כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. חזרנו מ (מיארהופן) זילרטל ואלי 26/01/2008 14:31 לתגובה הבאה
  ayacoby לא מחובר ayacoby  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
שבוע מדהים עם הרבה גילויים מפתיעים לגבי החופשה בכלל והאתר בפרט ביחס לדברים שנכתבו בפורום !
השבוע היה עקב אילוצים מראשון לראשון והסתבר שזה עדיף לאין שיעור משבת מכיוון שראשית התנועה ממינכן לאוסטריה דלילה מאוד בימי ראשון וכך גם בחזרה למינכן. שנית שבת כיום סקי הוא דליל בכל מה שקשור במעליות במסלולים ובמסעדות ההרים והכי חשוב אין בעית לינה כאשר דואגים מראש לסגור מקום מראשון לראשון.
אני לא אתעכב על כל הפרטים המנהלתיים כמו טיסה, רכב, לינה וציוד זה פחות או יותר ידוע וזהה למה שנכתב פה בפורום.
בנוגע לסקי, סקי פס אחד מאפשר גלישה בכ-7 איזורים שונים שאינם מקושרים במעליות, הגדולים בק"מ מסלולים הם פנקן במאיירהופן, זילרטל ארנה בצל אם צילר והוך פיוגן/ הוך זילרטל קצת צפונית לצל, ישנו הקרחון שמרוחק כ-40 דקות נסיעה ממאירהופן ועוד שלושה אתרים קטנים כמו ראמסאו, אהורן ועוד אחד שאיני זוכר את שמו. אנחנו החלטנו להתמקד בשלושת הגדולים וזה אומר לגלוש יום בכל אחד ולאחר להחליט לאן חוזרים או ממשיכים הלאה ובסופו של שבוע גלשנו יומיים בפנקן יום בהוך ושלושה ימים בארנה ומכיוון שרבים כבר כתבו כאן על הפנקן אני אכתוב יותר על הארנה.
מכל שלושת איזורי הגלישה שהיינו המועדף ביותר עלינו היה ה"ארנה" וזה מכמה סיבות: האחת היא שהאתר בכלליתו הוא ארוך ואם מתחילים מקצהו האחד ומגיעים לקצהו האחר וחוזרים הרי עשינו טיול בלי חזרה על מסלולים מה שלוקח בערך כ-5 שעות גלישה, שנית האתר בנוי ממערב למזרח עם גלישה למדרונות בכיווני אלו וכן מדרונות דרומיים היות ונקודת ההתחלה שלנו היתה ב-צל בבוקר וגלשנו מזרחה הרי כמעט רוב המסלולים היוכאשר השמש גלויה וכן שלושת ימי הגלישה בארנה היו שטופי שמש ושוב בחזרה גולשים מערב שוב שמש ושלישית המסלולים היו מדהימים אנו גלשנו לרוב אדומים אמנם פה ושם גלשנו כחולים ואני זוכר מסלול שחור אחד אבל הרוב היו אדומים רחבים ובאחוזי שיפוע משתנים.
האתר למעשה מחולק לשלוש: צל , גרלוס וקוניגסליטן אני מוכרח לציין שביום הראשון שגלשנו לא הגענו לאיזור קוניגסלייטן המזרחי מכיוון שלא ידענו לאמוד זמן גלישה חזרה ולא רצינו לקחת סיכון עם המעליות, ביום השני שגלשנו שם כבר נכנסנו לאתר וגלשנו בו עד כמעט סופו השארנו מעלית אחת שראינו ולא המשכנו בה ביום השלישי שגלשנו באתר לקחנו את המעלית שויתרנו עליה יום קודם לכן ולהפתעתינו הגענו לעוד איזור גלישה שלם שכלל עוד כ-12 עד 15 מסלולים שכללו מסלול סלאלום עם מדידת זמן, מסלול אימון דיפ סנאו ועוד כמה מסלולים מהנים.
מסלולים מועדפים ןמומלצים: ב"צל" לכיוון גרלוס מסלול מספר 11 מסלול אדום, ב"צל" מסלול מספר 8 בדרך לסיום הגלישה ברובו אדום ובסופו שחור או כחול מגיע עד למיט סטיישן של הגונדולה לעיירה. ב"גרלוס" לכיוון קוניסלייטן מסלול מס 6 אומנם מצויין שחור אבל אם אני ירדתי אותו פעמיים אז הוא לא נורא, ב"קוניגסלייטן" מסלול אדום 8 או כחול מספר 9 והמשכו מסלול אדום 10 מסלול ארוך ואדיר לפי המפה האינטרטיבית באתר אורכם המצטבר מעל 5 ק"מ. וגולת הכותרת לטעמי מ"קוניגסלייטן" ל"גרלוס" מסלול אדום 9 ארוך ומדהים חייבים לנסות.
מבחינת מסעדות הרים ישנן כאלה בכל מקום חלקן קטנות יותר ברובם אפשר למצוא הכל לא חסכו בהן באתר.
לאלו שנוסעים למאיירהופן מומלץ להגיע ל"זילרטל ארנה" ןלדעתי כאשר אין בעיית שלג במסלולים מה שלא קיים עכשיו אפילו עדיף מאשר להגיע לקרחון שהוא מרוחק יותק קטן יותר וקר יותר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. חזרנו מ (מיארהופן) זילרטל ואלי תגובה ל - 1 26/01/2008 14:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום 8 בקוניגסלייטן
(גודל:4.78KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תודה על הדווח ושאלות תגובה ל - 1 26/01/2008 14:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1404 הודעות עד כה
אנחנו שם עוד 4 שבועות.
1. יש לנו יום אחד בארנה. מה מומלץ ביום אחד? לא הבנתי האם נזדקקתם ל- 3 ימים או ש-5 שעות מספיקות להלוך וחזור.
2. יש לנו יום אחד בהוכזילרטל. מה מומלץ שם?
3. האם לקחתם הדרכה? ואם כן מה מומלץ?
4. קצת טיפים על אפרה סקי.
5. האם נסעתם ברכב או השתמשתם בתחבורה ציבורית? בכל מקרה - האם יש טיפים בנושא ההתנידות בין האתרים?

