כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שאלות כלליות לתכנון טיול 21/01/2008 14:06 לתגובה הבאה
  matan h לא מחובר matan h  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
שלום, אנחנו זוג חברים שמתכננים טיול שחרור באפריקה, ומתכננים לצאת בספטמבר. התקציב שלנו הא בסביבות ה20,000 שקלים לכל אחד. הטיול אמור להתחיל ביוהנסבורג, והכוונה לעשות אותו זול, ארוך וממצא ככל האפשר. אשמח לקבל מידע שיאפשר לנו לתכנן את הטיול בצורה טובה, ויש לי כמה שאלות ספציפיות:
א. לכמה זמן יספיק הכסף הזה?
ב. באיזה מדינות חוץ מדרום אפריקה כדאי לבקר? ועל איזה כדאי לוותר?
ג. האם כדאי למצוא שותפים נוספים לטיול, בעיקר מבחינת ביטחון והוזלת עלויות.
ד. לגבי תחבורה: יש אוטובוסים\רכבות שמגיעים למקומות תיירות? האם שווה לשכור רכב?
ה. על איזה מקומות אסור לותר? ואיפה הטרקים הטובים ביותר?
אשמח לכל מידע שיעזור לנו לתכנן ולהיסגר על טיול, תודה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שאלות כלליות לתכנון טיול תגובה ל - 1 22/01/2008 10:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גיל גיל לא מחובר גיל - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 4898 הודעות עד כה
היי Smile
במפגש הפורום האחרון התווכחנו לא מעט על השאלות שלך, אז אני אומר את דעתי, והשאר יוכלו לתת את שלהם Rolling Eyes
בוא נתחיל ממתמטיקה: אנחנו מדברים על כ-5000$ לאדם. נוריד מזה טיסה אנחנו נשארים עם כ-3800. זה קצת שרירותי, אבל הייתי אומר שזה צריך להספיק לטיול של כ-3 חודשים.

בפרק זמן כזה אתה יכול לבחור - להיות רק באיזור הדרום, או לשלב גם את המזרח. הדרום יכלול את דרא"פ, נמיביה ואולי בוטסוואנה זמביה וזימבאבוואה, והמזרח יוסיף לעיניין גם את טנזניה, קניה, אוגנדה ואפילו אתיופיה. כלומר יש המון אפשרויות. אני הייתי מציע להקדיש חודש לדרום אפריקה, שבועיים לנמיביה - ואת שני אלה כדאי מאד לעשות ברכב (ואז בהחלט מומלץ להוסיף שותפים). אחרי שמחזירים את הרכב שוב בדרא"פ, אפשר לנסוע באוטובוס למפלי ויקטוריה, בהם כדאי לבלות מס' ימים, ואולי לשלב טיול של כמה ימים באחת משלושת המדינות שהזכרתי (זימ', זמב', או בוטס'). כעת נשאר קצת יותר מחודש - אפשר לשלב בו את טנזניה ואוגנדה.

