| 1. Pinzolo - לא מה שחשבתם |
24/01/2008 13:31  |
| |
regez6 |
6 הודעות עד כה |
|
|
אני רוצה לספר לכם על החופשה האחרונה שלי שהיתה אמורה להיות בינונית והתגלתה כחופשה חלומית ביותר. אולי זה בגלל השלג המעולה שהיה לנו, אולי זה בגלל סקי דיל, ואולי זה בגלל האוף-פיסטים המטורפים שמצאנו. מה שבטוח, זאת אחת החופשות המוצלחות ביותר שעשיתי עד היום.
אז קצת על העיירה, פינזולו היא פרבר (15 דקות נסיעה בערך) של אחד האתרים הגדולים ביותר באירופה – מדונה-דה-קמפיליו. השלג האיכותי, הנופים הדולומיטים, אוף-פיסטיסים עם שלג בתול ואוכל איטלקי משבח הם ללא ספק שילוב מנצח. גודלו המצומצם של האתר יוצר טווח מחירים נמוך בהרבה מחופשה מערב-אירופאית ממוצעת (אנחנו שילמנו 800 יורו לאדם לכל החופשה) אבל עם זאת מקטין משמעותית את המבחר בין המסלולים. זהו ללא ספק שילוב אופטימלי למי שמסתפק ב 3-4 מסלולים טובים ולא רעב להתנסויות חדשות כל יום, או לחילופין למתחילים , עבורם איכות השלג חשובה עשרות מונים על מבחר המסלולים.
עד כאן אין שום דבר אטרקטיבי באתר יותר מאתרים קטנים אחרים במערב אירופה, אלא שלכל מי שלא מסתפק במספר מצומצם של מסלולים (כמוני) יש את האפשרות להרחיב את הסקי-פס לקמפיליו (תמורת 47 יורו), לקחת סקי-באס (חינם) ולהינות ממדונה דה קמפיליו, שמציעה כל מה שפינזולו מציעה בקנה מידה עולמי. שלג מובחר, נופים מדהימים, חיי לילה, ואוכל איטלקי, כל אלה עטופים בדאגה ע"י מלווה דקי דיל (התותח), שדואג להכל ומשאיר לכם לדאוג איפה לגלוש היום. זה פשוט להנות מכל ההטבות של אתר גדול ואיכותי, בלי לשלם הון. עשיתי כבר הרבה חופשות באירופה ופינזולו ללא ספק נותנת יחס תמורה לכסף משתלם ביותר.
אז למה לא ללכת ישר לקמפיליו? - 500 יורו, רבע שעה נסיעה. תעשו את השיקולים לבד.
פינזולו
יתרונות:
1. שלג מובחר (כיאה לדולומיטים)
2. Off-piste
3. חיי לילה (יש אחלה החלקרח בעיירה)
4. מסלולים רחבים ולא עמוסים
5. קרבה למדונה – דה – קמפיליו
חסרונות
1. שניים מהרכבלים באתר אינם ניתקים מה שמאט אותם משמעותית (מומלץ להמנע)
2. הצבע השולט באתר הוא האדום
3. במז"א ערפילי אין לאן לברוח (האתר לא כזה גדול)
4. האיטלקים לא מדברים אנגלית. שזה הרבה יותר בעסה ממה שזה נשמע.
לסיכום: פינזולו היא ללא ספק אחד האתרים האטרקטיביים ביותר עבור גולשים עם תקציב. הגדולה שלן היא קהל היעד הרחב שאליו הוא מכוון. גולשים מתחילים, גולשים "מסתפקים" שמעדיפים איכות על כמות, והרפתקנים שמוכנים להקריב רבע שעה בבוקר (לטובת 500 יורו).
