| 1. חזרנו מ (מיארהופן) זילרטל ואלי |
26/01/2008 14:31  |
| |
ayacoby |
11 הודעות עד כה |
|
|
|
שבוע מדהים עם הרבה גילויים מפתיעים לגבי החופשה בכלל והאתר בפרט ביחס לדברים שנכתבו בפורום !
השבוע היה עקב אילוצים מראשון לראשון והסתבר שזה עדיף לאין שיעור משבת מכיוון שראשית התנועה ממינכן לאוסטריה דלילה מאוד בימי ראשון וכך גם בחזרה למינכן. שנית שבת כיום סקי הוא דליל בכל מה שקשור במעליות במסלולים ובמסעדות ההרים והכי חשוב אין בעית לינה כאשר דואגים מראש לסגור מקום מראשון לראשון.
אני לא אתעכב על כל הפרטים המנהלתיים כמו טיסה, רכב, לינה וציוד זה פחות או יותר ידוע וזהה למה שנכתב פה בפורום.
בנוגע לסקי, סקי פס אחד מאפשר גלישה בכ-7 איזורים שונים שאינם מקושרים במעליות, הגדולים בק"מ מסלולים הם פנקן במאיירהופן, זילרטל ארנה בצל אם צילר והוך פיוגן/ הוך זילרטל קצת צפונית לצל, ישנו הקרחון שמרוחק כ-40 דקות נסיעה ממאירהופן ועוד שלושה אתרים קטנים כמו ראמסאו, אהורן ועוד אחד שאיני זוכר את שמו. אנחנו החלטנו להתמקד בשלושת הגדולים וזה אומר לגלוש יום בכל אחד ולאחר להחליט לאן חוזרים או ממשיכים הלאה ובסופו של שבוע גלשנו יומיים בפנקן יום בהוך ושלושה ימים בארנה ומכיוון שרבים כבר כתבו כאן על הפנקן אני אכתוב יותר על הארנה.
מכל שלושת איזורי הגלישה שהיינו המועדף ביותר עלינו היה ה"ארנה" וזה מכמה סיבות: האחת היא שהאתר בכלליתו הוא ארוך ואם מתחילים מקצהו האחד ומגיעים לקצהו האחר וחוזרים הרי עשינו טיול בלי חזרה על מסלולים מה שלוקח בערך כ-5 שעות גלישה, שנית האתר בנוי ממערב למזרח עם גלישה למדרונות בכיווני אלו וכן מדרונות דרומיים היות ונקודת ההתחלה שלנו היתה ב-צל בבוקר וגלשנו מזרחה הרי כמעט רוב המסלולים היוכאשר השמש גלויה וכן שלושת ימי הגלישה בארנה היו שטופי שמש ושוב בחזרה גולשים מערב שוב שמש ושלישית המסלולים היו מדהימים אנו גלשנו לרוב אדומים אמנם פה ושם גלשנו כחולים ואני זוכר מסלול שחור אחד אבל הרוב היו אדומים רחבים ובאחוזי שיפוע משתנים.
האתר למעשה מחולק לשלוש: צל , גרלוס וקוניגסליטן אני מוכרח לציין שביום הראשון שגלשנו לא הגענו לאיזור קוניגסלייטן המזרחי מכיוון שלא ידענו לאמוד זמן גלישה חזרה ולא רצינו לקחת סיכון עם המעליות, ביום השני שגלשנו שם כבר נכנסנו לאתר וגלשנו בו עד כמעט סופו השארנו מעלית אחת שראינו ולא המשכנו בה ביום השלישי שגלשנו באתר לקחנו את המעלית שויתרנו עליה יום קודם לכן ולהפתעתינו הגענו לעוד איזור גלישה שלם שכלל עוד כ-12 עד 15 מסלולים שכללו מסלול סלאלום עם מדידת זמן, מסלול אימון דיפ סנאו ועוד כמה מסלולים מהנים.
מסלולים מועדפים ןמומלצים: ב"צל" לכיוון גרלוס מסלול מספר 11 מסלול אדום, ב"צל" מסלול מספר 8 בדרך לסיום הגלישה ברובו אדום ובסופו שחור או כחול מגיע עד למיט סטיישן של הגונדולה לעיירה. ב"גרלוס" לכיוון קוניסלייטן מסלול מס 6 אומנם מצויין שחור אבל אם אני ירדתי אותו פעמיים אז הוא לא נורא, ב"קוניגסלייטן" מסלול אדום 8 או כחול מספר 9 והמשכו מסלול אדום 10 מסלול ארוך ואדיר לפי המפה האינטרטיבית באתר אורכם המצטבר מעל 5 ק"מ. וגולת הכותרת לטעמי מ"קוניגסלייטן" ל"גרלוס" מסלול אדום 9 ארוך ומדהים חייבים לנסות.
