כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עדכון תחזית מז"א - שבוע תזזיתי 15/01/2008 09:31 לתגובה הבאה
  opher לא מחובר opher  משתמש פעיל 831 הודעות עד כה
סוף השבוע האחרון שיפר מאד את המראה של רוב האלפים, כשבאיטליה (במיוחד בדולומיטים) וצרפת נוספו גם כמה עשרות ס"מ של שלג. המערכת של סוף השבוע נמצאת בתנועה מזרחה, כשהלילה היא תוריד שלגים בבולגריה שבה כבר עתה יש כיסוי יפה מאד של שלג.
ללא שינוי מהתחזית הקודמת, מערכת חדשה צפויה להכנס ממערב החל מהיום, כששיאה יהיה הלילה ומחר והיא תוריד שלגים חדשים. גם הפעם המרוויחים העיקריים יהיו הדולומיטים, אך גם צרפת תזכה לכמויות מכובדות וכמויות נמוכות יותר ירדו באוסטריה ושוויץ. סה"כ בסיכום המערכת של שבת שהיתה וזו של מחר צפויים לפחות חלק מהדולומיטים וצרפת לקבל כמטר שלג חדש.
לקראת סוף השבוע צפויות לנו שתי תופעות מקבילות - מצד אחד כניסת רמה מכיוון מרוקו-ספרד, ומצד שני כניסת שקע מכיוון צפון מערב. הרמה הדרומית תעלה את הטמפרטורות בצורה משמעותית, כשהדבר יורגש בעיקר באיזורים הדרומיים יותר - אנדורה ואיטליה. העליה בטמפרטורות תורגש גם באוסטריה, שבה המשקעים יתבטאו כגשם עד גובה לא קטן ושלג רק בפסגות הגבוהות מאד. למרבה המזל גל המשקעים לא יגיע לאיטליה החמה וגם לא יהיה ארוך. למגיעים בשבת למינכן נראה כרגע כי באיזור שלה יהיה מרכז הגשמים, ויתכן שהפקקים יהיו בהתאם. נקודה נוספת שכדאי לזכור היא שטמפרטורות גבוהות בגובה אחרי שלגים טריים הן מתכון למפולות שלגים - כדאי לשים לב לאזהרות באתרים ולאנשי האוף-פיסט להתיעץ במקום לפני שהם יוצאים לדרכם בסוף השבוע הקרוב ותחילת השבוע הבא.
נראה כרגע, אם כי זה עדיין קצת רחוק, שבאמצע השבוע הבא תתחיל התקררות עם כניסת אוויר מכיוון סקנדינביה ורוסיה, אך כרגע כנראה ללא משקעים. בכל מקרה, לנוסעים בשבוע הבא הרגישים לטמפרטורות כמו אדווארדו (סליחה, הבת שלו..) כדאי להתכונן למז"א הפכפך מבחינת לבוש - יתכנו ימים חמים ואח"כ ימים קרים מאד. לקראת סוף השבוע אני מקווה שהמודלים יתיצבו וניתן יהיה לתת תחזית מסודרת ביום שישי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. תודה. אני טס בשבת. טוב לדעת תגובה ל - 1 15/01/2008 10:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכאל מיכאל לא מחובר מיכאל  משתמש פעיל 684 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עדכון תחזית מז"א - שבוע תזזיתי תגובה ל - 1 15/01/2008 14:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  dudG לא מחובר dudG  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
תודה על הדיווח המפורט.
אם תוכל בבקשה - פירוט ספציפי לגבי אוסטריה - בעיקר האזורים הנמוכים יותר ואתרים בקרבת זלצבורג כגון פלכאו, צל-אם-סי וכו'.
בדקתי במספר אתרי אינטרנט וכל אחד טוען משהו אחר.
אנחנו יוצאים ביום חמישי ה - 17.01 ואמורים לגלוש בשבת עד שלישי.
תודה

דודי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עדכון תחזית מז"א - שבוע תזזיתי תגובה ל - 1 15/01/2008 15:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דוב שלג דוב שלג לא מחובר דוב שלג  משתמש מתחיל 46 הודעות עד כה
עופר תודה רבה על הדיווחים אתה תותח על

רציתי לדעת אם יש מצב שאתה ממקד אותי אני טס בעזרת ה' [ואל-על] ביום חמישי לואל-טורנס.