***אני חייב לתת את הקרדיט לסקי דיל על התגלית המדהימה ועל הדאגה המסורה. הקונספט של ישראלי מטעם החברה שמשמש כתובת לכל הטענות והשאלות יוצר תחושת בטחון ושקט נפשי במשך כל החופשה. מתן מענה בכל התחומים החל מבעיות בציוד המושכר, דרך הכוונה למקומות בילוי מועדפים (והנחות בהם) וכלה בהמלצות על מסלולים לגלישת פריסטייל. עודד – שיחקת אותה.
לכל הסקפטים שבינכם צירפתי תמונה משבוע שעבר באוף-פיסט בפינזולו
 |
| DSCN2637.JPG(גודל:10.64KB) |
[עודכן ב:24 ינואר 2008 13:36:]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 7. נראה לי יותר פירסומת, מאשר דיווח אוביקטיבי. תגובה ל - 6 |
26/01/2008 10:12   |
|
|
צודק
3-4 מסלולים נראה לי משהו לחצי יום גג.
בתור אחד שהיה בקמפטילו בואל גארדנה חיי הלילה באיטליה זה מושג מאוד חמקמק ועולה רק במעט על חיי הלילה במגדל שמס כשיורד שלג
יש מספר גופים שיש להם אינטרס לייצר באאאזזזז על חיי הלילה באתרי סקי כדי למשוך בליינים. אז קודם כל חופשת סקי היא בשביל לגלוש. אפרה סקי זה רק בונוס. שנית אין על אוסטריה.
|
|
|
|
|
|
|
| 11. Powder תגובה ל - 10 |
27/01/2008 13:57   |
|
אתה יודע שיוחנן מדייק, כך שחבל להגיב על הפירסומת המצחיקה בשאלות עינייניות.
עושים מה שאפשר
|
|
|
|
| 12. רקלה, נראה שהוא נעלם אז אני אענה במקומו: תגובה ל - 8 |
27/01/2008 15:58   |
|
עם מי היית ומתי?
הייתי עם סקי, עם דיל ועם המלווה הצמוד
איזה מסלולים כדאי ולמה, ואיזה לא?
כדאי את כל 3 או 4 המסלולים (אני לא כל כך זוכר כמה היו, כי זו היתה שעה וחצי מתישה מאוד)
אחרי הכל את אלו שכדאי חרשת היטב, לא? תמונות שצלמת, וכו'
השירות כל כך טוב שאת התמונות מפתח המלווה הצמוד (ששומר אותן אצלו)
שבוע טוב
עושים מה שאפשר
|
|
|
|
|
| 14. גם לי אין כובע אז אני אענה באותה בוטות תגובה ל - 13 |
07/02/2008 15:08   |
| |
regez6 |
6 הודעות עד כה |
|
|
אז קודם כל הייתי לקוח של סקי דיל הין התאריכים 12-19/01
דבר שני, כשכתבתי 3-4 מסמלולים הכוונה הייתה שלכל אחד יש את המסלולים שהוא מעדיף. אני למשל מעדיף את השחורים ויש אחרים שיעדיפו את האדומים דווקא. ברור שאין 3-4 מסלולים באתר אחרת היו שם שני רכבלים וגבעה. חוץ מזה, פספסתם את הקטע של הקרבה לקמפיליו, שם יש הרבה יותר מבחר. וכמו שכתבתי, למי שכסף לא משחק מחיר - שיטוס ישר לקמפיליו.
דבר שלישי, איתן סלווה היקר, אם יש לך בעיה עם פינזולו או עם סקי דיל, אתה מוזמן לפתוח טופיק חדש במקום לנסות לקטול פרגונים של אחרים. ואם תשאל את כל מי שהיה בפינזולו אולי אפילו תתחיל להאמין שזה באמת אתר טוב. רשומים למעלה כל היתרונות והחסרונות שאני מצאתי באתר, וכל אחד יעשה עם זה מה שהוא רוצה.