תודה
- מ.א.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תודה על הדווח ושאלות תגובה ל - 3 26/01/2008 16:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יום אחד יספיק בארנה למה שנקרא ROUTE שמתחיל בנקודה המערבית ביותר עד לנקודה המזרחית וחזרה כ-5 שעות תוסיף 2 עצירות במסעדות מרווח ביטחון של תנועה קצת מוגברת במעליות ובמסלולים הצרים וסגרת יום גלישה כך שאם רוצים כל פעם להתמקד באיזור אחר רצת למסלולים שאינם ב-ROUTE אני ממליץ על יותר מיום אחד תלוי גם בהעדפות שלכם לגבי איזורי הגלישה.
אנו החלטנו כמו שאמרתי לכסות בימים הראשונים איזור אחד כל יום ואז לחזור לאלה שהועדפו על ידינו בימי הגלישה הנוספים.
לטעמי הארנה בנוי באופן שונה מהפנקן ומהוך, הארנה יותר פרוס לרוחב כאשר השניים האחרים בנויים באופן כזה שמנקודה אחת יוצאי מסלול המתפצל לכמה שונים ולפעמים גם מקבילים אחד לשני וחוזרים להיפגש בנקודה יותר נמוכה כך שבסופו של דבר על פניו אורך המסלולים בשלושת האתרים זהה פחות או יותר אולפ בארנה הוא קצת יותר מעניין.
השנה לא לקחנו הדרכה ולכן אין לי חוות דעת בנושא.
אפרה סקי הוא חלק חשוב עבורי בחופשת סקי ולכן בשנים האחרונות החופשות מתמקדות באוסטריה. לגבי המקומות בהם היינו אז כך: בכל האתרים כמעט ובגלל גובהן הנמוך של העיירות החזרה אליהן נעשית בעזרת המעלית ולא גלישה כך שבכל נקודה בראש המעליות ובתחתיתן ישנם בארים לאפרה סקי אולם הם פעילים עד השעה 17:00 למעלה ו-17:30 למטה אנו בילינו בדר"כ למטה לבירה אחת ומשם נסענו למאיירהופן שם קיימים מספר בארים ה-ICE BAR שמלא מ-16:30 עד 18:00 לערך ולא אהבנו את האוירה שם כל כך מה שכן אהבנו היה Nicki's Schirmbar ליד הכניסה למעלית האהורן ושייך למלון BRUCKE מלא ושמח עד תשע בערב לפחות הכי טוב שיכול להיות. מומלץ!!!!
עד כמה שידוע לי סקי באס לא מקשרים בין העיירות אלא כל קו נשאר בעיירה שלו, הקישור בין העיירות הוא בעזרת קו הרכבת שבעמק אמנם הכל חופשי עם סקי פאס אבל עלול להיות מאוד מסרבל והמסקנה היא רכב רכב רכב כך עשינו לא טעינו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תודה על התשובה המפורטת תגובה ל - 4 26/01/2008 20:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. icon14.gif  תודה על הדווח ושאלות תגובה ל - 4 27/01/2008 08:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דודי חיימוב דודי חיימוב לא מחובר דודי חיימוב  משתמש פעיל 208 הודעות עד כה
המסקנה לגבי הנסיעה ביום ראשון היא מאד נכונה ומומלצת .
הייתי בשנה שעברה ונוסע שוב במרץ השנה כמה שאלות בבקשה :
מעניין לדעת מתי הגעתם לאתר ביום ראשון והאם יש מצב לעלות לסיבוב קצר עוד באותו יום ?
הבר במלון BRUCKE קרוב למלון andrea ?
כמה זמן לוקח לך להגיע בבוקר לארנה ? (השנה אני עם רכב)