תספר לי חדשות טובות...

תודה תודה ושוב תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עופר, תודה ואני רוצה תחזית מעודכנת בשישי... תגובה ל - 1 15/01/2008 16:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
ידעתי שאפשר לבנות עליך: טמפרטורות לא קרות בהתחלה, קור ללא משקעים בהמשך שישמרו את תנאי השלג בגבהים מעל 2000 מטר (זה מה שאני צריך בצילר).

הערה לגבי פקקים ומשקעים בשבת, מטריד אך ב-23:00 כשנצא מהשדה, הפקקים לא יהו חמורים, ואם הטמפ לא קרה, לא יהיה קרח על הכביש.

עשית כמיטב יכולתך ואני מודה לך על המתנה הזו. אני ממתין לתחזית מדוייקת יותר וגם לתחזית ארוכה יותר אל תוך השבוע הבא.

כמו שרינה אומרת: אם לא היית קיים היינו צריכים להמציא אותך.
אגב: סיפרתי לאשתי עליך: שגם בתחזיות הכי מפורטות באתרי סקי, לא מקבלים תחזית מיושמת לסקי כמו שאתה נותן: פקקים, קרח על הכביש, "לאלה שנוחתים במינכן בשבת", סכנת מפולת וכו'.

אתה אחד מאיתנו, וכולנו מודים לך על העזרה הרבה.
צריך לדבר עם רק לבן ופאדר, ולתת לך תואר: "נשיא הפורום לצמיתות בעינייני מ"א".

תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. עדכון תחזית מז"א - שבוע תזזיתי תגובה ל - 3 15/01/2008 21:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא לחינם יש חוסר הסכמה מסוים בין אתרי חיזוי, בהתחשב בכך שכאמור בסוף השבוע יש שתי מערכות מקבילות (רמה מדרום מערב ושקע מצפון) שנפגשים באלפים, וקיימת בעייתיות בהגדרת איזור המפגש המדויק. ככל שנתקרב למועד יהיה יותר קל לחזות, ומחר בבוקר אתעדכן שוב במודלים ואנסה לתת תחזית קצת יותר מדויקת לגבי איזור אמאדה לפני שאתה מסיים אריזות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. עדכון תחזית מז"א - שבוע תזזיתי תגובה ל - 4 15/01/2008 21:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מחר אצרף גם התיחסות לצרפת במקביל לאוסטריה, לטובת המבקשים שטסים ביום חמישי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. עופר, תודה ואני רוצה תחזית מעודכנת בשישי... תגובה ל - 5 15/01/2008 21:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אדווארדו, אתה ממש גורם לי להסמיק.
בכל מקרה, עד יום שישי אני מקווה שהמודלים יתייצבו, ואוכל לתת תחזית מפורטת לגבי השבוע (כולל כמובן לנוחתים במינכן בלילה עם האפאג ללויד שלא יכולים לראות מהחלון מה מצב התנועה במהלך תהליך הנחיתה....).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אני בואל דיזר - השמים בהירים תגובה ל - 1 15/01/2008 23:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ססקי לא מחובר ססקי  משתמש מתחיל 49 הודעות עד כה
עופר , אני ברגע זה יושב בלובי של המלון בואל דיזר. כל התחזיות שהיו להיום הראו שלג אחה"צ ומעונן מאוד.. ולעומת זאת ולשמחתינו המרובה מה שהיה היום זה יום שמש מדהים ללא ענן אחד בשמיים עם תנאי גלישה מהמשובחים ביותר עם טפמפרטורות נמוכות -10 .... כמו כן כל האתרים וגם אתה טוען לירידת שלג מהותי הלילה ואני חייב לציין שעד רגע זה אין שינוי במזג האויר. לא נראה בכלל שהולך לרדת משהו בקרוב. אז האם אני צריך להסיק מכך שגם מחר יהיה פה יום שמש מדהים?? או שזה עשוי להשתנות בהתאם לתחזית?

