כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. פלכאו 19-26 בינואר 28/01/2008 10:08 לתגובה הבאה
מיכאל מיכאל לא מחובר מיכאל  משתמש פעיל 746 הודעות עד כה
הזמנו (חבר שלי אדי ואני) חבילה בסקי דיל לפלכאו, ל - 19-26 בינואר.
החבילה כללה טיסות, העברה, מלון (Bergzeit) כולל ארוחת בוקר וסקי פס לכל מרחב Amade, בעלות של 900 יורו.
ציוד והדרכה - תאמתי מראש מהארץ. בדקתי דרך אתר האינטרנט http://www.flachau.com בכל בתי הספר וחנויות הציוד. מצאתי דיל בחנות Intersport am Jet של ציוד רמה בינונית (comfort) והדרכה למתקדמים ב-199 יורו, כולל אכסנה של הציוד בחנות - http://www.amjet.at. לי זה עלה 180 יורו אחרי שני מיילים לחנות כי יש לי נעליים. במלים אחרות - שילמתי 45 יורו על מגלשיים לשבוע. המחיר שסקי דיל הציעו היה "רק" טיפה יותר יקר; אבל ההדרכה היתה שעתיים בלבד כל יום. לי זה נראה קצת משונה, כי באתר האינטרנט של פלכאו כתוב שהמחיר אחיד - 135 יורו לקורס של שעתיים וחצי ביום, חמישה ימים בשבוע. כנראה שיש לסקי דיל הסדר מיוחד עם החנות בה הם לוקחים את הציוד (Fun&Pro). בכל מקרה, תוספת של 65 יורו לציוד קומפלט מעל מחיר הקורס נראה לי עסקה טובה. בנוסף, בחנות Fun&Pro משלמים תוספת על ה-depot; אצלנו זה היה כלול במחיר. לא דבר גדול, אבל החיים מורכבים מדברים קטנים שלא אחת קובעים את היחס הכולל (סליחה על הפילוסופיה בגרוש).
המטוס היה מלא מפה לפה בגולשים. פגשתי את כרמית השניה שנסעה עם בעלה והבן. היה נחמד לראות את הפנים מאחרי ההודעות.
שרונה - המלווה של סקי דיל - חיכתה לנו ביציאה מהטרמינל והפנתה אותנו לאוטובוסים שחנו מעבר לפינה. היינו כ-25 אנשים בקבוצה; מרביתם (חוץ משניים) לאותו מלון.
האוטובוס נסע כמעט עד לגבול האוסטרי בדרכים צדדיות - לא על האוטובאן. רק לאחר מעבר הגבול עלינו על הכביש המהיר ותוך חצי שעה בערך הגענו לפלכאו. שרונה שפעה הסברים כל הדרך.
התמקמנו במלון. החדרים בצד שלנו של המסדרון קטנים, נקיים ומסודרים טוב. הצצתי יום אחד לחדרים בצד השני - הם היו יותר גדולים. היו כמה שקיבלו חדרים בחלק היותר ישן (ומשופץ) של המלון, שקיבלו שני חדרים זוגיים מחוברים, עם חדר ישיבה, מקרר ומטבחון קטן. בחדר שלנו לא היה ג'קוזי; אם כי יש חדרים שיש בהם ג'קוזי. אינטרנט - צריך כבל רשת. אין אלחוטי. בעלת הבית נתנה לנו בשמחה כבל רשת. שקע החשמל הוא בלי ארקה ויש בליטות בצדדיו כך שתקע ישראלי לא נכנס. הציעו לנו במלון עסקת חבילה שלקחנו אותה: ארוחה כל ערב במלון במחיר כולל של 85 יורו לשבוע. כבר ביום הראשון לא התאכזבנו וכך נשאר עד לסוף (חוץ מערב אחד שהיה קלופס עם ירקות שבושל יותר מדי לטעמי). מילה טובה מאוד על המלון - יחס מצויין; מלון נקי ומסודר; אוכל (כפי שכבר כתבתי) מצויין; סאונה טובה עם פינוקים קטנים. לא לשכוח לצאת מהסאונה ישר לשלג.
אחרי שפרקנו במלון, הלכנו להתארגן על הציוד. מעלית Achter Jet נמצאת 10 דקות הליכה מהמלון. הגענו למגרש החניה ואופס - טעות. יש במקום שתי חנויות Intersport: אחת מצד ימין של מגרש החניה (אם עומדים עם הפנים לכיוון ההר) והשניה מצד שמאל. רק כשהיינו באמצע הליך ההזמנה והרישום עם המגלשיים ביד הבנתי, שאנחנו לא בחנות הנכונה - אנחנו בחנות Intersport Eber. התנצלתי בנימוס (ההתנצלות התקבלה בחיוך) והלכנו לחנות הנכונה.