חברים, מה אתם אומרים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שאלות כלליות לתכנון טיול תגובה ל - 2 24/01/2008 14:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eugeng eugeng לא מחובר eugeng  משתמש בינוני 57 הודעות עד כה
לגבי זמן הטיול אפשר להשאר גם תקופה ארוכה יותר, 4 חודשים אם מטיילים בזול, אך לא כדאי כי יש פעילויות אתגריות שמאוד מומלצות. לכן 3 חודשים זה זמן אופטימלי. באמת הטיול המומלץ הוא אם רכב שכור באפריקה הדרומית שלושה שבועות עד חודש דרום אפריקה, שבועיים שלוש נמיביה, אפשר לנסוע עד מפלי ויקטוריה ולחזור דרך בוצואנה. זה סיבוב גדול, אך נראה שחייבים להחזיר את הרכב לדרום אפריקה.
ואז נשאר חודש-חודש וחצי למזרח אפריקה. היה מומלץ לטוס לטנזניה, לטייל בה, אולי בזנזיבר ולפי המצב והכסף בקניה ו/או אוגנדה.
אם מחפשים טרקים הטובים ביותר הם בדרום אפריקה ואתיופיה. ההרים היפים ביותר הם הר קניה וקילימנגרו בטנזניה. הכל תלוי מה רוצים לראות ומה מחפשים. הדרום מפותח יותר המזרח פראי יותר ויש בו יותר חיות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. שאלות כלליות לתכנון טיול תגובה ל - 3 24/01/2008 16:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Gili Gili לא מחובר Gili  משתמש פעיל 219 הודעות עד כה
זה עניין נורא אישי. לי היה מתאים למשל לחשאר באיזור אחד - או הדרום (דראפ, נמיביה, זמביה) או המזרח. אבל זה כבר לשיקולכם ולקצבכם.
בנוגע לטיפ הקודם - אין צורך לעשות מסלול סיבובי כי היתן לחצות את דראפ ברכב ואז לשכור רכב אחר מנמיביה. אחרי שנמאס מנמיהיב אפשר להתקדם ממנה בתחבורה ציבורית. כמו כן אין צורך לטוס לטנזניה כי אפשר לקחת את הרכבת מזמביה לטנזניה שהיא זולה ודי נוחה. אני לא הייתי נותנת לדראפ פחות מחודש וחצי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. שאלות כלליות לתכנון טיול תגובה ל - 4 24/01/2008 17:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  hagarph לא מחובר hagarph  משתמש מתחיל 46 הודעות עד כה
טיפ קטן לגבי הרכב- יש חברות (כולל כמה מהגדולות, אני חושבת ש-HERTZ עושים את זה) שמאפשרות לקחת רכב בדרא"פ ולהחזיר אותו בזימבבואה/זמביה. לי לא היה העונג, אבל חברות שלי עשו את ומאד נהנו מהנוחות של הרכב...
בהצלחה (:
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. שאלות כלליות לתכנון טיול תגובה ל - 4 25/01/2008 14:02 לתגובה קודמת
eugeng eugeng לא מחובר eugeng  משתמש בינוני 57 הודעות עד כה
קודם כל גילי צודקת, אפשר להשכיר רכב לאזורים. בדרום אפריקה מיוהנסבורג עד קיפטאון ולטייל כמה שרוצים. אחר כך יש אוטובוס של Intercap עד וינטוק ושם לקחת רכב אחר לסיבוב בנמיביה, אפשר קודם דרום אחר כך צפון ואז להחזיר אותו בעיר לדוגמה טוסמב ולהמשיך עם האוטובוס למפלי ויקטוריה בזימבבואה. משם הטיול הוא כבר בתחבורה ציבורית.
לפי בדיקה שלי אפשר לחצות את אפריקה עם אוטובוסים בכשבוע, מקיפטאון בדרום אפריקה דרך וינטוק בנמיביה עד מפלי ויקטוריה בזימבבואה/זמנביה עם Intercap אחר כך להמשיך באוטובוס מקומי ללוסקה בזמביה ואם Scandinavian דרך דר אס סלם בטנזניה עד ניירובי בקניה.
נסיה כזאת תעלה כ- 250$ ועוד 270$ ויזות שחלקם צריך לארגן מראש. בכל מקרה לא מומלץ לעשות נסיה כזאת רצופה.
בגדול אפריקה הדרומית הטבע יפה, יש הרבה פעילויות אתגריות, מסודרת יותר ויקרה יותר. במזרח אפריקה יש יותר חיות, אוכלוסיה מענינת, הרים לטפס עליהם, חופי ים להרגע ויותר זול.
מומלץ לתכנן את הטיול לפי הענין ולהשאר יותר איפה שמענין אותכם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:האים יש אי פעם סיכוי להרצאה על מדגסקר ?
להודעה הבאה:מידע על כרטיסי טיסה דרך אתיופיה

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר

חיפוש מהיר