כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שאלת גוגלס -לפאודר או למומחים אחרים. 28/01/2008 17:08 לתגובה הבאה
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2111 הודעות עד כה
בעבר התנהלו כאן דיונים לגבי הגוגלס המועדפים. הדעה ששלטה היתה שהצבעים העדיפים מבחינת הפרדת צבעים בשלג הינם צהוב כתום ברונזה.
היה לאו חד משמעי לעדשות פולורויד כשהטענה היתה שהפולורויד אינו מפריד את גווני השלג.
לאחרונה נתקלתי בגוגלס עם עדשות פולרויד כמו:CARRERA KIMERIK .
אישור נוסף לכך קיבלתי מהמדריך שלנו בסנט אנטון שקנה לאחרונה גוגלס עם פולרויד של UVEX אם איני טועה ולדבריו הם מצויינים.

היש תובנות חדשות בנושא?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. אני גולש עם פולרויד ומאד מרוצה. תגובה ל - 1 28/01/2008 18:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ayalc לא מחובר ayalc  משתמש מתחיל 46 הודעות עד כה
יש לי carrera conan. אני מאד מרוצה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. האם הכוונה ל-Polarized תגובה ל - 1 28/01/2008 18:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yovavz לא מחובר yovavz  משתמש פעיל 174 הודעות עד כה
אם הכוונה לעדשות מקטבות אז הם לא בהכרח עוזרות להבחין יותר טוב בסוגי השלג אלא מפחיתות את הסינוור כתוצאה מאובך או כל פיזור קרניים שהוא ע"י כך שהן מאפשרות לאור להכנס רק מכיוון מסוים (עניין פיסיקלי), בדיוק כפי שמסנן מקטב עובד במצלמות.
במובן הנ"ל הן עשויות מאוד לעזור - במיוחד בתנאי אובך וערפל עם שמש חזקה (ללא עננים המסתירים את השמש).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. צודק. הכוונה ל-Polarized תגובה ל - 3 28/01/2008 19:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ayalc לא מחובר ayalc  משתמש מתחיל 46 הודעות עד כה
זה בהחלט עוזר למניעת סינוור.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. שאלת גוגלס -לפאודר או למומחים אחרים. תגובה ל - 1 28/01/2008 20:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דודי חיימוב דודי חיימוב לא מחובר דודי חיימוב  משתמש פעיל 208 הודעות עד כה
איתן נתקלתי בתופעה דומה השנה במסגרת ההתמודדות עם ערפל אז אכן עדשה צהובה עוזרת ודוקא אני מוכרח להגיד לך שתקלתי בגוגלס של אלפינה עם עדשות בטכנולוגית Polarized והם נראו מאד טובות וכאלה שעושות בדיוק את העבודה , מעבר לעובדה שהן לא היו מגושמות מידי רכות למדי ונוחות מאד לנשיאה ושימוש .
חיפשתי בארץ את היבואן ולא איתרתי אותו .

דודי

צירוף מיקרים הוא הדרך של אלוהים להשאר אנונימי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. שאלת גוגלס -לפאודר או למומחים אחרים. תגובה ל - 1 28/01/2008 20:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אדם מאיגוד מדריכי הסקי אדם מאיגוד מדריכי הסקי לא מחובר אדם מאיגוד מדריכי הסקי  משתמש בינוני 138 הודעות עד כה
איתן שלום,

התשובה שלי תהיה מעט מתפלפלת אבל אני מקווה שהסוף יהיה ברור:

ראשית, כמה מילים על עדשות פולארויד: עדשות פולארויד הן עדשות מקטבות. קיטוב הינו אחד המאפיינים של קרני אור (וגלים א"מ בכלל) אשר מבטא את יחס העוצמות של השדה השמלי והמגנטי של הגל. לכל גל יש קיטוב בכיוון מסויים ועדשות הפולארויד מאפשרות רק לחלק מעוצמת הגל לעבור (אותו חלק אשר מהווה ההיטל על ציר הקיטוב של העדשה). ניתן להניח שבאור השמש הקיטוב מתפלג באופן שווה על כל הכיוונים ולכן עדשת פולארויד תפחית כחצי מעוצמת הקרינה (אגב, זו הסיבה שאם תשים שתי עדשות פולארויד אחת מעל השנייה בכיוונים ניצבים תקבל חסימה מוחלטת של האור).

שנית, עדשות רגילות, בעלות פילטר צבעוני, עובדות בשיטה אחרת של סינון: הן מגבילות את אורכי הגל אשר יעברו את העדשה.

בכל מקרה, כאשר פוחתת כמות האור, פוחתחת גם כמות המידע (העין האנושית קולטת עוצמה) ובכל מקרה יש פגיעה באיכות התמונה.

