כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עדכון תחזית מז"א - אירופה ממשיכה להיות תזזיתית 22/01/2008 08:59 לתגובה הבאה
  opher לא מחובר opher  משתמש פעיל 831 הודעות עד כה
אירופה ממשיכה להיות נשלטת ע"י רמה מכיוון דרום מערב שגורמת למזג אוויר יבש וטמפרטורות גבוהות יחסית לעונה, כשמפעם לפעם מתגברים עליה מחטפים קצרים של קור ומשקעים מצפון מערב או צפון מזרח. ההשפעה הגבוהה ביותר מבחינת חום היא על אנדורה ואיטליה, כשמעט אחריהן צרפת ולבסוף אוסטריה (שגם בה בגלל הגובה לא קר).
אחרי כמה ימים חמים מהרגיל הגיע היום כצפוי המחטף הראשון, עם ירידת טמפרטורות וגם שלגים, בעיקר בצרפת ומערב אוסטריה. הכמויות לא יהיו רציניות במיוחד (20-10 ס"מ), אבל בכל זאת מזג האוויר הסגרירי יהיה שינוי לעומת הימים האחרונים, כשבאוסטריה איזורים נמוכים יותר יזכו למעט גשמים ובדולומיטים הנושא יורגש הרבה פחות. בדרכה מזרחה תוריד מערכת זו שלגים גם בבולגריה ברביעי - חמישי.
מחר ימשיכו הטמפרטורות להיות מתאימות לעונה פרט לצרפת שתתחמם חזרה כשביום חמישי יתחממו גם שוויץ ואוסטריה. ביום שישי המחטף הצפוי הבא יהיה כנראה יותר מחטפון שיתבטא בעיקר בירידת טמפרטורות ובמקביל עננות ואולי גם קצת שלגים באוסטריה.
שבת תמשיך להיות קרה (בעיקר באיזורים המזרחיים יותר) אך יבשה, וביום ראשון צפויה כנראה מערכת משמעותית להכנס לאוסטריה עם הרבה שלגים. מדובר במערכת קצרה שתחלוף כבר ביום שני, אך פרטים מדויקים יותר אוכל לתת רק ביום שישי.
כפי שרמז כבר יוסס לגבי אמצע השבוע הבא מערכת משמעותית מכיוון רוסיה אמורה להתחיל לרדת דרומה כשמרכזה אמור להיות פחות או יותר בבלקן. קצת תנועה מזרחה ואנחנו נקבל טמפרטורות בנוסח הקרה של שבוע שעבר + משקעים (= שלג בחרמון ואולי גם במקומות אחרים). קצת מערבה ולפחות אוסטריה זוכה בקור ושלג. בינתיים היחידה שנראית בטוחה בפנים היא הפתעת העונה בולגריה, אבל כרגע עדיין באמת רחוק לדעת בוודאות וצריך לחכות לפחות עוד כמה ימים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עדכון תחזית מז"א - אירופה ממשיכה להיות תזזיתית תגובה ל - 1 22/01/2008 12:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  TomerSi לא מחובר TomerSi  משתמש בינוני 104 הודעות עד כה
עופר,
לפי אתרי החיזוי, המערכת שתכנס לאוסטריה בראשון אמורה להשפיע גם על הדולומטים החל משבת בערב, יכול להיות?
תודה!
תומר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. סוף סוף הגיע תורי, עופר תיצב בקשה את ... תגובה ל - 1 22/01/2008 14:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המכור המכור מחובר המכור  משתמש פעיל 397 הודעות עד כה
המערכת שצפויה להכנס לאוסטריה ביום ראשון, למה אני מתחיל לקבל תזזיתיות בכל הגוף. אני מצפה לעדכון ביום שישי לגבי אוסטריה ומאיירהופן בפרט.
תודה על הדיוו האחרון, אני חייב לזוז לעבודה.
ביי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. לתומר - תחזית לדולומיטים תגובה ל - 2 22/01/2008 18:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לפי מה שאני רואה עכשיו החלקים היחידים בדולומיטים שיושפעו הם אלה שצמודים לגבול האוסטרי כמו סקסטן, והאזור של ואל גרדנה יהיה מחוץ לתמונה. מצד שני אנחנו עדיין ביום שלישי ואולי תמונת המצב תשתפר בינתיים (אם כי למען האמת אני די סקפטי מאחר שמערכות כאלה בדרך כלל לא חוצות את הרכס המרכזי של האלפים דרומה).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. לא לייצב, הכל בסדר תגובה ל - 3 22/01/2008 18:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שלגון לא מחובר שלגון  משתמש בינוני 123 הודעות עד כה
snow forecast חוזה שביום שבת וראשון יירד כמעט מטר שלג!!
הלוואי וזה ישאר כך, אני אפילו אתפשר על 20 ס"מ... העיקר שיהיה פאודר.
אם זה ממשיך כך, אני ביום ראשון אשוט כמו רב חובל על עוגת הקצפת הענקית ששמה אישגל.
הגיע זמן לאחר 3 שנים שאני תופס רק שמש ומסלולים קרחיים.

