כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עדכון תחזית מז"א - שבוע חורפי אך לא קר 11/01/2008 20:23 לתגובה הבאה
  opher לא מחובר opher  משתמש פעיל 831 הודעות עד כה
השבוע הקרוב אמור להיות טיפוסי לינואר עם שתי מערכות שלג, אם כי הטמפרטורות ממשיכות להיות גבוהות מהמקובל בעונה ויתבטאו בגשמים בגובה נמוך. רום הקפאון יעלה בחלק מהימים מעל 2000 מטר, ולמעשה בימים הקרובים ישראל תהיה קרה יותר מהמצב בגבהים מקבילים במרכז אירופה (בגליל קר יותר ממאירהופן או שפינדל)!
המערכת הראשונה נכנסה היום ותגיע לשיאה מחר בערב ובלילה. המרוויחים הגדולים יהיו הדולומיטים שבחלקם הגבוה צפויה תוספת שלג של חצי מטר ויותר, וכמויות יפות ירדו גם לאורך הגבול האיטלקי צרפתי. באנדורה, צרפת, שוויץ ואזור אמאדה וארלברג באוסטריה ניתן לצפות לכ-20 ס"מ חדשים בממוצע (פוטנציאל טוב יותר בדרום אמאדה שיזכה ל"רוח גבית" מהדולומיטים). יוזכר שוב שבחלק מהזמן בגבהים נמוכים יותר ירד גם גשם ובכל מקרה מומלץ לנוהגים מחר לכיוון האתרים מורונה וג'נבה להיות ערניים למזג האוויר.
בהמשך דרכה מערבה תעבור המערכת גם בבולגריה וביום שני-שלישי יתכנו שם מעט שלגים.
מיום ראשון צפויה רגיעה, ובסה"כ ימים ראשון ושני יהיו כנראה ימים רגועים יחסית עם הרבה לבן חדש בעיניים ברוב האלפים. ביום שלישי תתחיל להכנס מערכת חדשה ולא ארוכה שתתבטא בעיקר בלילה שבין שלישי לרביעי ויום רביעי. גם הפעם יזכו הדולומיטים למנה נדיבה, עם תוספת שלג בכל רחבי האלפים, והפעם גם בחלקים המרכזיים של אוסטריה (סקיוולט, קיצביהל, זאלבאך וכד') שבמערכת של סוף השבוע הקרוב ישארו זנוחים למדי. גם במערכת זו יגרמו הטמפרטורות לאופציה לגשם בגבהים נמוכים. מיום חמישי תחילת השתפרות כשלקראת סוף השבוע תכנס כנראה רמה מכיוון צפון אפריקה שתגרום למז"א בהיר ולמרבה הצער גם עליה בטמפרטורות.
הנפגעת העיקרית השבוע היא צ'כיה שנראה כרגע כי לא תזכה כמעט לשלג חדש, ובצירוף עם טמפרטורות לא נמוכות תמשיך כנראה את המצב של מחסור בשלג בו היא שרויה כבר זמן לא קצר. נקווה לשיפור מהיר במקום בהקדם.
לסיכום בשתי מילים - זהו השבוע של הדולומיטים שצפויים לעבור מהפך משמעותי. מעבר לכך צפוי כיסוי שלג חדש בכל רחבי האלפים, בדגש על החלקים הגבוהים יותר. ימי המפתח - שבת (מחר) ויום רביעי.
אז שיהיה שבוע טוב ומהנה לכל הנוסעים מחר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. icon14.gif  יפה עופר, דווח מפורט ואל תשכח... תגובה ל - 1 12/01/2008 10:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
... מהיום אני בוחן כל מילה שלך. אהבתי מה אמרת כי לקראת סופ"ש הבא אתה רואה רמה חמה מאפריקה.

באתר גבוה כמו הצילר, הבת שלי צריכה חום ולא קור (בד"כ נשים סובלות מוקר יותר מגברים) אז מתאים לי, ובכל מקרה, מעל 1500 מ' השלג החדש ישמר במצב סביר.

עדיין רחוק אבל אני מעדיף לראות את זה מאשר מערכת עמוסת שלגים שלא תאפשר לנו לנסוע בביטחה ממינכן ו/או תקבל את פנינו ביום א' עם קור ושלג.

תמשיך ככה... והמון תודה. כולנו מתים על הדווחים שלך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עופר תודה תגובה ל - 2 12/01/2008 16:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2105 הודעות עד כה
בשבוע הבא אבחן את כישוריך הגיאוגרפים בסנט אנטון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. פירטי הטיסה שלך? תגובה ל - 3 12/01/2008 18:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
איתן, מתי אתה טס ועם איזה חברה.
אני יוצא ב-19 עם TUI. נטוס ביחד?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. פירטי הטיסה שלך? תגובה ל - 4 12/01/2008 20:44 לתגובה קודמת
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2105 הודעות עד כה
לא נסתייע בידנו אדוארדו. אנו טסים ב-15 עם אל על לציריך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:לדודי חיימוב - נסיעה טובה
להודעה הבאה:גלישת קיץ