כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עזרה בתכנון משפחתי לנמיביה 23/01/2008 17:26 לתגובה הבאה
  shuman לא מחובר shuman  משתמש פעיל 295 הודעות עד כה
אנחנו משפחה בת 6 נפשות ועכשיו מתחילים לתכנן את הנסיעה הגדולה הבאה
( יש עוד התלבטות בין קיאיקם בשוודיה לבין נמיביה)
חיפוש ב 1001 טיפים האלה טיפים כרגיל של ILI המבורכת אבל זה לא ענה לי על השאלות הבאות:
א. רכב גדול ל 6 אנשים היש בנמצא? 4*4? במרוקו היה במחירים בלתי סבירים באינטרנט ורק במקום הצלחתי להשיג עם 6 מושבים.דרא"פ או נמיביה?
ב. הנסיון שלי באפריקה העלה כי לעיתים יותר זול לקחת רכב עם נהג מאשר רכב בנהיגה עצמית ( למשל קניה )האם גם כאן הסיפור דומה?
ג. האם למישהו יש נסיון בנהיגת שטח בדינות בנמיביה? כלומר בהשוואה לדיונה במרוקו או למדבר המערבי - מבחינת האם מותר לנסוע ? האם יש טרקים מומלצים? או פשוט ישר כמו במדבר המערבי? הקלטות של GPS האם ניתן להשיג?
ד. עלויות עדכניות רכב / לינה באוהל/ לינה בדורמס/כרטיס טיסה/ שמורות
ה.מדרג אתרי החובה - לכל ארץ יש את ירושלים מצדה ים המלח המכתש שלה מה המדרג של נמיביה עם הערכת זמנים?
תודה
צור בשם החבורה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עזרה בתכנון משפחתי לנמיביה תגובה ל - 1 24/01/2008 08:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גיל גיל לא מחובר גיל - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 4758 הודעות עד כה
היי צור.
יש לי רק מעט תשובות לשאלות שלך, אבל אני אתחיל והחבר'ה יצטרפו.
א. בחירה מעולה - לא יודע להשוות לקיאקים בנורווגיה, אבל נמיביה היא אחת המדינות האהובות עלי באפריקה.
ב. לגבי רכב על הדיונות - לא ממש עולים עליהן עם הרכב, יש כבישים בינהן, וניתן לטפס עליהן ברגל. אני לא זוכר שראיתי רכבים עולים עליהן.
ג. לגבי המדרג - הדיונות קודם כל, אח"כ יש שורה של דברים - במקום שאני אפרט, הנה לינק לכתבה שלי בנושא, ואישית לא הייתי מוותר על אף אחד מהם: http://www.lametayel.com/reporters/story.asp?s_id=1690&i d=64&dest_id=&dest_type=&ph=0
כן הייתי מוסיף ביקור בשבט ההימבה, ואת חוף השלדים שאני שומע שהוא מדהים.
Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עזרה בתכנון משפחתי לנמיביה תגובה ל - 1 24/01/2008 11:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ili ili לא מחובר ili  משתמש פעיל 3397 הודעות עד כה
היי צור והחבורה,

יש רכבים 4*4 בנמיביה לפני 3 שנים זה נע סביב ה 100$ ליום, נראה לי שכמו במרוקו, סגירה שנמצאים שם מוזילה את המחיר. תוכל לפנות לאחת החברות שמוציאות טיולים מאורגנים (תוציא מהטיפים) הם גם משכירים לעיתים רכבים - יוכלו לתת לך מחיר בשביל לקבל סדר גודל.