דבר רביעי, אף אחד לא אמר שמלווה ישראלי זה חובה, אבל זה עושה את החיים הרבה יותר פשוטים. (זה יכול לעזור מאוד לאנשים שלא דוברים אנגלית, כי הם לא צריכים שום אינטראקציה עם המקומיים)
נ.ב. - אם אתה שתול של איזשהי סוכנות שסתם מנסה ליצור רושם שלילי על סקי דיל/פינזולו, אז אני מאחל לך שהבורד שלך יטוס בטעות לקזחסטן וכל החופשה תגלוש על בורד מושכר, עם שני ביינדינג שונים, במידות שונות עם ברגים רופפים, וכשתקבל את הבורד שלך שבור אחרי חודש, תגיד לעצמך "נו, לפחות אני אעשה מזה איזה מדף או משהו".
שתהיה לכל היתר אחלה חופשה, ופינזולו זה אחלה אתר.
זהו, נדבר עוד שנה. אני חוזר לקייט.
[עודכן ב:07 פברואר 2008 15:17:]
|
|
|
|
| 15. שיווק אתרים - או איך למכור בכל מחיר ... תגובה ל - 14 |
07/02/2008 16:33   |
 |
חולה שלג |
160 הודעות עד כה |
|
|
|
נסעתי עם סקידיל כבר שלוש פעמים, בכולן הייתי מרוצה יותר או פחות.
עם זאת חשוב להכיר את שיטות השיווק שלהם, כי אחרת אפשר ליפול וחזק:
סקידיל משווקים בד"כ חבילה בחור שכוח אל במחיר זול, כאשר עיקר הפרטים ניתנים על האתר הבולט שליד, חיי הלילה שבו וכו'.
אני אתן דוגמאות:
חופשה ב-Pozza di Fassa שאין בה כמעט כלום, בשביל ה-Sella Ronda שנמצאת מרחק נסיעה בסקיבס ולא מקושרת בשום אופן ברכבל לעיירה. (כל הפרסום מדבר על הסלה רונדה, על פוצה די פאסה, לא אומרים שום דבר).
פאסו טונאלה - משווקים עם אתרי הסקי של מרילבה ומדונה שמרוחקים 50 דקות נסיעה (לפחות).
פינצולו - הרבה כבר נאמר בשרשור, אין לי מה להרחיב.
גאלטור - מוכרים חבילה בגלטור עם אתר הגלישה של אישגל וחיי הלילה של אישגל. הכל טוב ויפה, אבל החבילה לא כוללת רכב והמשמעות נסיעות יקרות במוניות כל ערב.
סנט אנטון - שיווק עיקרי מתבצע ביחס לאתרים של Lech ו-zurs שנמצאים שניהם מרחק נסיעה של חצי שעה.
בקיצור - אפשר עוד להמשיך.
אני לא אומר שזה רע - מבחינת התמורה לכסף משלמים פחות וגם מקבלים פחות. אני רק אומר שחשוב להכיר את הצד הזה בחוברות השיווקיות שלהם, כשבונים את הציפיות לחופשה.
|
|
|
|
|
|
|
|
| 20. 1. לא אני לא יוני, אני רגב נורני 3771707-1 תגובה ל - 19 |
09/02/2008 00:16   |
| |
regez6 |
6 הודעות עד כה |
|
|
אתה יכול לבדוק במרשם אוכלוסין
2. רכבל ניתק זה רכבל שהקרונות שלו מתנתקות מהכבל כשהן מגיעות לטרמינלים ובכך מאפשרות לכבל לרוץ הרבה יותר מהר.
3. אם אפילו קמפיליו זה אתר קטן בשבילך אז כנראה שאתה צריך סקי-פס מורחב לכל רכס האלפים
נ.ב. - הקטע עם הבורד השבור מותנה בהיותך שתול של סוכנות אחרת שמטרתו להשמיץ. אבל אם לא זה המצב, אז אתה מוזמן לקפוץ אלי לבירה.
|
|
|
|
|
| 22. 1. לא אני לא יוני, אני רגב נורני 3771707-1 תגובה ל - 21 |
09/02/2008 12:19   |
| |
regez6 |
6 הודעות עד כה |
|
|
כנראה לא העמקת לקרוא את מה שכתבתי, כי בהודעה הראשונית כתבתי בפרוש שאני דווקא מאלה שלא מסתפקים במספר מסלולים מועט ובגלל זה הייתי לא מעט בקמפיליו.