(לא, את זה לא לומדים בקורס מדריכים Smile)

כעת, בוא נצא מההנחה שלא כל היצרנים מטומטמים ורק אנחנו חכמים. כל יצרני המשקפות מייצרים דגמים עם עדשות מקטבות מזה שנים וממשיכים בכך, כלומר, יש לזה שוק --> כנראה שלמישהו זה טוב.

הראייה של כל אדם ואדם היא סובייקטיבית ולכן התאמת המשקפת הינה עניין אישי לחלוטין. גם במקרה זה יש להעדיף נסיון אישי (שלך, לא של מישהו אחר) על פני סיפורים מיד שנייה.

אדם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. הקביעה שלך נכונה פיסיקלית אך שגויה קונספטואלית תגובה ל - 6 28/01/2008 22:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נתחיל בעניין הראיה האנושית - העין האנושית וקשר העין-מוח מוגבלים אצלנו. לדוגמא, אנחנו לא מסוגלים להבחין בכל טווח הספקטרום האלקרומגנטי ובתוכו אנחנו מוגבלים רק לטווח הנראה; אנחנו לא מתמודדים טוב עם עוצמות גל גבוהות מאוד ועוד כהנה וכהנה מוגבלויות. בהרבה מקרים, הגבלת כמות המידע הפיסיקלי שמגיע לעין/מוח, דווקא מגדילה את כמות/איכות המידע המטופל בעין/מוח ע"י מניעת הפרעות ומידע מיותר. נכון להניח שאצל כל אדם יש יכולות שונות אך גם נכון להניח שיש ממוצע של הראיה האנושית שיתאים לאחוז גבוה מאוד של אנשים. כפי שנכתב ע"י אדם, יש מספר דרכים להפחית מידע מפריע או עודף מהעיניים. שתיים מהדרכים הן קיטוב של האור (עדשות מקטבות) וסינון אורכי גל (עדשות ב"צבעים"). לגבי המקטבות כבר נכתבו הסברים מספקים (אם כי שגויים בחלקם) וגם אם הן מפחיתות (מעט) מעוצמת האור יש בהן תועלת רבה ויש מעט מאוד מקרים שבהן הקיטוב פוגע בראיה על המדרונות (בקיצור - מומלץ). לגבי העדשות בצבעים השונים - הן מתאימות למצבי תאורה שונים ולכן קשה לומר מה יתאים לאדם מסויים ולתנאים כלליים. לי עצמי, הצבעים צהוב וכתום נראו הכי מתאימים למגוון רחב של תנאים - אני מעדיף תמיד יותר תאורה, תוך אבחנה טובה בצללים השונים - כך, שאיכות התפיסה התלת מימדית משתפרת.
ותיקון לגבי האור המקוטב - העדשות המקטבות לא מפחיתות בהכרח חצי מכמות האור אלא כתלות בפיזור האור, אחרת צלמים לא היו משתמשים כמעט בפולרייזר לדוגמא. הסיבה שכששמים שתי עדשות מקטבות בכיוונים מנוגדים הן יוצרות חושך (שהוא אגב, לא מוחלט בגלל חוסר אחידות בקיטוב על פני העדשה) היא שפשוט, עדשה אחת (הראשונה) מעבירה אור מקוטב בכיוון אחד והשניה מסננת אותו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. עצב הראיה תגובה ל - 7 29/01/2008 07:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלכס לא מחובר אלכס  משתמש בינוני 126 הודעות עד כה
עצב הראייה :

הידעת כי בגוף האדם ישנו עצב המקשר בין העין לפי הטבעת ?

הוא נקרא "עצב הראייה האנאלי" ואחראי לראייה מחורבנת של החיים .

אם אתה לא מאמין תנסה לתלוש שערה מהתחת ותראה איך תתחיל מייד לדמוע
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. זה מזכיר לי בדיחה תגובה ל - 8 29/01/2008 07:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכאל מיכאל לא מחובר מיכאל  משתמש פעיל 736 הודעות עד כה
שצריך לספר אותה באנגלית:
One guy calls his office in the morning and tells his boss he won't be at work today
The boss asks "what's wrong?" and the man replies "I have anal glaucoma"
The boss says "never heard of it, what is it?"
and the man replies "I can't see my ass dragged to work today"
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. הלו זה רדיו? תודה למשיבים. תגובה ל - 9 29/01/2008 09:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. בדוק את עצמך תגובה ל - 7 29/01/2008 10:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אדם מאיגוד מדריכי הסקי אדם מאיגוד מדריכי הסקי לא מחובר אדם מאיגוד מדריכי הסקי  משתמש בינוני 138 הודעות עד כה
שלום יואב,

אני אינני פיזיולוג או רופא, כמו כן אינני מומחה צילום, אבל פיסיקה ומעט מתמטיקה אינם זרים לי.