מבחינת מסעדות הרים ישנן כאלה בכל מקום חלקן קטנות יותר ברובם אפשר למצוא הכל לא חסכו בהן באתר.
לאלו שנוסעים למאיירהופן מומלץ להגיע ל"זילרטל ארנה" ןלדעתי כאשר אין בעיית שלג במסלולים מה שלא קיים עכשיו אפילו עדיף מאשר להגיע לקרחון שהוא מרוחק יותק קטן יותר וקר יותר.
|
|
|
|
| 2. חזרנו מ (מיארהופן) זילרטל ואלי תגובה ל - 1 |
26/01/2008 14:58   |
| |
ayacoby |
11 הודעות עד כה |
|
|
מסלול אדום 8 בקוניגסלייטן
 |
| (גודל:4.78KB) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 14. רציתי להגיד: תיכף יבוא אודוארדו ויעשה סדר בדברים תגובה ל - 11 |
27/01/2008 15:38   |
| |
ניסים |
1032 הודעות עד כה |
|
|
|
אדוארדו - אתה כותב יום אחד ב-ZILLERTAL ARENA , אבל אתה בעצם מתאר יומיים. פשוט חילקת את כל המתחם המקושר לצד המערבי ולצד המזרחי. (כנראה שלא רצית לעשות את מסלול 6 שחור- עליתי עליך).
בכל מקרה יוצא שבארנה צריך יומיים כדי להנות מהמתחם (אפילו מבלי לכסות את כל המסלולים).
למסלול אדום - אני לא ממליץ לעשות ROUTE - הלוך חזור מזל אמ זילר, כי לדעתי אתה מפספס הרבה בדרך - למשל המסלול שיורד לגרלוס, שידור חוזר (שבגדר חובה!!) על מסלול 8+9 אדומים מ KONIGSLEITEN לגרלוס וגם על המסלולים 3,1 ב KONIGSLEITEN (שאדוארדו תיכך יפרט איך מבלים עליהם יום שלם). בכל מקרה אם יש לך יום אחד לארנה הייתי עושה זאת כך (אין לי מפה ביד, אבל אני חושב שאדייק במסלולים): עלה מזל אמ זילר ופנה ישירות לתחילת מסלול 11 אדום המוביל מזרחה לכיוון גרלוס (אתה מוותר בעצם על כל המתחם של זל, אבל אחה"צ , אם ישאר זמן תעשה במסלולים האלה. המסלול המרתק ביותר במתחם הוא מסלול 9 אדום עם כמה וראיציות 9A 9B, שממילא אתה חייב לעשות בדרך חזרה). מסלול 11 הוא ארוך ( 4 ק"מ) ואם אתה גולש בו בבוקר, אתה כמעט לבד. חוויה. ממשיכים בכיוון מזרח (וזה אומר רכבל אחד, מסלול 4 אדום, ומסלולים 3 או 2 כחולים), אני ממליץ כאן (גרלוס) לרדת במסלול 1 עד לעיר - מסלול מיוחד ושונה. עולים חזרה ופונים שוב מזרחה למסלול 6 שחור (לא נורא) ומתחילים לעלות ברכבלים (צריך להחליף רכבלים בדרך למעלה) ממליץ לעשות את מסלול 8+7 אדום שהוא לכאורה מערבה (כאילו לחזור) אבל לא כדאי לפסספס, נעשה אותו שוב בדרך חזרה (אני לא התאפקתי), עכשיו במתחם KONIGSLEITEN תעשה כלל שיתיר לכך הזמן את הוראציות השונות של מסלולים 1,3,4 מומלץ ירידה אחת לפחות לעיירה במסלול 5 כחול או 2 אדום (אצלו האדום היה סגור אז ירדנו בכחול) בשעה 13:00 - 13:30 אתה צריך להתחיל לחזור. הפסקה בגרלוס (יש שתי מסעדות, מומלץ לקחת את הגבוהה יותר שנראית פחות עמוסה, כי בתחתונה זה גם הבסיס של בית הספר), וחזרה לעבר זל - שם תוכל לגלוש במסלולים כמה זמן שיתאפשר לך - מסלולים 3,4,5 וכמבום 9.
בקיצור - אם יש לך רק יום אחד, עלה בזל אמ זילר אבל ותר על מתחם זה וגלוש ישר לגרלוס (11 אדום). אל תוותר על המסלולים שיורדים לעיירות. ואל תשכח לחזור בזמן.
נ.ב. - מילה אחרונה לאדוארדו :
יום שלם בסאונה - השתגעת?
לקחת את הבת שלך לסאונה? השתגעת?
נ.ב2 - אדוארדו שים לב שיש שידור חוזר של אליפות ישראל בסקי. ערוץ הספורט - מחר וביום רביעי.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|