עופר, מה הסיכוי שזה עוד ישתנה? בנתיים התחזית יציבה כבר 24 שעות.
עוד שאלה לעופר - אני בדרך כלל גם קורא את מפת המשקעים המבוססת על מודל ה GFS בגובה(?) 700 מיליבר. ושם לא רואים בנתיים שום אינדיקציה לגל המשקעים הזה...

(קישור לאתר-http://wxmaps.org/pix/euro.vv.html)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. הבהרה- לייצב אותה מיום שני תגובה ל - 5 22/01/2008 19:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. אכזבה.. עופר, האם תוכל לספק הסבר מדעי? תגובה ל - 5 22/01/2008 21:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רק לפני שעתיים ראיתי ב snow-foreacst - כמויות אדירות של שלגים שאמורות היו לרדת באוסטריה בשבת וראשון.
הרגע התעדכנו התחזיות לכלום, נאדה, גורנישט.
כלומר גם התחזית שנתת היום לא ממש תופסת.
מה בדיוק קרה? זזה לה איזו רמה בצורה כל כך קיצונית(באמת שאין לי מושג מה אני אומר)?
נו טוב, לפחות הט"מ לא צפויות להיות גבוהות במיוחד (עד כמה שאני רואה).

תודה,
שלגון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. קצת התיחסויות לשלגון והמכור תגובה ל - 7 22/01/2008 22:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קודם פרט טכני קטן לבקשת שלגון - לחץ של 700 מיליבר מתאים פחות או יותר לגובה של 10,000 רגל (כ-3,000 מטר). הסתכלתי במפות שציינת וראיתי שהמאוחרת ביותר מתיחסת ל-1 בלילה בין שבת לראשון (יום ראשון, שעה 0000 לפי שעון גריניץ') כך ששווה לחכות לפחות עוד יום כדי להכנס לתחום המתאים.
ואחרי שגמרנו עם התיאוריה, נעבור לחלק שבאמת מעניין אתכם - מה עם המערכת של יום ראשון? לא לחינם כתבתי שכדאי לחכות ליום שישי כדי לתת יותר פרטים, והמכור לא טעה כהוא ביקש שאייצב את המערכת...
לפי התחזית, גם זו שהתעדכנה לפני כמה שעות, אכן ביום ראשון צפויה להכנס לאוסטריה מכיוון צפון מזרח מערכת עתירת משקעים. מצד שני, הרמה ממערב תנסה לדחוק אותה אחורה, ולכן השאלה עד כמה תצליח המערכת להכנס לאוסטריה תלויה באיזון העדין בין שתי המערכות שרק בעוד יומיים שלושה ניתן יהיה לחזות אותו באופן יותר מסודר. לפי המצב נכון לרגע זה מרכז המערכת אמור להיות מעט מזרחית לזלצבורג, ומבחינת איזורי סקי היא תגיע מערבה עד איזור סקיוולט בערך, ודרומה עד החלקים הצפוניים של אמאדה. כמויות השלג דרך אגב יהיו לא רעות, אבל אני חושב שהתחזית של snow-forecast למטר שלג היתה כדרכם מוגזמת ו 60-50 ס"מ במרכז המערכת עם פחיתה ככל שנעים לקצוות נשמע לי יותר סביר. בכל מקרה, ברגע זה מיירהופן בקצה השוליים של המערכת ואישגל מחוץ לתמונה.
עם זאת, המצב נזיל עדיין כשלמשל היום בבוקר עדיין היתה תחזית למערכת שתחדור אפילו לתוך שוויץ. כל מה שצריך לקוות הוא שהרמה כן תזוז כ-100 ק"מ מערבה (וזה לא הרבה במונחים של רמה כזו) ותאפשר למערכת להכנס כמו שצריך גם למערב אוסטריה. מצד שני, הרמה יכולה לזוז גם 100 ק"מ מזרחה ואז היא תשאיר גם את זלצבורג יבשה. האיזון עדין, החיפזון מהשטן, ואין ברירה אלא לחכות כפי שביקשתי בסבלנות (ואני יודע שזה קשה...) עוד יומיים שלושה להתיצבות המודלים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. עופר תודה תגובה ל - 7 22/01/2008 22:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
על ההסבר המלומד.בדיוק מה שרציתי.
סבלנות יש. לא משנה מה יהיה מזג האויר. בכל מקרה נהנה.

תודה
שלגון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. האופטימיות משתלמת! תגובה ל - 8 22/01/2008 22:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. עדכון תחזית מז"א - סלה רונדה תגובה ל - 1 25/01/2008 12:27 לתגובה קודמת
בומברדינו בומברדינו לא מחובר בומברדינו  משתמש פעיל 176 הודעות עד כה
עופר שלום
מחר ממריאים.
התמכרנו גם לתחזיות שלך.