זה אותו עיקרון כמו של הדיונות במרזוגה - לא ממש נוהגים בתוך הדיונות, יש שבילים שמובילים - די מסודר, הדיונות בנמיביה בשמורה.
הרבה יותר מרשימות מהדיונות של מרוקו(מרזוגה ו erchigaga) - מבחינת גובה וצבע.
אין הרבה כבישים בנמיביה בסה"כ- אפשר להסתדר יופי אם עם מפה, גם אין הרבה רכבים. חלק מהדרכים הן דרכי עפר, אנחנו הסתדרנו איתם יופי גם עם רכב 4*2 (לא הגענו לשבט ההימבה בצפון)

האם יש טרקים מומלצים? או פשוט ישר כמו במדבר המערבי?
יש את פיש קניון , ואת שמורת נאוטקלופ - אם מדובר בטרק שעולה על יום צריך אישור רפואי ומינימום של 3 אנשים.
בפיש לא הייתי , בנאוטקלופ כן - טרק קריעה הליכה בעיקר על אבנים.
בנאוטקלופ אפשר לעשות חלק מהמסלולים עם 4*4 - צריך להזמין מקום מראש
אני חושבת שגם בפיש יש להזמין מראש אם מדובר על מסלול, פיש נסגר בד"כ לטיולים ב 15/09 (התצפית פתוחה תמיד - נכון ללפני 3 שנים)

שמתי במדור 1001 טיפים את הלינקים לקמיליון ו cardboard box , יש שם עלויות ולינקים לעלויות של השמורות
אוכל עלויות כמו בארץ
טיסות - יש את Kulula שטסים מדרא"פ - לינק בקוביות צד שמאל של שאלות נפוצות כללי, גם SA טסים לשם ו air namibia אבל זה בד"כ יותר יקר - אבל שווה לבדוק

דיונות - מקום ראשון
אם עשיתם ספארי במזרח אפריקה - הייתי מוותרת על אטושה (ויהיו פה כאלה שיהרגו אותי)
סוואקמופ- אם אתם לא בקטע של אופנועי שטח (ברחה לי המילה של זה) , כדור פורח....אפשר לצאת משם לשיט...שקנאים, פלינגו (לא בכמויות של קניה)
המקום של מושבות כלבי הים (ברח לי השם) - לא הייתי, אבל נראה לי שווה ביותר

הייתי מספחת את בוטסוואנה ומפלי ויקטוריה / קייפטאון - תלוי איך המסלול שלכם / זמן / תקציב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עזרה בתכנון משפחתי לנמיביה תגובה ל - 1 24/01/2008 13:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידו עידו לא מחובר עידו - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 4142 הודעות עד כה
המקום של כלבי הים - הוא ה cape cross - חויה מדהימה. אנחנו העברנו שם יום שלם (וארבעה פילמים).
לפיש ריבר אפשר לרדת למטה, לרחוץ בנהר ולטפס חזרה. לדעתי, הטרקים בנאוקלופט מרשימים יותר. זה תלוי בגילאי המטיילים - המסלול יום של העשרה ק"מ לא קשה במיוחד, ולדעתי מקסים.
רכב 2X4 מספיק לרוב המקומות, ועולה שליש מרכב 4X4 (אין לי מושג לגבי עלויות רכב ל 6 אנשים). כמו שאילי אמרה, אין הרבה כבישים, ואין בעיה לנווט לבד.
אטושה היא חוויה - ספארי שאפשר לנהוג בו עצמאית ברכב 2X4, ולראות הרבה חיות גם בזמן מנוחת הצהריים. כולן באות לשתות מבורות המים.
וכמובן - על הדיונות אסור לוותר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עזרה בתכנון משפחתי לנמיביה תגובה ל - 1 24/01/2008 13:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eugeng eugeng לא מחובר eugeng  משתמש בינוני 57 הודעות עד כה
אנחנו הינו בנמיביה לפני שנה וחצי. זה מדינה מדברית וזה שונה מאוד משוודיה שהיא רק יארות ואגמים. בשניהם הטיול כולל נסיעות ארוכות, אך נמיביה יפה יותר.
1. לגבי רכב לנו היה ואן של WV, אך ל- 5 איש, יכול להיות שאפשר להוסיף עוד מקום מאחור, אך אז אין מקום למזוודות. אם לא מגיעים לצפון הרחוק, מספיק רכב 2X4 ולשם זה כבר תכנון אחר ומומלץ 2 ג'יפים אם ארכת חילוץ.
2. אין צורך ברכב אם נהג וגם לא מקובל בנמיביה, הכבישים ריקים, גם דרכי אפר טובים, יש קטעים שהגענו ל- 90 קמ"ש בהם. השילוט טוב וברוב המקומות אפשר להסתדר בקלות. צריך מפה טובה ומדריך טיולים טוב.
3. יש בשמורת נאוקלופט 2 טרקים של יום וגם ליד סווקופמונד ליד הר כמו שפיץ. כל הטרקים הם באזור מדברי והראשונים הם המומלצים.
4. לגבי עלויות אפשר לבדוק באינטרנט http://www.namibweb.com או http://www.namibiatourism.com.na וא לשלוח מאיל ולשאול את מריאן שארגנה לנו רכב וסידורי קרקע.
5. האתרים היפים ביותר לפי דעתי הם: אטושה, ביקור בשבט ההימבה, הדיונות בדרום ואחר כך סווקופמונד וכלבי הים שהם יחסית בדרך מהדרום לצפון.
6. אני מכין ספר על אפריקה הדרומית, כולל נמיביה, עדין לא יודע מתי צפוי להתפרסם בכל מקרה בחודשי יוני-ספטמבר זה תקופה טובה כי חורף שם ולא כל כך חם.