הערה אחדונה למי שמגיע ללא רכב התחבורה הציבורית מעולה רכבת /סקי בס כולם כלולים במחיר. נכון שמומלץ רכב אבל כפשרה זה בסדר .

תודה מראש
דודי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מסלול אדום מתי אתם נוסעים בדיוק ? תגובה ל - 5 27/01/2008 08:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. יום חמישי 21 לפברואר תגובה ל - 7 27/01/2008 10:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. טיפ לנוסעים לארנה במהלך פברואר תגובה ל - 6 27/01/2008 10:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שעת פתיחת הרכבל בזל אם זילר הוקדמה ל- 8:00 בבוקר. למי שחשוב להספיק כמה שיותר שעות גלישה. נכון רק לפברואר.

- מ.א.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. תודה על הדווח ושאלות תגובה ל - 6 27/01/2008 11:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ניסים לא מחובר ניסים  משתמש פעיל 1026 הודעות עד כה
הי,
1. הבר עם האפרה סקי קרוב מאוד למלון andrea.
2. הנסיעה לארנה 7-10 דקות. נוסעים לכיוון זל אמ זילר. לא נכנסים לעיר אלא ממשיכים צפונה על הכביש . הכביש עובר במינהרה קצרה. דקה אחרי שעוברים את העיר החניון של הגולדולה נמצא מימין.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. תוספות לגבי צילרטל לפני הדווח תגובה ל - 9 27/01/2008 13:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
AYACOBY, כתבת יפה ואני בטוח שנהנתם כמונו, כי הרי גשלנו באותם המקומות באותם הימים.

מבחינת חלוקה של שישה ימי גלישה בעמק צילר (ועל זה אני אכתוב בדווח המלא) ההמלצה שלי היא כדלקמן:

יום אחד ב-HOCHZILLERTAL כולל HOCHFUGEN ביחד זה כ-150 ק"מ אך לא חייבים את הכל.

יום אחד עד יומיים בפנקן כולל EGALM.

יום אחד ב-ZILLERTAL ARENA לא כולל אזור KONIGSLEITEN ו-GERLOSPLATTE אבל כולל כל המסלולים בROSENALM (האזור הקרוב ל-ZELL).

יום אחד שמתחילים אותו ב-TALSTATION GERLOSPLATTE ומכסים את KONIGSLEITEN ו-GERLOSSPLATTE (הכי נהנתי מהיום הזה - מקום יפה ביותר).

יום אחד בקרחון.

