|
| 2. שאלות כלליות לתכנון טיול תגובה ל - 1 |
22/01/2008 10:11   |
 |
גיל - צוות למטייל ברשת |
4891 הודעות עד כה |
|
|
היי 
במפגש הפורום האחרון התווכחנו לא מעט על השאלות שלך, אז אני אומר את דעתי, והשאר יוכלו לתת את שלהם
בוא נתחיל ממתמטיקה: אנחנו מדברים על כ-5000$ לאדם. נוריד מזה טיסה אנחנו נשארים עם כ-3800. זה קצת שרירותי, אבל הייתי אומר שזה צריך להספיק לטיול של כ-3 חודשים.
בפרק זמן כזה אתה יכול לבחור - להיות רק באיזור הדרום, או לשלב גם את המזרח. הדרום יכלול את דרא"פ, נמיביה ואולי בוטסוואנה זמביה וזימבאבוואה, והמזרח יוסיף לעיניין גם את טנזניה, קניה, אוגנדה ואפילו אתיופיה. כלומר יש המון אפשרויות. אני הייתי מציע להקדיש חודש לדרום אפריקה, שבועיים לנמיביה - ואת שני אלה כדאי מאד לעשות ברכב (ואז בהחלט מומלץ להוסיף שותפים). אחרי שמחזירים את הרכב שוב בדרא"פ, אפשר לנסוע באוטובוס למפלי ויקטוריה, בהם כדאי לבלות מס' ימים, ואולי לשלב טיול של כמה ימים באחת משלושת המדינות שהזכרתי (זימ', זמב', או בוטס'). כעת נשאר קצת יותר מחודש - אפשר לשלב בו את טנזניה ואוגנדה.
חברים, מה אתם אומרים?
|
|
|
|
| 3. שאלות כלליות לתכנון טיול תגובה ל - 2 |
24/01/2008 14:39   |
|
|
לגבי זמן הטיול אפשר להשאר גם תקופה ארוכה יותר, 4 חודשים אם מטיילים בזול, אך לא כדאי כי יש פעילויות אתגריות שמאוד מומלצות. לכן 3 חודשים זה זמן אופטימלי. באמת הטיול המומלץ הוא אם רכב שכור באפריקה הדרומית שלושה שבועות עד חודש דרום אפריקה, שבועיים שלוש נמיביה, אפשר לנסוע עד מפלי ויקטוריה ולחזור דרך בוצואנה. זה סיבוב גדול, אך נראה שחייבים להחזיר את הרכב לדרום אפריקה.
ואז נשאר חודש-חודש וחצי למזרח אפריקה. היה מומלץ לטוס לטנזניה, לטייל בה, אולי בזנזיבר ולפי המצב והכסף בקניה ו/או אוגנדה.
אם מחפשים טרקים הטובים ביותר הם בדרום אפריקה ואתיופיה. ההרים היפים ביותר הם הר קניה וקילימנגרו בטנזניה. הכל תלוי מה רוצים לראות ומה מחפשים. הדרום מפותח יותר המזרח פראי יותר ויש בו יותר חיות.
|
|
|
|
| 4. שאלות כלליות לתכנון טיול תגובה ל - 3 |
24/01/2008 16:53   |
|
|
זה עניין נורא אישי. לי היה מתאים למשל לחשאר באיזור אחד - או הדרום (דראפ, נמיביה, זמביה) או המזרח. אבל זה כבר לשיקולכם ולקצבכם.
בנוגע לטיפ הקודם - אין צורך לעשות מסלול סיבובי כי היתן לחצות את דראפ ברכב ואז לשכור רכב אחר מנמיביה. אחרי שנמאס מנמיהיב אפשר להתקדם ממנה בתחבורה ציבורית. כמו כן אין צורך לטוס לטנזניה כי אפשר לקחת את הרכבת מזמביה לטנזניה שהיא זולה ודי נוחה. אני לא הייתי נותנת לדראפ פחות מחודש וחצי.
|
|
|
|
|
| 6. שאלות כלליות לתכנון טיול תגובה ל - 4 |
25/01/2008 14:02  |
|
|
קודם כל גילי צודקת, אפשר להשכיר רכב לאזורים. בדרום אפריקה מיוהנסבורג עד קיפטאון ולטייל כמה שרוצים. אחר כך יש אוטובוס של Intercap עד וינטוק ושם לקחת רכב אחר לסיבוב בנמיביה, אפשר קודם דרום אחר כך צפון ואז להחזיר אותו בעיר לדוגמה טוסמב ולהמשיך עם האוטובוס למפלי ויקטוריה בזימבבואה. משם הטיול הוא כבר בתחבורה ציבורית.
לפי בדיקה שלי אפשר לחצות את אפריקה עם אוטובוסים בכשבוע, מקיפטאון בדרום אפריקה דרך וינטוק בנמיביה עד מפלי ויקטוריה בזימבבואה/זמנביה עם Intercap אחר כך להמשיך באוטובוס מקומי ללוסקה בזמביה ואם Scandinavian דרך דר אס סלם בטנזניה עד ניירובי בקניה.
נסיה כזאת תעלה כ- 250$ ועוד 270$ ויזות שחלקם צריך לארגן מראש. בכל מקרה לא מומלץ לעשות נסיה כזאת רצופה.
בגדול אפריקה הדרומית הטבע יפה, יש הרבה פעילויות אתגריות, מסודרת יותר ויקרה יותר. במזרח אפריקה יש יותר חיות, אוכלוסיה מענינת, הרים לטפס עליהם, חופי ים להרגע ויותר זול.
מומלץ לתכנן את הטיול לפי הענין ולהשאר יותר איפה שמענין אותכם.
|
|
|
|