יוג'ין
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. עזרה בתכנון משפחתי לנמיביה תגובה ל - 1 24/01/2008 18:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה למשיבים
בד"כ אני בעונים וזה כיף לקבל מידע בכזו מהירות.
לאחרונה ביליתי פה ביולי לפני הנסיעה עם בני לאוגנדה ומאז האתר שינה את פניו
תתחדשו על העיצוב ברבה יותר נעים ויפה!
מה משמעות הפרח בכותרת?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. עזרה בתכנון משפחתי לנמיביה תגובה ל - 6 25/01/2008 07:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גיל גיל לא מחובר גיל - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 4758 הודעות עד כה
היי,
תודה על התגובה על הפורום!
הפרח מסמן את מספר ההודעות שכתב המשתמש עד כה. המטרה היא לראות מי מהשואלים / עונים הם חדשים, ולכן צריך להיות אליהם נחמדים במיוחד, ולמי יש ותק בפורום, ואז צריך להיות אליו מנומסים במיוחד Very Happy
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. עזרה בתכנון משפחתי לנמיביה תגובה ל - 7 26/01/2008 09:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גיל כתבה מרגשת היה כיף לקרוא את הקישור.
אני מנסה לארגן את המידע בטבלה תציג לי זמן ומכאן אוכל לקבוע לו"ז סופי ע,פ תקציב טיסות וסדר עדיפויות
אשמחל לקבל תגובת על הטבלה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. עזרה בתכנון משפחתי לנמיביה תגובה ל - 8 26/01/2008 09:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

לא מצליח לצרף את הטבלה
איך מכניסים אותה כקישור?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. עזרה בתכנון משפחתי לנמיביה תגובה ל - 9 26/01/2008 09:42 לתגובה קודמת
עידו עידו לא מחובר עידו - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 4142 הודעות עד כה
קישורים אפשר לצרף בשורת "הוספת קישור", אך אסור לשכוח ללחוץ על כפתור "הכנס קישור". שים לב שהכוונה לקישור לדפי אינטרנט.
אם הטבלה שהכנת היא מסמך (word, excel,...), אז היא איננה קישור. לצערינו, על מנת להגן על הגולשים מוירוסים ועל מנת לייעל את החיפוש באתר, אין באפשרותינו לצרף קבצים להודעה, מלבד תמונות.
מצד שני, אתה יכול להפוך את הטבלה לתמונה, ולצרפה להודעה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:זנזיבר - מלונות ומזג אויר
להודעה הבאה:האים יש אי פעם סיכוי להרצאה על מדגסקר ?

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

מידע נוסף

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

דיברנו על זה בפורום

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר

חיפוש מהיר