אם אתה רוצה המלצות ספציפיות אז הנה:
פינזולו
1. מסלול 12 הוא המרוחק ביותר ולכן גם הכי ריק החסרון שלו הוא שהרכבל שלו לא ניתק.
2. מסלול 2 הוא שחור ששומר על שיפוע פחות או יותר אחיד ולא כמו רוב השחורים, שמכילים קטע קצר ותלול שהעניק להם את הצבע השחור.
3. מומלץ להמנע ממסלול 1 שהוא הראשי ולכן גם מתמתלא במהירות במוגלים
4. מתחת לרכבל של מסלול 1 יש אופ-פיסט שמתחיל בין מחסומי מפולות שמפחיד הרבה גולשים ולכן מכיל ברובו שלג בתולי - מומלץ בחום
5. צפונית למסלול 1 יש אופ-פיסט קצר ורחב שמתחבר למסלול 8, וממנו אפשר לחתוך למסלול 9 ולחזור שוב לרכבל הראשי.
קמפיליו:
1. השילוב היעיל ביותר שנותן יחס זמן גלישה-זמן רכבל גדול הוא לדעתי במסלולים 27 והמשך על 33 (כחול קצר) ואז עליה בגונדולה עד לראש הר ספינלה.(מסלול 27 הוא אחד האדומים השווים ביותר באתר)
2. מסלולים 17,20,21 נמצאים במקביל לסנופארק ויש בינהם משום מה אופ-פיסטים משובחים שאף אחד לא מנצל. לקראת סוף הירידות השיפוע מתמתן ומומלץ לחזור למסלול כדי להמנע משחיה מתישה.
3. לפני התחלת מסלול 27 כדאי לחתוך שמאלה לאופ-פיסט קצר שמתחבר למסלול אחרי חצי ק"מ
4. למרות אהבתי הרבה למסלולים שחורים אני לא ממליץ על מסלול 25 שהוא השחור הארוך ביותר באתר, ולו רק בגלל השינויים הדרסטים בשיפועים לאורכו. שני הדברים היחידים שטובים בו הם המסלול הצר מאוד והמאתגר שיש בסופו (הוא מעיין מעקף בין העצים לקטע תלול, שמתון ברובו אך צר מאוד, מה שמגביל את אפשרויות התמרון בו והופך אותו למאתגר) והאופ-פיסט שיורד מצפון למסלול בחציו הגבוה יותר, שוב בין מחסומי מפולות.
5. באזור הדרום מזרחי של האתר המסלולים משעממים למדי והמפות קשות לקריאה, בעיקר בגלל שהשיפועים במפות לא ברורים במיוחד.
6. דרומית למסלול 26 יש את האופ-פיסט הכי טוב שמצאתי באתר והוא משתרע על שטחים גדולים. למתחילים שבינכם מומלץ לא להתרחק מהמסלול כדי לא להקלע לאמבטיה המאיימת מצד שמאל.
זהו, אני מקווה שפה הטופיק הזה הסתיים, בסך הכל רציתי להמליץ על אתר ומצאתי את עצמי מגן על עצמי ומסביר את עצמי בבית משפט. אתם מוזמנים לעשות באינפורמציה כאוות נפשכם, כי מכאן והלאה אני מפסיק להגיב.
שתהיה לכולם עונה טובה ולהתראות.
[עודכן ב:09 פברואר 2008 12:27:]
|
|
|
|
|
| 24. תודה על הפירוט. נתראה במדרונות תגובה ל - 22 |
09/02/2008 23:22  |
 |
מסלול אדום |
1403 הודעות עד כה |