קבלנו ציוד ברמה טובה. אדי קיבל נעליים של Lange. הוא אמר לי שהוציא ניירות מהנעליים. גם המגלשיים באיכות טובה - שלו דינמיק ושלי אטומיק. יכול להיות שהייתי צריך לקחת מגלשיים אחרים קצת יותר ארוכים ורכים (קבלתי 160 ס"מ, מאוד קשיחים - המדריך אמר לי אחרי כמה ימים, שהמגלשיים של אטומיק ידועים בקשיחות שלהם).
האתר:
להר עולים באחת משלוש מעליות: Star Jet, Achter Jet, Space Jet. זה הסדר שלהן לאורך העיירה מימין לשמאל (שוב - כשעומדים עם הפנים להר). בין כ"א מהמעליות יש סקי בס. שני קווים - אחד מסטאר לאכטר והשני מאכטר לספייס. קצת מגביל אם רוצים להגיע מצד אחד לצד השני בבסיס האתר. האכטר היא גונדולה העולה ¾ מההר. הסטאר והספייס הן מעליות כסא של 6/8 אנשים, עם חיפויי פלסטיק. הן עולות חלקים מהדרך וצריך לגלוש מהן קצת כדי להגיע לכסא הבא (שנקרא באותו שם עם מספר סידורי גבוה יותר). שתיהן מגיעות עד לפסגת האתר.
מרבית המסלולים מוגדרים אדומים, כאשר יש קשים יותר וקשים פחות. המסלולים כולם רחבים מאוד וחלקים.
מהפסגה יש, בנוסף על הירידה באתר פלכאו, מעבר למסלול Flying Mozart שמוביל לעיירה הסמוכה Wagrain. מסלול יפה מאוד, צר מעט מהמסלולים בפלכאו וביום הראשון שירדנו בו היה די קרחי כי הוא במפנה דרומי ולא מקבל הרבה שמש ישירה. בפעם השניה שירדנו, אחרי השלג, היה הרבה יותר טוב. מסלול יפה נוסף הוא ה-8 האדום. הירידה אליו קרובה מאוד לירידה למוצארט - לא להתבלבל. מאותה צומת יוצא משמאל גם מסלול קצר אל מעלית נוספת, המובילה למסלול שחור, אותו עשינו עם המדריך פעמיים ביום האחרון. המסלול היה באיכות מעולה. השלג הכי טוב שחרשנו השבוע.
נקודה חשובה - האתר ריק כמעט מקרשלגים. אפילו הצעירים גולשים על מגלשיים (או שורט בלייד).
מפלכאו לוקחים סקי בס לעיירה הסמוכה Flachauwinkl. שם ישנם שני אתרי גלישה נפרדים - "ימני" Mooskopf (sunshine shuttle) ו"שמאלי" Roskopf, משני הצדדים של האוטובאהן. ביניהם מחבר סקי בס נסיעה 3 דקות בכביש מתחת לכביש המהיר. בצד הימני יש פארק Absolute Park - הכי גדול במתחם זצלבורג. חלקו מתאים למקצוענים של ממש. חצי צינור, ריילסים וכו'. כל מה שלא מדבר לאדם שמרן שכמוני. צד זה מחובר למעלה למסלולי גלישה ל-Kleinarl. הצד השמאלי, שהיתה תמימות דעים בקרב חברי הקבוצה לגבי טיבו, מעניין מאוד. צד זה מחובר למסלולים בירידה לצאוכנסה (Zauchensee). רוב המסלולים כחולים, אם כי יש גם אדומים יפים ובירידה לצאוכנסה מסלול שחור שפחד רק להסתכל למטה. גלשנו שם אחרי הצהריים ביום שהיה יחסית חם, ובשלב זה המסלולים כבר היו חרושים היטב.
חיי לילה - יש מספר מועדונים. סקי דיל ממליצים על מועדון Fire&Ice שביום שהיינו בו באמצע השבוע היה נטוש לחלוטין. ביום ששי בערב היה עמוס.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. פלכאו 19-26 בינואר - המשך תגובה ל - 1 28/01/2008 10:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא נכנס הכל בהודעה אחת - אז הנה ההמשך:

