| 1. שלום לכולם |
24/01/2008 20:49  |
| |
Serengeti |
2 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום לכולכם, אני הצטרפתי לאתר בהמלצת אחי שחזר לא מזמן מטיול של 4 חודשים באוסטרליה וניו זילנד. אני חייב להגיד שזה האתר הכי טוב שמצאתי בנושא שאני מחפש: מידע על טיול לדרום אפריקה.
אז ככה, אני מתכנן נסיעה עם חבר ועם אבא (שילוב מוזר, אני יודע, אבל אבא שלי סבבה ככה שזה אמור להסתדר)לדרא"פ בסביבות סוף מרץ (אין הבדל משמעותי בין מרץ לאפריל- אני צודק?). אנחנו מתכננים טיול של בין 10-13 יום. ניסיתי קודם כל למצוא כל מידע רלוונטי נגיש באינטרנט, והעברתי ככה איזה יומיים בקריאה והתעמקות במגוון האפשרויות האדיר שאפשר למצוא שם.
יש לי שתי שאלות עיקריות. ראשית, ברוב ההמלצות שאני רואה מדברים על קרוגר/קייפטאון/נתיב הגנים ואולי דרבן. מה שחסר לי פה זה קצת אזור סודוואנה, Wild Coast ובכלל אפשרויות הצלילה ושאר ספורט המים שאפשר ליהנות מהם באזור המדהים הזה של האוקיאנוס ההודי. אשמח לקבל תגובות בנושא, בעיקר המלצות (צלילה עם כריש לבן, אפילו שזה בכלוב...!!) ו/או סתירות.
שנית, נוצר בי הרושם שאנשים קצת מגזימים ביוקר המחיה במדינה רק כדי להפריך את הדעה הרווחת אצל מי שלא מכיר, שזו מדינה זולה במיוחד. בכל זאת, יוקר המחיה סה"כ נוח לעומת, נאמר, הארץ. אני צודק?
אשמח לתגובותיכם, וסליחה מראש על אורך ההודעה. אל תתיאשו ממני!
|
|
|
|
| 2. שלום לכולם תגובה ל - 1 |
25/01/2008 08:44   |
 |
גיל - צוות למטייל ברשת |
4760 הודעות עד כה |
|
|
ברוך הבא 
אל תדאג, אנחנו למודי אפריקה - לא מתייאשים בקלות!
אני לא הייתי באיזור שעליו אתה שואל, אבל כן שמעתי מחברים שאם נהנו מהצלילה עם כרישים. אני אישית מתנגד לזה, כי אומרים שזה דופק לכרישים את המנגנונים הטבעיים שלהם, וגורם להם לראות באנשים מזון, אבל אני לא כאן כדי לבאס.
בכל אופן, לגבי מחירים, הם בפירוש יותר זולים. תסתכל בשורה של איזה 15 טיפים שהוכנסו אתמול לאתר על המדינה ותראה שם התייחסות של הכותבת שאומרת שהיא שהתה 11 יום באיזור אכסניה תמורת 900 ש"ח. למי שהוציא בסופ"ש שעבר 1700 ש"ח לצימר לסופ"ש - למשל כמוני - זה אכן נשמע זול מאד.
|
|
|
|
| 3. שלום לכולם תגובה ל - 1 |
29/01/2008 22:48   |
|
|
ה Wild Coast מדהים! העניין הוא סדר עדיפויות והיגיון גאוגרפי בהנחה שאתם רוצים להגיע לקייפטאון. אל תשכחו שהמרחקים ארוכים והזמן קצר והמקומות יפים מאד. יוקר המחיה סביר מאד בהשוואה לארץ. זוג יכול לישון בכיף בתנאים נעימים בעבור 30-50 דולר ללילה (תלוי איפה). קמפינג הוא חצי מהמחיר ויש תנאים טובים בד"כ.
|
|
|
|
| 4. שלום לכולם תגובה ל - 2 |
30/01/2008 07:30  |
|
|
צלילה עם כרישים לבנים אפשר לצאת מקייפטאון
ספורט אתגרי- יש מלא אפשרויות באזור נתיב הגנים
|
|