|
|
| 3. סוף סוף הגיע תורי, עופר תיצב בקשה את ... תגובה ל - 1 |
22/01/2008 14:16   |
|
|
המערכת שצפויה להכנס לאוסטריה ביום ראשון, למה אני מתחיל לקבל תזזיתיות בכל הגוף. אני מצפה לעדכון ביום שישי לגבי אוסטריה ומאיירהופן בפרט.
תודה על הדיוו האחרון, אני חייב לזוז לעבודה.
ביי
|
|
|
|
|
| 5. לא לייצב, הכל בסדר תגובה ל - 3 |
22/01/2008 18:30   |
| |
שלגון |
123 הודעות עד כה |
|
|
snow forecast חוזה שביום שבת וראשון יירד כמעט מטר שלג!!
הלוואי וזה ישאר כך, אני אפילו אתפשר על 20 ס"מ... העיקר שיהיה פאודר.
אם זה ממשיך כך, אני ביום ראשון אשוט כמו רב חובל על עוגת הקצפת הענקית ששמה אישגל.
הגיע זמן לאחר 3 שנים שאני תופס רק שמש ומסלולים קרחיים.
עופר, מה הסיכוי שזה עוד ישתנה? בנתיים התחזית יציבה כבר 24 שעות.
עוד שאלה לעופר - אני בדרך כלל גם קורא את מפת המשקעים המבוססת על מודל ה GFS בגובה(?) 700 מיליבר. ושם לא רואים בנתיים שום אינדיקציה לגל המשקעים הזה...
(קישור לאתר-http://wxmaps.org/pix/euro.vv.html)
|
|
|
|
| 6. הבהרה- לייצב אותה מיום שני תגובה ל - 5 |
22/01/2008 19:23   |
|
|
הודעה ללא תוכן
|
|
|
|
|
| 8. קצת התיחסויות לשלגון והמכור תגובה ל - 7 |
22/01/2008 22:17   |
| |
opher |
831 הודעות עד כה |
|
|
|
קודם פרט טכני קטן לבקשת שלגון - לחץ של 700 מיליבר מתאים פחות או יותר לגובה של 10,000 רגל (כ-3,000 מטר). הסתכלתי במפות שציינת וראיתי שהמאוחרת ביותר מתיחסת ל-1 בלילה בין שבת לראשון (יום ראשון, שעה 0000 לפי שעון גריניץ') כך ששווה לחכות לפחות עוד יום כדי להכנס לתחום המתאים.
ואחרי שגמרנו עם התיאוריה, נעבור לחלק שבאמת מעניין אתכם - מה עם המערכת של יום ראשון? לא לחינם כתבתי שכדאי לחכות ליום שישי כדי לתת יותר פרטים, והמכור לא טעה כהוא ביקש שאייצב את המערכת...
לפי התחזית, גם זו שהתעדכנה לפני כמה שעות, אכן ביום ראשון צפויה להכנס לאוסטריה מכיוון צפון מזרח מערכת עתירת משקעים. מצד שני, הרמה ממערב תנסה לדחוק אותה אחורה, ולכן השאלה עד כמה תצליח המערכת להכנס לאוסטריה תלויה באיזון העדין בין שתי המערכות שרק בעוד יומיים שלושה ניתן יהיה לחזות אותו באופן יותר מסודר. לפי המצב נכון לרגע זה מרכז המערכת אמור להיות מעט מזרחית לזלצבורג, ומבחינת איזורי סקי היא תגיע מערבה עד איזור סקיוולט בערך, ודרומה עד החלקים הצפוניים של אמאדה. כמויות השלג דרך אגב יהיו לא רעות, אבל אני חושב שהתחזית של snow-forecast למטר שלג היתה כדרכם מוגזמת ו 60-50 ס"מ במרכז המערכת עם פחיתה ככל שנעים לקצוות נשמע לי יותר סביר. בכל מקרה, ברגע זה מיירהופן בקצה השוליים של המערכת ואישגל מחוץ לתמונה.
עם זאת, המצב נזיל עדיין כשלמשל היום בבוקר עדיין היתה תחזית למערכת שתחדור אפילו לתוך שוויץ. כל מה שצריך לקוות הוא שהרמה כן תזוז כ-100 ק"מ מערבה (וזה לא הרבה במונחים של רמה כזו) ותאפשר למערכת להכנס כמו שצריך גם למערב אוסטריה. מצד שני, הרמה יכולה לזוז גם 100 ק"מ מזרחה ואז היא תשאיר גם את זלצבורג יבשה. האיזון עדין, החיפזון מהשטן, ואין ברירה אלא לחכות כפי שביקשתי בסבלנות (ואני יודע שזה קשה...) עוד יומיים שלושה להתיצבות המודלים.
|
|
|
|
|
| 10. האופטימיות משתלמת! תגובה ל - 8 |
22/01/2008 22:37   |
|
|
הודעה ללא תוכן
|
|