חיי לילה - יש מספר מועדונים. סקי דיל ממליצים על מועדון Fire&Ice שביום שהיינו בו באמצע השבוע היה נטוש לחלוטין. ביום ששי בערב היה עמוס. Musistadl - מועדון הופעות חיות שהיה כיף ביום ששי בערב (אחרי שיצאנו מהFire&Ice). צפוף ורועש. רוקדים על גודל של בלאטה - ולא מהסוג הגדול. מקום נחמד נוסף - Hofstadl - בר אפרה ליד מעלית Star Jet שגם הוא עמוס כמו קופסת סרדינים.

שאפו אמיתי לסקי דיל - ארגון טוב, תשומת לב של המלווה שרונה לפרטים הקטנים, דברים קטנים שהנעימו את החיים (כמו קופסת ממתקים שחיכתה לנו בחדר יום אחד אחרי הגלישה).

IMG-1.jpg IMG-2.jpg
IMG-1.jpg(גודל:8.75KB)IMG-2.jpg(גודל:7.91KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עוד תמונה תגובה ל - 2 28/01/2008 10:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

IMG-3.jpg
IMG-3.jpg(גודל:9.23KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. יפה מאד, יפה מאד תגובה ל - 2 28/01/2008 12:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
סאכטיין על הכתבה. תארגן אותה טיפה יותר ושלח אותה כדווח גולשים, נדמה לי כי אין כתבות על FLACHAU.
לא כתבת כמה ק"מ יש סה"כ בכל האתרים של AMADE, ואני לא יודע.
בסה"כ נשמע שמאד נהנתם, עוד על אחת כמה וכמה אם תחזור לשם במרץ.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תודה ושאלות תגובה ל - 3 28/01/2008 13:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1452 הודעות עד כה
מיכאל,
1. לא נתת סיכום לגבי פלאכו: כמה מסלולים מכל צבע, אורך המסלולים, איכות השלג וכו'. האם זהו אתר לשבוע שלם? האם היית מגדיר אותו כמתאים למחילים/בינוניים/מתקדמים? מהו גובה האתר?
2. אתה נשמע לי אחד שלא תהיה לו בעיה להתארגן עצמאית. למה בחרת לסוע בחבילה עם סקי דיל? ולמה דוקא לפלאכאו?
3. האם אפשר להסתדר באתר בלי רכב בקלות? לא צריך?
4. מסעדות מומלצות בהרים. סדר גודל של מחירים. איפה שותים בירה...

תודה,
- מ.א.

Save Earth! Reduce, reuse, recycle
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. פרטים נוספים תגובה ל - 5 28/01/2008 14:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא מדדתי את אורך המסלולים. לפי האתר:
מסלול 4 - 12 ק"מ הפרש גובה - 700 מ'
מסלול 6 - 13 ק"מ
מסלול 7 - 10 ק"מ

8 אדום - 4 ק"מ
מוצרט - 4-5 ק"מ
ניסיתי לרשום את אורך המסלולים אבל לא הצלחתי. מידע מלא באתר http://en.skiamade.com/skiresorts/ נותן מידע מלא על כל אזור, כולל אורך המלולים והמעליות. משום מה העיף אותי כמה פעמים מהאינטרנט.
רוב המסלולים מסומנים כאדומים, אם כי רמת הקושי שלהם שונה. יש קטעים יותר תלולים ופחות תלולים. מסלול 1 היורד ל Star Jet משמש לסלאלום במסגרת גביע העולם וקרוי על שמו של ההרמינטור.
שחור- כפי שציינתי יש אחד, והוא די קצר.
כחול - אחד שמתפתל לרוחב האתר מצד לצד וחותך את האדומים.
בפלכאוינקל - יותר כחולים מאשר בפלכאו. לא הספקתי לגלוש למקומות נוספים בשבוע שהייתי. מקווה להשלים בפעם הבאה.

גובה האתר - 1850 מ'
מתאים בעיקר לבינוניים
איכות השלג - חלום. בעיקר אחרי שיורד טרי וכל יום בבוקר לפני החריש.

האתר מספיק לשבוע שלם, עם החיבורים שלו בסקי בס לפלכאוינקל ולווגריין. מווגריין עוברים בסקי בס קצר לצד השני של העיירה ומזגזגים על ההרים עד לאלפנדורף ובחזרה.
קישורים בסקי בס עד לפילצמוס - בחינם. מעבר למתחם זלצבורג - יש לשלם על הנסיעה (למשל - לבד גסטיין).
אפשר להתנייד בלי רכב, אם יש סידור להגיע ממינכן.

בירה שותים בכל מקום שהישבן מצליח למצוא מקום על הספסל במסעדות ההרים. על כל הר רם ומעלית נישאה יש לפחות שתי מסעדות. אני מעדיף בצהריים מרק, אבל מי שרוצה בירה - יקבל את מבוקשו.
המחירים סבירים. נדמה לי שצלחת מרק 3 יורו וכנ"ל ברטוורסט.
דרך אגב - השלטונות אישרו לנסוע שוב בסוף מרץ. מי שרוצה להצטרף - שיודיע לי.

