|
| 2. סקי במקומות פחות מוכרים ונפוצים תגובה ל - 1 |
29/01/2008 14:32   |
| |
ניר ד |
501 הודעות עד כה |
|
|
ביליתי חודשיים באיזור ברילוצ'ה, רק אני והסנובורד. מחירי המחיה שם זולים להפליא (צריך לבדוק יכול להיות שהם עלו מאז שהייתי שם לפני 3 שנים). עלויות הגלישה (סקי פס, וציוד) לא מאוד זולות אבל עדיין פחות מאירופה וארה"ב. הדבר הראשון שחשוב לציין זה שברילוצ'ה עונת הסקי היא יולי-אוגוסט (כבר היו כאן שאלות לגבי סקי בארגנטינה בפברואר ). האתר של ברילוצ'ה (קתדרל) הוא גדול יחסית לאתרים אחרים בדרום אמריקה אבל קטן לעומת אתרים אירופאים. הוא מאוד תלוי במזג האוויר. כשיש כיסוי שלג טוב הוא אתר כיפי מאוד, עם הרבה אפשרויות גלישה בין עצים, אוף פיסט ומסלולים טובים. כשלא יורד שלג האתר הופך להיות קרחי. מהר מאוד המסלולים הנמוכים יוצאים משימוש והאתר מתכווץ והצפיפות גדולה. השילוב של שלג עצים ואגמים יוצר נוף מדהים. אם נמצאים באיזור אפשר לבלות יום יומיים בעיירה סמוכה (שעה נסיעה) בשם ויז'ה לה אנגוסטורה. יש שם אתר קטן ונחמד בשם סרו בז'ו (הנוף שם יפה אפילו יותר מקתדרל). מתחילים יכולים לבלות בו יותר.
צריך לקחת בחשבון שהעיירות לא צמודות לאתרי הסקי והנסיעה נמשכת כ20-30 דקות לכל כיוון. בקתדרל יש אפשרות לישון באתר, אני מניח שהעלות שם גבוהה בהרבה מברילוצ'ה.
אם נשארים לפרק זמן ארוך חובה לבלות כמה ימים בסן מרטין דה לוס אנדס, כ4 שעות נסיעה מברילוצ'ה ושם יש אתר בשם צ'פלקו. צ'פלקו אמנם קטן יותר מקתדרל אבל הוא איכותי יותר.
אפרה סקי מפותח יחסית בברילוצ'ה (בערב הולכים לפאב האירי ווילקניס), יש גם בסאן מרטין ואין בכלל בויזה לה אנגוסטורה.
|
|
|
|
|
| 4. סקי במקומות פחות מוכרים ונפוצים תגובה ל - 3 |
26/03/2008 09:01   |
 |
omervered |
13 הודעות עד כה |
|
|
|
אהלן,
הייתי שבועיים בבארילוצ'ה לפני שנה וחצי, ואני ממליץ לקחת חבילה שמספקים ההוסטלים בבארילוצ'ה עצמה, שכוללת לינה, ארוחת בוקר, ציוד, סקי-פס, הסעה לקטדרל ובחזרה. העלות לשבוע היא כ- 1200 ש"ח. אם אתה שם שבועיים ואין לך ביגוד אני מציע שתקנה. החנות הטובה ביותר לשם כך נקראת la bolsa ("השקית"...) - קניתי שם חליפה מצויינת במחיר מצחיק, וגם אם אני זוכר נכון מקבלים החזר על המע"מ (שהוא גבוה כמו בישראל). הרבה יותר משתלם לקנות מאשר לשכור חליפה לשבועיים.
אני שהיתי ב- Perikos youth hostel - מקום חביב ביותר, מסביר פנים, אם יש לך קשיי ספרדית כל עובדי ההוסטל דוברים אנגלית שוטפת (לא דבר מובן מאליו אפילו בארגנטינה).
לפני שנה וחצי השלג שם היה מעולה, ואפילו שלא הגעתי בשיא העונה היה שם שלג טוב מאד לסנואובורד.
מיותר לציין שכל המסעדות שם זולות להפליא לעומת כל אתר אירפאי, והמסעדות הכי טובות הן כל ה- parilla למינהן שמגישות ארוחות מעולות במחירים של 20-30 ש"ח. לפעמים היינו גם באים לקחת takeaway מהמסעדה האיטלקית de-alberto (יש גם מסעדת סטייקים מציינת באותו השם). על takeaway מקבלים 50% הנחה, ולכן מנות עצומות של רביולי בטטה ושמנת עלו לנו מחיר שערורייתי של 8 ש"ח למנה.
חנויות השוקולד הכי טובות בבארילוצ'ה: abuela goya mamushka, benroth.
האלפחורס הכי טובים- abuela goya
אח, jo ciero revolvar!!!
|
|
|
|
|
|
|