לפני שתצא בהצהרות כי הסברי שגויים, אני ממליץ שתבדוק את עצמך.

כמובן שאפשר להיכנס לדיון לגבי האור המוחזר מהשלג (אגב, גם שם ההנחה כי הקיטוב שלו מתפלג באופן אחיד על פני כל הזויות היא סבירה) אבל זוהי בעייה סבוכה יותר.

בהסברי התיחסתי לשמש שהינה מקור נקודתי שקורן בכל הספקטרום ובכל הקיטובים. אם מניחים מקטב לינארי (להלן, עדשת פולארויד) מול מקור כזה, העוצמה פוחתת בחצי. התופעה הזו מתוארת ע"י חוק Malus.

את ההוכחה לכך, אם אתה בכ"ז מתעקש, תוכל למצוא בקישור המצורף. אגב, מצויין שם, כי בפועל, עדשות פולארויד מפחיתות את העוצמה עד לרמה של כ-38% (בגלל הפסדים במקטב עצמו).

בברכה,

אדם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. והקישור תגובה ל - 11 29/01/2008 10:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. סליחה. אינני מתמטיקאי פיזיקאי ולא תותח באופטיקה תגובה ל - 12 29/01/2008 10:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אז כן עדשות פולרייז או לא?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. סליחה. אינני מתמטיקאי פיזיקאי ולא תותח באופטיקה תגובה ל - 13 29/01/2008 10:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תבדוק, תנסה, תחליט.

העדשות הללו יקרות יותר (בד"כ גוגלס כאלה עולים בין 50% ל-100% יותר מדגם זהה עם עדשה "רגילה"). התשובה האם אתה מוכן לשלם את התוספת או לא, תלוייה רק באדם אחד - בך.

אדם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. צודק - אני טועה תגובה ל - 11 29/01/2008 13:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ראשית הערה: כמעט כל האור הנראה לא מגיע ממקור השמש (אא"כ אתה אוהב להסתכל ישירות עליה - מה שלא ממש מומלץ ע"י רופאי העיניים), אלא מגיע מהחזר של אור השמש מהאובייקטים לכיוונך.
לגבי הפחתת האור של המקטב הוא אכן עשוי להפחית את כמות האור עד 75% - כפי שניתן להסיק מעולם הצילום שם מקובל להניח כי פילטר מקטב עשוי להפחית עד 1.5 תחנות צמצם (כל תחנת צמצם מתבטאת בשינוי של פי 2 מכמות האור בתחנה שקדמה לה).
מודה ועוזב ירוחם? Razz

עדיין, לטעמי, היות וממילא הגוגלס מפחיתות מכמות האור הייתי מעדיף עדשה מקטבת ובמידה והייתי רוצה להשאיר כמות אור גדולה הייתי משלב זאת עם עדשה בהירה יותר (כמובן בהתחשב במגבלות הכלכליות הכרוכות).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. שאלת גוגלס -לפאודר או למומחים אחרים. תגובה ל - 1 30/01/2008 13:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
powder powder לא מחובר powder - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1714 הודעות עד כה
אישית אינני אוהב עדשות מקטבות, במיוחד לא לסקי. עדשה מקטבת מפחיתה את ה GLARE (אין לי מילה טובה בעברית, הכוונה לברק, נצנוץ שנוצר כהשמש מוחזרת ע''י משטחים דמויי מראה). לדעתי (בעיני Razz ) זה בעייתי משום שכך מפסידים המון מידע לגבי השלג, למשל איפה יש משטח קרח מבריק (יבריק הרבה פחות). אז העדשה נוחה יותר כשמביטים ישירות בשמש, אבל כמות המידע לגבי השלג פוחת.
עדשות מקטבות מאוד, מאוד פופלאריות בקרב השייטים כבר שנים רבות. בסקי זהו מוצר איזוטרי. לדעתי, בצדק.

אגב, מה עם נעליים חדשות?

!Let it Snow
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. פאודר תודה תגובה ל - 16 30/01/2008 14:16 לתגובה קודמת
לגבי הנעליים : הלכתי כמובן לספורט אלבר ראיתי את המקצוענים בפעולה.ניגש אלי אחד המוכרים ושאל היכן כואבת/לוחצת לי הנעל.
האמת לא כואבת ולא לוחצת.אז למה להחליף הוא שאל.
כך נשארתי עם נעלי הישנות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מבקשת חוות דעת על מלונות בזלבך
להודעה הבאה:איפה התחזית של עופר שצריך אותה?!?! מירהופן....