נ.ב לכל מי שמתכוון להגיע לכאן... חבל על הזמן האתר מדהים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. עופר, אתה יוצא לגלוש השנה? תגובה ל - 8 16/01/2008 09:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כי אחרת:
מצד אחד, אני מרגיש קצת רגשי אשמה שאני נוסע לגלוש ואתה נשאר בארץ עם הדיווחים
מצד שני, מבחינתך, זה בערך כמו לדבר כל הזמן על סקס ולא לעשות Laughing
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. ל-dudG תגובה ל - 3 16/01/2008 13:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לפי מה שנראה עכשיו ימים שבת-שלישי באוסטריה באיזורים שאתה מדבר עליהם צפויים להיות חמים. רום התקרחות בסביבות 2500-3000 מטר, כך שבפועל הטמפרטורה בכל האתרים תהיה מעל האפס. למרבה המזל גם הלילות לא יהיו קרים, כך שגם אם לא תוכל להתחמק משלג רטוב לפחות הנושא של קרח בבוקר יהיה פחות בעייתי. השמיים יהיו בד"כ בהירים ולא צפויים כמעט משקעים בתקופה זו. מיום שני בלילה ויום שלישי צפויה כרגע ירידה בטמפרטורות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. icon7.gif  אל תדאג לממזר... על הדולומיטים שמעת? תגובה ל - 10 16/01/2008 13:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
פניו לשם עם קבוצה גדולה של נהנתנים ולא הזמין אותנו.
אתה לא בא למפגשי הפורום אז אתה לא מעודכן.

מה שאני למד מההודעה ששלחת לו, זה שאתה עושה הרבה סקס...

(לא מסתדר לי עם התדמית של עורכי דין....) Laughing
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. לדב השלג תגובה ל - 4 16/01/2008 13:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מחר צפוי להיות עדיין קר, כולל אפשרות לשלג קל מחר בלילה. החל מיום שישי המגמה היא התחממות עד אמצע השבוע הבא. בגבהים של ואל תורנס המשמעות היא טמפרטורות בסביבות האפס וקצת מעל, ובקרחון למעלה אולי קצת מתחת לאפס. מעבר לכך לפחות עד אמצע השבוע אין כרגע צפי למשקעים, וכנראה גם לא יותר מדי עננות. מיום שלישי הבא צפויה התקררות, אם כי עדיין בהיר, אך זה עדיין קצת רחוק מכדי לדעת בדיוק.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. אני עושה המון!!!!! תגובה ל - 12 16/01/2008 13:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סידורים
קניות
ספונג'ה

אני גם נוסע ואפילו מדבר על זה

[עודכן ב:16 ינואר 2008 13:32:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. אל תדאג לממזר... על הדולומיטים שמעת? תגובה ל - 12 16/01/2008 13:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
החבורה יוצאת במרץ והיא דווקא לא מאד גדולה, ואפילו אולי יהיה מקום נוסף, אבל נהנתנים זה בהחלט....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. אני בואל דיזר - השמים בהירים תגובה ל - 9 16/01/2008 13:37 לתגובה קודמת
השלג באמת איחר והתחיל רק בשעת לילה מאוחרת, וגם הכמויות לא אדירות, אבל ממה שאני רואה עכשיו במצלמות מואל ד'איזר השמיים ממש לא בהירים ויש גם לבן חדש מסביב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מחפשים שותף/שותפה
להודעה הבאה:כמה זמן צריך בשביל להתמקצע בסקי או סנו בורד