[עודכן ב:28 ינואר 2008 14:21:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. אדוארדו... תגובה ל - 4 28/01/2008 20:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yohanand לא מחובר yohanand  משתמש פעיל 2450 הודעות עד כה
אם היית בודק באתר של אמדה, הייתה מוצא שם יותר מ-800 ק"מ מסלולים.
מיכאל הספיק לבקר רק בשניים מהם: פלכאו והמרחב בין ווגריין וסנט-יוהאן. אני מבין שזה בגלל שהוא היה במסגרת הדרכה.
אם היה נוסע טיפטיפה מזרחה ומעט דרומה, היה מגיע ל-zauchenzee. אתר עם מסלולים מאתגרים יותר ובדרך כלל עם שלג רב יותר.
אם היה מרחיק כ-20 דקות מזרחה, היה מגיע לאתר של שלדמינג (200 ק"מ מסלולים), אתר גדול ופרוש שבו ניתן לעשות איזה "ספארי קטן".
יוסס ואנוכי היינו שם לפני ארבע שנים, התגוררנו בעיירה רדשטט וישנו דיווח שלי בפורום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. יוחנן... תגובה ל - 7 28/01/2008 21:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכאל הספיק לבקר בפלכאו, צאוכנסה (כותבים עם S ולא עם Z בסוף) ווגריין.
מיכאל לא הספיק לבקר ברדשטט, אלפנדורף, וסנקט יוהאן, אם הוא ייקח בחשבון את האתרים הקרובים.
מיכאל גם לא היה בשלדמינג, פילצמוס ועוד הרבה מקומות. בין היתר (למרות שזה תירוץ בדיעבד) כי מיכאל היה תלוי בסקי בס והסקי בס לאתרים האלה שהם מחוץ לזלצבורגר הוא בתשלום לא זול.
אחת הסיבות היא, שלמיכאל לא היה מספיק זמן כי שבוע זה קצר וכי מיכאל רצה לשפר את הטכניקה שלו על חשבון קילומטראז' (תכונה מיכאלית אופיינית).

מיכאל גם לא כועס. מיכאל נהנה מהשבוע שלו וינסה להשלים חוסרים בסוף מרץ באותה זירת הפשע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. למיכאל תגובה ל - 1 28/01/2008 22:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כרמית השניה כרמית השניה לא מחובר כרמית השניה  משתמש פעיל 376 הודעות עד כה
היה נחמד להיפגש במטוס וכמה טוב שנסעתם בדרכים צדדיות במקום על האוטוסטרדה, עכשיו אני מבינה למה לא היה לנו עומס... אבל לא מבינה בדיוק למה נסעתם בדרכים צדדיות?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. לכרמית תגובה ל - 9 29/01/2008 08:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אין לי שמץ. בהתחלה חשבתי שזה בשביל לא לשלם אגרה באוסטריה, אבל באוסטריה הוא נסע על האוטובאהן והבנתי שההנחה שלי שגויה.
אולי הוא פחד מעומס?

דרך אגב - אני בבית עם 38 חום. אתמול בערב היה 38.5. איזה מזל שזה בא אחרי הסקי!!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. icon12.gif  בוא תשתתף בתחרות הדיווחים תגובה ל - 1 29/01/2008 08:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתמר איתמר לא מחובר איתמר - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 1257 הודעות עד כה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. בוא תשתתף בתחרות הדיווחים תגובה ל - 11 29/01/2008 10:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתמר,
המלווה של סקי דיל ניסתה ל"פתות" אותי לכתוב כדי לקבל תלוש שי של 150 ש"ח. הסברתי לה, שכשאני כותב אני מחייב ב-150 דולר (לפי שער ישן - לא לפי הנוכחי) לשעת עבודה. Laughing
כפי שכתבתי, אני חוזר לפלכאו עם הילדות והאשה בסוף מרץ. אולי כשאהיה שם אכתוב.
בינתיים עוד תמונות (בתמונה בהופשטדל - אני מימין, באמצע שרונה המלווה הנהדרת של סקי דיל ומשמאל משה שמשוני, אותו הכרתי בנסיעה זו)
IMG_1.jpg img_2.JPG
IMG_1.jpg(גודל:10.21KB)img_2.JPG(גודל:10.97KB)

[עודכן ב:29 ינואר 2008 11:03:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. למיכאל וליוחנן... תגובה ל - 12 29/01/2008 11:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
אני מוכרח להודות שגרמתם לי לצחוק, אם הסגנון שלכם.
יוחנן, נכון, FLACHAU הוא בסקי אמדה, שכחתי.
כל ההמלצות שנתת לי עד כאן (SOLDEN ו-ARENA) היו מצויינות.
התווסף בזה הרגע גם AMADE.