יום השישי הולכים לסאונה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. hochzillertal נפתח ב-7:30 תגובה ל - 9 27/01/2008 13:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הותעתי מזה, אך אנחנו עלינו פעם אחת ב-7:45, בדוק.
עוד הערה: המעליות ב-TALSTATION GERLOSPLATTE בקצה המזרחי של ARENA נפתחות רק ב-9:00!!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. הכוונה ל-"הופתעתי" תגובה ל - 12 27/01/2008 13:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. רציתי להגיד: תיכף יבוא אודוארדו ויעשה סדר בדברים תגובה ל - 11 27/01/2008 15:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ניסים לא מחובר ניסים  משתמש פעיל 1026 הודעות עד כה
אדוארדו - אתה כותב יום אחד ב-ZILLERTAL ARENA , אבל אתה בעצם מתאר יומיים. פשוט חילקת את כל המתחם המקושר לצד המערבי ולצד המזרחי. (כנראה שלא רצית לעשות את מסלול 6 שחור- עליתי עליך).
בכל מקרה יוצא שבארנה צריך יומיים כדי להנות מהמתחם (אפילו מבלי לכסות את כל המסלולים).

למסלול אדום - אני לא ממליץ לעשות ROUTE - הלוך חזור מזל אמ זילר, כי לדעתי אתה מפספס הרבה בדרך - למשל המסלול שיורד לגרלוס, שידור חוזר (שבגדר חובה!!) על מסלול 8+9 אדומים מ KONIGSLEITEN לגרלוס וגם על המסלולים 3,1 ב KONIGSLEITEN (שאדוארדו תיכך יפרט איך מבלים עליהם יום שלם). בכל מקרה אם יש לך יום אחד לארנה הייתי עושה זאת כך (אין לי מפה ביד, אבל אני חושב שאדייק במסלולים): עלה מזל אמ זילר ופנה ישירות לתחילת מסלול 11 אדום המוביל מזרחה לכיוון גרלוס (אתה מוותר בעצם על כל המתחם של זל, אבל אחה"צ , אם ישאר זמן תעשה במסלולים האלה. המסלול המרתק ביותר במתחם הוא מסלול 9 אדום עם כמה וראיציות 9A 9B, שממילא אתה חייב לעשות בדרך חזרה). מסלול 11 הוא ארוך ( 4 ק"מ) ואם אתה גולש בו בבוקר, אתה כמעט לבד. חוויה. ממשיכים בכיוון מזרח (וזה אומר רכבל אחד, מסלול 4 אדום, ומסלולים 3 או 2 כחולים), אני ממליץ כאן (גרלוס) לרדת במסלול 1 עד לעיר - מסלול מיוחד ושונה. עולים חזרה ופונים שוב מזרחה למסלול 6 שחור (לא נורא) ומתחילים לעלות ברכבלים (צריך להחליף רכבלים בדרך למעלה) ממליץ לעשות את מסלול 8+7 אדום שהוא לכאורה מערבה (כאילו לחזור) אבל לא כדאי לפסספס, נעשה אותו שוב בדרך חזרה (אני לא התאפקתי), עכשיו במתחם KONIGSLEITEN תעשה כלל שיתיר לכך הזמן את הוראציות השונות של מסלולים 1,3,4 מומלץ ירידה אחת לפחות לעיירה במסלול 5 כחול או 2 אדום (אצלו האדום היה סגור אז ירדנו בכחול) בשעה 13:00 - 13:30 אתה צריך להתחיל לחזור. הפסקה בגרלוס (יש שתי מסעדות, מומלץ לקחת את הגבוהה יותר שנראית פחות עמוסה, כי בתחתונה זה גם הבסיס של בית הספר), וחזרה לעבר זל - שם תוכל לגלוש במסלולים כמה זמן שיתאפשר לך - מסלולים 3,4,5 וכמבום 9.
בקיצור - אם יש לך רק יום אחד, עלה בזל אמ זילר אבל ותר על מתחם זה וגלוש ישר לגרלוס (11 אדום). אל תוותר על המסלולים שיורדים לעיירות. ואל תשכח לחזור בזמן.

נ.ב. - מילה אחרונה לאדוארדו :
יום שלם בסאונה - השתגעת?
לקחת את הבת שלך לסאונה? השתגעת?

