|
|
|
| 4. היה יותר ספציפי ותקבל אחלה עצות. תגובה ל - 3 |
16/01/2008 13:53   |
| |
opher |
831 הודעות עד כה |
|
|
|
אין לי המלצה ספציפית על מלון במילנו, אבל למיטב ידיעתי אין שם מציאות גדולות. מאחר שבמרכז קשה מאד עם חניה ואני מניח שתהיה עם רכב, המלצתי היא לחפש מקומות קרובים יותר לכבישים החיצוניים ליד תחנת רכבת תחתית, וכך ניתן יהיה להגיע בקלות ומהירות למרכז. בסה"כ אני חושב שעם משפחה מילנו היא לא מלהיבה במיוחד, ופרט לאיזור הדואומו שהוא מרשים הרי אם אתם לא חובבי אמנות, כדורגל (אם אתם נופלים על משחק מעניין בשבת בסאן-סירו) או קניות ניתן לותר על מילנו.
מבחינת מלון בדרך חזרה, כדאי לזכור ששדה התעופה במלפנסה די רחוק מהעיר ועדיף לישון לידו ב-Gallarate.
מבחינת מקומות בדרך לדולומיטים הייתי ממליץ, לפי סדר ההתרחקות ממילנו על:
א. סירמיונה - על חצי אי בחלקו הדרומי של אגם גארדה. בקיץ המקום הומה בתיירים, ובחורף לא תהיה לכם שום בעיה למצוא שם מלון. עיירה מאד ציורית ומוקפת באגם, אם כי כדאי לקחת בחשבון שהיא תהיה די מתה בעונה זו.
ב. ורונה - עיר מרכזית אך בעלת מרכז קומפקטי ויפה. גם בחורף המלונות בה עשויים להיות קצת יקרים, אך בטח לא כמו בקיץ. אם אתם מחפשים יותר אווירה של עיר זה זה לדעתי המקום הטוב ביותר ללון בו לאורך הדרך.
ג. טרנטו - עיר הררית עם מרכז יפה מימי הביניים, ואולי המקום האחרון עם אווירה איטלקית בדרך צפונה. בדרך כלל חולפים על פניה בדרך צפונה, אך אני חושב שאפשר בהחלט ליהנות מביקור קצר ולינת לילה בה. מרחק הנסיעה לדולומיטים כבר לא גדול ממנה.
ד. בולצאנו - כבר ממש ליד הדולומיטים ומאפשרת הגעה על הבוקר לקראת יום גלישה. העיר כבר בעלת אווירה גרמנית.
|
|
|
|
|
|
| 7. היה יותר ספציפי ותקבל אחלה עצות. תגובה ל - 5 |
20/01/2008 22:09   |
| |
opher |
831 הודעות עד כה |
|
|
|
לגבי מילנו, אם אתה מעוניין בביקור קצר הכי מומלץ לדעתי זה להגיע לקתדרלת ה-Duomo שהיא ללא ספק האטרקציה המרכזית של העיר. אם מזג האוויר יפה ולא קר מדי מומלץ גם לעלות על הגג לסיור מיוחד בין הפסלים ותצפית. מאחורי הקתדרלה יש מדרחוב מרשים ולא ארוך. בקרבת מקום נמצאת האופרה לה-סקאלה (ניתן לסייר בפנים בימים מסוימים, אם מעניין אתכם), ןלחובבי האופנה האיזור של רחוב מונטה נפוליאונה הסמוך מצפון מומלץ אם כי לעיניים בלבד. ניתן בהחלט להעביר כמה שעות באיזור ולטעום ממילנו. מאחר שיש בעיה לא קטנה של חניה באיזור המרכז, הרי אם לא תסתדרו ניתן פשוט לחפש תחנת מטרו כלשהי ולחנות לידה - כל 3 הקוים של העיר מגיעים ל-Duomo.
לינה בדרך - ורונה היא יחסית הכי תוססת (אם כי גם שם אין מה לצפות ליותר מדי בחורף). כדאי להסתובב קצת במרכז העיר ולראות את המרפסת של יוליה, הארנה הרומאית (שבה יש מופעים בקיץ), השוק והמגדל העתיק שלצידו. מבחינת זמני נסיעה לסלבה ורונה היא במרחק של כשעתיים וחצי, טרנטו כשעה וחצי ובולצנו כ-45 דקות.
Gallarate היא סתם עיירה ישנונית בקרבת שדה התעופה, ובשל מיקומה יש בה כמה מלונות סטנדרטיים מאד לטובת הטסים. אם החלטתם בכל זאת ללון במילנו מומלץ להחזיר את הרכב ולישון באחד מהמלונות הרבים שליד תחנת הרכבת המרכזית (Stazione centrale), ובבוקר לנסוע באוטובוס מיוחד שיוצא בתדירות גבוהה לשדה התעופה (למיטב זכרוני כל 15-20 דקות, 45 דקות נסיעה, 5-5.5 יורו לאדם).
אם יש שאלות נוספות אנא שלח. דרך אגב, איתן נמצא בימים אלה בסנט אנטון, ואני מניח שכשיחזור יוכל להוסיף.
|
|
|
|
| 8. הי חשין תגובה ל - 6 |
21/01/2008 15:22   |
 |
איתן סלווה |
2096 הודעות עד כה |
|
|
מסכים לחלוטין עם עופר. אינני רואה כל סיבה להכנס למילנו.מילנו הינה עיר גדולה סואנת ומשעממת. הכניסה למרכז העיר עם רכב מסורבלת ובעיתית. אם בכל זאת תחליט על מילנו עופר ציין את האתרים המרכזיים.
מציע לך ללון בורונה.ורונה קומפקטית מקסימה ומהנה יותר ממילנו.
מלון סנט לוקה http://www.gardalake.it/hotelsanluca/ נמצא במרכז. אתה מגיע בקלות יחסית מחנה בחניית המלון(30 אירו ללילה) ויוצא לשיטוט רגלי בורונה. הכל קרוב. אם תחליט אמליץ לך על מסעדה טובה וחנות נעליים שאשתך תיפול מהמחירים(זול).זמן הנסיעה ממלפנזה לורונה כשעתיים ומורונה לסלבה כשעתיים וחצי.
בדרך חזרה אם אתה יוצא מסלוה בבוקר הייתי לן בברגמו. זמן הנסיעה מברגמו למלפנזה כשעה (בהנחה שאתה חוזר בשבת או ראשון שאז אין פקקים)ויש לך עוד כחתי יום לשוטט בעיר נחמדה. אם אכן תחליט ללון בברגמו אתן לך המלצה למלון מרכזי ומסעדה מצויינת ולא יקרה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|