מיכאל, מאמי, תעשה לי טובה, בחורף אל תוריד את גרבי הסקי...
אז אני מבין שאתה לא עולה לחרמון בשבת?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. למיכאל וליוחנן... תגובה ל - 13 29/01/2008 11:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זה יהיה קצת מצחיק אם אלך לבית משפט או לפגישות עם גרבי סקי;
במיוחד אם לא אוריד אותן כל החורף - הניחוח יהיה משהו
דרך אגב - קניתי גרביים חדשות של Xsocks - מצויינות

בשבת יש לי תחרות ליגה בקליעה למטרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. מיכאל. אהבתי את התגובה שלך(((-: תגובה ל - 8 29/01/2008 18:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yohanand לא מחובר yohanand  משתמש פעיל 2450 הודעות עד כה
בנוגע לשיפור הטכניקה, מסכים אתך בהחלט כבודו...
יאללה שנה הבאה בארה"ב. ואם אתה עושה רילוקיישן, פלורידה אינה מומלצת לחובבי סקי שלג.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. פלכאו 19-26 בינואר תגובה ל - 1 02/02/2008 23:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
talmoneta talmoneta לא מחובר talmoneta  משתמש מתחיל 34 הודעות עד כה
היי מיכאל,
אני שוקלת לנסוע עם אותה העסקה של סקי דיל, ואשמח אם תוכל לענות לי על כמה שאלות...

1. התבלבלתי קצת בכל ההסבר שלך על השכרת הציוד והשיעורים:
למה החלטת לוותר על מה שהציעו לך בסקי דיל ולמצוא משהו עצמאית?
העסקה שארגנת לעצמך הייתה זולה יותר?
אתה יכול בבקשה לצרף לינק ישירות לאתר של החנות שדרכה שכרת את הציוד?

2. היו לכם הסעות מהמלון אל המעליות בבוקר וחזרה בסוף היום?

המון תודה ושבוע טוב,
נטע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. פלכאו 19-26 בינואר תגובה ל - 16 03/02/2008 11:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
talmoneta talmoneta לא מחובר talmoneta  משתמש מתחיל 34 הודעות עד כה
בינתיים הבנתי שפספסתי ושצירפת לינק לחנות דרכה שכרת את הציוד, אז אני אחליף את השאלה בשאלה אחרת:
אמרת שהיו שתי חנויות עם שם דומה באתר, אחת בכל צד של מגרש החנייה, באיזה צד הייתה החנות הנכונה?

ושוב תודה,
נטע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. פלכאו 19-26 בינואר תגובה ל - 16 03/02/2008 13:08 לתגובה קודמת
1. העסקה שארגנתי לעצמי לציוד והדרכה זולה יותר מזו שסקי דיל הציעו. אני שילמתי 135 יורו על הדרכה 2.5 שעות כל יום (10.8 יורו לשעה). העלות של ההדרכה בסקי דיל 124 יורו ל-10 שעות (12.4 יורו לשעה). בנוסף ציוד ברמת ביניים (לא ציוד ברמה הבסיסית שבד"כ נותנים בחבילות כאלה) שלחבר שלי שלקח הכל עלה 65 יורו לשבוע; ועוד אכסנה בחינם כשהם הציעו אכסנה ב-תוספת מחיר ויש לך פער של בערך 30-50 יורו בשקלול הכולל.
2. הדיל שארגנתי לעצמי למרץ לפלכאו עם המשפחה יותר זול משמעותית. סקי דיל עלה לי 1160 יורו בסופו של דבר, לאחר שמוסיפים את הציוד+הדרכה+ארוחות ערב. החופשה המשפחתית תעלה בסביבות 950 יורו לאדם כולל ציוד ל-5 איש (נכון שמתוכן 3 ילדות שהעלויות יותר זולות) והדרכה ל-4. גם יש מבצע - הילדות לא משלמות על סקי פס. אם את מעוניינת - תפני בפרטי ואתן לך פרטים.
3. אינטרספורט אבר נמצאת בצד שמאל של מגרש החניה, צמוד למעלית אכטר ג'ט. אינטרספורט אם ג'ט נמצאת מימין למגרש החניה, 100 מטר מהמעלית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מי רוצה להצטרף אלי לחרמון מחר?