נ.ב2 - אדוארדו שים לב שיש שידור חוזר של אליפות ישראל בסקי. ערוץ הספורט - מחר וביום רביעי.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. תודה על הדווח ושאלות תגובה ל - 6 27/01/2008 18:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הדרך לאתר לקחה לנו כשעתיים וקצת כולל עצירה לקניית מדבקת אוטוסטרדה וארוחה קלה.
לדעתי יום ההגעה הוא יום אידיאלי לסגירת כל הענינים המנהלתיים כמושכירת ציוד, קניית דברים רטנים חסרים, לקיחת מפות האתרים לתכנון סופי והכי חשוב למצוא את האפרה סקי האידיאלי.
מצטער אין לי מושג איפה מלון אנדראה.
לקח לנו 10 דקות לבגיע לארנה מהמלון שלנו ב"היפאך"
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. רציתי להגיד: תיכף יבוא אודוארדו ויעשה סדר בדברים תגובה ל - 14 27/01/2008 18:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שוב כמו שאני ציינתי, הטעם הוא לגלוש מזרחה ולחזור אבל אנחנו כל יום הוספנו כמה שעות גלישה האחד האתרים עממם, ביום הראשון גלשנו את כל מסלולי ZELL בנוסף לגיחה לגרלוס, ביום השני חרשנו את כל מסלולי גרלוס ובשלישי גילינו וגלשנו במסלולי KONIGSLEITEN ולמעט המסלולים הנבחרים שציינו וחזרנו עליהם כמה וכמה פעמים מעלית - מסלול - מעלית - מסלול לדעתי בשלושה ימים גלשנו כמעט את כולם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. ניסים - תודה על הטיפים. הדפסתי. תגובה ל - 14 27/01/2008 20:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. תודה לayacoby תגובה ל - 15 28/01/2008 07:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. ניסים: אתה ממזר... תגובה ל - 14 28/01/2008 20:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
א. סאונה ביום שישי הייתה בדיחה, אבל תראה בדווח שלי (הוא גמור - אני אשלח אותו אליך ולמ.א. להערות לפני שילוחו לאיתמר) שאכן לקחתי את הבת שלי לשם: זו חוויה תרבותית חשובה.

ב. לא אמרת לי על הירידה לגרלוס, ולכן לא עשיתי אותה, חבל, כי כאשר נסענו בחזרה, ראינו את המסלול מסתרך אל תוך העיר, חבל.

מסךול 5 לות KONIGSLIETEN עשיתי בטעות: טעות יפיפיה, אבל גם זה לא אמרת לי.

אני מסכים כי חילקתי את ארנה ליומיים: ואכן זה מה שצריכים, וע"מ לכסות את ואריאציות 9 קרוב לZELL צריך אפילו יומיים וחצי.

מסכים עם כל מילה. מ.א.: רשמת הכל?

נב לניסים: את 6 שחור עשיתי, הוא אכן לא קשה.
(אל תביך אותי בפורום - לא יפה...)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. תודה לניסים תגובה ל - 10 28/01/2008 20:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כותב את ההודעה פעם שלישית בעיות f5 .
בכל אופן תודה על התשובות .
אני קורא את ההסבר על הארנה ומסתכל במפה וזה עושה דה ז'וו ורענון לזכרון , רק שאנחנו עשינו סיבוב מעגלי וחזרנו לזל , השנה נראה לי שנמשיך לגרלוס ואחר כך לקוניגסלטיין והשאלה היא אם עברת גם ל wald ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. מסלול 6-ארנה. תגובה ל - 19 28/01/2008 20:48 לתגובה קודמת
  yohanand לא מחובר yohanand  משתמש פעיל 2450 הודעות עד כה
המסלול השחור היחיד במתחם, מזרחית לגרלוס. אם השלג טוב, הגלישה לא קשה במיוחד. כשהייתי שם היו קטעי קרח רבים ולא היה תענוג גדול לגלוש בו.
כפי שכבר אמרתי, זהו האתר הטוב ביותר לדעתי בכל הצילרטל, וחלוקת ימי הגלישה של איה וקובי ממש מומלצת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מאירהופן,שאלה לכל המומחים.
להודעה הבאה:מי מאנשי הפורום נוסע למאירהופן ב - 9/32008