| 1. עדכון תחזית מז"א - שמש באירופה ושלג בישראל? |
25/01/2008 18:50  |
| |
opher |
831 הודעות עד כה |
|
|
|
כפי שנאמר בכותרת, המקום המעניין השבוע מבחינת תחזית חורפית תהיה כנראה דווקא ישראל.
אז קודם כל לטובת הארמדה שנוחתת השבוע על מיירהופן (המכור - לפני 19:00 העדכון יצא לאוויר!), הנוסעים לדולומיטים, לאישגל ולשאר אירופה. בסה"כ השבוע הקרוב צפוי להיות ברובו עם מז"א יפה, ובחלק מהזמן אפילו חמים, כשאני מדגיש שהכוונה בחמים אינה בטמפרטורות של חולצות קצרות אלא בחמים יחסית לינואר. יום ראשון צפוי להיות קר יותר, בעיקר באוסטריה, אך המערכת הצפויה אכן תתרכז מעט מזרחית לזלצבורג, ובעיקר בלילה שבין ראשון לשני. לא צפויים שלגים משמעותיים באיזורי הגלישה, אך בכל זאת לפחות באיזורים הקרובים יותר לזלצבורג ניתן לצפות לכ-10 ס"מ חדשים ביום שני בבוקר. מי שתזכה כנראה ליותר שלגים במערכת זו תהיה צ'כיה הצפונית יותר.
אחרי שבוע יפה בדרך כלל, צפויה כניסתה של מערכת חדשה, כנראה לא גדולה מאד, בימים חמישי-שישי. כרגע זה קצת רחוק, אך מאחר שכיוון המערכת יהיה ממערב למזרח נראה שבסביבות יום רביעי בערב יתחילו ירידה בטמפרטורות ושלגים בצרפת ואנדורה, שבמהלך יום חמישי ינועו מערבה לעבר שוויץ, הדולומיטים ואוסטריה. כאמור, זה עדיין מעט רחוק וביום שני אוכל לתת תחזית מדויקת יותר לגבי מועדים וכמויות שלגים צפויות.
כפי שרמז כבר יוסס לפני כמה ימים המערכת המעניינת יותר השבוע צפויה באזורנו, כשהמודלים יציבים לגביה כבר כמה ימים. מדובר במערכת המגיעה מכיוון רוסיה, אך בניגוד למערכת מתחילת השבוע שעבר מרכזה של המערכת הקרובה יהיה מערבי יותר, כך שבנוסף לטמפרטורות נמוכות היא תביא עמה מהים התיכון גם כמות משקעים משמעותית. הצירוף של קור ומשקעים משמעותו כמובן שלגים במקומות גבוהים, וגם אם אני נזהר מאד מתחזיות לישראל (ובמיוחד בטווח זמן כזה) נראה לי סיכוי טוב לשלגים בגליל והגולן, כנראה גם ירושלים, וכמובן בחרמון. הימים עליהם מדובר הם שלישי-חמישי, כשהשיא יהיה כנראה בשלישי בלילה וביום רביעי. מי שתהיה שותפה באותה מערכת מעט לפנינו היא בולגריה שבה ניתן לצפות לשלגים בשני ושלישי.
אז שוב נסיעה טובה לנוסעים מחר שכנראה יזכו השבוע ללא מעט ימים יפים למדי, כשאנו הנשארים כנראה גם נוכל לזכות בלבן הנפלא הזה.
|
|
|
|
| 2. עדכון תחזית מז"א - שמש באירופה ושלג בישראל? תגובה ל - 1 |
25/01/2008 18:59   |
| |
שלגון |
123 הודעות עד כה |
|
|
הי עופר.
תודה רבה על התחזית.
עקבתי אחריה כמה ימים ובאמת היו תזוזות לכל מיני כיוונים - פעם קר פעם חם מאוד מקווה שהתחזית שנתת היום באמת תישאר כך - למרות שאני רציתי סופה קטנטונת אני בהחלט מאושר מכך שלבסוף לא יהיה חמסין.
איך אתה מסביר את זה שבאתר J2SKI -
http://www.j2ski.com/snow_forecast/Austria/Ischgl_snow.html
חוזים מעל 10 ס"מ שלג ביום ראשון ושני? והם דווקא מעדכנים את האתר בדתירות די גבוהה...
לכל היוצאים השבוע - תהנו וספרו חוויות
שלגון.
|
|
|
|
|
4. עדכון תחזית מז"א - שמש באירופה ושלג בישראל? תגובה ל - 1 |
25/01/2008 19:27  |
|
|
עופר, תודה רבה. התחזית הזו די מתאימה לי,במקרה ולא יהיו משקעים ביומיים הראשונים, אני סומך על האוסטרים שידאגו להפעיל תותחים בלילה ולרפד את המסלולים לקראת בוקר . בכל מקרה, אנחנו הולכים לכבוש את מאיירהופן בכל המובנים ולהנות מהלבן המשכר הזה.
ןלכל הנשארים בארץ,תראו איזה מזג האויר סידרנו לכם!
|
|
|
|