות על חברות ודגמים (מנסיון אישי)?
האם יש משהו כזה בארץ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בקשר לפרינו תגובה ל - 1 07/01/2008 21:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ירון ה. ירון ה. לא מחובר ירון ה. - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1995 הודעות עד כה
אני לא כל כך יודע,אבל אני יודע של O.R יש אפשרות להשיג דברים כאלה (ביוי בגס וכאלה) גם אם אין להם בארץ,הם לפעמים יכולים להשיג מחו"ל.
תגידי לי,אם זה מעניין אותך,ואבדוק איתם.

ירון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עזרה בחיפוש ציוד לBivouacs למקרי חירום תגובה ל - 1 07/01/2008 22:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תומרל תומרל לא מחובר תומרל  משתמש פעיל 150 הודעות עד כה
לא בדיוק מבין למה השימוש שאת מחפשת.

מחסה חרום בסביבה מושלגת הטוב ביותר הוא מערת שלג.

TRAP , זה רק גג, לא ממש יעיל באזור שאין עצים לקשור אליהם ובטח שלא ברוחות חזקות.

לטיפוס הציוד חירום הכי טוב הוא שיהיה לבוש איכותי שיציל אותך במזג אויר קשה, והכי חשוב שיקול דעת לדעת מתי צריך לחזור למעטה ולהקשיב למנוסים ממך על ההר.

בכל מקרה בבפחות מקילו לדעתי רק BIVY יכול לעשות את העבודה והוא לבן אדם אחד בלבד.

אפשר גם ללכת על שק שינה עם ציפוי נגד מים יש כמה וכמה כאלה היום שמתוכננים למערות שלג.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. בקשר לפרינו תגובה ל - 3 08/01/2008 00:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שמעת על חברה בשם golite - האם ניתן להשיג אותם בארץ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. כן,שמעתי תגובה ל - 5 08/01/2008 08:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ירון ה. ירון ה. לא מחובר ירון ה. - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1995 הודעות עד כה
אפילו פגשתי מישהו שהזמין מהם אוהל מחסה (TARP) באיזה 500 דולר.
ולא, לדעתי הם לא קיימים בארץ.

אבל מה באמת את מחפשת,TARP או BIVY? כי הרי מדובר בשני דברים שונים לגמרי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. כן,שמעתי תגובה ל - 6 08/01/2008 08:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום לך,

ראיתי את מה שכתבת בפורום במועדון האליפיני, חבל שפה לא כתבת את אותו המידע.

לטיול שאת מתכננת שהוא טרק בן בקטות, אני לא רואה סיבה לקחת אוהל או משהו דומה.

אם את רוצה משהו לחירום, אז לדעתי קחי אוהל כמו שצריך לאלפים ולא משהו עדין וקל שלא יחזיק 10 דקות ברוח שתפגשי במצב חרום באלפים.

אישית, אני הייתי לוקח ביגוד "חרום" כלומר מערכת לבוש שאטומה לחלוטין למים ורוח ושכבות בידוד.

כלומר, מכנס ומעיל גורטקס טובים. מכנס מיקרו פליס וחולצה, ומעיל פןך או פליס עבה. (אם אין בעיית תקציב יש לTNF בארץ מעילים מפוך 800 שהם מאוד מחמיים ומאוד קלים)

בעניין GOLITE , הם מייצרים יופי של ציוד אבל לא כל כך מתאים למה שאת מחפשת.
את מצד אחד מחפשת ציוד קל מצד שני את לא בדיוק מבינה את המשמעות של ציוד קל, ולרוב ציוד קל הוא פחות עמיד כך חוסכים במקשל.

מכיוון שאני רואה שאת מחפשת בנרות לקנות אוהל חרום אז אני אמליץ לך על האוהל היחיד שאני חושב שהוא קל מספיק להיות חרום, ועמיד מספיק כדי לעמוד בהכל.

הרי מה הטעם שיש לך TRAP זה כמו שמיכה מניילון ברוח חזקה זה פשוט יעוף לך.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. למה אתה מתכוון במערת שלג? תגובה ל - 4 08/01/2008 10:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. הסבר מחודש תגובה ל - 4 08/01/2008 13:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום,
קודם כל, תומר, יש לך אחלה אוהל.

השאלות שלי היו מבולבלות ולכן אני אתחיל מההתחלה:

אני מתכננת טרק באלפים בקיץ, כאשר הכוונה היא לישון בבקתות ולכן כעיקרון אני לא זקוקה כלל לאוהל אלא רק לשק שינה.
למרות זאת, הטרק כולל חציית קצה קרחון קטן, טיפוס טבני (לא בטוחה שזה המינוח הנכון הכוונה היא לטיפוס צוקים קל - מדרגות, אשר דורש אבטוח,בד"כ עצמי, במסלולים מבולטים היטב אשר כוללים לעתים גם סולמות כדי לעקוף את קטעי הטיפוס הקשים יותר) בגובה עד 3800 מטר. ולכן אני זקוקה למחסה חירום למקרה של ערפל/עננות, כי באלפים כמו באלפים ההבדל בין מעונן חלקית עם עננות גבוהה לבין ערפל יכול להיות הבדל של חצי שעה בלבד וזה לא מספיק זמן לחזור לביקתה. כאמור, עם אתה כבר תקוע בערפל/ענן רוב הסיכויים שהגשם או השלג (או שניהם) יגיעו בהמשך.
עד לאחרונה, הפיתרון היחיד למצבים כאלו היה bivy bag, הבעיה היא שאתה תקוע, לעיתים יומיים במשהו בגודל שק שינה וזה די מעיק.
עם התפתחות הטכנולוגיה, קימיים היום אוהלי 3-עונות קלים (עד 1.5 ק"ג לשני אנשים), אשר חלקם, כדי לחסוך במשקל, ללא ריצפה או בעלי ריצפה חלקית בלבד (ולכן עדיין שייכים לקטוגריית ה-trap) כמו למשל ה-nighthaven של OR. מצד אחד, לאחר שישנתי באוהל על שלג (אמנם במינוס 30 מעלות) והיה לי קריר, אוהל עם רצפה חלקית או ללא רצפה נראה לי בעייתי גם עם מזרן thermo-rest. מצד שני, קיץ באלפים אמור להיות חמים ויכול להיות שבמחסה כזה לא ישנים בנוחות, אבל עוברים את הסופה בשלום.
ולכן אני שואלת, האם למישהו יש נסיון אישי, והוא יכול לעזור לי בהתלבטות?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. כמה אתרים שיעזרו לך תגובה ל - 8 08/01/2008 18:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. היכן בדיוק ישנת באוהל במינוס 30 מע'? תגובה ל - 9 09/01/2008 02:33 לתגובה קודמת
  s k לא מחובר s k  משתמש בינוני 133 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן

"שמרו את הטבע קרוב ללבכם...ומפעם לפעם טפסו על הר או בלו שבוע ביער. רחצו ונקו נפשכם." ג'ון מיור 1890
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:בנזיניה או כהליה?
להודעה הבאה:מיסים בהזמנת ציוד?